Scris de BB

Salut Cetin,

Am fost ieri dimineata in Cora Sun Plaza sa iau ceva carne proaspata ca sa fac de mancare si cand am terminat cumparaturile am zis sa intru si la DM ca sa iau un pachet de hartie igienica umeda ca ajunsesem aproape “la fundul sacului”.

Era vreo 10.15 cand am intrat in magazin am luat hârtia si in timp ce ma îndreptam spre ieșire ca sa platesc aud o vanzatoare strigând catre o clienta (in acel moment eram 3 clienti in magazin, eu si doua femei): -Doamna cu Igienolul, mergeti in spate, va rog! (in spate însemnând spre usa care dădea in depozitul magazinului).

Cum am auzit Igienol m-am si activat, deoarece observasem ca dispăruseră de pe rafturile din magazin toate produsele de dezinfectat (lichide, șervețele umede, săpunuri etc).
M-am oprit intre rânduri si am vazut cum clienta respectiva a intrat in depozit si a iesit peste cateva secunde cu 3 pachete de șervețele umede Touch, un bidon cu pulverizator de la Sanitol si mai avea inca o sticlă (probabil Igienol 😉).

A iesit frumos din magazin si asta a fost.
Asta ma face să cred ca acelasi lucru se intampla in toate magazinele care au astfel de produse la vanzare, inclusiv in farmacii.
Parca e la fel ca inainte de ’89.

Trecând peste, am plecat apoi pana la Târgoviște cu treaba si acolo am intrat intr-o farmacie unde am gasit 2 săpunuri Touch si 2 sticlute cu dezinfectant. Ghici cat au costat? 77 lei.
Am anexat si poza cu produsele respective.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

56 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1
    NOU

    În momentele astea, în toată lumea e criza de desinfectant. Pe eBay se găsesc sticluțe de 500 ml, cu 30 euro, care înainte de corona costau pana în 6 euro. Asa ca nu e treaba strict românească.

    • #2
      NOU

      Off-topic, cică atunci când Dragniia stă la izolare, toată lumea stă la izolare!

  2. #3
    NOU

    expresia “pe sub mână” revine !

  3. #5
    NOU

    Voi cum credeați că vă aduceau părinții alune sau bomboane cubaneze?
    Stând la rând după alte zeci și sute de fraieri?
    Exact, cumpărând de la personalul din magazin.

    • #6
      NOU

      mie nu-mi aduceau părinții alune și bomboane cubaneze. când am primit la grădiniță nu mai știu de la cine și cum câteva arahide glazurate, am vrut să-i păstrez și maică-mi una. până a venit, am tot ronțăit din aia ”îi păstrez jumate….un sfert..” când m-am întâlnit cu mama mai rămăsese o bucățică cam cât un sfert de bob de grâu spart pe care ea a arucat-o cu un ”da’ ce-i gunoiul ăsta”. efectiv mi-a părut rău.
      nu-mi amintesc să fi povestit cuiva asta.
      la cozi pentru portocale stăteam împreună.

  4. #7
    NOU

    De ce nu ai intrebat la casa, daca poti sa iei si tu din spate? Intreb la modul cel mai serios.
    Eu cand ma duc la vreun magazin si n-au ceva (ma refer in general, nu doar acum, in perioada asta), mereu intreb daca au in spate, ca de multe ori nu apuca sa le aduca la raft, mai ales daca ma duc in weekend.
    Si imi aduc fara probleme, daca au.

    Stii vorba aia: “Mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana!” :)).

    Despre preturile nesimtite de la Touch, no comment.

  5. #8
    NOU

    Touch oricum era scump încă de anul trecut. Știu pentru că luam pentru mașină. De la 4 lei, cât costa cât am luat eu prima dată contact cu el, ajunsese pe la 12 lei înainte să trec la șervețele umede.

    Sistemul PCR este valabil în societatea capitalistă la fel ca în cea comunistă. Să ne uităm doar cum se atribuie contracte în mediul privat, cum ne găsim un loc de muncă, cum ieșim din impas. X știe pe Y, care știe pe Z. Colegul meu din liceu Gigel poate face cutare produs, hai să iau de la el, că mi-e simpatic. Jean-Pierre mă poate recomanda pe LinkedIn lui Henri. Maria îl știe pe Li, care are niște produse de urgentă necesitate pentru rezolvarea unei crize umanitare. Goran are un contact la ambasadă, vom încerca să fugim înainte să bombardeze inamicul orașul. Și așa mai departe. Nu e o invenție românească, sistemul ăsta de networking există de când lumea.

