Mă uitam la clipul de mai jos, care, în practică, este ușor tendențios și încearcă să inspire frica de islamism, oameni care își schimbă religiile sunt dintotdeauna, sate întregi din ardeal și moldova sunt convertite la pocăiți de ziua x, din varii motive, cele mai des întâlnite fiind sărăcia.

De fapt, ce mă întrebam eu este ce face un om care nu e sărac să își schimbe religia? Și nu vorbim de nebuni cu scientologia, gen Tom Cruise, ci convertirea aceasta de la creștinism la altceva? Da, o înțeleg pe cea românească, din motive de sărăcie și o aprob, aia e, când mori de foame cu copiii în casă, te doare în fund cărui zeu îi dedici rugile tale, cât timp comunitatea ce propovăduiește zeul respectiv te ajută.

Dar atunci când nu ești sărac, când nu te mână foamea din spate, care e mecanismul? Îmi este greu să înțeleg, fiind ateu. Presupun că, în mintea celor care cred în puterea supremă care s-a autoimpregnat într-o muritoare, ca să se condamne la sinucidere pentru a ierta păcatele desemnate tot de el drept păcate, nu există îndoială față de existența acelui dumnezeu, indiferent cât e el de răzbunător și gregar.

Dar cum treci de la un dumnezeu la altul? Allah e complet diferit de Savaoth, entități diferite, complet negate de ambele religii, care au, basic, niște învățături gen fii bun, nu fura, etc, destinate stăpânirii mai ușoare a șeptelului, dar, în amănunt, fiecare religie, creștinism și islamism, e diferită enorm și au învățături complet diferite.

Și atunci tu, ca credincios ortodox, care te-ai născut cu numele domnului turnat pe creștet, cum treci la altă religie? Adică îi asculți pe predicatorii ăstora și zici brusc Coaie, ăștia au dreptate, până acum am crezut într-un căcat inexistent (penntru că dumnezeul creștin este negat de islamism, el nu există, e o rătăcire, cum de altfel zic și creștinii despre Allah și tot restul religiilor, gen ortodocsi versus catolici) dar de azi am realizat care este dumnezeul adevărat, iar numele său e Allah?

Personal, mi se pare o enormă subțirime a minții. Dacă tot crezi într-o porcărie, nu fi ipocrit și schimba tabăra peste noapte. Pentru că, negându-ți divinitatea în care credeai inițial, nu faci decât să negi și divinitatea căreia i te închini acum, care devine labilă prin însăși schimbarea ta de percepție.

www.facebook.com/Britishtan69/videos/1657485761033495/

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

74 comentarii Adaugă comentariu

  1. Crestinismul si Islamismul au foarte multe in comun. Se inchina la acelasi Dumnezeu, doar il numesc altfel. Isus este un profet in Islam. Samburele religiilor este acelasi.
    Islamul e doar o varianta mai noua, a aceluias crez, rescrisa de Mahomed…

    • #2

      sâmburele tuturor religiilor este același. în rest, sunt foarte diferite.

    • Arhi, in mod special, Crestismul si Islamismul nu numai ca au aceleasi radacini, dar se inchina aceluiasi Dumnezeu. Doar invataturile profetilor Isus si Mohamed sunt diferite.
      Din acest punct de vedere, cele doua mari religii mondiale (crestinismul si islamismul) sunt inrudite (acelasi Dumnezeu) si se deosebesc de celelalte mari religii, cum ar fi budismul, taoismul, hinduismul etc…

    • #4

      Iar scandal? :))

    • #5

      Nicidecum. In crestinism e Sfanta Treime, in islam e Allah. Iisus nu e un profet, ci e Fiul lui Dumnezeu, de o fiinta cu Tatal s.a.m.d.

    • #6

      Confirm, islamul nu neagă dumnezeul nostru, îl recunosc pe Isus ca profet doar ca pentru ei Mohamed a fost ultimul profet și Dumnezeu in araba e însuși Allah. E God pentru toată lumea.

    • #7

      confirm ce zice hary. toate cele 3 religii abrahamice au aceeasi radacina, cu variatii. Dupa, sunt variatii in ele, propriu-zis. Musulmanii sunt shiiti, sunniti, ibadi, si inca cateva subdiviziuni. La crestini, sunt diferente intre sfanta treime a ortodocsilor, sau ce apare la catolici, dupa, sunt protestantii si, mai apoi, neoprotestantii. E o discutie atat de vasta ca…

  2. #8

    De cand l-am primit in sufletul meu pe MMS, nu mai are loc alta zeitate.
    Am facut schimbarea pentru ca nu eram multumit de dumnezeul pe care l-am avut inainte: eu ii ceream ceva, el nu-mi dadea nimic. Acum e altceva: eu nu-I cer nimic lui MMS, dar nici el nu-mi da ceva la schimb, asa ca e in regula 🙂

    • #9

      Din cauza trigliceridelor a trebuit sa ma lepad de MMS pentru fratele lui vitreg, MMSI (unde I=integrale).

    • #10

      deci ai facut o schisma nea zapada?

    • #11

      Aloha Snackbar!

    • #12

      Fie ca apendicele sau fainos sa te protejeze

    • #13

      Eu când am citit “De cand l-am primit in sufletul meu pe MMS” m-am gândit că în roaming, MMS costă de te rupe, ra’ț’ai dreacu cu rețelele vuastre.

    • #15

      tks, foarte interesant

    • Cu alte cuvinte, tine de educatia individului… 🙂

    • #17

      @harry poate ca da, dar nu asta scrie in articolul cu pricina. Ba chiar scrie ca daca te gandesti prea mult la sensul vietii si cauti niste reguli absolute, atunci probabil tinzi sa fii super-religios.

      Oricum jurnalul cu pricina publica doar ipoteze, nu e nimic verificat experimenta., nu are proces de perr review, deci luatz’ cu sare si lamaie.

    • @Graethel,
      “daca te gandesti prea mult la sensul vietii si cauti niste reguli absolute”

      Acest comportament, tine de educatie, de cat si cum ai fost stimulat in copilarie. Ai stat mult singur, fara alte preocupari si ocupatii, devii mai degraba ganditor si cauti sensuri.
      Creierul uman este ca o plastelina, se modeleaza in functie de cum este stimulat. Cercetarile mentionate mai sus, masoara rezultatul, nu descopera cauza!

    • #19

      Am mai zis pe-aici.
      Tata a fost preot iar mama a fost o super-religioasă.
      Educația a avut un rol major în alegerea noastră dar și modul în care părinții ne-au încurajat să cultivăm rolul propriu în viață.
      Patru dntre noi suntem atei și avem o relație excelentă cu părinții, unul a ales religia habotnică iar relațiile cu familia nu au fost chiar ok.
      Da, stimulii din copilărie au un rol determinant dar contează foarte mult și influențele externe.
      Nu mai dați vina în totalitate pe familie.

    • #20

      @Ilie de la Scularie:
      Prin stimuli din copilarie si educatie, nu ma refer doar la cea venita de la parinti, din familie, ci si de la mediul inconjurator.

  3. #21

    islamul si crestinismul au in comun multe mizerii, dar in rest sunt foarte diferite, unul are ca personaj central dzeo tatal care-si sacrifica fiul pentru umanitate, celalalt un razboinic pedofil.

    Dar intre confesiuni crestine nu vad nici o problema, desi popii zic ca e pacat de moarte.

    • Sorry, dar nu stii prea multe despre Islamism, dar nici despre Crestinism…

    • #23

      Nu trebuie sa-ti para rau, dar puteai sa explici pe scurt unde am gresit, nu doar sa-mi zici ca nu stiu, asa, cu condescendenta.

    • #24

      dumnezeul creștin își trimite spiritul să violeze o copilă! very classy

    • #25

      Andrei, nu bre, nu a fost viol, nici macar sex n-a fost. Nu a bagat cucul la pasarica ca salbaticii, ci printr-o minune s-a intamplat chestia 🙂

    • #26

      @Hary Nu e diferență între Creștinism și ISLAMISM? :)))) Zici că toți creștinii sunt teroriști care se aruncă în aer?

  4. #27

    Unii/unele mai schimbă religia la căsătorie. Fie pe principiul “e unul și același bărbos, regulile sunt făcute de oameni, nu-i problemă”, fie “ăla în care crede iubi e mai bun” sau ceva de genul. (Ca să nu aducem în discuție chestiunea financiară, nu treci la religia lu’ iubi, nema căsătoriei, nema bani 🙂 ).
    Am avut o colegă care era ortodoxă de rit vechi, când s-a căsătorit a trecut pe rit nou. Bărba-so terminase Teologia. 🙂
    Sau poate unora regulile altei religii li se par mai corecte, mai aproape de ceea ce cred ei efectiv despre dumnezeu, iar faptul că au fost botezați când erau bebeluși într-o religie nu are nicio implicație asupra credinței în sine.

    • #28

      Sau poate unora regulile altei religii li se par mai corecte

      Exact ăsta e motivul.
      Dacă aș alege o credință, cu siguranță ar fi Bahá’í. Din punctul meu de vedere, asta e cea mai ok.

  5. #29

    Cred ca fiecare are felul lui de a se impaca cu viata si de a trai in asa fel incat sa nu il apese prea tare faptul ca a aparut intamplator din nimic in mijlocul nicaierului la un moment aleator din timp fara un scop absolut predefinit. Poate ca e greu sa traiesti intr-o lume cum e Europa de Vest, unde totul e moral relativ. Inseamna ca trebuie sa gandesti, sa iei decizii si sa iti asumi consecinte la ce ai decis tu pentru tine. Nu mai traiesti intr-o comunitate cu indivizi identici cu vieti foarte asemanatoare care sa iti confirme alegerile in viata. Poate e mai usor sa primesti un pachet de reguli de la o religie ceva mai autoritara (musulmani, pocaiti) impreuna cu ideea calduta si confortabila ca nu esti doar un fir de praf organic pe o piatra rotitoare.

  6. #30

    în europa, creștinismul este o mare escrocherie
    când am dormit pe străzi în spania, italia și franța și escrocii ăia golani râdeau de mine și vroiau să mă bată, ghici cine și’a îndreptat privirea spre mine?
    ALAH, DESIGUR
    lui Alah îi datorez totul pentru că a avut grijă de mine și m’a salvat de pe străzi
    mă piș pe dumnezeul creștinilor, care este o escrocherie a popilor și politicienilor să prostească și să păcălească masele

    • #31

      zici ca prietenul tau imaginar si-a indreptat privirea spre tine… adica l-ai vazut pe big foot si n ai avut un canon (link afiliat) ca sa imortalizezi momentul ?

    • #32

      nFo
      NU VĂ MAI DROGAȚI!
      NUMAI VĂ DROGAȚI!

  7. #33

    Raspunsul e, cred, sentimentul de apartenenta, un scop mai presus de propria persoana, angoasa cauzata de propria mortalitate si alte chestiuni psihologice de genul asta.

    • Mai degraba lipsa de apartenenta spirituala, iti permite sa poti schimba crezul in functie de interese si/sau nevoi personale.

    • #35

      Apartenenta spirituala e un nonsens. Eu vorbeam de apartenenta la grup. De obicei tranzitia e catre comunitati mai unite.

    • Apartenenta spirituala este baza oricarei credinte confesionale, cum este cea religioasa. La polul opus, si ateismul se bazeaza tot pe o confesiune si anume pe certitudinea ca Dumnezeu nu exista.
      Cu alte cuvinte, apartenenta spirituala sau emotionala, inseamna asumarea unor adevaruri date, nechestionabile. Lipsa acestor valori date (confesiuni) face un om receptiv pentru, si prin acest lucru, vulnerabil la adevaruri alternative.

    • #37

      Ateismul e un tip de confesiune asa cum chelia e un tip de freza.

    • #38

      +10. Ma pregateam si eu sa scriu vreo 10 randuri de raspuns. Varianta cu freza e perfecta :)))

    • #39

      in general persoanele religioase sunt convise de religia ateista:))) e ok, mergem mai departe si ne vedem de alea noastre

    • #40

      Depinde cum înțelegem ateismul. Dacă ateul este o persoană convinsă că Dumnezeu nu poate exista, atunci da, ateul este un credincios. Pentru că nu s-a descoperit crâmpei științific (teoretic sau empiric) care să demonstreze că Dumnezeu nu poate exista. Trebuie să CREZI că Dumnezeu nu poate exista. Explic:

      Eu sunt convins că tot ceea ce cunosc se poate demonstra fără “ajutorul” lui Dumnezeu. Sunt convins că lumea cunoscută de noi și tot ce urmează să descoperim funcționează și va funcționa fără ajutorul lui Dumnezeu. Asta nu înseamnă că Dumnezeu nu poate exista. Dacă mă las ghidat de logică, îmi este mai ușor să accept probabilitatea unui Dumnezeu decât convingerea că nu există. Chit că tot ceea ce cunosc nu necesită existența unui Dumnezeu. Pentru convingeri am nevoie de informatia completa. Probabilitatile accepta lipsa de informatie (asta este si scopul lor). Să am convingeri fără informatia completa ar insemna sa fiu credincios.

    • #41

      bati campii, iti creezi un rezultat pe baza caruia faci reverse engineering ca sa il demonstrezi. bias informațional si cognitiv, care se aplica si la Prâslea cel voinic si merele de aur sau la Perseu si Pandora.

    • #42

      Nu îmi creez un rezultat. Nu eu am venit cu posibilitatea existentei lui Dumnezeu. Esti de acord ca exista persoane mai informate si intaligente decat amandoi care cred in existenta lui Dumnezeu? Primul exemplu care imi vine in minte: Andrei Tarkovsky. Nenea asta ne baga sub masa la orice notinui despre lumea inconjuratoare (desi a murit acu vreo 30 de ani). Este considerat un geniu de persoane (foarte probabil) mai inteligente decat noi. Tarkovsky a fost credincios, credea in existenta lui Dumnezeu.
      Exista oamenii inca vii, mai inteligenti si informati decat noi (ma refer stric la informatie stiintifica, nu beletristica) care cred in existenta lui Dumneazeu.
      Asta nu inseamna ca Dumnezeu exista. Dar nu le pot ignora premisa. Ei au venit cu posibilitatea unui Dumnezeu, nu eu. Daca cineva superior intelectual iti pune pe masa o teorie pe care nu o poti nici confirma, nici infirma, ce faci? Este logic sa o respingi sau sa o consideri prosibil corecta/gresita?

    • #43

      dude, bati campii profund plictisitor, mai ales pe tema vedetelor care fac si dreg. brusli il bate pe vandamme si hawking pe tarkovski. biasul tau, pe care incerci sa il creezi bazandu-te pe valentele credule ale diverselor celebrități, este că ateismul este o credinta, avand ca al 2 lea argument, dupa tarkovski, lipsa credintei in divinitati. ce faci tu e documentat ca bias si se practica dintotdeauna. cum ziceam, demonstratia ta e valabila inclusiv la povestile lui creanga. #capracutreiiezi #amin. ramai la figuri de stil si povesti de la olanu.

    • #44

      Vedete? Nu vorbeam despre vedete. Da-mi exemplu de un singur om de stiinta (din afara) care considera posibila existenta lui Prâslea. Sau a auzit de Ion Creangă 🙂
      Că tot l-ai adus în discuție pe Hawking, nu are de ce să îl bată pe Tarko, pentru că nu se contrazic. Nu sunt certați, nu se bat. Hawking nu a spus/scris vreodată că Dumnezeu nu poate exista. Hawking a fost într-adevăr un geniu, minunea secolului. Nu ar fi putut afirma că Dumnezeu nu poate exista. Hawking a spus că nu are nevoie de Dumnezeu pentru a-și explica tainele Universului. Da, sunt de acord cu Hawking, asta am spus și eu în primul comentariu pe subiect: “sunt convins că tot ceea ce cunosc se poate demonstra fără “ajutorul” lui Dumnezeu. ”
      PS: Faptul că bisericoșii l-au înjurat pe Hawking în timpul vieții și după moarte înseamnă doar că respectivii bisericoși sunt subdezvoltați intelectual, nimic atlceva. Nu are legătură cu cine a fost și ce a gândit Hawking.

    • #45

      Hawking în dialog cu Larry King:
      www.youtube.com/watch?v=Q51OTSPQgKg

      Min 1:50 – Larry King: Do you believe in God?
      Min 1:56 – Stephen Hawking: God may exist, but science can explain the Universe without the need of a creator.

    • #46

      e in regula, te poti opri, tot tampenii sustii, in plus, ai divagat de la subiectul in care eu aveam religia ateista pentru ca nu cred in existenta unei divinitati, iar religia ion creanga nu poate exista, pentru ca tarkovski nu crede in praslea cel voinic.

    • #47

      Dar eu nu am scris asa ceva. Nu am scris ca esti de “religie ateista” daca nu crezi in existenta unei divinitati. Esti doar ateu. La fel ca mine :))
      Am scris ca sunt credinciosi cei care sunt convinsi ca o divinitate nu poate exista. Este o mare diferenta.

    • #48

      îhî. complet clar. pentru ca asa crede tarkovski

  8. #49

    Pentru că disonanță cognitivă. Trecerea e treptată.
    Explică mult mai frumos decît aș putea s-o fac eu. Și are și o voce mișto: www.youtube.com/watch?v=IaUhR-tRkHY

  9. #50

    Nu boss. Religiile sunt doar titulaturi date de oameni. Personal, am avut o experienta spirituala cu Dumnezeu si BOR e ultima corporatie din lume unde as fi ales sa imi indrept cautarile si sa gasesc raspunsuri.

    Am studiat mult, am citit Biblia, moment in care am realizat cat de la ani lumina departare e tot ce inseamna ortodoxia fata de ce spune Biblia. De dragul dialogului, am mers chiar si am stat de vorba cu preoti, ignoranta si pregatirea zero despre subiectul Dumnezeu mai mult m-au enervat. Am gasit apoi oameni care incercau sa traiasca spiritual corect, fara ritualuri, fara bani cersiti, fara politica. Am vazut o similaritate uriasa intre umblarea lor si Biblie, asa ca am continuat sa ii intalnesc. A fost alegerea mea simpla si personala, fara nici un interes material, fara nici un plan ascuns, oamenii traiau ce predicau. L-am descoperit pe Dumnezeu cu adevarat, am studiat Biblia, am auzit o gramada de predici interactive care m-au ajutat, fara borboloseala cu care eram eu obijnuit eu de paste si craciun. Chiar si acum merg de cel putin 2 ori pe saptamana, e un loc din care plec mereu altfel fata de cum am venit, lunar se organizeaza seminarii de casnicie, actiuni pentru copii si oameni de pe strada, lucruri cu adevarat viabile si care ajuta enorm. Nu am timp sa ma implic in toate, dar acolo unde se poate dau o mana de ajutor.

    Dupa ceva timp niste prieteni cu care m-am intalnit au dat-o pe aia cu ” cum e ma sa fii pocait? ”

    Pocait, really? Suntem fani bijuterii, sotia mea se rade pe picioare ( inca :))) ), porcul e leguma mea preferata si accept sange de la oricine. Vorbesc la fel, am un job de succes, nu sunt fanatic, lucru pe care Cetin ( un prieten foarte bun , cu care am vorbit la telefon acum 10 minute si care ma cunoaste de ani de zile) vi-l poate confirma. Si totusi, pocait. De ce? Ca merg la “aia”, care si ei mananca porc, sunt rasi pe picioare si au o viata super normala, doar ca si fac ce ar trebui sa faca un crestin, nu doar cu numele dat pe cand au fost scufundati intr-un cazan cu apa. Dar nah, sunt pocaiti, ca nu pupa poze infecte linse de alte mii inainte si nici nu e vreun barbos care sa ii taxeze la intrare – deci bine nu poate sa fie. :))

    Ultimul nivel e ala cand auzi “lasa ca pe tine te-au spalat aia pe creier, chiar nu stiu cum de te-au prostit sa iti schimbi religia” , atunci intelegi ca lumea e paralela cu fenomenul si chiar daca le-ai scrie cu creta pe frunte tot nu ar intelege.

    Sunt multi care fac o schimbare de dragul unor interese, de acord. O casa de la “frati” , niste fecioare de la Allah, etc. Dar sunt multi care ALEG sa faca o schimbare printr-o alegere ce tine de spiritualitatea lor, si asta nu are de-a face cu “schimbarea unei religii” , ci doar cu o alegere personala, care ar trebui respectata de toata lumea.

    Asa ca hai sa nu mai generalizam.

    • #51

      Nu se taxeaza la intrare darse plateste zeciuiala.

    • #52

      dacă vrei să’l găsești pe dumnezeu cu adevărat, caută’ți o moschee și fă cunoștință cu islamiști adevărați
      islamiștii sunt prieteni adevărați și nu te lasă la greu
      doar Alah există sus și doar El ne poate salva
      restu’ sunt vorbe
      SALAM ALECUM

    • #53

      Nu vreau sa te insult sau sa te ofensezi, dar daca o fac, te rog sa ma scuzi, dar asta e situatia:

      Faptul ca tu te duci undeva, asculti pe cineva, si pleci altfel decat ai venit e definitia spalarii pe creier. Vii cu ideile tale, pleci cu ale lui. Voluntar, iti cedezi o parte a ratiunii catre o terta persoana.
      In rest sunt de acord ca bisericile mainstream sunt departe de mesajul bibliei, cel putin ce inteleg eu, ca ateu.

    • #54

      Radu
      LA MOSCHEE SUNT FAPTE
      doar în islamiștii wahabiți am încredere, TOTALĂ
      ei sunt alături de tine oriunde’ai fi
      convertește’te și’ai să vezi ce bine va fi de tine
      GARANTAT

    • #55

      @Radu >> No offence taken, doar ai inteles gresit. Nu trebuie sa pleci cu ideile altcuiva ca sa pleci altfel de cum ai venit.

      In alta ordine de idei, ca tot iti place cuvantul, in definitia ta toti suntem spalati pe creiere – tot ce stim toti, inclusiv tu, am invatat de la altcineva, conteaza doar nivelul de acceptare pe care ti-l autoimpui si cat de confortabil esti sau nu sa accepti asta.

    • Alioja, in momentul in care iti asumi niste valori, adica adevaruri date, oricare ar fi ele, esti automat spalat pe creier. Sa fii ateu convins, este tot o forma de spalare de creier. 🙂

      Doar scepticii sunt liberi de confesiuni. In schimb sunt prizonierii propriilor angoase, frici si nesigurante. 🙂

    • #57

      @Hary >> cam asta am spus si eu in ultimul paragraf , doar ca pe un ton mai domol :)))

    • #58

      @alioja: felicitari pentru confesiunea prea personala ce ai fact-o ! Ceva asemanator traiesc si eu de cativa ani si nu mi se pare deloc ca felul de a fi al meu s-a schimbat cumva ci mai ales felul de a vedea lumea si mai presus de ea. E simplu: unii sunt atinsi de lucrurile lumesti, altii in plus si de cele spirituale. CRed ca cei din ultima categorie sunt mai completi dpdv al personalitatii si caracterului. Bine, excludem fazele de pupat moaste, icoane, idoli, etc, acolo e altceva, nu religie adevarata.

  10. #59

    Smenul e simplu: Gaseste prostul, identifică ce problemă are, spune-i ca noua religie o rezolvă instantaneu, inconjoara-l cu atentie, baga-l in seamă, arată-i cat de prosti sunt ceilalți si e al tău.
    Dupa o vreme, cand s-a rupt de grupul social din care facea parte poți sa ii ceri si bani. Chiar daca isi va da seama ca si-a furat-o nu se va reintoarce ca sa nu recunoasca faptul ca ea fost prostit.
    Pentru cei care pleaca de la ortodoxi ajuta mult si comportamentul preotului. Daca e lacom, betiv, curvar ii vor pleca mai usor oamenii.
    In ardeal era vorba” decat coada la ortodoxi mai bine fruntea la greco-catolici.
    Tiganii pleaca de laortodoxi pentruca nu se regasesc acolo nu abem muzica instrumentala si slujbele sunt plictisitoare. Sute de ani nu au fost bineveniti in biserici si in plus la neoprotestanti sunt ajutati la inceput.

    • #60

      escrocheria asta numită creștinism numai poate funcționa prea mult
      lumea o să’nceapă’n curând să se trezească, așa cum m’am trezit și eu, și o să se islamizeze treptat

    • #61

      Categoric islamul rules, doar acolo te poti casatori cu un copil de 9 ani si apoi sa intemeiezi o religie. Iar prostii sa puna botul la aberatiile tale indiferent cat te contrazici.

    • #62

      ion ești popă, fariseule?

    • #63

      Nu contează aici atât ce sunt cat mai ales ce nu sunt.
      Garantat nu sunt dintre cei care in loc sa taie iedul prefera sa f–a capra.

    • #64

      :))))))))))))))))))

    • #65

      profetul mahomed a procedat invers: a taiat capra si a ……

  11. #66

    Hipstareala. Hai sa fac ceva dampulea sa ies in evidenta. Daca nu ma pot remarca prin ceva important/util/memorabil ma remarc prin ceva simplu de facut si socant: un tatuaj imens pe maini si chelie, o barba imensa, creasta, belciuge in nas, trec la Allah, ma insor cu o capra. Chestii.

  12. Un prieten a plecat in UK si s-a convertit la islam. Asta mai mult pe hartie, ca i s-a parut lui ca e cea mai apropiata religie de Dumnezeu. nu-l stiam credincios nici cand era in tara.
    Nu se roaga pe covorase, nu merge la moschee, nu zice ca religia lui e cea mai misto si restul niste mizerii. Doar ca de atunci nu mananca porc. Vita, pui si multe fructe si legume. In rest asculta celasi rock cu “balauri”, nu scuipa crestinii sau evreii, nu poarta caciulita din aia islamica. (kufi).

    A zis ca o mare parte din decizia de-a trece la religia islamica a fost si faptul ca absolut nimeni din UK nu l-a ajutat cu nimic. nici macar cu o vorba buna. Arabii l-au sfatuit, l-au indreptata catre ce oficii sa mearga, i-au dat pe datorie cand avea nevoie sa ia o paoine sau ceva. Coreenii nu i-au dat o paine pe datorie, iar romanii… numai sa te fure. Dacă nu te fură, pleacă, nici nu vorbește cu tine, cu orice “român jegos”.
    Că asta e mentalitatea românului. Nu a tuturor, ci a majorității. Ajung în alte țări, nu contează că spală WC-uri sau vase, dar se cred superiori altor români. Și când unul îi cere ajutorul îi dă cu flit. Ca-n țară, de altfel.

    • #68

      seamănă cu ce’am pățit eu în franța unde numai algerienii islamiști și tunisii m’au ajutat
      ALHAMDILILAH!

    • #69

      @Francisc

      Aa, deci aici nu mai e vorba de ”educatie” si ”cei 7 ani de acasa”?

      :))

  13. #70

    A revenit harry….de nu va creeaza acum o noua religie….orice spui poate fi folosit impotriva ta.

  14. #71

    in primul rand, misto carlig.
    la subiect: you got me at “o enorma subtirime a mintii”. cam aia e si se poate aplica la orice. nu tine doar de religie, oamenii astia sunt dispusi sa inghita galusti si din alte zone de influenta, comerical sau politic.
    singura chestie e ca uneori subtirimea aia nu e generala. se aplica doar la capacitatea de a filtra informatiile si de a detecta manipularea. popular e ca sunt “creduli”,”naivi”. nu neaparat prosti.

  15. #72

    la poza cu arsenie coca e gresita imaginea secundara..

  16. #73

    ”Personal, mi se pare o enormă subțirime a minții. Dacă tot crezi într-o porcărie, nu fi ipocrit și schimba tabăra peste noapte. Pentru că, negându-ți divinitatea în care credeai inițial, nu faci decât să negi și divinitatea căreia i te închini acum, care devine labilă prin însăși schimbarea ta de percepție.”

    Americanii au o vorba: once a traitor, always (for the rest of the life) a traitor.

  17. #74

    prin casatorie

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.