n rezoluţia de clasare transmisă de parchet, se arată că s-a constatat că în evidenţa DSP Constanţa nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase şi nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Totodată, procurorii au mai constatat că infracţiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârşită de către reprezentanţii Bisericii, întrucât aceştia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege. În astfel de situaţii, analiza juridică prevede necesitatea existenţei unor măsuri de prevenire sau combatere a bolii cu caracter imperativ şi nu caracter de recomandare. Prin urmare, recomandările diverselor instituţii nu pot constitui bază legală pentru încălcarea unui articol din Codul penal

Să ne înțelegem, da? Instituțiile dau recomandări diverse, dar nu e bază legală pentru încălcarea codului penal, da?
Și atunci cum avem atâtea dosare penale pentru zădărnicirea răspândirii bolilor, bazate pe recomandările diverselor instituții? De ce simplul cetățean, mic și prost, e la mâna polițailor justițiari, iar mizerabilul ăsta penal de Teodosie, care împrăștie COVID cu intenție, este bine mersi și nu poate fi urmărit?

Și da, cineva de la Constanța ia șpagă grasă de la BOR, pentru că jnapanul ăsta de Teodosie e cunoscut ca un cal breaz pentru infracțiunile lui care ajung, ÎNTOTDEAUNA, neurmărite de nimeni.

Explicați-mi, vă rog, poate sunt eu prost.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

35 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Simplu, il ajuta dumnezeu..

    • #2

      Am verificat și nu exista nici un Dumnezeu angajat la instituțiile de stat!

    • #3

      iar reprezentantii bor nu au niciun dumnezeu!

  2. #4

    Daca n-am cunoaste celeritatea proverbiala cu care sunt tratate cazurile in justitia romana, am putea crede ca s-au grabit sa dea o solutie cu “0 infectari” inainte de expirarea perioadei de incubatie a virusului. Da’ asa nu putem zice nimic.

    • S-a cantat BINGO. Cineva a spus cuvantul cheie “CELERITATE”. Felicitari castigatorului, sa se prezinte la sediu redactie din strada Intrarea Protonilor pentru a-si ridica premiul.

      Acesta este un mesaj generat automat de catre ro-botul “Iohannis spune cuvantul ‘celeritate'”. Va rugam, nu raspunde la acest mesaj. Mesajele pot fi primite pe adresa redactiei. O zi buna!

  3. #6

    Magistrati cu frica lui dumnezeu….nu altceva, minune bisericeasca. Pai asta dupa ce le-a dat mat la procurorii DNA in dosarul fondurilor europene, acum are cale libera. Cineva acolo sus il iubeste, si il considera folositor.

  4. #7

    Pai ce sa iti explicam ca stii si tu. Biserica este mai presus de legile statului iar respectarea lor este optionala. Asta este si motivul (partial) pentru care regulile astea noi de cand cu covidul au fost atat de greu de acceptat de ei. Pentru ca nu sunt obisnuiti si li se pare ca sunt prigoniti. Imagineaza-ti un copil caruia 7 ani nu ii pui limite de nici un fel. Apoi intr-o zi ii zici puiule acu esti la scoala nu mai poti sa te uiti toata ziua la televizor la desene ai voie doar 1 ora pe zi si trebuie sa citesti 10 pagini dintr-o carte. Pai nu iese cu jihad? Iese. Pe buna dreptate copilul se simte nedreptatit. Zi tu acu, e vina copilului sau a parintelui?

    Asa si noi cu BOR-ul vietii, zeci de ani de legi facultative doar pentru ei si deodata trebuie sa se supuna acelorlasi reguli. Pai stai asa, prigoana, nedreptate.

    Despre spagoveanu numai de bine. L-au mustrat de l-au facut sa planga in punga cu euro.

    Astia suntem. Nu suparam BOR-ul ca apoi nu le mai zic oitelor sa voteze cum se cuvine. Ceea ce nu se face ca si noua ne place ciolanul. So, asa continua trainica relatie de codependenta dintre guvern, orice nuanta ar avea, si popi.

  5. #9

    Nu ia nimeni spaga de parchetul Constanta. Dupa episodul cu neconstitutionalitatea amenzilor procurorii si politistii nu vor sa piarda timp cu de-astea. S-or fi scarbit si ei de tot circul asta, vor liniste, prefera se sa ocupe de spargeri, furturi, violuri, de d’astea de care s-au ocupat toata cariera .

    • #10

      eu aveam impresia ca numara amr-ul pana la pensia speciala!

    • #11

      Pai ce, vrei sa se supere iarăși lumea că stau ei cu radarul la boscheți?