  6. #9
    NOU

    Risc sa te dezamagesc dar alea mari din mm ce nu scrie pe ele “antibacterian” sunt probabil fix zero. Am si eu “gel igienic” de maini si nici macar nu scrie concentratia de alcool pe el. Daca e sub 70% nu face nimic. e mai bun spirtul, contrar a ceea ce cercelu neamului declara…

    • #10
      NOU

      Privitor la prof.dr.STRĂINU CERCEL afirmația “ironică”provine de la o persoană neinstruită ale cărei cunoștințe medicale sunt 0.

    • #11
      NOU

      Ciudat cum ai observat ca nu scrie antibacterian dar nu ai observat ca scrie liquid handwash. Nu are nicio treaba cu alcool 70 %.

    • #12
      NOU

      Ciudat cum nu ai observat ca intre bacterie si virus e o diferenta

  7. #13
    NOU

    La mine pe scară cineva prăjește la greu cartofi, mi-a intrat mirosul pe geam. Sacii ăia de cartofi și decalitrii de ulei nu se consumă singure. Carne am găsit la un mega mic, că la alea mari dispar de dimineață. Ăla mic îmi trimite SMS-uri din dormitor. Nu, așa face de obicei, că e puturos și știe că mă enervez.

    #captainslog #2 #3

    • #14
      NOU

      Tu cand spui ala mic te referi la ALA MIC sau la “ala mic”?

    • #15
      NOU

      da’ voi n-aveți messenger, whatsapp, signal și ce-or mai fi inventat it-iștii în materie de mijloace de comunicare? sms-uri ca străbunicii? 🙂
      @RobertD, ce-i discriminarea asta, numa’ heterosexualii să aibă iubite/neveste cu minim 15 ani mai tinere?! 🙂

    • #16
      NOU

      :))) Ăla mic e prințul consort. Ai fler, Ady, fix 15 ani e diferența de vârstă. Citez: “Mi-ai distrus tinerețea”.

    • #17
      NOU

      @Maithun, neah, doar atenție și un strop de logică. 🙂

  8. #18
    NOU

    Eu folosesc șervețele umede de la mega și pulverizez spirt pe ele dintr un recipient. E o soluție ieftina la șervețele antibacteriene, plus poți controla conținutul de alcool.

  9. #19
    NOU

    Multa caterinca facuta pe tema ipohondriei nejustificate. Las’ ca are ipohondra gel antibacterian la birou, acasa, si in geanta, plus servetele cu solutie un kil. Asa, fara sa iasa la promenada pe corona.

    • #20
      NOU

      Antibacterienele fac minuni impotriva virusilor…

    • #21
      NOU

      Nu e ipohondrie: e deja paranoia. Paranoia nu se trateaza cu servetele umede. Mai bine bei un shot de rom.

  10. #22
    NOU

    Si la noi la mega se vand chestiile cele mai cautate direct la usa din spate, pe rafturi nu ajung niciodata, d-aia nu se mai gasesc de fapt.

  11. #23
    NOU

    In vest preturile au ramas la fel, stocurile insa sunt probema.

  12. #26
    NOU

    Va plangeti ca niste pizde. Asta e legea firii, asa a fost dintotdeauna. Cerere-oferta. IT-istii sunt exclusi, au scutire de scumpire. Doar ca nu o aplica restul prostimii, nu inteleg de ce.

    • #27
      NOU

      tu esti un mare destept care nu intelege ca in situatia in care cererea devine mare si pretul creste, intervine statul care trebuie sa plafoneze pretul si sa controleze deci inflatia.

      normal ca nu intelegi de ce se plang oamenii, pentru ca esti romanul umil care nu-si stie nici macar drepturile, daramite responsabilitatile. este RESPONSABILITATEA statului sa ia masuri impotriva preturilor absurde si daca statul roman n-ar fi fost un pisat, multora dintre comercianti le-ar fi fost teama sa umfle de 10x sumele. dar cum statul roman este un pisat intarziat ca de fiecare data, dau oamenii de 10 ori pretul unor manusi sau masti de protectie, pana se trezeste un bou sa zica ”da, vom incerca sa plafonam preturile”. cand, cand trece epidemia?!

    • #28
      NOU

      Unii pricep mai greu că expresia “clientul nostru, stăpânul nostru” e una contextuală, când marfa scoasă la vânzare este mai multă decât nevoia oamenilor.

    • #29
      NOU

      Da roxi, sunt un prost, ce stiu eu. Eu vorbesc de firea umana, tu zici ca statul ar trebui sa-ti dea, sa-ti faca. Asa este, sunt un prost. Ghinion.

    • #30
      NOU

      Esti, esti… lasa placa asta stricata in care imi imputi c-as fi crescuta macar in comunism si ca imi convine ideea colectivismului. Sunt nascuta post revolutie si imi pastrez argumentul. Statul e dator cu mentinerea echilibrului economic.

