Președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că nu s-a schimbat nimic după tragedia din Caracal, astfel că dacă Alexandra Măceșanu ar suna din nou la 112, situația s-ar repeta, la două luni de când nu a fost salvată.
„Nu s-a schimbat nimic. Nu contează cât e tura, că e de 8, de 12 sau de 24 de ore, problema de fond e că există un singur polițist care răspunde. (…) Nu s-a schimbat nimic. Astăzi, dacă ar mai sună Alexandra, dacă folosim metoda absurdului și reducem totul la absurd, da, se poate repeta, poate fi identic”, a spus Coarnă.
Păi ce am făcut, domnul Yasser Calafat, șeful comisiei de mobilizat hârtii cu care să acoperim cât de mult se poate lipsa de profesionalism? Nu am schimbat totul din rădăcini? Nu am modificat sistemul? Nu am rupt nori?
Da, cică nu, doar am lăsat să treacă totul, pentru că lumea uită rapid, după care mergem înainte.
De asta oamenii trebuie aleși în funcții și lăsați acolo perioade determinate. Calafat este de mult prea mult timp la șefia chestiilor ăstora și suferă de sindromul Mesia. Ce a gândit și făcut el e cel mai bun, nimic nu se mai schimbă, pentru că e bun.
Între timp:
Dumitru Coarnă precizează, printre altele, că încă un post telefonic la care să răspundă un polițișt atunci când se apelează la 112 existp, la Slatina, însă problema este lipsa de personal.
„Postul telefonic există. E vorba de personal. De exemplu, la Slatina avem două linii telefonice. Mai trebuiau cinci oameni pentru încă o tură. Trebuie finanțate funcțiile, scoase la concurs și încadrate direct. Eu încadrăm acolo specialist în comunicare”, a mai spus Coarnă.
Potrivit președintelui SNPPC (Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual), situația din județul Olt este similară în aproape toate județele din țară.
Deci da? În fiecare județ al româniei este câte un tablagiu care e la telefon. Un om în care stă toată speranța unui copil răpit, violat și ucis. Să nu uităm că omul ăla e polițist, deci nu are niciun fel de capacitate umană, nu are empatie, nu știe să se împartă, nu știe psihologie și, în general, în doare în cur de orice.
Așa că stați liniștiți, se ocupă domnul Calafat de tot.
NOU
Caracalat,,nu calafat.
NOU
Lucrurile nu se schimba, in bine sau in rau, peste noapte. In plus n-am inteles de ce trebuie sa fie politisti si nu civili care sa preia apelurile, care ar fi mai ieftini si nu se pensioneaza la 47 de ani. Sunt o gramada de absolventi de facultati de psihologie ce ar putea fi incadrati pe asemenea posturi.
NOU
Coarna ala pare cel mai de nadejde militian… face numai treaba buna… doar politica.
NOU
Un psiholog castiga undeva la 50 de euro pe o sedinta, poate mai mult. Daca inmultesti cu 6 sedinte pe zi ( sa zicem ca face maxim 6, desi probabil face mai multe ) ajungi la 300 de euro pe zi. Adica, ai ghicit, 6000 euro pe luna ( neimpozabili, in general ). Cu cat il platesit pe acel psiholog sa stea sa-ti raspunda la telefoane la 112?
NOU
@Dan, ăhă, da, toți absolvenții de psihologie fac 300 euroi pe zi. MINIM. =))))
NOU
Si cand te gandesti ca oamenii au iesit pentru el in 2012.
Cum nu a schimbat nimic Caracal? Nu ai vazut ce hore facea Cumpanasu prin parc?
NOU
Cum îți permiți sa te iei de arafat, acest zeu al 112?
Altfel, sa nu uitam ca e an electoral, povestea trebuie diminuata să poată continua campania electorala
NOU
In toata Romania e aceeasi problema: avem legi dar nu se aplica.
Ai gresit, plateste!
Si atunci sa vezi cum iese responsabilitatea la suprafata. Sau macar se cerne incompetenta.
Oricum o mare parte din salariile bugetarilor si din pensii inseamna imprumuturi.
Macar sa mai angajeze niste oameni in posturi cheie unde e viata in pericol.
NOU
Ca fost voluntar Smurd, organizator de proteste pentru Arafat…. va spun ca nu exista cancer mai mare pentru sistemul medical decat omul asta.
Eu, personal, cred ca are o afectiune psihica de tip maniacal pentru ca omul a trait si la mures pentru spectacol … si si-a creat imaginea de profesionist fiind un politruc absolut in ce inseamna managementul situatiilor de urgenta si managementul sistemelor.
De fapt a si declarat public ca nu are niciun fel de grad academic si stiinta pentru el e o prostie, nu are timp de ea.
Eu pot sa va spun ca specialist in managementul sistemelor de sanatate ca el personal e radacina celor mai multe blocari de reforma a sistemului. Ca nu vrea el si atat si are sustinere politica ca ii ameninta pe toti ca isi da demisia si va iesi lumea pentru el.
NOU
Arahat
NOU
Da politistii nu E si ei fiinte omenești?
NOU
depinde cum privesti problema. avem cam acelasi adn, adevarat…
NOU
sper sa plateasca cu varf si indesat pentru cei care au murit din cauza lui la si dupa Colectiv. si el si scarba aia de banicioiu in frunte cu ponta.
NOU
In 2012 cand s-a luat Basescu de el exact de aceleasi lucruri pe care le postati acum, ca omul doar face show, a iesit lumea in strada. V-a luat 7 ani sa va dati seama de asta si sa nu-l mai venerati pe Arafat.
NOU
ai dreptate. cu o singura adaugire. Băsescu voia sa privatizeze, dintr un foc, sistemul de sanatate. eu de aia am scris si am iesit. da, tangential, am fost pro Arafat. asta e, gresim.
NOU
Nici eu nu as fi de acord cu privatizarea totala. Exista totusi foarte multi oameni care nu si-ar permite in veci tratament sau macar consultatii, daca n-ar exista sistemul public de sanatate. Si nu-i putem lasa sa moara.
NOU
Lasă că vine PNL și USR și dau jumătate din bugetari afară, că mintea lor nu poate să priceapă faptul că bugetar nu înseamnă secretar de primărie, ci și profesor, medic, asistent, pompier… În momentul de față ca să obții o autorizație de mediu durează minim 4 luni la București, 6 luni la Cluj, vreo 5 la Iași… La Timișoara ne-am întins pe un an. Ai câte 4-5 oameni căpiați de câte dosare au de rezolvat.
NOU
Cum se organizeaza la nivel local ar trebui sa fie treaba primariei. Veniturile primariei ar trebui obtinute din impozite si taxe. Ca exemplu peste ocean taxa de proprietate e si de peste 2% din valoarea unei proprietati depinzand valoarea proprietatii si cresc anual cel putin cu valoarea inflatiei. In orasele mari cu densitate mai mare, impozitul e de 0.7-0.8% . In Romania impozitul de proprietate e cateva sute de lei la valori de 60-70K euro si mai mari (sub 0,001) . Sigur, or sa sara unii, sunt pensionari care nu-si permit asa ceva. Nimeni nu te obliga sa stai in zone scumpe si in apartamente mari daca nu-ti permiti. In extremis taxele ar putea fi amanate pe perioada vietii urmand sa fie platite de mostenitori ( cu dobanzile de rigoare)
NOU
Sunt 4500 de condamnati definitiv pe care politia nu ii cauta sau ii protejeaza. Cum sa gaseasca o fata cate suna si da coordonate? Erau vreo 800 pe infractiuni la circulatie, adica asasini, mutilatori, drogati, bauti, fara carnet. Politia de rahat nu ii gaseste pe condamatii definitiv.
NOU
Si pentru autor: arhiblog.ro/orice-idee-care-poate-trece-minte-fost-gandita-altcineva-inaintea/
NOU
Auuu, auuuu, auuuu…. Nu aici trebuia…