Mi-am adus aminte, citind la Ionuț, despre creșterea atât de anunțată a bitcoinului, trâmbițată și răs trâmbițată.
Țineți minte când scriam despre asta și erau sute de specialiști, care au citit pe internet, care mă contraziceau? Nu e adevărat, va reveni, acum e momentul să cumperi, acum trebuie să acumulezi, acum trebuie să minezi, acum trebuie să…rahat.
În continuare vă spun, să investești în ceva ce nu este controlat de către nimeni nu este investiție, ci CARITAS și prostie. Cine a trebuit să facă bani de pe urma voastră, a făcut. Și vor mai face, atunci când va fi nevoie. Și veți fi la fel de fraieri și vă veți mânji pe botic cu ultimele voastre resurse investite în nimic.
Cât despre minarea de crypto, am un prieten care s-a gândit el că acum e momentul să o facă și să investească în riguri. Poate reușește cineva să îi explice ce tâmpenie e gata să facă, pentru că eu mi-am epuizat argumentele.
NOU
și eu zic că monedele virtuale sunt o prostie
dar mă rog, pentru asta sunt proștii
NOU
Pentru cei ce nu au vazut www.youtube.com/watch?v=WtZner8hGb4
NOU
Cum sa spun asta fara sa fiu badaran…
Pentru un clip urcat in 22ianuarie2018 pe youtube, cele 49 vizualizari pe care le are azi, 6august2018, ora 8:48PM, ma fac sa ma gandesc ca era mai elegant sa zici “ce tare e clipul asta pe care l-am descoperit” vs. ce ai spus tu.
NOU
Cea mai bună monedă virtuală e timpul pe care-l ai.
NOU
sa se grabeasca, pana nu se termina!
NOU
Ca si la Caritas..depinde cand joci!
Acum lucrurile sunt cam fumate…imi spuse o amica care s-a distrat putin cu asta si a iesit pe plus un apartament!
Acum se tine de servici!:)
NOU
Sa inteleg ca nu a ajuns inca la 40000 de koko.
NOU
Depinde… uite, sunt oameni care au facut bani din Bitcoin si alte monede virtuale. Nu au nici un fel de legatura cu baietii care au speculat si umflat bula.
Investitia in monede virtuale prezinta acelasi nivel de risc ca investitia pe bursa, in produse derivate. Adica foarte foarte foarte mare.
Despre minat, poate fi profitabil, dar depinde ce vrei sa minezi si va fi puternic influentat de evolutia ulterioara a monezii respective. dpmdv, singurul risc relativ acceptabil este sa investesti in 5-10 monezi care acum sunt foarte ieftine in speranta ca vor exploda. Suma investita trebuie sa o privesti ca pierduta in secunda urmatoare. Jucam Eve Online la un moment dat si era o regula de aur. Zbori doar cu navele pe care ti le permiti sa pierzi. Asa si aici, investesti doar banii pe care iti permiti sa ii pierzi.
Daca vrei sa vinzi casa sa investesti in bitcoin, esti idiot. Poti duce o viata buna si fericita fara sa curga banii pe tine. Poti sa te uiti pe facebook si de pe un telefon de 500 lei, poti sa mergi linistit si cu un logan si oricum, zambetul copilului cand ii duci un paharel de mure culese de tine e miezul absolut.
NOU
cum au facut bani din bula fara a specula si umfla pretul?!
NOU
Nu mai mancati cacat si nu mai comparati bitcoin, care e o schema piramidala, cu actiunile de la bursa. Adica, eu daca imi cumpar actiuni la petrom, maine, e acelasi lucru cu a cumpara bitcoini?
NOU
Pe langa lei mananca si ceilalti. Cand niste vagabonzi duc pretul in sus, daca ai noroc poti sa profiti si tu. Sau daca esti suficient de destept sa intelegi ce se intampla si sa profiti. Eu personal nu cred ca sunt suficient de destept sa vad si sa inteleg o manipulare de piata, asa ca dupa cum ziceam, as merge la noroc pe 10 monezi foarte ieftine acum (bine, un minim de research, sa nu fie moarte deja)
Spor!
www.cryptopia.co.nz/Exchange
NOU
@eu Schema piramidala? Cum adica? poti sa explici un pic ce inseamna o schema piramidala si de ce bitcoin este?
NOU
Actiunile la petrom nu sunt instrumente derivate.
Exista instrumente derivate pe bursa care pot fi linistit comparate cu bitcoin ca nivel de risc. Poate chiar si cu jucatul la loto.
NOU
baga forex, tati, urmeaza linia rosie:)
NOU
Nu stii ce e o schema piramidala? Adica scoti bani daca baga alti fraieri bani. Primii destepti au scos bani, restul dau din buze. Daca maine vine o furtuna solara si se prajesc echipamentele electrice, se duce pe pl bitcoinu, se duc mai multe dar in situatia de fata nu conteaza.
Vrei investitii? Cumpara teren, peste ani sigur o sa ii creasca valoarea, ca e limitat. Si daca iti e lene sa il lucrezi, da-l in arenda unei asociatii. Cu banii de pe 10 bitcoini iti cumper cateva hectare lejer.
NOU
Uite, un exemplu de sistem piramidal este sistemul de pensii din Romania.
NOU
Cit timp e o moneda fara acoperire in vreo industrie avreunei tari, e rahat cu perje. Grosul cistigului e la papusar, citiva primesc si ei firimituri printre degete pentru impresie artistica si prozeliti. iar restul perdanti su diploma.
NOU
Bitcoin nu e chestia aia care era mai demult pe la $20000 si urca spre $100000 cand eram sfatuiti sa cumparam? Sa-nteleg ca s-a plafonat pe la 30000 sau ce?
NOU
Unde ai trait pana acum, in pestera?
NOU
Pun bookmark la articolul asta ca sa am de cine râde in urmatorii 2 ani…
NOU
Salut,
Am cumparat putin BTC cand pretul era pe la ~500$ si acum ma oftic ca nu am vandut la 20K. Sa va zic cum vad eu lucrurile (am investit cam 1000ron acum cativa ani):
– in comunitate se fac muuulte investitii si proiecte.
– bursele (nyse de ex) or sa bage la tranzactionat BTC.
– ETF pe btc o sa existe de luna viitoare probabil.
– puzderie de startup-uri care folosesc technologia de ledger (blockchain).
– puzderie de shitcoin-uri care sunt tepe sau urmeaza sa devina tepe.
– inters crescut pt zona asta.
– adoptare ffff mica a btc-ului pt efectuarea de plati si transferuri.
Dupa cum vedeti sunt o gramada de motive de investit dar pretul se tot duce jos… Multi sunt constienti de ce am zis mai sus si cumpara BTC sau le zic altora sa cumpere (numai motive bune, nu?).
Nu vreau sa fiu pro sau contra, doar sa punctez de ce nu am vandut inca si de ce sper ca o sa creasca (si sunt multi ca mine)
Realitatea este ca BTC a fost o bula si acum are un trend de scadere. Nu am bagat multi bani si BTC trebuie sa scada muuult ca sa fiu pe minus, eu sunt un caz fericit. Nu vreau sa ma gandesc ce e in mintea alora care au dat zeci de mii de euro pe btc, sau mai rau, au cumparat shitcoin-uri care acum sunt arpoape faliment.
NOU
De la ”comunitate” si ”proiecte” mi-am dat seama ca mananci rahat.
NOU
#amin
NOU
rar comentez pe aici desi intru in fiecare zi. Nu mananc rahat, si daca ar fi asa, cu ce scop?? Vreti exemple de proiecte? Revin cu ele sau puteti sa cautati singuri pt ca sunt f multe. Nu inteleg care e problema la ce am zis. Poate m-am exprimat gresit cand am spus comunitate, trebuia sa zic crypto enthusiast?
Sau te-a deranjact ca am zis: “Realitatea este ca BTC a fost o bula si acum are un trend de scadere.”
P.S. 2 Am vb frumos pana acum asa ca “7” ar trebui sa stii ca nu am acelasi meniu ca maica-ta.
NOU
hey, omul glumea, nu trebuie sa o iei atat de personal
NOU
Bursele or sa renunte la blockchainul BTC.
Deja ICE (aia de au Bursa din New York) + Microsoft + Starbucks au pus umarul (unii cu banii, altii cu tehnologia si altii cu know-how-ul) si au infiintat propriul ecosistem pentru cryptotrading: BAKKT
Ia citeste aici: medium.com/bakkt-blog/introducing-bakkt-e1794dd3a45d
Sau aici: www.businessinsider.com/bitcoin-platform-by-ice-could-lure-wall-street-institutions-2018-8?utm_content=buffer00e5d&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer-ti
Si asa mai departe.
Asa ca totul este doar o problema de timp.
NOU
Daca glumea, imi cer scuze pentru ce am zis 🙁
NOU
sunt curios in ce ar trebui sa bage lumea bani pentru ca oriunde ar fi loc de facut bani o sa apara companii / traderi / etc care au de 1.000 de ori bugetul oricui si duc preturile unde vor.
eu stiu o firma de trading (nu mare, cred ca cu maxim 3-400 de milioane de euro profit / an) care anul asta avea zile cand facea profit undeva la peste 10 milioane de euro pentru ca miscau foarte mult crypto-urile.
cred ca fix anul trecut in august era Bitcoin la 1.700$, acum e undeva pe la 7.000$ si in iarna era 20.000$. da, e cam teapa sa cumperi cand cumpara toata lumea, dar cand smecherii se plictisesc de vandut si recumpara la 6.000$ ce au vandut cu 20.000$ o sa lase preturile sa urce iar si repeta manevra. trebuie doar sa vinzi si sa cumperi la momentele potrivite.
cel mai corect sfat ar fi ca lumea sa nu asculte de nimeni, nici de Arhi, nici de Doug Polk Crypto, pentru fiecare stie cel mai bine cati bani are de bagat / pierdut si cat de repede ii vrea / vrea sa ii piarda. plus ca nimeni nu stie cand / cum creste / scade orice crypto (nici macar cei care stateau si analizau schimbarile de cod ca sa stie peste cateva luni cum o sa fie pretul nu erau prea linistiti).
NOU
ce firma? no joke, vreau sa investesc si eu, dar sa aiba capital, nu niste scamuri pe internetzi.
NOU
@curios: o firma de trading din Europa listata si la bursa, dar nu umblam cu nume pe aici. oricum, poate stiu ei ceva ce nu stiu bloggerii din Romania de au reusit sa faca profit cu crypto. 🙂
NOU
Eu cred ca o sa mai scada, dar nu la zero. Cand o sa fie undeva sub 500 va devenii stabil, interesul pentru hack va fi foarte mic iar adoptia lui va creste.
Nu neaparat pentru bitcoin, pentru bitcoin chainul va creste … pana la cer ( ideea cu dezcentralizarea asta este ca chainul sa fie in mai multe locuri, cine draq tine Gb intregi ? ) www.statista.com/statistics/647523/worldwide-bitcoin-blockchain-size/
NOU
de ce bitcoin? acum parca ne batem pe ce e mai bun: vinyl, caseta, vhs, cd, dvd, blueray.. in cativa ani poate 7 poate 10 vom si uita de ‘bitcoin’ de fapt desi nu a ajuns la o masa critica oamenii deja au uitat, noroc ca are un nume memorabil altfel pariez ca nu valora mai mult de cateva sute de dolari(oricum nu valoreaza nefiind ‘backed’ by nimic).
NOU
Ca si data trecuta, vreau sa vad si eu pe cineva care si-a cumparat macar o ciocolata din bitcoaie din astea. Unul ma, cu nume si prenume.
NOU
tu cumva nici nu crezi ca se pot face plati / tranzactii cu Bitcoin sau ceva, este? sau ca nu exista? sau ce vrei tu sa vezi de fapt la cineva?
NOU
Cam acum doi ani fiu-meu a castigat 0.5 BTC la un concurs pe internet.
I-am schimbat pe 800 de lei.
De 400 mi-a luat un telefon CAT si ceilalti i-a pus in fodul pentru casa (in constructie).
Am zis atunci, intr-o doara nevestei: bagam 10000 de lei in bitcoin ? “Nu!”.
Cand am terminat casa, bitcoinul crescuse de cam 18 ori.
NOU
Vreau sa vina cineva sa spuna exact, dar exact, cum a facut tranzactia, unde. Cum ar fi la exemplul cu 0.5 BTC castigati pe net. Unde anume i-a schimbat in lei, la ce banca. Sau alte exemple, de genul ”mi-am luat bembeu nou, am schimbat suma de x BTC la banca Y”. Asa, am castigat si eu niste bitcoini si mi-am luat Ferrari, dar mai stau cu el in vama ca nu mai am cash de platit rovigneta.
NOU
Am schimbat cateva monezi in Kraken(moneda-euro), chiar nu imi mai amintesc ce exact.
Din Kraken am transferat euro in Revolut iar de acolo am facut plati cu cardul. De ex astazi am cumparat de 5100 lei caramida.
Esti multumit?
NOU
Ce slab la minte e 7.
El chiar crede ca aproape nu misca nimic cu Bitcoin.
N-a vazut ca existe ATM prin tara, n-a vazut pe net nimic, nu stiu ca chiar si PC Garage are plata cu Bitcoin, n-a vazut la Mamaia ca era ceva festival unde era si plata cu Bitcoin. Daca nu stie el nume, adresa, CNP clar nu exista.
Om venit din padure si vrea el sa ii demonstreze lumea ca ceva, ca e prea pamant de flori sa se informeze sigur si daca el nu stie, nu exista, nu se poate.
Vai de capul nostru ce oameni au internet in ziua de azi.
NOU
Nu, nu sunt multumit. Voi fi in momentul in care am in cont jde bitcoini si platesc cu cardul la Carrefour. Pana atunci o consider o vrajeala pentru prosti. Deh, om de la padure, ce sa-i faci. Iar teniescu nu merita bagat in seama, probabil si-a bagat pe net banii din apartamentul bunica-sii si acuma incearca sa se convinga singur ca n-are motive de sinucidere. Motiv pentru care fi-va ignorat, bietul suflet ratacit.
NOU
@7
Se poate, sunt carduri atasate la portofele de crypto. Chiar si Revolut are treaba asta, doar ca te taxeaza la rata de conversie. Probabil la cheltuieli mici nu te intereseaza atat de mult, dar daca scoti o suma mai mare vrei un deal cat mai bun pentru tine.
NOU
7… Mi’am ridicat casa din btc.. Plus un cont de savings frumusel. Tehnologia blockchain e top, nu neaparat monezile 🙂
NOU
Eu am un prieten care cumpără mereu, mi-a dat cadou eth și btc de vreo 50 de euro anul trecut, aveam cam estimativ 500 de euro la un moment dat pe un site de tranzacționare mare – binance. Luna trecută mi-a ajuns valoarea lor cam pe la 70 de euro ( când era pe la 5-6000 bitcoinul) și i-am vândut lui tot, cam de 50 de euro au ajuns la el, atât mi-a și dat cash. Eu nu cred că e un scam piramidal, evident că nu e fiindcă în vremurile noastre când informația se distribuie extrem de rapid un joc piramidal era mort și îngropat de mult timp, ( apropo, pc garage chiar și acum acceptă plata în bitcoin) dar e extrem, dar extrem de greu să plătești cu ozn-uri din astea. Wallet-urile dau chix, au bug-uri ca orice program, dacă ai mai multe monede îți trebuie probabil 2 sau mai multe wallet-uri, autentificări google cu locație, introducere de coduri generate în 30 de secunde, câți se pricep în halul ăsta ca să se acomodeze cu așa ceva? too unfriendly for the average user.
NOU
Da, ce convingatori sunt martorii care au zero comentarii aici, dar apar dintr-odata cu testimoniale.
NOU
technologia blockchain va fi folosita in multe domenii pe viitor, bitcoin si restul sunt ca hi5 sau myspace acum vreo 15 -20 ani cand era timpul lor.
AntMiner S9 parca il vand chinezii pe la 2000$, dar ajungea lejer pe la 5000$ pentru ca erau prea multi cumparatori si nu apucau sa produca destul hardware. Consumul e de doar 1200kWh/luna adica vreo 600 de lei , poate mina 0.285 BTC / $159 pe luna. Asa ca merita sa investeasca, daca are bani de aruncat.
NOU
Vrei sa zici ca este vreo $500 fara sursa si vreo $600 si ceva cu sursa de alimentare.
Aia $2000 erau in vremurile bune.
Uite aici shopul oficial: shop.bitmain.com/
NOU
@Gabi, bine de stiut ca a mers pretul la hardware in jos.
NOU
www.wsj.com/graphics/cryptocurrency-schemes-generate-big-coin/?mod=article_inline
NOU
da, asta cautam, mersi:)
NOU
Am scris la modul ironic despre Bitcoin prea multe articole. Și totul se rezumă la ”ceva ieșit din neant, fără backing de valoare (aur, petrol, nestemate, cash) care se întreține singur și nu e reglementat de nimeni nu are cum să reziste în timp”. Și-au intrat toți valoroșii să se autoconvingă că n-au aruncat cu banii în vânt, lăsând comentarii despre ”ai să vezi tu”. Am și pus pariu cu un amic – 5 beri (ceva modic, să nu-l sărăcesc) că BTC nu atinge $20.000 în iunie. Omul părea convins că în 6 luni de la picaj totul revine la normal așa că băga mare și cumpăra în draci.
Am băut berile alea acum o lună.
NOU
lasa ca era leul reglementat de un stat si o banca nationala si dupa revolutie luai un frigider cu banii cu care ai fi luat o Dacie noua cu putin inainte de revolutie. de la o masina la un frigider mi se pare mai rau decat de la 20.000$ la 7.000$.
cum e cu reglementarea?
NOU
@Teniescu: ermmm… tu vorbești de inflație. Ale cărei cauze nu țin de reclementare (cel puțin în ’89 nu aveau legătură cu ea). Inflația din 1989 a fost în mare parte determinată de deschiderea granițelor și influxul de bunuri străine. Mai pe scurt – ”capitalism”. Nu compara lipsa de reglementare a monedei crypto cu reglementarea unei inflații (fie ea și defectuoasă). Comparăm mere cu lilieci.
NOU
daca maine banii tai ar valora fix cat 2 chifle si iti zic ca e din cauza ca s-au aliniat planetele nu stiu cum te incalzeste cu ceva? cam asa si explicatia ta, cam irelevanta cand ramai pe 0.
comparam ceva in care ar fi trebuit sa aiba lumea incredere, a avut si s-a ales praful cu ceva in care lumea are ceva incredere si n-ar trebui si de care nu s-a ales inca.
NOU
@Teniescu: uite alte chestii în care lumea a avut încredere – Caritas, infailibilitatea creditelor în franci elvențieni, longevitatea posibilității de a lua credit cu buletinul, dolarul Zimbabwez, comunismul venezulean ori ideologia Juche din DPRK. Dar e cam deplasat să le comparăm cu Bitcoin strict pe considerentul acesta, nu crezi?
NOU
deplasat e sa ne dam cu parerea doar pentru ca e ceva diferit.
NOU
M.i-am amintit că această monedă care a
U.rcat fantastic de mult și continuă să
I.ndice valori din ce în ce mai mari,
E.ste cazul acuma să va gîndiți și să
B.eliți ochii, ca să nu beliți altceva:
I.arăși se pune de o mare “afacere” –
T.răsnet ar zice unii, fantastic alții,
C.ă nici nu mai știi pe cine să crezi.
O. să spuneți că vorbesc tîmpenii,
I.n cazul acesta vă rog să
N.eglijați tot ce vă spun !
Dacă nu ați priceaput, citiți pe verticală, apoi puneți spațiile unde doriți, tot aia e !
NOU
Ia uitati ce bine seamănă graficul de la bitcoin cu cel de la pretul lalelelor. Aproape ca sunt identice. Tot asa cum pe atunci trebuia sa isi vândă unii casele ca sa poata cumpără un singur bulb de lalele si acum nu mai valorează mai nimic, tot asa si acum cu bitcoinul sau cu orice alt coin.
www.statista.com/chart/12352/price-developments-during-the-tulip-mania-and-the-bitcoin-bonanza/
NOU
Diferenta majora – Lalelele au cazut 1 data si gata. S-a terminat cu ele. Bitcoin a cazut drastic de cel putin 4 ori pana acum.
Graficul pe care tu l-ai lasat drept resursa confirma ca sunt chestii destul de diferite. Uite las si eu o resursa cu un grafic in care vezi cum de 4 ori a cazut Bitcoin grav. Scaderi si de 93%, si totusi a revenit. Lalelele nu au mai revenit, nu? Oricum e foarte superficial ce zic eu aici pt ca conteaza foarte multe chestii, dar macar e mai putin superficial decat ce ai scris tu.
3mgj4y44nc15fnv8d303d8zb-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/09/bitcoin-selloff-crashes.jpg
NOU
Din intamplare, am dat peste un grafic azi pentru preturile istorice ale argintului. Daca te uiti pe graficul de aici, o sa vezi ceva foarte asemanator cu graficul pentru Bitcoin.
silverprice.org/silver-price-history.html
NOU
bosulica, ce valoare intrinseca au bitcoaiele? ca argintul se utilizeaza in tehnologie, multe aplicatii de varf.