    • #31
      NOU

      Daca tot vorbim de plafonari (a nu se intelege ca sunt de acord sa vinzi molecula de alcool cu 10 Euro!) poate discutam si de plafonarile preturilor per ora in proiectele IT?
      Poate nici mie ca beneficiar nu-mi convine ca azi platesc X Euro/ora dezvoltare software fata de X/2 Euro/ora dezvoltare software de acum Z ani doar pentru ca asa a “evoluat” piata.
      Cele de mai sus pot fi extrapolate si pe alte domenii – ex. imobiliare. Acolo nu e specula? Acolo nu trebuie plafonare?
      Adica in cazurile de mai sus e o “evolutie” a pietei in timp ce in alte cazuri se considera a fi specula?

      P.S.: Oricum in starea de urgenta statul poate, daca doreste, sa plafoneze preturile la utilitati, produse necesare la media pretului din ultima luna sau din media ultimilor 3 luni? (un jurist sa ma corecteze).

    • #32
      NOU

      @RealRoxi: daca arabii ar da petrolul gratis tie ti s-ar ieftini benzina cu 15 bani litrul, oricum cu mult mai scumpa decit acum 10 ani cind barilul era mai scump decit acum. Tine minte chestia ce ai zis-o: “Statul e dator cu mentinerea echilibrului economic”. E fix pula. Sau poate in China, Cuba… Statul e dator cu mentinerea ordinii publice. De restul se ocupa bursa, bancile, libera initiativa.

    • #33
      NOU

      Da. Stai cea mai relaxata, Statul are grija de tine fix dupa cum iti doresti. Nici o problema. E ceva criza de unicorni, dar in rest totul e ok.

    • #34
      NOU

      Asa functioneaza in tarile vestice, Mircea si 7. Eu vorbesc despre economiile statelor echilibrate, nu despre China, Arabia Saudita si Irak.
      Bursa, bancile, libera initiativa, zici tu Mircea? Da, doar ca bancile sunt si nu sunt controlate de stat, la bursa cele mai mari actiuni le are guvernul (Royal Dutch Shell e cel mai bun exemplu in cazul asta)si nu corporatiile independente; libera initiativa in vest e tot timpul controlata.
      Daca vrea Kaufland sa puna maine 20 de euro dezinfectantul in vest, a belit-o. De ce nu se poate face acelasi lucru si in Romania?
      Daca vrea Kaufland sa aiba piata de desfacere care sa faca concurenta acerba dezinfectantului de maini fabricat local, cunoscut ca produs domestic, o su ge.

      Sunt sigura ca intelegeti ce zic, nu va mai faceti ca nu.

    • #35
      NOU

      A anuntat guvernul ca va plati 90% din salariul celor angajati de mai mult de 25 de saptamani in perioada pandemiei. Pentru ceilalti, inca se dezbate solutia.
      Cei care nu pot plati chiria, nu vor fi dati afara din casa, va exista o compensatie ca pentru cei cu locuinta sociala.
      Scolile isi vor continua cursurile online, platformele scolilor au uploadat deja materialele care trebuiesc studiate individual. Profesorii sunt la dispozitia studentilor, facand chiar si conferinte pe skype pentru a explica anumite subiecte.
      Industria florilor va fi sustinuta de guvern pana cand se trece de perioada pandemiei, pentru ca ea genereaza venituri enorme in mod normal.
      Are grija statul de mine mai mult decat de tine, gigi boss.

    • #36
      NOU

      realroxi, ar trebui sa stii ca daca guvernul plateste niste salarii unora care nu mai produc nimic, o va face cu bani emisi fara acoperire. Asta inseamna inflatie. Ai prins inflatia? Nu cred… Salariul tau scos din bancomat azi valoreaza 100 euro, miine 90, poimiine 75…

    • #37
      NOU

      De asta exista inca industrie in tara, mirciulica, ca sa produca cineva si sa fie controlata inflatia. Demonstrat matematic ca shell, industria de otel si cea alimentara pot sustine toata tara asta in mijlocul pandemiei pe ani.

    • #38
      NOU

      @RealRoxi Ce-ti mai place statul roman…. PNL e raspunzator de spalarea ta pe creier? Auzi 90%….ahahahahaha

    • #39
      NOU

      De Olanda zic, muppetule!

    • #40
      NOU

      IT-istii au spor de autism.
      Degeaba am salariul 5x daca nu pot sa-mi fac P,C,R si nu pot face rost de o masca chirurgicala si un gel de sanitizare nici la 10x pretul.

  13. #41
    NOU

    Avea la Lidl niste alcool de 96. Merge si pe extern si pe intern (o țîră diluat) de nu aveti idee…

    • #42
      NOU

      Cel mai probabil e si cea mai buna solutie, peste geluri si alte kkturi cu continut de alcool indoielnic…

    • Se pare ca alcoolul nediluat mai apropiat de 100% e mai putin eficient decat ala care se recomanda, 60-70%. Se evapora mai repede si este iritant pentru maini. In plus etilicul de la lidl probabil si pute a boschet

    • #44
      NOU

      am văzut alcool din ăla și în lidl și în kaufland, dar numai în prag de toamnă.

