Astăzi am fost în audiența conferinței Fundației Vodafone Connecting for Good. Câteva idei despre ce înseamnă această fundație.

• Prin programul Connecting for Good, fundatia a oferit primele solutii de telemedicina din Romania si a finantat cu 2,9 milioane de euro proiecte pentru 30.000 de beneficiari

• Proiectul Strategic de Investitie in Mediul Rural a oferit finantare de 650.000 de euro pentru 55 de proiecte cu 35.000 de beneficiari

• Fundatia Vodafone Romania a renovat opt centre de transfuzie folosite de o treime din totalul donatorilor din tara si care asigura necesarul de sange pentru 291 de spitale

• Fundatia a investit 2 milioane de euro pentru a construi cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti din Sud-Estul Europei, la Spitalul Marie Curie

Am încercat să spicuiesc live din ce au vorbit invitații, nu știu cât de mult mi-a reușit, în general am încercat să mă concentrez pe oamenii de acolo, care vorbesc din suflet despre munca lor și despre ce au reușit să realizeze.

Primul lucru care mi-a atras atenția a fost domnul academician Leo Dănăilă. Dacă nu știți despre cine e vorba, este vorba de neurochirurgul care le-a bătut obrazul celor de la Academia Catavencu pentru ca au pus o fotografie cu el în metrou, ridicându-l în slăvi pentru asta. Deci 83 de ani. Omul operează pe creier, are, la rândul lui, un creier incredibil și o logoree de zile mari. 83 de ani…

Florina Tănase, Vodafone – Vodafone marchează astăzi trecerea de la Mobile for Good la Connecting for Good, oferirea de soluții mult mai ample de comunicare.

Katle Lizvi, membru fondator Little People Romania – asigură nevoile psihologice ale copiilor cu cancer, din momentul diagnosticarii. Au creat o aplicație pentru copii “Leul curajos” ( prin programul Connecting for Good), prin care copii înțeleg mai multe despre corpul lor, despre ce se întâmplă cu ei, despre intervențiile pe care le vor face pentru a fi tratați, stimulează gândirea pozitivă. Prin aplicație este creat un profil psihologic al fiecarui copil care o accesează. Aplicația a fost creată pentru a limita trauma suferita de copii.

Raluca Teleanu, medic primar neurologie pediatrică, preșendinte al Asociației Neurocare. Cu ajutorul Vodafone au dotat un laborator cu două aparate wireless pentru electroencefalografie (diagnostichează epilepsia). Pot supraveghea copiii de la distanță – telemedicină. Doresc să extindă laboratorul, să facă pe viitor un centru de excelență în epileptologie, care, speră ei, să devină un centru european de referință, vor să angajeze mai mulți oameni, dar cea mai mare deficiență în acest moment este spațiul.

Răzvan Macarie, medic specialist cardiolog, fundația de Ajutor Medical Profilaxis. S-a făcut o transmisie live demo de la Ghilad, jud. Timiș, a unui examen ecografic cardiac; doctorul de acolo transmite informații despre pacient și rezultatele analizelor efectuate până la acel moment și se consultă cu dr. Macarie, apoi dr. Macarie efectuează examinarea ecografică împreună cu doctorul de la Ghilad.

Angela Galeța, directorul fundației Vodafone pentru România. susține învestițiile în mediul rural cu ajutorul a patru fundații. Au săpat puțuri, au făcut canalizare, au renovat școli, au creat programe afterschool.

Ioana Hochia, coordonatorul proiectului “Edukation”, comuna Firizia (satul natal al dnei. Hochia), Jud. Maramures, partener strategic al Fundației Principesa Margareta a României. Scopul proiectului este acela de a continua și susține procesului de educație în comunitate. Proiectul a adus schimbări majore în comunitate – părinții le-au mulțumit pentru că au ajutat copiii cu programa școlară încărcată și cu efectuarea temelor, directoarea școlii le-a multumit pentru implicare și i-a susținut ( zilnic se desfășoară în școală 2 ore afterscool, plus încă o ora – două de alte activități); numărul de beneficiari a fost inițial de 25 de copii și a ajuns la 40, însă nu au destul personal voluntar pentru a crește numărul de copii beneficiari. Copiii de la un liceu de arte s-au implicat pentru a îmbunătăți aspectul interior al școlii.

Laleș Petru, coordonator proiect Sănătos, Curat și Educat – Prin proiect s-a renovat dispensarul din  com. Fîrliuc, Reșița, prin izolare exterioară, încălzire centrală, înlocuire geamuri și uși. Comunitatea a ajutat la muncă necalificată, curățenie. Medicii au efectuat educație sanitară la școala din comună. Au în proiect un azil de bătrâni, în asociere cu biserica catolică dintr-un sat învecinat, de care se vor apuca dupa ce obțin finanțare.

Daniela Ceredeev, coordonator proiect Caravana After School, partener Fundația de Sprijin Comunitar. Proiectul se desfășoară în cinci sate ale comunei Vatra-Moldoviței, jud Suceava și ajută cei 550 copii din școlile din comună printr-un program afterschool. Au avut 82 de voluntari (elevi-tutore). 50 dintre ei, au fost cu caravana after school în 20 de județe pentru schimb de experiență și au promovat tutoriatul lor în alte școli. Copiii au înțeles că ei înșiși pot fi schimbarea în comunitatea lor.

Mihail Viorel Corcodel, coordonator proiect “Tineri proactivi – Centrul pentru Tineret Constantin Ghindă”, proiect desfășurat în Lupșa de Jos, com. Broșteni, jud. Mehedinți, partener strategic – Fundația PACT. Constantin Ghindă a fost un dl. Trandafir al Lupșei de Jos, despre el știa de la bunici, astfel a devenit inspirația sa. Țelul proiectului a fost atins, a fost creat Centrul pentru Tineret, au reușit să schimbe mentalități.

Cam atât am reușit să notez, la modul rapid.
Pentru cine dorește, înregistrarea completă este mai jos:

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta şi independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. Mai multe detalii despre programele fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.rowww.facebook.com/fundatiavodafone,https://fundatiavodafone-blog.ro.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Este de apreciat ce s-a facut la Marie Curie, sectia TINN. Am fost placut surprins cand am vazut ce curatenie ce tine acolo, cata grija este pentru nou-nascuti si cat de implicati sunt doctorii. De remarcat si munca doctorului Catalin Cirstoveanu care se implica forte mult in tot ce se intampla prin acea sectie. A avut avantajul de-a vedea cum se lucreaza afara si cu ce echipamente si si-a dorit si el sa aiba asa ceva in tara. Partea de telemedicina sunt destul de sigur ca de la el a pornit, si cauta sa o faca tot mai complexa pe masura ce trece timpul.

    Este incurajator sa vezi ca sunt si astfel de oameni si astfel de proiecte si la noi.

  2. #2

    La prima vedere/citire par adunate mai multe chestii bune facute decat ultimele 3 guverne.

  3. #3

    83 de ani – Wow! Am urmarit pe Prof. Leon Danaila – Slava cerului ca mai exista oameni ca el!

  4. #4

    Daca nu sustin familia crestina, formata din robul lui dumnezeu si roaba lui, toate astea sunt lucratura diavolului care incearca sa ne amageasca. M-am amuzat toata ziua de replica asta…

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam