Știu că e de râs, dar faptele sunt ușor bizare.
Deci un polițist de jucărie de la locală cheamă un polițist real, de la circulație, să oprească un cetățean. Polițistul de la circulație îi cere buletinul “polițistului” local, acesta refuză să îi dea actele, cel de la circulați zbang, 500 de lei amendă, pentru că a refuzat să se legitimeze.

Declarațiile șefilor sunt, as usual, basme. Aș fi curios de opinia cuiva din sistem, care știe care e protocolul de colaborare în astfel de situații. Cine pe cine poate legitima, în ce cazuri și în ce constă legitimarea.

Pentru că, aici, nu știu exact care dintre ei are dreptate. Desigur, se știe și se vede că nu îi sufăr pe paznicii de parcuri, dar nici haiducia celor de la forțele capdecretă nu e ceva de dorit, având în vedere starea de urgență și faptul că, în românia, sunt suspendate drepturile omului.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

28 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cred ca “rutierul” a avut dreptate! Cam ce ar fi vrut “localul”? Sa nu-i miroase gurita dupa ce a mancat usturoi? Sa nu-si asume nimic, nici in calitate de martor, nici de agent constatator?

  2. #2

    Păi si cum a întocmit ala p.v._ul daca localul nu i.a dat buletinul???

  3. #3

    Teoretic cel de la rutiera are dreptate. Trecem peste partea cu dreptatea, politia locala nu are voie sa opreasca masini, daca apare numele celui de la locala in raport atunci betivul din masina face contestatie si castiga.

    • #4

      din ce am citit eu, ala de la rutiera era doar martor, nimic altceva, simplu cetatean

    • #5

      Eu am inteles ca cel de la locala a oprit o masina, a constatat ca nu au declaratii si a simtit miros de alcool. A venit cel de la rutiera, a testat soferul si a constatat ca era baut. In raport trebuia sa specifice cum a ajuns sa constate ca soferul bause asa ca trebuia sa fie inclus si numele politistului de la locala care a comis o ilegalitate oprind masina.

    • #6

      da, plm, de asta întreb. oricum, locala are dreptul sa te oprească, avea și înainte, are și prin ordonanță. nu are drept de contestare la infracțiuni rutiere, dar te pot opri inclusiv dacă treci pe roșu. CA și ANAF, de exemplu.

    • #7

      Cum nu avem alte surse de informare, analizăm articolul citat:

      “Între poliţistul rutier şi poliţistul local ar fi apărut o altercaţie după ce reprezentantului Poliţiei Locale i s-ar fi cerut să se legitimeze iar acesta nu ar fi vrut, în vederea completării unui raport necesar întocmirii unui dosar penal şoferului menţionat, în condiţiile în care poliţistul rutier nu fusese cel care a depistat în trafic respectivul conducător auto”

      Probabil că localul ar fi vrut si cu sula în cur și cu sufletu-n rai, să cheme rutiera să-i arda pe ăia, dar el să nu-si asume nimic.

    • #8

      absolut probabil. enervant e ca nimeni nu spune nimic, toti trag batista pe țambal. si se fac, desigur, de cacat. siguranța si incredere

    • dupa ordonanta gardienii publici is asimilati gaborilor, deci au voie sa mai multe…

  4. #10

    Bai, nu stiu cine a avut dreptate dar ma umple de incredere si siguranta aceste balbaieli de clasa a 3-a. Dorm linistita si mi-e sufletul o mare cand vad ca legea si ordinea din tara noastra nu sunt in stare nici sa se legitimeze reciproc.

    • #11

      Rectificare pentru ca m-am *umplut de spume: Bai, nu stiu cine a avut dreptate dar ma umplu de incredere si siguranta aceste balbaieli de clasa a 3-a. Dorm linistita si mi-e sufletul o mare cand vad ca legea si ordinea din tara noastra nu sunt in stare nici sa se legitimeze reciproc.

      Nota bene din surse sigure: nu mai verificati conjugarea corecta a unui verb decat in DOOM, conjugare.ro sucks cocks in hell iar dexonline e varza.

      Carry on.

  5. #12

    Zbang, ne-zbang, esti obligat sa ai actele la tine (aka buletinul) si sa il prezinti “organelor” de control. Politist sau nu, aceleasi reguli. Nu vrei sa prezinti, bang, amenda. Cat de politai (local) esti.
    Daca vrei sa ma contrazici, articolul please.

    P.S. Toti vrem sa fie ca in afara, dar daca ni se pare aiurea o simpla legitimare si comentam, dumnezeu cu mila. Preferam sa citim comentarii si sa ne informat de pe internet in loc sa citim un puc legislatia.

    • #13

      mă scuzi, pari a fi grăbit, că sa nu zic prost. unde am zis eu că e incorect? sau ai avut ceva important de spus? până atunci, arata-mi TU articolul unde spune că un polițist în exercițiul funcțiunii e obligat să se legitimeze cu buletinul in fata altui politist. asa, cu articole, te rog, pentru ca politistul, la munca, nu e simplu cetățean.

    • #14

      NIMENI nu e exonerat de obligatia de a avea actele la el si de a le prezenta organelor de control. Legea 61/27 Septembrie 1991 (republicata) zice: Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
      Art.31) refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu;
      Deci si daca vorbim de un politist comunitar, adica o persoana, totusi, ghinion! N-are buletinul la el o patzaste!

    • #15

      Ești băiat deștept, păcat că asimptomatic…

    • #16

      Poate că polițistul doi credea că polițistul 1 avea haine fake de polițist local? 🙂

    • #17

      Doamne-fereste de tipul asta de “dashtept” care stie el sa interpreteze un text de lege. Politistul-fie el local-nu era “orice persoana” ci era abilitat de lege. Pe logica ta orice garcea ii cere buletinul la control lui Vela.

  6. #18

    Plm, de ce in 10 august nu s-au bătut și jandarmii între ei?

  7. #19

    Din toată povestea asta lipsesc niște jandarmi să îi bată pe amândoi.

  8. #20

    Știrea e incompletă: la final a venit jandarmul, care l-a bătut pe ăla de la locală și l-a gazat pe ăla de la rutieră

  9. #21

    Am vazut filmul asta. La final iti dai seama ca erau una si aceeasi persoana.

  10. #23

    Baaaah, lipsea jandarmeria care să îi amendeze pe amândoi pentru tulburarea liniștii publice

  11. #24

    Nici eu nu-i iubesc nespus pe locali, dar in cazul asta rutierul a fost un dobitoc cu pedale si ar trebui dat afara deindata. Cum adica sa-l amendeze? Pai vita nu a vazut ca e imbracat in uniforma oficiala a politiei locale? Nu i-a vazut ecusonul si numarul de identificare? Cum adica refuz de legitimare? Politia locala a trecut in subordinea politiei nationale prin ordonanta militara. E ca si cum seful meu m-ar amenda pe mine ca nu-i prezint buletinul. Va dati seama cam ce face vita aia cu cetatenii civili?

  12. #26

    Politistul de la rutiera nu avea de ce sa ceara CI celui de la locala.Rutiera a constatat infractiunea de consum de alcool. Politistul de la locala nu poate sluji ca martor celui de la rutiera. Prin ordonanta militara, locala a capatat puteri sporite.

  13. #27

    Analizam textul dat: “…i-ar fi cerut polițistului local buletinul, pentru a completa datele sale în actul constatator, el fiind cel care a oprit mașina inițial. Iritat, polițistul local a refuzat să îi arate colegului său buletinul.” am incheiat citatul. Cel de la locala s-a ofticat ca un prost ca n-a inteles pentru ce ii cere buletinul.

    • #28

      Deci…politistul local este ceea ce legea numeste agent constatator, in aria lui de competenta. Opreste masina din diverse motive. Ca agent constatator de contraventii, poate lua urmatoarele masuri: avertisment verbal, avertisment scris, amenda contaventionala, sau nimic. Politistul local crede in schimb ca se afla in prezenta unei posibile infractiuni….ce face? Cheama un alt agent constatator, care poate determina daca este infractiune , sau nu. Noul agent constatator NU poate folosi conform legii un alt agent constatator ca martor; nu permite legea. Politisul local era imbracat in uniforma si nu era necesar sa se identifice cu CI. Politistul rutier a constatat infractiunea, intocmeste actele, le da la sefime, s.a.m.d., pana la judecata, daca este cazul. Este nerelevant cine a oprit masina, ci doar ca s-a constatat o infractiune de un agent constatator agreeat de lege in acest domeniu. Si eu puteam reclama o posibila infractiune, cu deosebirea ca o persoana fizica poate fi folosita ca martor; in acest caz este nerelevant deoarece alcooltestul este martorul si mai departe alcoolemia determinata de medici.