Vă rog să îmi confirmați dacă nu sunt singurul care crede că ai noștri, în fața aceleiași performanțe, la întoarcerea acasă ar fi fost huiduiți, i s-ar fi cerut demisia antrenorului și schimbarea generației, plus niște acuze de drogați, vopsiți în cap și altele.

Oh, stați, dar asta s-a întâmplat deja, în 1998, când am fost eliminați de croați, iar toată românia a jelit de parcă am fi fost multiplă campioană în exercițiu, nu un outsider care își depășise condiția.

Așa că, atunci când vă uitați la filme de genul acesta și vi se face pielea de găină, gândiți-vă că noi nu avem și nu vom avea niciodată așa ceva pentru că suntem genul acela de popor mic, ranchiunos, care visează să devină stăpânul lumii în timp ce își devorează bucata de mămăligă rece, eventual furată de la unul mai amărât decât noi.

Echipa națională este oglinda țării. În cele mai mici amănunte.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

56 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Vezi ca o sa iti sara in cap patriotii si o sa iti explice ei cum e treaba si ca daca nu iti convine in cocina asta sa pleci..

  2. #5

    S – avem pardon dom`Cetin, care popor? Care mic?

  3. #6

    Atunci am fost eliminati dupa un penalti idiot acordat de arbitru…
    Stelea a facut un meci extraordinar atunci, a scos din toate pozitiile, fundasii centrali erau visatori, dormeau pe ei; tin minte ca Hagi, un jucator care nu prea facea faza defensiva, venea aproape la fiecare faza sa ajute apararea, atat de visatori erau sau am desconsiderat Croatia lui Shuker de atunci, asa cum facem noi de obicei.
    In 1994 cu un pic de atentie puteam fi campioni mondiali
    In 1998 tot cu un pic de atentie puteam fi campioni europeni
    Insa am avut antrenor fricos si nu am avut un psiholog la echipa.
    Intotdeauna Romania a fost, este si va fi echipa de moral. Romanii sunt sensibili si au deprins un obicei urat: cand simt frustrare, musca, jignesc, urasc…ginta latina e la fel peste tot.
    Asa e si Portugalia si Spania si Franta…cu Italia e un pic diferit pt ca ei au in codul genetic incapatanarea imperiala a romanilor si dorinta de a fi invingatori!
    Noi avem instinctul de aparare: otravim fantanile, ardem recoltele si ne aparam pana la moarte! Pe noi insa, un dribling reusit ne motiveaza extraordinar, insa in acelasi timp un aut executat aiurea ne face sa credem ca totul s-a sfarsit!

    • #7

      dap, eram minim peste brazilia.

    • #8

      Deci, semanam cu brazilienii…

    • #9

      Stai ca imi da cu virgula, in 98 puteam fi campioni europeni la ce? Minifotbal? Nu de alta, dar europene au fost in 96, 2000, continui tu seria daca vrei.
      In rest, nu-mi dau seama daca esti serios sau doar troll.
      Toate cele bune.

    • #10

      Romania – Argentina
      youtu.be/NMUoHQuGZYA

      Brasil – Argentina 2-0
      youtu.be/8MLeoycb360

      Eu cred ca “temporizarea” noastra de atunci putea infrange orice adversar. cu o singura conditie: pregatire psihologica!

    • #11

      @kla2005,

      Nu a zis nimeni ca nu am avut o echipa buna. A fost o echipa buna. Dar ne-am oprit acolo unde ne-a fost valoarea. Nu ne-a furat nimeni nimic. Placa asta poate sa o spuna orice natie care a ajuns vreodata aproape de a castiga un trofeu.

      De exemplu Italia, anul asta : ” In 2016, cu un pic de atentie, eram campioni europeni.”
      Argentina, 2014 : ” In 2014, cu un pic de atentie, eram campioni mondiali.”

      Pregatirea psihologica este doar o parte a unui intreg. Ce zici tu sunt doar scuze cautate aiurea. Ca idee, daca mergem pe logica ta, daca situatia era inversata si aveam o pregatire psihologica beton dar nu prea le aveam cu duda, putea sa spunem acelasi lucru:

      “Eu cred ca “atitudinea noastra de invingatori de atunci putea infrange orice adversar. cu o singura conditie: sa stim fotbal!”

      Hai sa nu mai cautam scuze pentru orice esec si sa invatam sa acceptam faptul ca suntem prostii satului la anumite lucruri.

    • #12

      Mostenirea latina e o lba in cerc ca sa ne simtim speciali, nordul vestul Europei e baza civilizatiei moderne, nu sudul.

    • #13

      @Radu
      www.historyworld.net/wrldhis/PlainTextHistories.asp?historyid=ab06

      @Vlad
      Scuze, tot mondiale erau in ’98

      Nu am zis ca ar fi o scuza. E doar o parere personala, a mea si a prietenilor mei (ce sa facem, noi microbistii suntem ca o secta) care am avut sentimentul ca atat in 94, cat si in 98 am fi putut avea macar un titlu mondial.
      Cred ca jucatorii nostri de atunci aveau valoarea unor campioni mondiali!
      La fel cum sunt de parere ca daca aveam un alt antrenor si nu Anghel Autobaza Iordanescu, am fi avut cu siguranta o alta exprimare…cred.
      De aceea, in acest moment al situatiei fotbalului romanesc, simt ca ar fi cazul sa avem antrenor strain la echipa nationala (cred cu tarie ca italienii s-ar potrivi cel mai bine), iar echipele de club sa aduca cat mai mult know-how din campionatele externe: incepand cu pregatirea copiilor si terminand cu pregatirea seniorilor…

  4. #14

    >Așa că, atunci când vă uitați la filme de genul acesta și vi se face pielea de găină, gândiți-vă că noi nu avem și nu vom avea niciodată așa ceva pentru că suntem genul acela de popor mic, ranchiunos, care visează să devină stăpânul lumii în timp ce își devorează bucata de mămăligă rece, eventual furată de la unul mai amărât decât noi.

    De acord, inclusiv in ceea ce priveste Bacalaureatul si sistemul de invatamant romanesc, unde invidia parintilor depaseste interesele pentru plozii lor ca, na, “Pe vremea mea…”.

    Apropo, Islanda nu e in UE iar islandezii nu sunt xenofili.
    🙂

  5. #15

    Mestere mostenirea vikinga se vede,finlandezii au luptat împotriva urss într-un mare fel.Eu am devenit fanul islandezilor.Moromete in poiana aia a lui era înconjurat de războinici unu si unu.Mentalitatea aia de gândac de bucătărie când am pierdut cu Franta da am jucat bine,cum plm sa te lauzi ca ai luat bătaie?

  6. #16

    şi totuşi au ajuns în sferturi o singură dată la un campionat pe continent. Să înţeleg că erau nimeni ca ţară când la fotbal erau ciuca bătăilor? Sau noi românii eram mai buni când naţionala juca sferturile, sau când Steaua câştiga liga campionilor şi juca încă o finală? ( nu cu stranieri). Ăsta e un model comunist, de a te a compara performanţele sportive cu nivelul de trai, cu asta încercau comunişti să ne spele creierele şi să ne motiveze, aveam medalii de haur dar nu aveam ce mânca.

    • #17

      modelul asta comunist este scos de tine, eu am spus ca am fost intotdeauna o echipa nationala slaba si ca ar fi trebuit sa ne bucuram pentru orice performanta. tu nu faci decat sa demonstrezi ca am dreptate in ceea ce spun

    • #18

      Da, sunt de acord cu ce spui şi ştiam că suntem slabi la fotbal dar nu şi cu citatul acesta.
      ” Echipa națională este oglinda țării. În cele mai mici amănunte.” Islanda era o ţară proastă în toată perioada în care nu a participat la mondiale şi europene ( adică tot timpul aproape) ? iar Brazilia ar fi fost locul unde ar vrea să emigreze oricine conform citatului de mai sus. Ar trebui să se aplice internaţional both ways, nu doar ţării noastre.
      Şi de ce naţionala de fotbal şi nu alt sport? fotbaliştii sunt printre cei mai proşti indivizi.

    • #19

      cam da, in brazilia ar vrea sa emigreze oricine. ce se intampla in brasil sau rio nu e reprezentativ pentru tara. doar ca eu ma refeream LA SPIRIT, adica la ce vedem in film. e o diferenta. la ideea de lupta si de onoare, lucruri pe care romanii nu le au, nici pe teren nici in afara

    • #20

      mda, noi nu ştim să luptăm pentru un bun comun, doar pentru obiective individuale. Iar copiii care vin iau lecţii tot de la dinozauri. Cu sclipiri de geniu nu faci diferenţa la grămadă.

    • #21

      Si bloggerii sint la fel ca si restul romanilor… Tot timpul spun ca avem o tara si o natie de cacat. N-ai sa vezi niciodata in alte parti sa spuna de tara lor ca e nasol. Nici macar sirienii care fug de-acolo acum.
      Dar na, noi avem tara de cacat, nationala de fotbal de cacat, poporul e de cacat. De fapt, asta e si motivul pentru care chiar sintem de cacat, ca nu apreciem deloc si lucrurile bune care exista chiar si la noi.
      NU exista o legatura intre situatia economica sau politica a tarii si rezultatele echipei nationale de fotbal.
      Articolul asta porneste de la o premiza falsa si e caracteristic felului de a fi al romanului, fie el si tatar 😉

    • #22

      avem o tara de cacat, cu oameni de cacat. sa imi spui unde am spus eu de situatia economica sau politica a tarii. mersi

    • #23

      @emil c – poti numi trei lucruri bune care exista ACUM la noi?

    • #24

      Cetin: n-ai spus direct, dar aia cu oglinda tarii asta implica… am putea sa ne mindrim, la fotbal, cu ce am avut, iar eu imi amintesc ca toata tara a iesit de bucurie pe strada in ’86 cind cu Steaua sau in ’94 cind am batut Argentina. Asta e, nu avem fotbalul brazilienilor sau nemtilor, dar alea sint 2 din cele 4-5 tari din lume unde se face mare performanta. Noi sintem in plutonul urmator.
      bugsy: lucruri bune? Tocmai ce am venit dintr-o alta tara unde am fost in vacanta (in UE) si zau ca mi-a facut placere sa vorbesc cu oamenii de la noi. Nu toti sint tigani, nenorociti sau hoti. Avem multe locuri foarte frumoase si in Romania, toata treaba e sa fii dispus sa le observi. N-o fi paradis, dar nu e nici asa de negru cum zugravesc unii.

    • #25

      asta implica in mintea ta de flamand, pentru ca eu vorbeam clar de starea de spirit si de onoare. ba chiar am mai si mentionat ulterior, de vreo 2 ori. dar ti-a placut tie ideea cu foamea si politica, prin urmare te-ai gandit ca putem discuta despre asta

    • #26

      @Emil. C: daca am ajuns sa ne bucuram atunci cand putem sa avem o conversatie decenta, placuta, NORMALA, cu un compatriot e cam trista situatia…., oricum, multumesc pentru raspuns.

  7. Bine, poate ar trebui sa mentionam ca acolo era TOATA populatia Islandei. Ok, poate vreo doi-trei au ramas in urma sa aiba grija de oi…

  8. #28

    Pe mine m-a enervat maxim arbitrul, cand nu a dat penalty pentru Islanda la hentul clar al “francezului”. Nu stiu, nu prea le am “pe partea tehnica”, ma uit la fotbal doar la meciurile mari, cum ar fi astea de campionat european, semifinale si finala de Liga Campionilor, campionat mondial etc. Poate ma lamureste cineva care stie: trebuia sau nu acordat 11 metri pentru hentul in careu al jucatorului Frantei?

    Am ramas uimit aseara, cand la 4 goluri diferenta islandezii ATACAU! Si din nou il mentionez pe Sabotor, cel care m-a certat ca ce am eu cu aia de au inventat Miorita. Na bre, fa INCA o analogie. Noi dupa ce luam 1-2 goluri, ne apucam de jeluit si de facut testamente. Islanda nu, ei si-au luat ciocanele si barbile si au plecat sa-i casapeasca pe “bacii” francezi.

    • #29

      Asta am vazut si eu la meciul ala – ca aia jucau fotbal indiferent de scor. Da, au luat bataie de la Franta, care nu-i chiar o echipa de lepadat, dar au avut atitudine. Mie nu mi-ar fi rusine ca echipa pe care o sustin sa piarda cu Franta – dar sa joace asa. Si asta s-a intamplat si cu Romania dupa primul meci – au jucat cat stiu sa joace, dar au fugit un pic mai mult, au vrut sa isi depaseasca posibilitatile. In urmatoarele meciuri n-au mai avut chef de asta… Cand antrenorul tau iti spune ca n-are de unde alege jucatori, csf, n-ai csf… parca nici tie nu-ti mai vine sa musti din teren. Eu cred ca nu avea nimeni nimic cu ei daca simteam ca incearca. O dovada in sensul asta ca Banel Nicolita e respectat in Romania 🙂 .

    • #30

      exact. daca vezi ca fac totul, nu ai ce sa le reprosezi. cand insa il vezi pe alibec ca isi menajeaza fortele, la CE…

  9. #31

    Mai stiti cand ” regele Hagi ” a dat faimosul interviu in care a spus ( in 1998 ) ca fotbalul romanesc se duce si ca generatia lor merita statui ?

    Credeti ca l-a dat degeaba ? Romania era la ora aia locul 3 in clasamentul FIFA, dupa Brazilia si Franta, batusem in amicalul de atunci o super solida nationala a Paraguay-ului cu 3-2 . Eh, iubita si prea mult regretata generatie de aur era in perioada aia injurata la fiecare meci de acasa, de a ajuns Stelea sa le arate m u i e suporterilor din tribune, in acest meci.

    Wikipedia este tatucul nostru. In perioada 1990 – 2000, anii de glorie, meciurile nationalei se jucau pe Ghencea, pentru ca oamenii erau prea putin interesati ca sa umple Lia Manoliu sau macar Omblemenco // Dan Paltinisanu . M-am uitat la absolut toate statisticile, si cei mai multi oameni in tribune stransi de generatia de aur, au fost intre 25.000 – 30.000, la 3 meciuri, cu israel, Franta si Belgia . Mult iubita generatie era mai injurata de romani decat mingicarii de acum .

    Asa ipocriti cum sunt romanii astia, rar mai vezi. Se lauda ca le e dor de fotbal, si cand au avut fotbalisti, ii tratau de 2 ori mai rau decat acum .

    • like, like, like.

    • Da, dar a zis adevărul crunt: presa e cea care îi demoniza, în disperarea de a vinde ziare. Hagi răbufneşte pe motive întemeiate. Era un dezmăţ presa atunci.

      Imaginaţi-vă ceva de genul CanCan de azi, dar cu de 100 de ori mai puţine vedete. De cine se puteau lega ca să vîndă ziare? De fotbalişti. Non-stop. Iar prostimea credea, că atâta o ducea capul.

      Vina e aş zice 80% a presei flămâne după vânzări, şi 20% a prostimii care credea prostiile alea.

    • #34

      Nu era interviu, era conferinta de presa dupa meciul pe care l-ai amintit, 3-2 cu Paraguay. Era furios pe presa pentru ca (deja) se transformasera in tabloide.

      Cat despre jucatul pe alte stadioane- aici vina o purtau fie jucatorii, fie presa. Se vehicula, frecvent chiar, prin media scrisa si vorbita, ca nucleul nationalei nu vrea sa plece de pe “Ghencea” din superstitie. Sincer, nu stiu cat e de adevarat- dar s-ar putea sa aiba legatura cu campania Mexic 86 si blestematul meci cu Irlanda de Nord, ultimul jucat pe fostul “23” pentru o perioada foarte lunga. (cred ca ne-am intors acolo in 2003 pentru Danemarca? )

  10. #35

    “Capra râioasă tot cu coada pe sus se ține”…ador proverbul ăsta care ni se potrivește nouă românilor la fix !

  11. Oameni cu capul pe umeri. Punct.

  12. #37

    Respect pentru echipa si pentru suporteri 🙂

  13. #38

    ce e in filmuletul ala e fix gandire pozitiva, constructiva. si mai e ceva. oamenii aia stiu ca ai lor au dat tot ce puteau. cam cum erau bunicutii lor, mureau dar o faceau intr-un mare fel. iar strigatul ala e de pradator nu de prada.

    • #39

      sau, cum ar zice brexit people : “if you gonna die, die with your boots on”

  14. #40

    Oleo mama cati de-a “son” pe acolo!

  15. #41

    Islandezii n-au facut parte din marele Imperiul Dacic. Sa fie la ei acolo. In plus, noi luptam cu devotament si onoare, dar, intotdeauna:
    – uitam ca in fotbal balonul este rotund;
    – ne dorim foarte mult victoria, dar adversarul intotdeauna si-a dorit-o mai mult;
    – ne-a lipsit finalizarea (pffffff…….)
    – ne-au furat arbitrii, dom’le din cauza conspiratiei mondiale indreptate in general impotriva noastra!

    • #42

      “cu putin noroc…”

    • #43

      Romania – Elvetia 1 – 1

      Nu stiu ce jucator al Romaniei, intrebat dupa meci ce s-a intamplat, de ce nu i-am batut pe ceasornicari, raspunde relaxat: Ne-am dorit prea mult victoria! 🙂

  16. #44

    Islanda – Albania – România – Anglia
    323.000 – 2.774.000 – 19.960.000 – 53.010.000 locuitori
    Una e să bați pe cineva de 164 de ori mai mare decât tine și apoi să te întorci acasă, după ce pierzi în sferturi .
    Și alta e să iei bătaie de la cineva de 7 ori mai mic decât tine si să nu ieși din grupe.
    Trebuie luate în considerare atât proporțiile cât și contextul.
    ps.
    Păi după ” victoria ” cu Albania, cine vrea poate să îi pupe pe ai noștri în fund sau în alte părți. După mine nu merită nici măcar scuipați pt. că-s o șleahtă de îngrămădiți.

