Când am zis săptămâna trecută de aspirator cu filtru de apă, au apărut imediat zâmbetele gen hai mă snobule, numai de așa ceva nu ai nevoie în viață.

Mno, am ținut să fac o poză la cum arată filtrul de apă al unu asemenea aspirator după ce a aspirat un dormitor, mai precis dormitorul copiilor. Care fiind dormitorul copiilor, era aspirat o dată la 2 zile și aspirat cu voință, nu în dorul lelii, dar cu un aspirator clasic. Nu, nu era gumă de aspirator, era un philips.

Ah, uitam. Și nu se mai depune praf pe mobilă. Până acum, aproape deloc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Aspiratoarele sunt foarte foarte bune :D, dar de acarieni sigur nu te scapa…nu in totalitate.

    • #2

      Nicu » normal ca nu, nici nu as vrea, am copii, au nevoie de crearea unei imunitati, nu de un balon de sticla.

    • Pai imunitatea se crează invers, obișnuind organismul cu factori externi. Altfel, ai șanse mari ca după 5-7 ani să te trezești că ăl’ mic e alergic la praf. Sau mai rău, am avut un coleg care e alergic la iarbă (la gazon) pentru că a crescut toată viața în București, cu adidași și șosete până la genunchi… “să nu te muște mamă ceva”.

  2. #4

    *Alea cu filtru de apa, of course*

  3. #5

    Chiar ma gandeam altfel de ce ai fi pus la tags..Tot ma intreb cum de nu se intreaba lumea prin occident de ce pruncii din tarile sarace/nedezvoltate nu au atatea alergii ca ei. In Anglia am vazut si lucrat cu tot felu de copii alergici la chestii care nici nu pareau posibile, dar cred ca asta e pretul platit pentru prea multa grija unde nu trebuie.

    • Nicu, daca pretul pe care trebuie sa-l platesti in Anglia, pentru o viata mai lunga cu 10 ani decat in Romania, sint alergiile, atunci cred ca ai prefera sa fi alergic.
      In Nigeria nici nu exista fenomenul, toti au o imunitate perfect functionala (mai putin cei cu SIDA), insa din pacate media de viata este de 45 de ani…

    • #7

      Am colega la munca nascuta in Africa. E alergica la iarba, pisica, polen de stiu eu ce.

  4. Deci m-ai pus pe gânduri. Eu aspir în cameră o dată la 2 săptămâni cu aspirator normal. Nici nu vreau să mă gândesc la ce poate aspira un aspirator cu apă :))

    • #9

      Platinum Brain » prima oara cand am aspirat, varsase cea mare floricele prin toata casa, si era plin vasul cu asa ceva, asa ca nu mi-am dat seama foarte clar. dar acum…

  5. #10

    hary, experienta imi spune ca durata de viata de care pomenesti se aplica maxim pentru urmatorii 10 ani. Dupa aia, vine dezastrul. Tot ce se aude de rau de reputatia englezilor nici macar nu e aproape de realitate, asa ca ma bucur ca m-am intors. La o adica, rosia de Tesco nu va depasi niciodata rosia adusa de taranu din comuna x care te cunoaste si care stie ca saptamanal o sa ai nevoie de y kile…

    • #11

      Nicu » doar ca gasim putini tarani, in general sunt colorati care iau de la metro si le revand

    • #12

      Antena 3 style :))

    • #13

      Da o comparatie adevarata stii si tu sa faci? Se compara Tesco cu Billa si taranul roman cu taranul englez.

    • #14

      @ Hanzo in materie de ce gasesti prin super/hypermarketurile romanesti, Tesco e un exemplu bun pentru legume/fructe. Si daca e sa gandim asa, astept calduros sugestii spre a mi se arata exemple de agricultori englezi adevarati care stau si ofera o alternativa la marile lanturi de magazine prin piata…majoritatea de care am dat eu erau speculanti.

    • #15

      Hai mey, peste tot la tesco vad Bristish strawberries, British raspberries! Ca sa nu mai vorbesc de aia de la Cooperative!

    • #16

      @Andrei

      Nu poti sa zici ca toti taranii procedeaza asa. Cunosc destule contra-exemple.

  6. Omg … nu pot sa ma uit la imagine … abia am inghitit ceva si simt ca-mi vine inapoi 😀
    Cred ca-mi cumpar si eu unul de Craciun … cadou pentru intreaga familie ca m-am saturat sa vantur praful dintr-o parte-n alta.

  7. #18

    Nu stiu ce aspirator folosesti, ma refer la tip nu la marca.
    Deoarece ai copii mici iti recomand un aspirator cu bataie.
    Ca sa nu ma intelegi gresit 🙂 iti dau si un link
    www.domo.ro/Aspiratoare/Aspiratoare_uscate/Aspiratoare_cu_batator_de_covoare

  8. Sunt fan vechi al aspiratoarelor cu apă. Desigur sunt și alergic de când mă știu 🙁
    Mare parte din aspiratoarele cu filtrare prin apă au o problemă, după câteva luni de funcționare, prind mucegai înăuntru, naiba știe, dar când le pornești începe să se simtă în aer un miros urât, de mucegai, ceva de genu’.

    • #20

      Poate pentru ca dupa ce speli filtrele nu le lasi sa se usuce si le asamblezi la loc in aspirator …

  9. #21

    Dar vad ca ai ceva treaba cu spalatul dupa ce termini de aspirat.
    Sunt curios cum se prezinta filtrele (nu recipientul din poza) dupa cateva luni de folosire… ceva mucegai oare?
    Eu inca ezit sa-mi cumpar aspirator cu apa tocmai din cauza intretinerii f laborioase.

    • #22

      mai bine cumperi un filtru nou dupa cateva luni si stii ca ai casa curata, decat sa nu cumperi nimic si sa intorci praful cu lopata…

  10. #23

    De curiozitate, cheama pe unu sa-ti fac o demonstratie cu aspiratorul rainbow; n-o sa-ti vina sa crezi ce “jeg” ai in casa, chiar daca inainte sa ajunga ala ai aspirat cu samsungul tau.

  11. #24

    eu n`am covoare in casa, acest tip de aspirator este bun si pentru parchet/piatra?

    • #25

      maddy » e perfect pentru asta, are inclusiv duza cu un cauciuc care absoarbe apa de jos

  12. am avut si eu ceva cu filtru de apa.
    de fapt, daca ma gandesc bine, era un aspirator de aspira apa.
    o ditamai hardughie, cat juma de balcon, cu un nume pe masura: rhino.
    l-am tinut pana a inceput sa ma curenteze cand apasam pe buton.
    l-am facut farame si l-am aruncat.
    un d-asta cu apa cat costa?
    ceva asa, la preturi studentesti 🙂
    ca din linkul ala de la domo, la 17 milioane, ala nu e pret, e pib

  13. #27

    Man, nu mai intra incaltat in dormitorul copiilor dupa ce te intorci de pe (sau dupa? 🙂 ) santier.

  14. #28

    o sa iau in considerare asta, imi place aspiratorul asta din cate am citit pe site. tu pui si solutie de curatat covoare (parchet, etc) sau doar apa pur si simplu?

    • #29

      maddy » nu stiu de asa ceva, nu e cu spalare, are filtrare prin apa. poti sa speli manual si el sa absoarba apa, dar atat

  15. #30

    Oare ce gust are apa aia? Ar merge un cocteil cu votca…

  16. #31

    Intamplator am folosit toate tipurile de aspiratoare (inclusiv cu filtru de apa) asa ca pot emite niste pareri cat se poate de obiective, mai ales ca nu sunt presat sa dau un link cu produsul (la emag banuiesc, nici nu m-am obosit sa verific). 🙂
    1. Asadar cantitatea de praf/mizerie aspirata nu are nici o legatura cu tipul filtrului. Conteaza puterea si tehnologia folosita, de exemplu aspiratoarele alea smechere de mii de eur au un fel de bataie (ceva gen rotopercutie) atunci cand aspira salteaua si de asta aspira atat de mult praf/mizerie
    2. Chestia cu depusul prafului pe mobila iarasi e un mit. Probabil ca un aspirator performant cu sistem clasic face acelasi lucru.
    3. Marele avantaj al aspiratorului cu apa este ca toata mizeria se strange in apa, spre deosebire de saci sau de rezervor (pt aspiratoarele bagless). In felul asta atunci cand aruncati mizeria nu mai inhalati nimic pentru ca mizeria este in apa.
    4. Eh, in mod paradoxal aici intervine si marele dezavantaj. Tot noroiul ala cu apa trebuie clatit si s-a dovedit experimental ca este un procedeu destul de anevoios. Nu este suficient sa arunci apa aia murdara, trebuie clatite toate componentele si asta se face de obicei in cada sau chiuveta. Adica mizeria aia ajunge in cada sau chiuveta care in teorie ar trebui sa fie relativ curate. 🙂 Si da stiu, se poate clati si cada sau chiuveta dupa aia, doh. 🙂
    Apoi o data clatite componentele trebuie insirate la uscat, alta problema.

