Sigur, ideal e să aibă o opinie părinții, dar e ok și dacă nu ai copii.
Eu, personal, sunt ok cu genul acesta de regulament. Pentru că părinții sunt cretini, la copiii mei la școală vin fetițe de 13 ani machiate ca în club și îmbrăcate ca pentru Only Fans, rujul, rimelul sunt ceva la ordinea zilei, nu mai zic de vape, care e folosit inclusiv la ore, în unele clase.

Observați cum cretinul ăsta mic, născut mult după denominare, vorbește cu milioane.

Hehe, nu se mai face școală ca pe vremea mea.

(ultima propoziție este o glumă, nu vă mai antrenați rapid, pe vremea mea se făcea un căcat de școală, care a scos niște rahați umani, care, în final, au adus românia unde este).

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

41 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Scoala are uniforma proprie, exista un oarecare grad de libertate dar in general se respecta. Singura variatie e la incaltari, nu s-a ajuns inca la Balenciaga si Jordan, dar niste Nike ca ai lu colegu nustiucare tot am mai cumparat.

    Nu cred ca am fi avut mari probleme nici daca era la liber, ii explici copilului ca n-are nevoie, in jumatate din cazuri pricepe, in cealalta jumatate ii zici sa-si ia din banii lui si se potoleste.
    Asa cum n-am avut o problema sa-i explic ca noi n-avem Lamborghini ca tatal lu colegu alalalt pentru ca n-avem nevoie, stam in trafic la fel de bine si in coaja noastra de 10 ani vechime, ba chiar si in autobuz.

    45
    • #2

      Nu o lua ca un atac la persoana insa conceptul de “nu ai nevoie” mi se pare incorect in ce priveste un copil. Este mic, este in dezvoltare si nu are abilitatea sa isi controleze matematic nevoile (asta o fac foarte putini oameni si de regula sunt cam tristi).

      Un copil vrea ce vede in jurul lui ca au altii ca sa se poata integra, daca sunt 5 in grup si 4 au iphone atunci si el o sa vrea acelasi lucru, daca tu ii spui ca nu are nevoie de iphone, ca un Xiaomi face acelasi lucru si e destul pentru ce ii trebuie lui atunci sunt sanse bune sa fie exclus din discutiile despre telefoane si privit diferit.

      Da, oamenii fac diferente bazate pe chestii materiale care sunt dincolo de nevoile individului, asa functioneaza societatea. Era o meme misto in engleza, de genul – daca ai apartament de 150 de mii de euro si masina de 5 mii lumea o sa creada ca esti vai de steaua ta, daca ai o garsoniera de 30 de mii si masina de 120 de mii lumea o sa creada ca esti super smecher.

      18
    • Nu e asa Bigbear. Am 2 copii 11 ani și 9 ani. Aia de 11 ani e singurul copil din clasa care are telefon cu butoane (ceilalți au smart) ala mic e singurul care nu are telefon din clasa. Amândoi sunt foarte bine integrați în grup. Atâta vreme cât tu ca părinte ii educi și le induci niște principii sănătoase (ca valoarea ta nu sta în lucruri, ca poate dacă acceptarea într-un anume grup vine la pachet cu ceva marca de pantofi poate nu e grupul potrivit pt tine) nu vor fi asa cum spui tu.
      Vorbesc din experienta.

      27
  2. #4

    De acord pana la partea cu “elemente de identificare”. Nu multumesc.

    16
    • poate se refera la a le avea in scoala. ca altfel e o idiotenie ilegala. cum plm sa imi pun elemente de identificare pe strada copilului?

      1
    • #6

      hai ca sunteti amandoi pe langa. nu e nimic gresit, fiecare scoala poate sa stabileasca un mod prin care elevii sa poarte/aiba niste insemne distinctive. pana mea, ati uitat de matricole? nu cred ca se mai ajunge pana acolo dar nu cred ca daca cosi o steluta de pilda, ceva, pe hainele copiilor, e deplasat.

      17
    • Da, de acord oarecum cu Ender. Dar mai bine triunghiuri decat stelute. Galbene, roz, albastre, rosii, nuante vesele. Si pe unul din antebrate sa le fie tatuata adresa scolii.
      Nu m-am gandit bine?

      26
    • Numa’ncet Zarax, ca nu cred ca i-au obligat sa poarte banderole cu steaua lui david pe mana.
      Si probabil nici mai cunoscutele publicului roman esarfe de pionieri :)))

      10
    • Noi am avut emblema școlii brodata, dar am văzut în anii următori insigne. E element de identificare, că dacă te prinde poliția în bar știe de la școală ești.
      Sau eșarfe, cravate în culoarea școlii, idem îi identifici de la 2 km.

      Popescu, Ionescu scris efectiv am văzut numai la copii mici până se știu între ei și în ce clase și etc.

      11
    • #10

      deci practic daca un nebun vrea sa violeze o eleva de pe strada, trebuie doar sa vada de la ce scoala e, restul e mizilic

      1
    • #11

      Se refera sa li se dea un cod numeric, cod care de exemplu poate fi tatuat pe antebrat si acoperit de zeghe…asta uniforma. Nu vad o problema cu asta.

      11
    • #12

      In UK toate scolile au uniforme obligatorii (până la nivel de pantofi si ciorapi pentru fete cu limite clare intre care poți lucra) și distincte față de alte unități de învățământ, astfel în orice moment, când vezi un copil pe strada poți ști de la ce școală este și chiar în ce an. Deci…

      12
    • #13

      deci ce? uk este diferita de ue, nu are gdpr si in general, violul si crimele cu cutite sunt la ordinea zilei. eu nu doresc ca cineva sa imi poata identifica copilul pe strada dupa imbracaminte. simplu. si e dreptul meu, legal.

      1
    • #14

      Care e diferenta intre astea si siglele cluburilor de pe tricourile sportivilor, care in mare parte le poarta cu mandrie inclusiv in afara meciurilor sau antrenamentelor ?

      17
    • #15

      @Aleics, si in Irlanda e la fel. Rep Irlanda ca sa nu existe confuzii.

      2
    • #16

      @Maud: si in Coreea de nord e la fel. cred ca si in China dar nu bag mana in foc

      7
    • #17

      Nu vrea elemente de identificare dar umbla peste tot cu badge ul de la munca, la gat

      5
    • #18

      am fost in generatia in care aveam matricola pe care scria numele liceului si un numar, nu mai zic de uniforma si panglicuta alba pe cap. Pentru ca am facut un liceu de renume unde se intra al naibii de greu si toate elitele olimpice de acolo proveneau, n-ai idee ce mandra eram. In Galati exista licee care si acum au o uniforma specifica iar fetele si baietii poarta cravate pe care sunt brodate numele liceelor respective. La astia micii de ce sa nu fie la fel?

      1
  3. #19

    Am văzut niște adolescenți cu ghiozdane-rucsac și cam semănau, de unde am tras concluzia că sunt elevi. În comun aveau pantalonii (un bleumarin închis, dar plăcut și, mai ales, bine croiți: păreau moderni, dar eleganți – fără stupizeniile alea de pantaloni drepți cu dungă de pe vremea bunicilor) și … top-ul alb, adică, tricou cu mâneca lungă sau scurtă. Nu mi s-au părut două tricouri la fel, doar aceeași nuanță de alb (nu untiu, nu gri sau altcumva). Arătau foarte drăguți și îngrijiți cu albul acela de mi s-a făcut milă de mamele lor (cât să păstrezi așa un alb strălucitor la vârsta lor?). Probabil a ajutat mult impresiei mele plăcute și faptul că erau toți slăbuți. Deși, în principiu, nu sunt de acord cu uniformele (coșmaruri comuniste), un oarecare dress code se pare că e necesar și poate fi chiar neconstrângător pentru elevi și poate mai puțin apăsător financiar pentru părinți.

    34
  4. Întrebare retorica: la ce mai folosesc șireturile in ziua de azi, ca unu’ / una nu le avea cat de cat legate sau strânse?!?

    P.S. Cea mai decent “îmbrăcată” era duduia blonda, care trecea ultima prin cadru…

    8
    • #21

      Nu se mai poarta sireturi stranse de cand nu se mai purtau sireturi in general, pentru a arata sustinerea pentru fratii din parnaie, carora li se iau sireturile ca sa nu se spanzure cu ele. Nimic nu stii.

      17
    • #22

      Și sunt copii de liceu care nu știu să își lege șireturile.

      5
  5. #23

    o problema legata de adecvarea tinutei de scoala a unor elevi e pe cale sa se rezolve. cutitul de urs este posibil sa devina istorie:
    www.g4media.ro/autoritatile-au-inceput-relocarea-asa-numitilor-ursi-cersetori-care-ieseau-pe-marginea-transfagarasanului-primii-care-vor-fi-capturati-o-ursoaica-si-puiul-ei-vor-fi-dusi-la-sanct.html

    partea amuzanta e ca “sanctuarul de la Zarnesti” se transforma incet incet intr-un depozit de ursi, cam cum sunt asa-zisele adaposturi de animale, unde stau claie peste gramada si practic sunt adusi sa dea coltul pe bani subventionati. e super ideea, e de urmarit in ce moment o sa apara o fabrica de salam prin zona respectiva.

    16
  6. #24

    Baieti: Blugi sau pantaloni de stofa/chinos, neaparat lungi, un tricou preferabil polo sau camasa cu manaeca nu contează, si sau sacou pantofi/pantofi sport. Fara culori curcubeu si alte nebunii de modele gen ciorapi cu talpa.

    Fete: la fel blugi sau pantaloni sau fusta cat mai lunga, preferabil peste genunchi.
    la fel ca la baieti camasa, tricou, bluza

    culori: alb, negru, maro, bleumarin, gri. Preferabil sa se dea camasa/tricou/bluza cu emblema scolii

    incaltaminte cam la fel si la fete

    11
    • #25

      Da ma, unii se duc la birou in trei sferturi (cu masina cu AC), dar copiii sa traverseze bucurestiul cu stbul la 45 de grade in stofa sau blugi.

      14
    • #26

      @Boris
      Nu-i problemă cu blugii lungi, nu vezi cîte găuri au în genunchi, de zici că o iau în gură mai ceva ca iezii…

      7
  7. #27

    >> cretinul ăsta mic, născut mult după denominare, vorbește cu milioane

    Nu e primul caz, are cineva vreo explicatie?

    23
    • #28

      Asa a auzit prin familia lui de intelectuali, asa se exprima si el.

      27
    • #29

      Eu am ceva ani peste 40 si tot cu milioane vorbesc, la fel toti cunoscutii.

      E o non problema, la fel cum sunt unii care scriu inca cu î in loc de â.

      Sa fie sanatosi, zic.

      16
  8. Și când bătrânii povesteau cum au plecat în viață de la o lingură. O tempora!

    17
  9. #32

    Erau mai urate hainele pe vremea noastra(eu 45). Purtam tricouri din plasa sau tricouri cu scheleti sau maieuri de baschet largi. Stateam la bustul gol cand jucam baschet in curte.
    Aveam colegi de veneau pe role la scoala.Nu aveau alta incaltaminte, sa ne intrelegem, asa stateau la ore.
    Aveam portofele legate cu lanturi groase de catarama de la blugi. Lantul nu era doar un fashion statement, la o adica se scotea usor si puteai sparge capete cu el.
    Unii aveau cate 3 cercei intr-o ureche si freza punk(ma rog, incercari).
    N-am avut telefoane si am facut putine poze dar astia sunt cuminti rau de tot. Daca i-ai parasuta in anii 90 ar fi victime sigure. 😀

    44
    • In zi decazi exista jocuri ca ala cu “let’s trigger ourselves” pentru copii si tineri.
      Pe vremea noastra jucam jocul ala cu cutitul implintat intre degetele despartite de la o mana :)))

      6
  10. Luni când am ieșit cu câinii la pișare, a trebuit să le acopăr ochii ca să nu vadă țâțele lu’ minora care stătea pe scările blocului, cu vape ul în mână.
    Recunosc în fața lui Manitou faptul că minora era decorativă și m am simțit ca un Dincă în momentul în care am realizat că aia nu avea sutien și rochia mulată era despicată pe piciorul stâng până sus la șold. Mesaju’ era clar: “n am chiloți pe mine… moșule”.
    A fost momentul în care am realizat că a început școala și că ce am văzut se va transforma din nou în strâmbatul din nas matinal, când mă voi strecura printre mulți minori și multe minore, care vor popula scările blocului, îndopându se cu hell și porcăria aia ieftină la care îi tot uit numele, pe care o vinde Profi, țopăind printre chiștoace și baterii de vape care sclipesc prin bălți, dându-și ultimii electroni ca ofrandă toamnei ce va să vină.
    Am juma’ de secol și nu simt vârsta asta da’ totuși, dă o n pwla mea de treabă, urzicile ăstea se îmbracă fix ca și curvele pe centură.
    Și ziceți ce vreți voi da’ ăstea sunt majoritatea acum, nu ca pe vremea când eram noi în liceu. Da, era și atunci un nucelu de maimuțici care puneau un mini și pantof cu toc pe țeava de gaz din fața școlii, în timp ce mozoleau cu ruj un chiștoc de țigară. Dar erau 2-3… nu tot liceul.
    Anyway, iar tre’ să parchez motorul la garaj fiindcă ăstea iar se urcă pe el să și facă poze, să le iau obiceiu’ în pix.

    57
  11. #35

    Și apropo de restaurantele noastre, că m-am mai plâns și cu alte ocazii – voi știți de ce Bucureștiul este cloaca culinară a Europei? Ok, consumatorii sunt țăruși fomiști, vor porții mari din carton și rahat, în regulă. Ok, patronii sunt meltanași fomiști, vor doar să dea țepe, în regulă. Băi, dar n-ai șanse de izbândă nici nevionovat. Privatul ca privatul, dar cel mai tare te phute statul!
    Control de la DSP, control de la ANAF, control de la ANPC, control de la DSV etc.. stiti cum supraviețuiți acestor controale? Șpagă, șpagă, șpagă, șpagă! Nu există altă variantă, că îți dau una-ntre ochi și te închid de azi. N-ai dat partea, te-au închis acum! Și du-te tu pe urmă în instanță și demonstrează-ți nevinovătia. Statul este fabulos, are aceste instituții de forță care te phut oricând, oricum, n-ai scăpare. Dacă ANAF, ANPC, DSP, PLM a zis că ești vinovat, te-au închis instant, fără nicio probă, fără nicio judecată. Du-te pe urmă și caută-ți dreptatea în instanță. Cel mai probabil o să câștigi, va veni decizia câștigătoare la vreo 2-3 ani după ce ai murit de foame.

    Așa este cu horeca, dar modelul ăsta statal se aplică în toate domeniile, România este construită pe acest schelet. Aveți acum impresia că o ducem bine, că avem un viitor, că, până la o adică, merită chiar să investiți efort și bani în România. Băî, nu! Nu fiți victimele naivității, nu băgați un ban și un strop de sudoare în modelul ăsta statal. Da, aparent o ducem bine; contextul a fost de așa natură încât să ne pompeze vesticii cu fonduri, cu investiții, cu oportunități. Dar noi prin noi înșine suntem o rușine, suntem cloaca Europei. Cu prima ocazie când vestul va da de greu și va trebui să debaraseze niște proști din brațe, modelul nostru statal va falimenta, vor crește buruienile și mucegaiul pe penthausurile astea vândute cu 500K euro în Jilava.
    Nu investiți în imobiliare, nu investiți în nimic legat de România, nu are cum să fie sustenabilă șandramaua asta de borfași. Mai bine un apartament în Italia, în Spania, în Slovenia, în Portugalia, mai bine acțiuni la companii din vest, că alea sigur se duc în cap după ce ale noastre au putrezit de mult. Prima oară moare vaca de foame, pe urmă stăpânul.
    Na, eu v-am zis, acum fiecare cum își socotește.

    35
    • #36

      Nu se duce nimic in cap, ca daca era asa, s-ar fi dus de acum 16 ani, sau chiar de dinainte sa intram in UE.

      Suntem piata de desfacere perfecta, avizi dupa absolut orice produc altii, importam si marfuri si haine si masini si alimente.

      Va continua asa mult si bine.

      5
    • #37

      dani, asa zic si eu, dar nu sunt scriitor.

      6
  12. Numai ma laud. Merg sa o iau pe fiica-mea de la școală. Aud cum ii spune un coleg ca pantofii pe care ii poarta sunt fake. Asta a mea ii zice super-infipta:
    – Normal, doar nu sunt proasta sa dau sute de lei pe din aia originali când îmi iau la fel se faini din pepco cu 30 lei.
    Va zic s-a expandat mândria în mine maxim.
    Totul pornește de la părinți. Noi le formam concepțiile, noi le cumpărăm haine (la aia mici) noi le dam bani/buget sa își cumpere. Un
    părinte prost de cele mai multe ori are în casa un copil după măsură și tiparul sau.

    25
  13. #39

    În principiu copiii nu ar trebui să meargă la școală îmbrăcați pentru club, petrecere sau făcut trotuarul. De remarcat în regulamentul de mai sus că nu e interzis machiajul în general doar cel strident și din păcate e plin de fete care arată de 25 și au 13.
    Nush ce să zic de scăderea notei la purtare ca sancțiune, unora li se rupe.

    10
  14. #40

    aia cu colantii la orele de sport e absolut corecta. doar ca e complicat sa gasesti o burka decenta, nu avem inca magazine dedicate. cine ne poate ajuta?

    10

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.