  6. #12

    Nu i-as zice spaga … la cate din astea au tot fost si Toni Montana asta al BOR pe zona Dobrogea e bine mersi, eu i-as zice direct zeciuiala, sa folosesc tot un termen din argoul religios…

  7. #13

    Justitia doar “confirma” ca daca ai credinta suficienta si adevarata in religia care trebuie, nu te imbolnavesti, adica 0 infectari! Biserica are alte unelte cu care te apara si apara doar pe aia care conteaza!
    Vorba aia: biserica nu e societate de alimentatie publica sa aibe nevoie de lingurite de unica folosinta!

  8. #16

    „Subsemnatul Petrescu Macedon, fiul lui Pricopie şi al Elisabetei, născut la 12 decembrie 1955 în localitatea Vatra-Dornei, judeţul Suceava, mă angajez să nu divulg faţă de nimeni faptul că am fost de acord cu organele de Securitate privind colaborarea cu acestea în problemele de interes major ale statului nostru“.
    29.09.1987

    Tovarășul “Mache” are legături mai bune decât mulți procurori si judecători din țara asta. Simplu.

  9. #17

    Presa nu ne mai spune și câte dosare din astea se mai clasează din același motive.

  10. #18

    Lasa asts. Ai vazut ce mult il iubea Dumnezeu pe Pimen? L-a vrut langa el.

  11. #19

    Cetin, procurorii au dreptate că nu pot începe o anchetă pe baza unor recomandări ale autorităților, ci doar în temeiul unor măsuri expres stabilite de lege. De ce așa? Fiindcă orice măsură care restrânge drepturile cultelor religioase, încorportate în Constituție la libertatea de conștiință, trebuie să fie expresă și strict interpretativă. Toate măsurile care au fost luate în perioada asta sunt bazate pe limitarea de drepturi și libertăți. Avem cazule OUG 34 atacată de Avocatul Poporului și declarată neconstituțională fiindcă nu a stabilit cu claritate situațiile aplicării contravențiilor și avea un caracter arbitrar fiindcă polițistul putea decide, fără baze legale solide, orice cuantum, iar judecătorul, în faza contestației, nu avea mijloacele legale de a judeca dacă a fost sau nu corect din punct de vedere juridic. Mai bine ai învinovăți clasa politică care nu poate să pună în carantină biserica. Cât de greu e să dai o lege prin care toate cultele religioase sunt obligate să respecte măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului, explicit formulate? Nu se vrea, iar procurorii n au baze juridice pentru a întocmi un dosar.

    • #20

      inteleg ce spui. intrebarea e, procurorii pot incepe o ancheta impotriva oamenilor simpli, pe baza acelorasi recomandari? e ok, e acceptabil? cat despre spaga, sa fim seriosi, spagoveanu a tot primit NUP in constanta pentru chestii extrem de vizibile si infractionale.

    • #21

      Majoritatea dosarelor penale întocmite pentru zădărnicirea combaterii bolilor au avut drept cauză nerespectarea măsurilor de carantinare și autoizolare care prezintă un risc agravant de răspândire a coronavirusului. Ca să-ți răspund la întrebare, nu, nu pot demara o anchetă în baza unor recomandări. Și chiar dacă un procuror ar face asta, ar fi rapid penalizat de judecător. Spre exemplu, un caz de zădărnicire a combaterii bolilor clar a fost când Viorel Cataramă a mers deliberat în comuna Bărbulești pentru a se îmbolnăvi, manifestându-și intenția de a se autoinfecta și în acest scop îmbrățisând un om infectat cu SARS-CoV-2 care legal era în carantină. În carantinare există măsuri exprese privind limitarea și chiar interzicerea contactului cu persoane din afară. Și cazurile celor cărora le-au fost încheiate dosare penale planează în jurul măsurilor acestea de carantină, autoizolare, suspiciune de infectare. Nu neg că ce a făcut BOR în Constanța e imprudență, însă ar însemna să extindem mult prea mult aplicabilitatea acestui articol din Codul Penal. Dacă s-ar fi soldat cu infectări, s-ar fi putut ajunge până la o anchetă. Din experiență îți spun că avem un drept rigid și foarte lipsit de creativitate. Jucăm într-un cadrul în litera legii mereu, iar spiritul ei e doar un frumos principiu pe care continentalii l-au uitat. Doar britanicii și americanii pot jongla cu legea și chiar în absența ei (sau pofida ei) să facă dreptatea aia justă.

    • #22

      :))) dar inteleg ce spui si sunt de acord, doar ca, in acest caz, se judeca cu 2 masuri. spui ca daca se împărtășeau cu o linguriță si exustau imbolnaviri, putea sa se ajunga la dosar penal. ok. de ce au dosar penal cei ce nu au stat in carantina si nu au infectat pe nimeni? libertatea religioasa se termina acolo unde tu infectezi oameni cu buna stiinta, oameni care se reîntorc in societate. a, daca ai avea o secta inchisa, sinucideti-va intre voi. dar cat timp prostii aia merg liberi pe strada, e atentat la viata oamenilor

    • #23

      Dacă s-ar fi îmbolnăvit mulțimea din cauza unui om infectat cu Sars-CoV-2, preoțimea ar fi fost acuzată sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute la articolul 352 alineatul 2, anume zădărnicirea combaterii bolilor din culpă pentru că autorul fie prevede rezultatul faptei sale, dar nu îl acceptă, socotind fără temei că nu se va produce, fie nu prevede rezultatul faptei, deşi trebuia să îl prevadă.
      Știm că libertatea religioasă le asigură cadrul de desfășurare a ritualurilor, iar orice ingerență statală trebuie făcută prin lege. Sunt protejați prin aceasta. Un om în carantină care e infectat sau măcar suspect are conștiința că prin nerespectarea carantinei poate duce la infectare. Cel infectat dacă a ieșit din carantină și a intrat în contact cu alți oameni, se prezumă că a avut loc răspândirea bolii, iar o anchetă epidemiologică în perioada asta e foarte greu de făcut. Și chiar dacă se realizează și rezultă că autorul nu a infectat pe nimeni, atunci judecătorul nu va putea să-i aplice pedeapsa prevăzută la articolul 352, fiindcă n-a existat efectul răspândirii bolii. Aici există o ipoteză clară privind combaterea și prezumția că ai infectat pe cineva și se trece direct la întocmirea dosarului penal. Da, e o dublă măsură în judecarea faptelor, dar cât de greu ar fi fost să se emită o lege în așa fel încât să se prezume încălcarea măsurilor de combatere.

    • #24

      avand in vedere ca perioada de incubatie dureaaza 14 zile, iar NUP s-a dat dupa vreo 3, unde e legalitatea?

    • #25

      din codul penal:
      Art. 352.
      (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

      deci organele au savarsit si ele o infractiune inchizand dosarul inainte de a astepta trecerea perioadei de incubatie si a testa de covid toate persoanele implicate!

    • #26

      Dap, de acord, dar se prezumă că persoanele nu erau infectate anterior împărtășaniei. Cel din carantină e infectat sau se prezumă că e infectat (i se întocmește dosarul penal și daca se constată că prezumția de infecție nu e reală după trecerea celor 14 zile sau mai puțin, dosarul penal nu mai e valabil, iar organul de cercetare penală propune dosarul spre clasare, fiindcă proba definitorie e cea a infectării propriu-zise a autorului și dupa a infectării altora). Nu știu toate particularitățile cazului de la Constanța. Dar ce pot să spun e că întocmirea dosarului penal nu echivalează cu vinovăția, dar dosarul, dacă prezumția de infectare nu e dovedită, este clasat. Prezumția de infectare e clară atunci când vorbim despre cineva care a ieșit din carantină, unde avem și ceva proceduri legale explicite care au fost încalcate. În cazul Bisericii, dacă o să apară un infectat care a fost acolo, deși e cam greu să probezi că a luat coronavirus de acolo fiindcă după evenimentul acesta poate a fost într-un alt loc din care s-ar fi putut să-l ia, se demareaza urmărirea penală (cum am spus, e cam greu de dovedit că oamenii ăia au luat coronavirus de la biserică dacă nu s-a acționat imediat săvărșirii faptei pentru a izola oamenii timp de 14 zile).

    • #27

      Fapta este din martie, ziceau dimineata la protv parca, deci pentru acum 3 zile nu s a dispus inca. Nu i prima data cand face asta.

    • #28

      Eu din toata povestea asta am inteles ca pot sa ma urc baut la volan, cu conditia sa nu fac accident. Daca as fi preot. Ca asa…

    • #29

      pentru un paralelism perfect, ai putea face si accident daca nu se soldeaza cu victime sau se soldeaza cu victime despre care se prezuma ca ar fi fost accidentate in alta parte!

    • daddy: sau daca victimele erau batrane sau aveau alta boala

  12. #31

    s-a gasit persoana care a luat spaga de la teodosie:

    www.youtube.com/watch?v=csQMbzAEh1s

  13. #32

    Au fost impartasiti cu Prea Sf. dezinfectant creat in lab. BOR …….deci hai ca merge ….sper sa aibe cat mai curand soarta lu’ IPS Pimen ……aMIN !!!

  14. #33

    De cativa ani domnul asta se chinuie intens sa fie foarte vizibil… si din punctul meu de vedere reuseste doar cu o gafa mai mare ca alta.

  15. #34

    Si povestea continua, Cristos a inviat!:

    Arhiepiscopul Teodosie reface slujba de Paște și cheamă credincioșii să ia lumină în noaptea de 26 spre 27 mai.

    www.g4media.ro/sfidare-totala-a-regulilor-guvernamentale-si-canoanelor-bisericesti-arhiepiscopul-teodosie-reface-slujba-de-paste-si-cheama-credinciosii-sa-ia-lumina-in-noaptea-de-26-spre-27-mai.html