    Personal am renuntat la aspiratorul cu filtru cu apa din cauza motivelor de mai sus si am luat unul bagless. Momentan mi se pare solutia cea mai simpla, am apasat pe un buton a culisat un capac si toata mizeria cade in cos. Evident, la un interval de …. am aceasi problema si eu, mai exact trebuie spalate filtrele.

    Totusi un aspirator cu filtru cu apa poate fi o solutie foarte buna pentru anumite persoane (cei cu alergii severe etc). Asta datorita faptului ca riscul inhalarii de praf este redus la zero, ca deh noroiul ala nu pluteste prin aer.

    • #32

      Radu, cam asta e si rationamentul meu care ma impinge catre un aspirator bagless, fara filtrare prin apa. Multumesc pt post

    • #33

      Inca ceva.. puterea de aspirare a acestui model , de vreo 250W daca nu ma insel, e destul de mica. Exista aspiratoare in aceeasi gama de pret, bagless, cu puteri de aspirare de 400-420W. Cata vreme filtrele sunt de calitate (HEPA13, etc..) si sunt curatate la timp, cred ca riscul de a ne umple de praf in timpul si dupa aspirare e foarte redus

  17. #34

    Post senzaționalist. Prezinți filtrul de parcă praful ăla ar fi toxic. Lasă copiii să înghită praf. Le face bine. Au ei filtre în nas și pe trahee, bașca sistem imunitar.

    Există o ipoteză (ușor controversată ce-i drept) că igiena excesivă mărește riscul alergiilor.

    • #35

      VOC » pentru mine, praful ala e toxic, pentru ca am alergii. da-le tu copiilor tai sa inghita praf, pana atunci. si incearca sa ai pareri putin mai relaxate, altfel o sa te exprimi unde vrei tu, dar nu aici

    • #36

      Cool down, Bob. Cred că m-am exprimat în româna Academiei și am fost suficient de bine crescut. Doar pentru că cineva are o părere diferită de a ta nu înseamnă că e nesimțit.

      Revenind la subiect, tu ai zis:

      […] mai precis dormitorul copiilor. Care fiind dormitorul copiilor, era aspirat o dată la 2 zile și aspirat cu voință, nu în dorul lelii, dar cu un aspirator clasic.

      Și părerea mea era că e posibil să le faci copiilor un mic deserviciu. Evident, e dreptul tău să nu dai doi lei pe părerea mea, după cum e dreptul tău și să mă banezi fără nici un motiv. Oricum am lucruri mai bune de făcut cu timpul meu.

    • #37

      Nu e senzationalist, e post platit. Si nu e nimic rau in asta. Dar eu nu sunt un public tinta bun, fiindca eu stii ce fac? Google-esc “Samsung SD-9420” si ajung pe compari.ro, unde caut cel mai mic pret si in loc sa-l iau de la emag cu 600 lei il iau de pe demax.ro cu 509 lei. Am castigat 90 de lei cu un copy-paste 🙂 Daca tot nu ajung prim-ministru, macar atat.

    • #38

      Paul » post platit? lol:)))))))

    • #39

      Afiliat, na. Adecatelea iti iei si tu masline cu ansoa nu din alea cu samburi, daca cumpara multi gugumani trimisi de tine.

    • #40

      O ipoteza nu inseamna ca si e adevarata.

  18. #41

    Nu stiu ce aspiratoare cu filtru de apa aveti voi dar in practica nu e mai mult de curatat /spalat comparativ cu unul bagless. Cat a fost juniorul meu mic 1-2 ani am folosit unul cu apa pentru ca eu unul nu aveam o problema cu noroiul ci fix cu aerul ala filtrat care revenea in camera si incare se adunau toti acarienii posibili. Particula mare nu o poti inspira dar praful fin da, ori ala e pacatos.
    In timp cantitatea de noroi din filtruse reduce si apa devine din ce in mai gri nu mai neagra.

  19. Asta-mi place! Ca se poate curata vasul bine.
    Am avut unul (nu mai tin minte ce marca) care avea doar 2 orifici la vasul de acumulare, prin care nu puteai sa bagi mana… Si mai avea in interior si zone intortocheate, parca destinate pentru a acumula reziduri.
    Cred ca era facut in ciuda utilizatorului. Oricat l-am spalat, tot ramaneau reziduri.
    Am scapat de el…

  20. #43

    eu nu vad poza

  21. #44

    @Arhi: Chestia aia mare, galbena din mijloc e un filtru? Daca da, dupa ce il speli/cureti poate fi refolosit imediat sau trebuie lasat sa se usuce?

  22. #46

    Astea cu apa is nasoale, dupa fiecare aspirare trebuie sa-l cureti altfel se impute.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam