isarescu mafie

La fel ca Isărescu, care s-a arătat surprins de nivelul de impozitare din românia, încă un angajat BNR e extrem de surprins și dezgustat de comisioanele băncilor.

Comisionul de interogare a soldului la cardul de debit este imoral și o să vină o perioadă dificilă pentru că va fi transpusă directiva privind contul de plăți de bază, a declarat, luni, într-o conferință de specialitate, Ruxandra Avram, șef serviciu Direcția Stabilitate Financiară în cadrul Băncii Naționale a României.

Haideți să vă dau o veste surpriză, pe care poate nu o știați și să vă descrețesc frunțile. Știți cine este cel ce face regulile după care își desfășoară activitatea băncile din românia? Știu că o să vi se pară surprinzător, dar e vorba de BNR. Da, știu, stați jos și luați o gură de aer proaspăt.

Pentru că și eu am căzut din picioare, realizând că BNR consideră imorale niște comisioane pe care EI le-au permis. Serios, faptul că este acest vest sălbatic bancar aici este strict datorită faptului că BNR girează această hoție, de 25 de ani, fără nicio problemă. Existența zecilor de comisioane se datorează indiferenței lor. Vă dați seama cât de jos am ajuns când, după acești 25 de ani de jaf, oamenii au ajuns să considere normal că le sunt luate aceste comisioane și că dobânzile nu mai există demult, uitând că ei dau banii lor băncilor, care bănci trăiesc fix din asta, din banii deponenților, pe care îi rulează în diverse activități, neplătind nimic pentru asta. Dimpotrivă, deponenții plătesc comisioane pentru ca banca să aibă dreptul de a face profit de 1 miliard pe an (cc BCR).

Desigur, toată această imoralitate ar fi putut fi prevenită ușor. Și încă este ușor de prevenit. Nu ar trebui decât să existe o instituție care să supravegheze activitatea și comisioanele băncilor și să limiteze existența comisioanelor imorale, aliniind activitatea băncilor la legislația românească și europeană și, de ce nu, la bunul simț. Eventual să inventăm una.

Aștept cu interes momentul când se va ieși în piață pentru a-l da jos pe Isărescu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

14 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    pe când lucram au venit şi ne-au făcut card de salarii la toţi. da la toţi. că aşa voia onor conducerea. la banca unde eram aveai dreptul la 3 încercări ale cardului fără comision. doar 3. la un moment dat banii nu s-au mai dat la timp. ca atare verificam cardul ăla de nu se putea. că niciodată nu se spunea clar ziua când se încarcă. nu. ţi se spunea că e posibil şi că trebuie să verifici. pe urmă am stat pe gânduri. aveam o sumă care se trăgea automat, în ianuarie, pentru administrare de cont plus cele de verificarea soldului dădea o sumă din care puteam să cumpăr una, alta. cum nu aveam o leafă strălucită am ajuns la concluzia că nu se merită. ca atare am depus o cerere către onor conducere prin care solicitam să mi se dea leafa numerar. adică în mână. prin lege sunt obligaţi să-ţi dea leafa aşa cum consideri tu de cuvinţă. chiar dacă, să zicem au contul în BRD tu poţi să ceri să se verse leafa în BCR dacă vrei card, pentru contul deschis de ei la bancă a trebuit să merg personal să-l închid. deşi nu-l cerusem ăla genera comsioane şi dobânzi. şi să nu credeţi că închizi un cont bancar aşa … simplu. nţ. ai de mers şi de dat explicaţii.
    iar ei zic – BNR-ul aidăc, că nu ştiu. pe bune? la orice cont deschis la o bancă plăteşti administrarea de cont. plus – plus. chiar şi dacă ai luat un împrumut, să zicem, după ce îl termini eşti dator să te duci să închizi contul. dacă nu o faci banca nu spune nimic dar te trezeşti că ai de plătit administrarea de cont. că contul – cacofonia e dorită, nu se închide singurel. chiar dacă ţi-ai terminat de plătit datoria şi ai fost client conştincios. nu, trebuie să te duci să le spui tu că ai terminat. ca la noi la nimeni. că de-aia e România altfel.

    • #2

      Spre deosebire de conturile pentru imprumut, pe care le ai pe viata daca nu mergi sa le inchizi, eu am deschis recent un cont de economii care se inchide singur daca am mai putin de 100 de lei in el. Adica, daca am nevoie de economiile mele intr-o luna, adio cont, trebuie sa merg iar sa deschid unul. Nu stiu ce se intampla cu banii din el daca, sa zicem, mai am 99 de lei in el.

  2. #3

    explicatia (asa cum vine ea de la banca) e legata de riscul de neplata. creste riscul, creste si dobanda creditului. plus ca asa cum s-a vazut la ultima distractie cu creditele cand se lua si cu carnetul de elev un credit, pagubele pot sa fie destul de mari de ambele parti. pe scurt, cand e haiducie nu trebuie sa te astepti la respectarea unor norme formale sau informale.

  3. #4

    @Paul, te rog sa mai spui odata cum sta treaba cu comisioanele ca nu am inteles .

  4. #6

    Exact acceași părere o am și eu despre surpriza fetei ăsteia: e ca la faza cu CNA-ul care făcea petiție online că să vadă dacă publicul telespectator vrea să nu mai vadă mizerii la TV, dar ei nu dau amenzi cînd se sare calul.
    Madam Avram nu realizează cît de ridicolă e situația, pentru că BNR poate să creeze regulamente care să pună ordine în sistem înainte de (în absența) Directiva europeană. Trebuie doar să vrea…
    Muie comision de interogare a soldului! Muie BNR?

  5. #7

    e ok, era o gluma, mi-am dat seama ce s-a intamplat

  6. #8

    0,5 variabila, 2% fixa mai prin nord. Bam! #muieisarescu #oops

  7. #9

    ce comisioane boss? ar trebuie ca interogare/administrare/retragere sold sa fie fix 0(la orice banca)! #99percet
    dar vai nu se poate ca ne costa, cat cacat pot sa manance. pentru ei asta e bonusu de vacanta nu e profitul propriuzis.

  8. #10

    Que faites-vous si vous ne saviez pas l’anglais , je frémis cher monsieur, je frémis !

  9. Eu zic să nu ne facem prea mari iluzii. Că întotdeauna cînd au deschis gura cei de la BNR, au făcut-o doar pentru a-şi aerisi cariile. Şi să arate lumii că ei nu stau, cum spunea şefu, ca leul pe coadă.
    Şi la urma urmei, doar n-om crede că vor să strîngă de portocale băncile, cît timp ale deponenţilor sunt mult mai zemoase. Şi mult mai moi.

  10. #12

    si niciunul din voi nu stie tembo-habe. end of story:)))

  11. #13

    Trei in p**a mea !

  12. #14

    cand ii aud pe unii cu isarescu presedinte/prim-ministru imi vine sa borasc…