Rulează de vreo câteva zile pe teveuri o reclamă la nuș ce firmă de recuperatori de credite, în care o voce caldă, suavă și sexoasă de bancheriță ne explică aproape cu drag, cum că dacă intrăm în biroul de credit, nu o să mai putem lua credite vreo 5 ani de acum încolo, așa că hai, fii deștept, pune mâna pe telefon și sună-ne, dar numai dacă ai datorii restante la bănci, care sunt preluate de firma noastră.

Din start vreau să precizez că sunt de părere că trebuie să îți achiți datoriile. Ți-ai făcut credit, asta e, fii sănătos și dă banii înapoi.
Dacă poți.

Dar dacă nu poți, informează-te înainte de a face ceva. Și dacă te informezi, afli că după trecerea a 30 de zile de la depășirea termenului maxim de plată, banca te bagă în biroul de credit ȘI NU TE MAI SCOATE NICI DRACU`, cu atât mai puțin firma de recuperare, care nu are nici o treabă cu acel birou.

Așa că, dacă vrei să îți plătești ratele, plătește-le, dar nu te lăsa mințit de reclama înșelătoare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

58 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pe mine mă distrează faptul că firma se numeşte Kruk(crook). Priceless!

  2. candva, dar nu mai demult de 10-15 ani, adica inainte de aparitia tuturor firmuletelor astora, cuvantul “recuperatori” impunea respect..sau de-a dreptul frica de te cacai pe tine daca erau trimisi pe capul tau..au ajuns sa isi bata joc si de asta, auzi la ei, voce calda si suava..huo!

  3. Ca sa nu mai vorbim de comisioanele pe care o sa le platesti, ca nu te ajuta degeaba..

  4. 30 de zile? asa zice banca pe hartie. te asteapta luni de zile si te fute la cap cu telefoane. ca daca tu declari faliment ei o sug.
    come on!
    bun. si daca n-am casa, masina si nici ceas rolex ?
    cat ramai cu bad credit? cati ani?

    • vega » confunzi putin, dar foarte putin tarile. banca te asteapta, dar e obligata prin lege sa te declare la BC in 30 de zile. iar in rromania nu exista faliment personal, s-a opus FMI. ramai 5 ani. cum sunt eu, de exemplu

    • #8

      @Arhi, si tu? :)))) Eu mai am 2 ani… Am o ditamai bulina rosie pt un card de cumparaturi la care, zic ei, nu am platit dobanda la timp.

    • baxter » eu am avut prima data pentru un card eurolines unde aveam datorie, zic ei, de 1 leu. desi eu plateam ratele constiincios, eram in biroul de credit, pentru 1 leu. reactia urmatoare banuiesc ca stii care a fost :))) acum cred ca mai am minim 3 ani, pentru o rata la banca rromaneasca, care banca a decis unilateral de azi pe maine ca rata mea trebuie sa se dubleze, ca de aia e criza. iar eu am decis unilateral sa ma suga

    • #10

      Unilateral am decis ca si Vodafone sa mi-o suga pt o umflare nejustificata a facturii. Ca tot veni vorba, companiile de telefonie lucreaza tot cu BC-ul?

    • #11

      si daca nu exista bankruptcy personal ce se intampla?
      faci puscarie, lucrezi in folosul comunitatii, te prostituezi or what?
      cum te scoti?
      daca ar exista( ceea ce ar trebui), jde mii de persoane ar fi pe bad credit .
      nu exista pt ca economia statului e o gluma proasta.
      ultima solutie?

  5. #12

    www.arhiblog.ro/roleplay-and-sex/ – doar putin diferit.

  6. jiji mai traieste ? parca spunea ca si pune funia la gatlej ? btw…poa sa l ia si pe marian al meu ca prea mult canta la tv….

  7. #14

    Aaaa, reclama aia in care zice “cu rate avantajoase pentru tine, ca suntem si noi oameni si stim cum e.” :)))

  8. Arhi , m-ai facut curios, tu cum ai reusit sa ajungi la biroul de credit? Am reusit si eu, pentru 10 ron de care habar nu aveam, traiasca raivarzan

  9. Partea frumoasă e că tu îi plăteşti pe ei, nu banca. Vei da banii oricum, da’ în factura finală se va regăsi şi comisionul lor. Prin reclama asta încearcă să aducă mai mulţi restanţieri la negociere pe cale amiabilă pentru că pierd mult timp cu procesele în instanţe, altfel nu-i văd rostul…

    • #19

      Florin Ruşanu » nici macar, procesele nu sunt rentabile, ar pierde prea multi bani. prefera sa mearga la intimdare, intotdeauna exista o masa critica de fraieri care cedeaza nervos.

  10. #21

    Cand m-am mutat in Brasov la noul apartament am facut un contract cu firma aia de telefonie fixa, televiziune si internet prin cablu. Ei, cretinii mi-au alocat numarul de telefon al unuia ce avusera datorii si nu mai vroia sa le platesca. Drept urmare, ma sunau cretinii dimineata la 3 sa ma intrebe daca pot dormi cand stiu ca am datorii.

    Le-am explicat celor de la firma de credite de vreo 3 ori situatia. Telefoanele continuau sa vina, indiferent ca era zi sau noapte. Numarul de telefon al directorului n-au vrut sa mi-l dea. M-am dus la sediu si mi-au spus ca directorul nu are timp de mine – cu angajatii nu aveai cum sa te intelegi. Am trimis email, i-am rugat sa-l forwardeze catre conducere.

    Drept urmare am luat 3 prieteni mai maricei si m-am dus peste ei la sediu, hotarat sa-i bag in cur directorului contractul de furnizare servicii de telefonie pe numele meu.

    Si-a cerut ala scuze mai ceva ca o maicuta. Nu din politete, de frica, tocmai ce-i rupsesem grav doua picioare in birou. Paznicul saracul era in stare sa cheme DPIR ceva, era galben tot de frica, ii tremura vocea. Altfel nu poti cu astia, nene !

  11. #22

    nu vine Freigedank sa imprumute niste bani cu dobanda minima si siguranta maxima?
    unde esti bah?
    cand are nevoie lumea de tine.

  12. Chiar sunt speriati cei ce au de platit la Kruk.Zilnic vad 3-4 care vin sa-si plateasca datoriile.Sa vezi ce “frumos” sunt rugati sa plateasca.

  13. #25

    @vega: Cred ca are runda 2 cu Cosmin Bulgaru in parcu’ operei

  14. #26

    Începând cu 27.12.2007 durata de stocare a datelor în Biroul de Credit este de 4 ani.
    Mai mult detalii, chiar pe site-ul lor oficial: www.birouldecredit.ro/index_files/Noutati.htm

    • #27

      Pe dracu Dumy, asa stiam si eu dar am facut o situatie cu un consilier BCR si ma incadrez la un nou (eventual) credit abia peste 2 ani cand impliesc 5 de la intrarea mea in baza de date. Poate este valabil pt cei care au intrat dupa acea data.

  15. @Arhi timpul îi presează pe ei (pe bănci mai ales că e foame de lichidităţi, şi pe recuperatori în ideea ‘dacă nu sunteţi în stare angajăm altă firmă’), costul procesului îl suportă tot restanţierul, crede-mă că ştiu ce vorbesc, şi apoi se mai pun penalităţile, dobondă pe penalităţi, şi tot aşa…

    • #29

      Florin Ruşanu » dude, poti fi convins ca si eu stiu ce vorbesc. nimeni nu e interesat cu un proces, ci se piseaza pe marja de 60% din cei ce sunt convinsi. restantierul suporta costul doar daca pierde.

  16. Păi la fel am zis şi eu, sunt interesaţi de o înţelegere amiabilă pentru că un proces presupune timp pierdut şi mai multă umblătură (iar umblătură=bani), dar nu pentru că ar pierde bani cu procesul, de obicei contrctele de creditare sunt făcute să câştige sigur! Pe cale amiabilă scot banii mult mai uşor cu condiţii după bunul lor plac.

    • #31

      Florin Ruşanu » sa stii ca daca ai un avocat specialist, nu sunt facute chiar asa la sigur. stiu oameni care au castigat in 2 instante si acum sunt pe la curtea de apel si castiga pe chichite procedurale. bine, nu e cazul meu, eu am ales calea simpla, nu le mai platesc si aia e

    • #32

      @Arhi: nu ti-e frica de ei? am auzit ca au buzele reci

    • #33

      mesterul » si eu o am rece, la varsta mea, mai circula doar vantul pe acolo

  17. #34

    @ARHI : am lucrat acolo de unde ai avut cardul si pot sa spun ca erau destui din ifn ( pt ca nu era banca ) care nu intelegeau modalitatea de calcul a sumei lunare datorate 🙂 am refer la oameni care lucrau chiar in dept precum CS sau Collection si care aveau ca job tocmai lamurirea clientilor 🙂 a fost o perioada f.f.f.f fun acolo !! 🙂

  18. Am văzut şi eu ştiri cum că ar fi câştigat unii, însă nu cunosc personal şi nu mă prea încred în tot ce văd pe la ştiri; cazul tău e unul norocos, pentru că probabil nu au cum să ‘te strângă’, cazul general e că instanţa obligă firma la care restanţierul e angajat să îi oprească din leafă…

    • Pe cine sperie treaba asta? Te poti intelege cu angajatorul sa ai trecuta in contract o suma infima din care oricum recuperatorii nu pot retine decat 1/3.
      Si eu sunt de parere ca atata timp cant n-ai proprietati pe numele tau, esti in afara oricarui pericol :)) De asta si foarte multi au ales sa nu-si mai plateasca ratele…daca n-ai proprietati, procesul de recuperare a creantei se incheie la fel de repede cum a inceput.

    • #38

      NV » pot sa iti puna proprire pe conturi si atunci devine mai complicat putin,c a trebuie sa lucrezi pe conturile prietenilor:))

    • :)))) da, ma rog…chestii de organizare

  19. #40

    E vreo diferenta daca ai datorii la o banca sau la un ifn?

  20. salut arhi. vreau sa i-au un credit pe persoana fizica urmand ca banii sa-i investesc. Pt inceput vreau sa imi platesc creditul dar daca se intampla ceva neprevazut si nu-mi mai pot plati creditul resp, ce pot pati daca nu am nimic pe numele meu? De recuperatori nu imi este frica, pt ca am inteles ca ei nu au nici un drept sa ma contacteze in vederea recuperarii restantelor pt ca contractul de credit nu-i facut cu ei.

    • #42

      dmy » ai inteles gresit, banca poate sa le cedeze contractul. recuperatorii iti pot lua totul

    • #43

      Cf. normelor BNR si legislatiei comerciale banca este obligata sa te informeze daca cedeaza contractul tau unei alte firme, pentru ca modifica datele contractului (datele uneia dintre parti, numele, etc.). Ai posibilitatea sa nu fii de acord cu transferul dar trebuie sa dai banii inapoi.

      Daca nu te-a informat aia pot sa o suga, contractul este anulabil. Singura situatie in care poate sa cedeze contractul fara informare este falimentul. Anularea se face insa in justitie si pana la data pronuntarii firma sau banca pot solicita inghetarea conturilor sau proprietatilor tale. Daca ai un avocat cu coae, poti insa face la fel. Asa reuseste Urban sa isi scoata clientii rau-platnici basma curata.

      O alta varianta pentru banca este sa cedeze uzufructul contractului, fara a ceda contractul in sine. In cazul asta nu prea mai ai ce sa faci.

    • #44

      Maria » pai nu cedeaza contractul fizic, ci dreptul de recuperare a creantei, contra un procent

    • am inteles, dar daca nu am nimic pe nume, practic nu imi pot face nimic, nu imi pot lua nimic. Problema ar fi ca nu pot avea nimic pe nume toata viata.

  21. #46

    @dmy problema este ca esti prost…
    Mai bine te concentrezi ca investitia ta sa-ti aduca profit si incearca sa nu pierzi vremea cu modalitati prin care sa dai teapa bancii…

  22. #47

    Urasc din inima reclama aia si culmea-i ca e pe toate posturile de televiziune. Imi si imaginam ca asa ar fi sunat filmele dublate in limba romana, daca ar fi trecut legea lautarului aluia. Cand o aud pe pitipoanca aia batrana zicand “ah, ai rate la banca. du-te la nu stiu ce companie, ca te rezolva ei”, cu vocea ei imbietoare, imi si imaginez, ca un pasionat de pescuit, cum se duce pestele la momeala.

  23. @ andrei grigoras. inteleg ca ai o frustrare si eu te-am enervat. Gandeste-te ca traim intr-o tara care este intr-o continua criza, si incerc sa-mi i-au toate masurile de siguranta, adica eu sa ma protejez din toate pct de vedere sa ies cat mai bine dintr-o situatie nasoala, dar “este greu” pt unii, chiar daca intrebarile au fost puerile.

