sri

Dacă mai era nevoie de demonstrație în această problemă. Deabia și-a manifestat SRI-ul nevoia de a ne supraveghea global pe toți, ca să ne protejeze, nu de alta și gata, o altă instituție a statului a răspuns nevoii sale.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) consideră că există o formă de discriminare între utilizatorii de cartele preplătite şi cei care au abonament de telefonie mobilă, întrucât, la nevoie, autorităţile nu îi pot trage la răspundere pe cei din prima categorie.

A nu se înțelege greșit, m-am manifestat de multe ori pentru înregistrarea celor ce cumpără cartele preplătite. Sunt împotriva legii respective pentru că, pe lângă asta, mai are și alte prevederi, cum ar fi cea în care SRI-ul îți poate umbla prin calculator când vrea el, în numele siguranței naționale. Și nu, nu e doar la persoane juridice, așa cum încearcă să vă lase să credeți. Legea e anumit făcută încât să lase loc de interpretări. Ca să nu mai vorbim că nu înțeleg de ce la firme e la liber spionatul.

Interesant e că, în alte probleme, autoritățile staului nu pot coopera. Trebuie să duc dovada unei amenzi plătite la poliție, pentru că poliția nu cooperează cu fiscul. Trebuie să iau cazierul de la poliție ca să îl duc tot la poliție, pentru că poliția nu cooperează cu poliția.

În schimb, când e vorba de siguranța națională…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.