Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania vor semna o luare de poziţie comună în vederea alinierii conceptelor de autonomie ale celor trei formaţiuni politice.

Aș vrea să cităm puțin din legea de căpătâi care ghidează dreptul român, constituția

ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.

(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

Practic, este legea supremă. Punct. Nu există altă variantă. Pentru tentativa de încălcare a constituției, mizerie ăla de Puigdemont de la spanioli e expat prin Belgia, pentru că, dacă s-ar întoarce, ar înfunda pușcăria.

Eu stau și mă întreb când și ce așteaptă statul ăsta român, ca să reacționeze la aceste încălcări flagrante ale constituției? Să se facă un mic referendum în Transilvania? Eventual girat de Dragnea ăla al ungurilor?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

15 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Irelevant ca sunt ungur si irelevant ca urasc UDMR. Dar stii ce zice dragnea si tariceanu despre incalcarea constitutiei? Doar atat: Hahahahahahahahhaahahahahah!!! Si astia sunt urmasi ai lui Traian si Decebal!

  2. #2

    Da, fix de unguri îl doare pe statul român în perioada asta în care încalcă el însuși cu bună știință constituția. Pedepse? Lol.

  3. #3

    pai cum incalca constitutia daca discuta despre autonomie ?
    in catalonia au facut referendum, au proclamat independenta in parlamentul regional, e altceva

  4. #4

    Pentru un om deștept și nu neapărat inteligent ( sau invers, că am uitat), o astfel de întrebare e pur retorică.
    Pentru că nu suntem singuri pe planetă și în nici un caz de capul nostru.
    Sau de capul lor.
    Mai degrabă, de capul altora…

  5. #5

    Atata vreme cat UDMR este formatiunea politica ce inclina balanta puterii de mai bine de 10 ani incoace, statul român va astepta mult si bine.

  6. #6

    totul e din cauza celor care conduc tara, MUIE DRAGNEA! MUIE PSD!

  7. #7

    Hai, ba, iar puneti botu’ la perdelele de fum? Ia sa vedem, cat e Euro, ce se mai voteaza zilele astea in parlament, ce tun se mai da?

  8. #8

    ”ART. 16
    Egalitatea in drepturi
    (1) Cetătenii sunt egali in fata legii si a autoritătilor publice, fără privilegii si fără discriminări.
    (2) Nimeni nu este mai presus de lege.
    (3) Functiile si demnitătile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele
    care au cetătenia romană si domiciliul in tară. Statul roman garantează egalitatea de sanse intre femei si
    bărbati pentru ocuparea acestor functii si demnităti. ”

    Am murit de ras cand am citit si articolul asta. Cred ca realizati ca, Constitutia are valoarea unei carti de colorat pentru copii…

  9. #9

    (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

    Nu le interzice Constitutia sa se adune si sa faca o laba in cerc cu si despre autonimie. Hai sa nu fim mai catolici decat papa.

    • Daca eu ma adun in cerc cu niste baEti si discutam despre cum sa omoram jidani/tigani/martieni, e bine, intra sub acelasi concept? Ca decat discutam, boss.

    • #11

      @7 , ce treaba are una cu alta?
      Una e premeditare pt omor si alta e vb de niste legi, constitutia nu e ceva cazut de la mnezo si batut in cuie sa nu poata fi modificat.

    • Pai da. Vorbim de niste legi, sa zica in Constitutie ca avem voie sa omoram tigani pe strada, daca nu ne place culoarea lor. Si sa fie voie. Care e problema, doar vorbim de niste legi, cerem sa existe, nu? Ne expunem idei, dreptul la opinie, etc.

    • #13

      @7 tot nu vad legatura sau asemanarea, ce spui tu cu omoratul tine de drepturile omului, alea stiu ca sunt drepturi inalienabile care nu se pot modifica, de aia mi se pare aberanta comparatia sa se modifice pe nu stiu unde.
      Dar celelalte sincer totul e modificabil, nu am auzit sa fie ceva inalienabil, pana si intr-o familie, nu e obligatoriu sa stai impreuna 🙂

  10. #14

    Nem tudom !

  11. Is vreo doo chestii. Constituția se poate modifica, dar am impresia ca sunt cateva articole care nu. Gen asta. Nu stiu daca unitar e mai bun decat federal, sincer.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.