caracatita

Aduce nevastă-mea acasă o caracatiță prăjită. Sau o bucată de caracatiță prăjită, în fine, nu știu, mi-e scârbă și să mă uit la mizeria aia. O pune în bucătărie, pe masă și mă îmbie, luându-mă la mișto, pentru că știe că vomit dacă văd porcării gen caracatiță, creveți sau alte chestii cu tentacule și cu mai mult de patru picioare:

– Ia iubitule, uite, niște caracatiță prăjită.

Eu, inteligent, uitând, că încerc să îmi educ copiii să nu preia toate tarele și obiceiurile mele greșite, adică și să nu măcânce ca mine, doar pui, porc și vită, exclam:

– Puah, fugi de aici cu chestia aia din fața mea!

La care fi-mea, calmă:

– Tati, caracatița nu îți face nimic. În primul rând e moartă și în al doilea rând e prăjită. Și e tare bună, uite!

Și mușcă cu poftă dintr-o tentaculă…
Se pare că mi-a reușit partea cu educația vizavi de mâncare. Nu știu cum mi-a ieșit partea cu empatia, pentru că ultima oară, mă ruga, gâdilând acvariul respectiv, să îi cumpăr un crap viu de la metro și, citez “să îi tăiem capul și să îl prăjim”.

Cam mult sânge rece pentru 4 ani…
Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

90 comentarii Adaugă comentariu

  1. Știe ce vrea de la viață.

  2. #2

    Da, nu ne iese cu empatia…

    A mea acum cateva zile a vazut o vaca undeva la tara. La fel mi-a zis, sa oprim, s-o luam acasa, o ducem in baie, o taiem si o punem la frigider ca sa avem carnita.

    • #3

      uite cum ti se umple frigiderul de carne 🙂
      *sarcasm alert

    • #4

      Chestia asta dovedeste clar ca in codul de baza suntem niste animale foarte ale dracului.
      Empatia o invatam pe drum cand incepem sa atribuim caracteristici umane tuturor rahaturilor din jur, da’ am observat ca toti copiii intre 3 si 5 ani sunt niste bestii specializate in chinuitul de pisici, omoratul puilor de gaina si in pincipiu distrus cam tot ce apuca…
      ….Pana nu le citeste careva Elena Farago si-i potoleste…

    • @habarnam
      Daca poeziile Elenei Farago nu sunt cumva intr-un app, nu cred ca o sa fie citite…

  3. #6

    Macar stii ca nu o sa fie o adepta a stupizeniei raw-vegan. That’s something.

  4. #8

    asta imi aduce aminte de un banc:
    O fetita se duce la un magazin de animale si intreaba “Va log, aveti iepulasi dlagalasi ?” Inima vanzatorului se topeste brusc. Se aseaza pe vine langa fetita, si o intreaba “Vlei un iepulas dlagalas alb, sau unul dlagalas moale si neglu si pufos ? Sau poate pe cel dlagalas si maloniu de acolo?”. Fetita se inroseste, se leagana putin pe calcaie, isi pune manutele pe genunchi, se apleaca in fata si raspunde in soapta: Cled ca pe pitonul meu il doale in cul de culoale”.

  5. #9

    Due e pt fatalai. Minim quattro pt barbatii adevarati

  6. #12

    Din curiozitate si putin snobism, am incercat multe din specialitatile atat de apreciate ? in literatura de specialitate, fructe de mare, tot felul de ciudatenii, etc, etc
    Poate genetic oi fi eu mai peizan dar raman la bucataria romaneasca + paste, dar facute ca la mama lor in cizma, adica pastele facute in casa iar sosul, eh, acolo e traditia si priceperea bucatarului

  7. #17

    In poza e fix caracatita adusa de nevasta-ta?

  8. #28

    A invatat de la masterchefi sa fie dura si nemiloasa cu mancarea.

  9. #29

    femei…dar adevarul e ca o cefalopoda la gratar e super. plus ca cica e voie si in post ca e nevertebrata. Tin aia de la Athos niste posturi cu creveti, caracatite, raci, creveti, homari de ti-a mila de ei cum se usuca pe picioare.
    Mi-ai facut pofta de o ciorba de midii si niste raci in bere

    • #30

      bleah, am vazut la dalboka raci îndeaproape, am zis ca mor:))

    • #31

      Da, chiar, ce era sa cumpar ieri din greseala: cozi de raci. O punga cu niste scarbosenii rosii. What is wrong with you people?

    • #32

      eugen, daca erau rosii erau prefierti deja. In mod normal sunt verde murdar. Cand prindeam in undita cate unu scuturam pana cadea sa nu pun mana pe asa ceva. dar gata gatiti nu am problema. Ma uit in ochisorii lor negrii si halesc coada si clestii.
      Fun fact, cica pe la 1900 homarii erau vazuti ca niste sobolani ai marilor si nimeni nu ii halea. Homari se dadeau doar la puscariasi 🙂

    • #33

      Lucifer nu coloana e problema. Detalii despre hrana cusher gasesti in Levitic si Faptele Apostolilor. E mai mult vorba despre sange, copite despicate si mod de preparare.

    • #34

      Termenați cu postul! Și coșărul! Și vigănul. Și dietele. Și cele 10 porunci. Multe din toate astea sunt chestii de bun simț și igienă.
      Profa de psihologie din facultate zicea:
      – Mâncarea e ca sexul. Și invers.
      Și nu se referea la băgat în gură și atât :))

    • #35

      ai intrebat-o tu?:))

    • #36

      N-am întrebat-o că era de treișpe ori femeie.

    • #37

      pe lat?:)

    • #38

      pe cub!
      Dar avea haz și era dășteaptă. Nu doxă, bazată. Ființă de-aia cu inteligență nativă în ciuda tuturor aparențelor.
      Țin minte că se renova universitatea. Și-au instalat ăia uși noi. Frumoase, metal, sticlă, chestii drepte, mă rog, arhitectură belgiană (că cică era un Norbert care se ocupa de ea). Și ne trăznește ideea să scriem pe o ușă de-asta nouă: NU ÎMPINGEȚI, UȘA SE DESCHIDE AUTOMAT. Eh, pe-artunci nu erau telefoane, video, selfie și alte de-astea. Doar noi care stăteam pe acoperișul cantinei și ne hlinzeam. Și țin minte că ea a trecut fără nicio jenă ba mai mult a râs copios de afiș.

  10. Homar,caracatita,crevete= fructe de mare. Lup,vulpe,viezure= fructe de padure?

  11. #43

    Și tu ai plâns cand a murit Corrado? (Tinerii de pe blog se intreabă: “Cine plm e Corrado?!?”)

  12. Nu mi-a plăcut la gust mai nimic din fructele marine. În schimb, clestii de crabi au fost deliciosi. Iar cacaratita… sa n-o vad!

    www.youtube.com/watch?v=oNy8MUPOAtQ

    • #50

      pai ai grija ca acei clesti de crab sunt ceva resturi tocate de fructe de mare puse frumos pe clestisori. Ca sa intelegi e parizer d-ala de si-a luat “doamna” udrea, doar ca e ptr snobi.

    • Nu clesti de crab din romania, am gustat si au fost oribili. zic de ceva bun, am mancat in Cipru. C-or fi pus si aia parizer, dumnezeu stie…

  13. #52

    Daca e facuta corect, are gust de pui prajit…

    • #53

      sunt convins. dr de ce sa imi fie scarba sa bag in gura hidosenia aia, cand pot manca…pui prajit?!

  14. Nu e cumva din Ardeal caracatita aia, de e atat de scarboasa,?

    • #55

      In ardeal caracatita aia se numeste : momite la gratar sau matze la gratar sau….

    • #56

      bleah

    • #57

      apăi în ardeal sunt o mulțime de denumiri de mâncare pe care sigur nu vrei să le bagi în gură…
      Ciorbă de fasole: Zamă de păsulă.

  15. #58

    Mi-a fost și frică să deșchid articolul.
    Ce e ciudat e că majoritatea ăstora crescuți sau trăiți pe la mare nu înghițim chestii marine. Cel mult o hamsie, hai două, înșirate delicat pe-o scobitoare de păducel sălbatic.

  16. #65

    crescuți SAU trăiți…
    Mi-ai adus aminte de un cântecel din liceu…
    Nu spun cine-a scris versurile dar bănuiesc.

    M-am născut pe malul mării,
    Într-un atelier NAVROM,
    Mi-au dat lecții marinarii
    Într-o fabrică de rom.

    • #66

      am trait la mare 4 ani si un pic, probabil sunt oameni aici care au fost in concediu mai mult de atat, cumulat:)

    • #67

      Imi amintesti de un cantecel dintr-o carte a copilariei :
      “15 insi pe lada lui i ho ho,
      Si o sticla cu rachiu…”

    • #68

      domnul, dar chiar dati dovada de cultura bibliofila:))

  17. #69

    Cin’ te-a pus? Nu stăteai bine la Vaslui?
    Apropo, cam acum vreo 6 ani când am început să citesc blogul și nu aveai nicio poză sau n-o văzusem eu, tot timpul mi-am imaginat că tu ești Inder din Piața Ovidiu. Te și vedeam la masă la Pelicanul cu leptopul pe un picior și cu cuțitul pe masă iar pe fetele de la bar cum ies pe lângă tine fără să îndrăznească să ridice ochii din pământ. :)))

    • #70

      ceva se întâmplă cu reply ăsta… ori e ceva bușit în temă… ori trebuie să mă apuc să dezinstalez niște extensii că mă aruncă la -999 pixeli de pagină… și nu iese nici unul nested decât dacă-l copiez și-i dau paste și imediat post.

    • #71

      “Vaslui”, hă hă!

    • #72

      piata ovidiu e in constanta?

    • #73

      Da, Piața Ovidiu e leagănul tătărăsc. Începând încă din perioada fanarioților, în această parte de oraș — denumit orașul vechi datorită mozaicului roman și rămășițelor cetății Tomis — s-au aciuat tătarii. Aici este una din cele mai mari geamii musulmane din țară — vă recomand s-o vizitați. Primăria orașului era ținută în actualul muzeu de istorie iar, mai la vale, pe-o străduță îngustă și intimă pe care odinioară se vindeau buzele vineți din poeziile lui Minulescu cunoscută azi sub denumirea de Strada Dianei se află hotelul în care a fost găzduit pentru câteva nopți Mihai Eminescu — venise să vadă marea despre care scrisese din imaginație.
      Da, în Piața Ovidiu este locul tătarilor iar ăla era locul perfect să-ți duci prietena la plimbare: nu găseai picior de țigan, tătarii constănțeni (începând cu acest personaj Inder) urau de moarte țiganii. Se spune că Inder colecționa falange de ciorditori.
      Tot mai jos, chiar la capătul străzii Arhiepiscopiei se află Poarta 1 — un fel de poartă a intrării tuturor relelor și bunelor din țara asta. Se spune că era locul unde puteai lua cel mai ușor SIDA, dar și locul de unde puteai să-ți iei Kent de la barcagii, compot de ananas de la hamali și droguri de la vameși.
      Poarta 6, unde-ai stat tu, era cel mai renumit pentru femei — o densitate mai mare de femei ca acolo nu era nicăieri în toată Constanța. Și, bineînțeles, umbla vorba că erau și cele mai frumoase.

    • #75

      Nea Ilie, nea Ilie, ce-mi facusi cu linkul ala – m-ai nenorocit. 🙁 In fata placutei am sarutat prima tataroaica din viata mea, Naide. 🙂 Ce vremuri!

  18. #76

    Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  19. #77

    Pai probabil asa ii arati tu, muscand cu pofta, ca e buna o mancare pe care n-a vrut-o initial si acum incearca sa se razbune. Ai crescut minim un viitor mastermind.

  20. #78

    Apropo de crapul viu de la Metro. Stie careva, ii fac ceva sa nu se mai zbata cand il cumperi ?

    • #79

      da, îți dă altul de sub masă, chestie de prestidigitație, n-ai timp să vezi :)))

  21. #80

    O atitudine sanatoasa fata de mancare are fetita ta, as zice eu…..Fiu-meu, tot pe la varsta aia, avea un iepuras, si toata ziua il hranea cu bunatati din gradina. Intr-o zi il tot imbia cu marar si patrunjel, dupa care se intoarce entuziasmat catre mine si zice: Iti dai seama, mami, ce gust o sa aiba carnea de la mararul si patrunjelul asta….

    M-a trecut un fior, ce-i drept, la replica aia, ca eu il cumparasem pe post de animal de companie, nu de hrana, dar fiu-meu petrecuse deja suficient timp pe la bunici incat sa invete ca animalele de prin ograda le mancam dupa o vreme. Ca sa nu mai zic de ziua cu taiatul porcului, la bunici, abia astepta sa molfaie urechea, nici un pic de empatie….

  22. #81

    Eu nu știu la ce vă așteptați voi când vine vorba de copii.
    Ia uitați-vă voi puțin prin manuale și cultura băștinașă să vedeți ce le spunem copiilor de mici: Miorița (crimă), Baltagul (crimă), Cățeluș cu părul creț (furt), Toma Alimoș (cuțite) — care am înțeles că nu mai e, dar e Ana care nu mai are mere, are lame. Mi-e și frică să mai pipăi Ane. Pe urmă Meșterul Manole, Capra cu Trei Iezi, Ursul Păcălit de Vulpe… și nu se mai termină tată…
    Să nu-ți mai zic de faptul că avem câteva mămici destoinice care citesc copiilor din Biblie…

    • #82

      Ho ho, cand ma iau puradeii mei la o șarjă de intrebari din alea – copiii intreaba lucruri trasnite – ramân ca mâța aia curentata din desenele animate mai vechi. :))

    • #83

      Ce întrebări?
      Că ăla mic al meu a început deja:
      – Mami, mami, ce e ăla orgasm?
      – Nu știu, întreabă-l pe tac’tu!

  23. #84

    Medic chirurg e viitorul :))

  24. #85

    Sunt absolut bune si delicioase si extrem de savuroase fructele de mare. Niste creveti decorticati, midii , baby caracatite trase in unt, usturoi, putin vin, ierburi, facute cu niste paste de calitate si un sos de smantana. Pfooooaaai.

    Au la LIDL in diverse ocazii pungi cu fructe de mare congelate, separat si amestec. Foarte bune si alea !

    • #86

      Una de-a mea 😉

    • #87

      Roxi, stii sa le preparo la fel de bine cum le descrii? Cand ma chemi la o degustare ca mi-ai facut pofta? Promit c-aduc eu vinul – “no strings attached”. Si, ca sa te simti in siguranta, o putem chema pe Daniela ca si ea e amatoare.

    • #88

      practic, vrei sa te invarti denun threesome, no string attached. nu ti-ar fi rusine, ai copil acasa…:)))

    • #89

      Mai baiete, asa ma stii?! 🙁 Eu is baiat serios si nu ma gandesc la “prostii”.

  25. “să îi tăiem capul și să îl prăjim”? Credeam ca al meu e mai sadic ca se bucura ca la desene animate când vede clipurile rusești de pe Trafic Tube ;))