Mă uitam, aseară, la ce a făcut băiatul ăla de la sărituri cu prajina, la Olimpiada. Și, ca urmaritor de sport de gen inca din vremuri antice (l-am vazut, live, pe Serghei Bubka sarind 6.06, record mondial atunci, practic Bubka si-a incheiat cariera cu 6.15), pot sa va spun ca, ce face Armand Duplantis, in acest moment, nu a avut egal, in istoria probei si nici nu cred ca va avea, in curand. Este absolut incredibil cu câtã forță domină această probă, efectiv este el, cu propria categorie, după aia câteva etaje goale si abia apoi următorii.

Mă duce cu gândul la invincibilitatea lui Carl Lewis, din perioada sa de glorie sau, mai recent, la Usain Bolt, care s-a retras neînvins si probabil va rămâne asa mulți, mulți ani.

Ca o concluzie, este incredibil cat de mult evoluează oamenii, din punct de vedere fizic, pe parcursul unor perioade insignifiante de timp, din punct de vedere istoric. Sigur, au rolul lor și antrenamentele mai bune, echipamentul, medicina sportivă mai buna (si mai nedetectabila, as spune eu) dar, overall, avansam, din punct de vedere fizic, foarte mult.

Cine știe despre ce recorduri vom vorbi peste 30 de ani.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.