Sper că nu își face cineva iluzii că aceștia nu sunt judecători cumpărați. Toți cei pe care îi vedeți că eliberează politicieni pe bandă rulantă, amână dosare la nesfârșit, se recuză singuri la ultima înfățișare și alte trucuri de astea, sunt judecători cumpărați.

Ce sunt eu curios, ca om, este cât te costă un judecător? Când eram mic și vorbeam chestii cu prietenii prin spatele blocului, eram deciși că nu ne trebuie mai mult de 1 milion de dolari (nu exista euro) ca să ne lase liberi. Dar acum, că am mai crescut, înțeleg că, funcție de tribunal, 5-6000 de euro sunt suficienți pentru o sentință favorabilă.

Ați trecut prin asta? Cunoașteți? Anonimitatea e garantată.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

17 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    in principiu, depinde si cat de mare e paratul. Una e la rechini, alta la bibani.
    la rechini stie Oprescu cat e sa scapi si Udrea cat nu e suficient.

    64
    • #2

      La doamna Udrea cred ca au fost si alte polite pentru care avea de platit.
      Nu cred ca banii erau o problema, mai ales ca nu erau bani munciti (munciti cinstit am vrut sa zic ).

      24
    • #3

      avea si alte polite de platit si nu le-a platit. a tras linie si probabil a zis ca ramane cu prea putin cat sa merite sa traiasca in libertate. asa un pic parnaie si milionara cand iese

      25
    • #4

      La Udrea a fost simplu: a dat cât a considerat ea nu cât i-au cerut!

      2
  2. Pai..cat ai la tine?

    30
  3. #6

    IRL – frauda de 1M, amenda de 100k, spaga 10k, clean.

    36
    • #7

      cum plm faci rost de bani ca sa fraudezi de 1 milion?

      7
    • Stii cum sunt reclamele alea la radio?

      – Creditul Prima Frauda!

      – Creditul Prima….ce?!

      – Da, ai auzit corect, creditul Prima Frauda, acum doar la Banca ING!

      8
  4. #9

    Aia de lua mita de la interlopi si a scapat din cauza prescriptiei luase 60,000 euro in 2018 (www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/o-judecatoare-care-lua-mita-de-la-interlopi-prin-intermediul-unei-ghicitoare-a-scapat-de-condamnare-dupa-ce-faptele-s-au-prescris-2284917) – ma rog, acuzata ca lua, ca acum e basma curata si cu salarii restante pe 5 ani platite.

    26
  5. #11

    De banii aia ma astept la: Ai gresit buzunarul, baiatul meu!
    Mai ales daca nu stie al cui esti.

    8
    • #12

      Nu e 1 milion, nu e nici 5-6000 euro.
      Ce nu știe multă lume e că scapă diverși fără să dea fir de șpagă, pe excepții, nulități și vestita prescripție care nu e foarte greu de atins deoarece dosarele ajung de regulă târziu în instanță. Imo problema principală a justiției acum nu e corupția ci lentoarea procedurii și numărul mare de dosare per judecător.

      6
    • #13

      Ioana, de acord, corupția “contra cost” este doar putregaiul din vârful moțului. Pentru 99,(9)% dintre cetățeni, problemele sunt ineficiența sistemului (procedurile de care zici) și supraîncărcarea judecătorului; în loc de 30 de dosare per ședință – cât este recomandarea maximă – unii ajung și la peste 60. Iar unele dosare, slavă ție popor de oameni înțelepți și cu suflet mare, au peste 2-3 mii de pagini: robii și roabele domnului care de 10 ani se bat pe doi metri pătrați, până la ultimul fir de iarbă, ori întocmesc partaje de la vacanța în Thasos 2023 până la autoturismul marca Cielo cumpărat în 1997. Iar în penal, când pe a o mie opzecipaișpea pagină dintr-un dosar, care poate fi primul sau al 60-lea dintr-o ședință, cineva a omis să scrie “decedat” în dreptul unei persoane, ține-te bine popor de robi și roabe iubitoare, că vine haita de trepăduși înarmați cu microfoane: Regretați? Nu vă este rușine? De ce v-ați bătut joc de familia îndoliată? De ce umiliți morții?!
      Astea sunt pragurile de înțelegere și interes, asta vrea poporul să vadă, iar trepădușii analfabeți, la comanda șefilor, servesc.
      Ce vreau să zic, Ioana, și poate am deviat puțin :)) este că ai dreptate. Presupunem că am fi singura țară cu judecători imaculați, băi dar fără urmă de pată, corectitudinea întruchipată în fiecare, sistemul judiciar tot nu ar funcționa. Cei 99,(9)% dintre cetățeni ar avea aceleași amânări, dezamăgiri, mărturisiri de grețuri și de scârbe la adresa justiției care nu le-a făcut dreptate.
      Politicienii, magistrații, medicii, “oamenii de afaceri”, cu toții sunt emanația acestui popor disfuncțional, n-au emigrat la noi din Norvegia. Evident că sunt exceptii atât în răndul poporului cât și în emanația sa, dar, la scară largă, toate instituțiile statului sunt consecința și imaginea disfuncționalității noastre. Nu putem avea lucruri frumoase pentru că suntem români.

      8
    • #14

      Mvai ce durere(in pla) si ce chin pe saracii magistrati, ajunsi surmenati si anxioși de la turnurile de dosare care ii asteapta. Nu stiu cum sa iti spun bos dar nu an vazut nici un protest sau ceva actiune concreta din partea lor de a protesta si atrage atentia opinei publice asupra sistemului ingalat in care lucreaza si din care fac parte. Doamne fereste sa se ajunga si la de masuri concrete propuse de ei si implementate de ministrul justitiei. Nici acum in an electoral.
      Ai bagat fisa romaneasca (stii tu bine de ce) aia cu noi nu stim, nu suntem d’acia, sa faca altii, noi doar zicem ca e grele si aia e, ne-am facut treaba pe ziua de azi.
      Sa le mai dam inca o pensie speciala zic, ca sunt categorie defavorizata.

      5
  6. #15

    E mai ieftin prin părinți, ca părinții lui Cherecheș care dădeau plicul părinților magistratei.

    5
    • #16

      ai un typo la Cerecheș

    • #17

      Parintii judecatoarei nici nu au vrut sa auda, au raportat instant autoritatilor incercarile de mituire.