  24. Ca sa punem o data punct tuturor speculatiilor cu ce se poate intampla datornicilor care au ales sa le-o traga bancilor: www.consumatorul.com/cum-poti-sa-nu-mai-platesti-creditul-si-sa-scapi/

  25. #51

    Eu m-am ars cu un card de debit BRD facut pe cand eram student. Cica nu exista comision de administrare anuala si nici alte taxe (ca deh, era de studenti) si nici naiba nu s-a gandit la el. Dupa vreo 2 ani primesc telefon de la unu` de la BRD cum ca am de pus vreo 80 de lei (penalitati de la 2-3 lei sau ceva de genul asta). Am achitat suma aproape instant insa bineinteles ca m-au raportat in BC.
    A fost greu sa conving ghiseistele ca nu am nici o restanta la vreun credit pentru ca eu nu luasem nici un credit, in viata mea. Noroc ca alea de la ING sunt mai destepte decat cele de la Tiriac, Reiffeisen, Volksbank, BT si asa mai departe.

  26. Apreciez atitudinea ta, desi de cele mai multe ori “fa ce zice popa nu ce face popa” este blamata, acum merge numai bine. Poate totusi puterea ta de influenta, mare/mica, le deschide cumva ochii oricat ar fi de retardati cei care comenteaza sau se afla in situatia “cum sa dau teapa bancii ?” ..macar de ar face un curs de gramatica din banii de care s-au bucurat la un moment dat.

    Multa bafta in mentinerea atitudinii de responsabilizare a oilor. Uneori esti un “cioban” bun….sa-ti creasca fetita intr-o lume mai sterilizata iti doresc.

  27. @mOntecOre – sa stii ca “apreciez” f. mult oamenii ca tine….oameni cu o inalta tinuta morala, sfatosi, intelepti… superiori…ce sa mai, painea lu’ Dumnezeu si alta nu. Totusi, ar fi frumos sa nu ne mai c***m pe noi plangand de mila bancilor…chiar nu e cazul.

  28. #54

    @dmy nu am nici o frustrare legata de banci sau credite (nu lucrez in domeniu si nici nu am apelat la vreun credit pana acum).

    Insa gandeste-te altfel: traim intr-o tara in care legile se schimba constant; chiar daca acum nu ai ce sa patesti, este posibil ca peste cativa ani bancile sa aiba alte parghii.
    Priveste situatia si din alt unghi. Nu poti sa platesti creditul si ramai dator la banca pentru toata viata: nu vei putea niciodata sa te angajezi legal, nu vei putea sa detii nimic pe numele tau etc.

  29. #55

    @NV – si eu apreciez ironia fina, tie nu ti-a iesit. Nu ma cac pe mine sau plang de mila ci le plang de mila celor care sunt si se mentin corecti. Cei de pe spatele cararoa traiesc ‘smecherii’. Nu ma cac pe mine si nici nu sunt atat de rupta-n fund a.i. sa iau banii pentru te miri ce idiotenie si apoi ca plan de rezerva sa ma gandesc cum sa le dau teapa. Plan de rezerva ar putea fi la fel de bine; nu am, nu pun mana sau daca se intampla ceva nu-i mai bun un leasing? Incearca sa vezi unde a fost aroganta la mine cu intelepciunea mea sau la tine ca te bagasi aiurea in seama? Sau la amaratii care iau pana la coate si se dau pe 2-3 forumuri si au impresia ca sunt destepti. Bottom of line eu ziceam ca am constatat ca Arhi are o atitudine (in gneral) de apreciat in conditiile in care multi prosti pun botul.

    • @mOntecOre
      discutia oricum e fara rost. Printre “retardatii” aia care vor sa dea teapa bancilor sunt oameni carora li s-a dublat rata peste noapte. La ce plan de rezerva te referi cand iti mai scade si salariul cu vreo 20%-30% ? DA, e normal ca fiecare sa se apare cum poate, chiar si incercand sa dea teapa si sa refuze sa mai plateasca in astfel de conditii. De ce oamenii astia sunt retardati, prosti, hoti, etc?. De ce cel caruia i s-a dublat rata si nu mai poate sa plateasca, e catalogat ca fiind e un tepar nenorocit? O imbecilitate mai mare nu cred ca exista.
      P.S. Ma abtin sa mai comentez despre intelepciunea ta si a altora ca tine…

  30. #57

    @NV nu prea ai inteles ce vroia sa zica @mOntecOre
    “Tepari” sunt cei care iau credite in conditiile actuale in care se stie ca poate exploda oricand cursul euro-leu (asta ducand la o crestere semnificativa a ratei lunare) si se gandesc cum sa faca sa nu mai dea banii inapoi.

  31. #58

    taceti ma dracu daca nu cunosteti legile nu vorbiti ce sati faca labari de recuperatori nu mai platiti dai ma dracu te mulg destul bancile ei vand creanta la o firma de recuperare si astia te stresaza