  17. #45

    Incerc sa-mi imaginez cum i-ar fi primit pe jucatori daca ar fi castigat campionatul.

    • #46

      nu i-ar fi primit nimeni. ar fi fost cu toti beti.

  18. #47

    La noi in tara e o problema.Din 100 de fotbalisti legitimati-profi,e cam greu sa alcatuim un lot de 23.De ce?Simplu,inca nu s-a inventat un aparat de masurat ferocitatea pe terenul de fotbal.Ca asta-i filozofia noastra:navaleste-l pe dujman,da-i la cap,ataca-ataca-ataca!
    La romanii-pisaciosi obs. teoria cu focu la ei si autobaza.Cat de penibil.
    Cand,in 2008 Olanda practic va ruga sa le-o bagati in ate,va aparati!Nici Chivu,nici Mutu,n-au zis:da-l in plm pa Satana,hai sa-i batem p=astia!
    Despre asta este vorba:pe scut sau sub scut!
    Voi,rumanii,vreti medalii mergand doar sub scut.Si cu gaoaza blindata!
    Cu-o moarte toti suntem datori!

  19. foarte mishto I’m impressed

  20. #49

    Aceasta unitate a islandezilor este mui spectaculozo. Vreau s-o vad si la romani, tot cu icniri dinastea guturale, da-n loc de aplauze la cadenta tobei, sa ridicam fiecare cate un cap de lup dacic. Si sa facem ca lupii, binenteles !

    • #50

      N-am putea inlocui stindardul dacilor cu altceva, mai natural si mai actual? Propun capete de politicieni, si nu doar stindard, putem folosi chiar capete adevarate…

  21. #51

    filmul este trucat in mod clar, unde dracu au gasit aia soare in Islanda?

  22. #52

    Ok boss, mentalitate, alea alea, inteleg. Suntem cainosi si noi ce-i drept.
    Dar una e cand te intorci acasa dupa ce ai rupt Anglia, si alta e cand te intorci acasa rupt de Albania.

  23. La astia s-a adunat toata populatia tarii sa ii aplaude

    • #54

      Iti dai seama, fiecare avea in echipa vreun coleg de serviciu, un frate/var ceva…

  24. imbatranisi coane. In Ro-Hr outsiderii erau croatii. Fara sa manc cacat nationalist erau doua echipe de exceptie, una deja stabila, experimentata (noi) si una la inceput, dar mai valoroasa. Au avut noroc in meciul ala, prima parte am jucat noi mai bine, dupa care a fost mizeria aia de penalty dupa care Stelea a fost zeu.

    Dar…ai dreptate cu ce zici acolo

  25. #56

    In 1994, cand au ajuns in sferturi la CM din SUA, ai nostrii au fost primiti la fel. Si, daca memoria nu ma insala, si in 1998- cand au mers chiar pe stadion sa sarbatoreasca si Hagi si-a anuntat retragerea.

    Haideti sa nu mai incercam sa fim mai catolici decat papa. Pe ei, generatia anilor ’90, poate nu i-am apreciat atunci la adverata lor valoare pentru ca nu am anticipat atunci ce dezastru va urma, dar i-am apreciat. Ati uitat de iesirile in stada din ’94? De “Maradona nu mai e, Hagi este regele” ? De “Hagi presedinte, Raducioiu prim-ministru”?

    Cat despre faptul ca ei putea realiza mai mult cu un alt antrenor…Cornel Dinu, Mircea Radulescu, Gheorghe Constantin, toti au antrenat acelasi nucleu, fara rezultatele lui Iordanescu. E depasit acum, si, fara discutie, a facut si greseli atunci. A luat insa o echipa a carei sanse de calificare au fosr compromise de 1-1 si 2-5 cu Cehoslovacia si a dus-o la Mondiale. Cat despre a pretinde ca puteam lua un titlu mondial? Hai sa fim seriosi. FIFA lui Joao Havelange nu ar fi permis NICIODATA Romaniei sa bata Brazilia in ’94 iar in ’98 jocurile erau facute pentru Franta.