  14. #45
    NOU

    Cred ca aici este o explicatie buna de ce sapunul este cel mai bun:

    www.youtube.com/watch?v=-LKVUarhtvE

  15. #47
    NOU

    Apropo de dezinfectanti si alte chestii gen. A avut careva curiozitatea sa citeasca eticheta la spirt. Pe interior. Pariu ca unii habar n-au ca scrie ceva acolo. Scrie clar la ce e bun si ce nu. E bun la bacterii ciuperci. Virusuri canci.

    • #48
      NOU

      Nu ma prind, doctorii spun ca daca e alcool minim 70% e bun, dar nu e bun pentru ca ai citit tu pe eticheta? Adica nu e alcool? Sau nu e eticheta? Sau nu e sticla? Spune-mi sa nu mai traiesc in incertitudinea asta!!!

    • #49
      NOU

      Parerile doctorilor sint impartite. Unii zic ca e bun altii ca nu. Daca dai o gugaleala dupa “spirt coronavirus” gasesti diverse pareri. Habar n-am daca e bun sau nu. Eu il folosesc oricum. Macar omoara bacteriile. Dar citind eticheta rezulta ca nu este ok ptr virusuri.

    • #50
      NOU

      Puteau sa puna in gatu ma-sii macar o poza realizata cu microscopul electronic cu o suprafata cu virusul sulii – inainte si dupa tratarea cu spirt si/sau alte substante. Asta ca sa clarifice pentru toata lumea si sa nu lase urme de indoiala.
      Isi dau toti cu parerea la televizor dar greu tare cu facutul.

    • #51
      NOU

      Etanol 70%, etanol 70% cu 0.04% clorura de benzalconiu (pentru igiena umana), hipoclorit de sodiu si cloramina T (continut de clor activ mai mare de 0.5%) pentru suprafete. Daca nu aveti dezinfectanti dati cu apa si sapun/detergent. Cu dezlegare de la un biochimist. Cine are chef de contre sau sa imi demonstreze ca zic altii pe net, il rog sa se abtina.

  16. #52
    NOU

    Cumva offtopic, da’ tot in legatura cu kktul asta de la chinezi:

    www.thetimes.co.uk/article/chinese-scientists-destroyed-proof-of-virus-in-december-rz055qjnj

    Adica bajetii au ascuns in decembrie. Sperand ca lumea n-o sa arate cu degetul spre ei. Vezi bre Dex? Ca parca ii lingeai la koaie pe chinezi ieri.

  17. #53
    NOU

    Cu riscul de a polua topicul exprim parerea personala (pe care o am inca din Decembrie cand se agitau in China si intamplator eram intr-o zona apropiata- stirile din Romania dadeau Craciun/An Nou… acolo vorbeau deja despre problema): prioritatea zero ar trebui sa fie gasirea unui vaccin.
    Da, minimizarea contactului cu alte persoane ajuta si trebuie respectata! DAR in paralel trebuie rezolvata problema vaccinului si… cred ca avem o mare problema ca societate daca nu reusim de atatea saptamani sa avem solutii viabile.
    Am vazut parerile unora ca dureaza ani sa faci un vaccin… nu stiu ce sa zic dar as tinde sa cred ca in sec 21 nu ar trebui sa dureze ani. Sau daca dureaza ani atunci trebuie sa gasim solutia sa NU dureze ani!

    • #54
      NOU

      Dureaza ani pentru ca trebuie gasit, apoi testat cum trebuie vaccinul ala. Lasand la o parte aprobarile necesare, care sa zici ca in perioada asta ar merge mult mai repede. Pentru ca daca are mai multe efecte negative (eventual pe termen lung) sau nu suficient de clare, nu trebuie eliberat pe piata. Si apoi mai adaugi si perioada mare de timp in care poate fi produs si expediat la scara larga, planetara. Bagati-va mintile in cap, un vaccin dureaza intre 5 si 15 ani sa fie produs. Hai sa zici, la cazuri de-astea, cu putin noroc, 1-1,5 ani, cum a zis americanul. Asa ca sa speram mai degraba intr-un tratament eficient momentan din cercetarile anterioare pe virusi, nu vaccin. Ca sa nu stam in case urmatoarele 6-10 luni. Asta se cauta acum.

  18. #55
    NOU

    Alea cu pompă aveau cam același preț și înainte dacă-mi amintesc bine, iar alea spray cred că-s mai scumpe cu vreo 4-5 lei.

  19. #56
    NOU

    știi vorba aia cu e prost cine dă? Cred că ieși mai ieftin cu o țuică bună. Dezinfectează și interior și exterior.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam