Ieri și azi s-au livrat primele teste Terapeutice în capitală și aș fi curios ce părerea au sărmanii bolnavi tratați cu respectivul kit terapeutic. Vă place, a meritat așteptarea?
Pentru ceilalți, ce bere vă place? Dar argumentat, nu gen pe asta pun mâna la raft, pe asta o iau.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

172 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    URSUS!!! – Pentru ca a fost prima mea bere – bauta cu baietii la munte, pe la 14 ani. Mai beau si altele, dar prefer URSUS – o chestie de loialitate 😉

  2. #2

    Pilsner Urquell – un pils amar excelent

    1
    • #3

      Calin » da da, bere de barbati 🙂 gustul acela amarui:)) (din reclama newmarkt:)

    • #4

      Arhi nu fa misto de Pilsner, este una din cele mai apreciate beri la nivel mondial. Chiar si in USA!

    • #5

      Pilsner Urquell – ca si bere de serie 🙂
      Terapia Platin – pentru ocazii speciale 😀

    • #6

      Arhi, nu stiu daca ai fost sau nu ironic pentru ca habar nam la ce reclama te referi :).
      Nu am nici o treaba cu “bere de barbati” sau nu

    • #7

      Calin » nu stii reclama la newmarkt, cu aia doi retarzi, care tot zic Gustul acela amarui… ??

    • #8

      Daca o sa spun ca nu ma uit la TV si il folosesc doar ca iesire de la MediaCenter o sa par hipster :). Anyway eu nu ma refeream ca doar barbati de barbati beau bere amara, e doar o preferinta.

      Asa cum nu ma dau in vand dupa weiss-uri asa nici altora nu le place amaruie, sau cele un pic mai dulci.

    • #9

      Calin » pai nu, eu ziceam de aia cu barbatii:)). nu pari deloc hipster, si eu caut un mediacenter decent

    • #10

      Sa nu mai zic de Warsteiner, Bittburger, Konig Pilsener si Stiegl , toate pentru barbati de barbati =))

    • #11

      Calin,
      pe linia berilor de fermentatie inferioara, de tipul Pils, asa cum iti place tie, incearca un Jever Pilsner.
      Sau si mai bine un Kneitinger Edelpils, din Regensburg…
      Warsteiner o sa ti se para pishoarca acra dupa aceea…

  3. #12

    Berea nefiltrată pe cât posibil din Germania, cu toate că Holstenul nefiltrat din RO se apropie de cele nemţeşti. De ce ? Păi de când am băut prima bere NF nu mai beau altfel de bere 🙂

  4. #13

    Nu prea consum bere in perioada asta, sau consum exotisme de genul Delirium Tremens.
    Vara in schimb – Ursus all the way sau Ciucas, ambele la sticla.

  5. #14

    Urquell ii bună, da’ e cam grea, după părerea mea.

    Având în vedere unde-i făcută (la orice crâjmă din Plzen afli munți de carne), eu cred că e special gândită să spele colesterolul.

    Cel mai bine-mi pică Grolsh.

  6. #15

    Nefiltrate – Kaiserdom si Oettinger
    Negre/brune – Kaiserdom, Bavaria Red, Ursus, Silva
    Blonde – Efes, Carlsberg Elephant, Goesser (unde a disparut?!?), Holsten
    + cam toate berile belgiene, de orice tip.

    Cea mai placuta surpriza: 365 (marca proprie Mega Image – Delhaize). O blonda dulce sub 2 lei, produsa in Belgia. Atentie! Doar cea la doza. La pet e shushu romanesc.
    Cea mai overrated posirca: Guinness (cea care ajunge pe rafturile noastre, cel putin).

    Argumente – doar n-o sa ma apuc acum sa explic de ce imi place un gust.

  7. #16

    Multumesc inca o data pt 6 pack-ul livrat. Place, place.Foarte bune amandoua, si Gold si Platin, dar daca ar fi sa aleg dintre ele Platin e mai pe gustul meu. Asa ca data viitoare ( daca se mai aduce) la mine se va bifa un pack, doua de Platin.

  8. #17

    Ursus de cand se face doar la Buzau e pißwasser, bei 3 beri si a doua zi te doare capul toata dimineata. Perlendabacher pentru acasa, de la Lidl, facuta la nemti, 2 lei si ceva sticla. In oras, Heineken sau Tuborg din astea produse in masa si in cateva localuri, berea casei la litru, filtrata, nefiltrata, depinde de local.

  9. #19

    Mie mi-a placut intotdeauna Timisoreana, mi s-a parut cea mai ok ca gust.

  10. #20

    Timisoreana nefiltrata sau nepasteurizata direct la “bodega” producatorului. Au gust excelent amandoua, nu sunt amare, nu te ard la stomac, nu te doare capul dupa. :))

    Am ramas surprins placut de Holsten nefiltrata dar nu prea se gaseste in Timisoara (sau nu umblu eu prin locurile potrivite).

    Terapia cumpar in rarele momente cand ajung in Real. 🙂

  11. #21

    ce e cu aceasta bere “terapeutica” de care tot vorbiti?

  12. #23

    Unii inca asteptam tratamentul

  13. #25

    Silva neagră şi Stejarul blond 🙂
    mâine-poimâine primesc şi Terapia, să vedem ce şi cum…

  14. #26

    avand in vedere ca-s consumator ocazional de bere* pot face unu doua clasamente. Aici vorbim strict de berea din Romania, pentru ca aia din strainatate e deja alta poveste (mai buna sau mai rea, in functie de tara)

    1. Beck’s. din pacate o gasesc din ce in ce mai rar pe la bodegi. Nu-i chiar ca in nemtia, dar parca durerile de cap de a doua zi sunt mai prietenoase
    2. Tuborg/Ursus – in functie de ceea ce gasesc in bodega. Nu prea imi cumpar acasa, daca am alternativa de la punctul 1.
    3. Silva. Pentru ca baietii de la cine dreaq sunt, au umplut bodegile de ciuc/silva/haineken. Ciucu nu imi place la gust, hainekenu n-are nici un fel de personalitate. In zona asta era Goesserul, dar pe final te durea capu dupa 4 sticle, de nu stiai cine te cheama

    *berea tre sa fie blonda si filtrata pentru o bauta mai lunga.

    • #27

      lunea nici comentariile nu ies.
      * era de la ocazional. Tipul trebuia sa aibe **

      deci *ocazional = cu orice ocazie

    • #28

      Iote unu’ cu gusturi similare.
      Da, Beck’s clar. E o bere mișto de băut la bodegi. În cel mai rău caz Ursus.
      Nu-mi prea plac nici Heineken nici Carlsberg.
      Duc doru’ Hopfen-ului. Și mai țin minte o beție strașnică făcută cu Efes Strong.

    • #29

      Bre io nu stiu cum va place Beck’s… La inceput da… buna de mori…
      Pe urma s-a dus dracului…

    • #30

      probabil lipsa unei concurente reale in categoria de pret, probabil obisnuinta?

    • #31

      Cam orice bere e nașpa câteva ore mai târziu :). Beck’s e o bere decentă, o găsești cam peste tot, mi se pare un pic mai bunuță decât Ursus (cealaltă bere universală). D’aia o beau.
      Ah, și încă un motiv pentru care numai de-al dracului nu beau Ursus este c-au introdus sticla aia de 0.33. Suzeta. Pula calului, tot hipsteru’ venit în club se face muci de la un shot de Jager si o suzetă.

    • #32

      Ma refeream la inceput… cand a aparut pe piata bre… nu cand mufezi prima sticla 🙂

  15. #33

    Nefiltrata – Holsten e buna, dar nici Bergenbier nu e rea. Si normal cele nemtesti din centrul vechi.
    Neagra, de preferinta Guinness.

  16. Bere de fete, una din tipicele belgiene: Kriek, cu aroma de cirese.

  17. #35

    Valentins nefiltrata are cel mai bun raport pret calitate dupa mine. Foarte buna si foarte ieftina, putin mai mult de 3 lei doza la hypermarkets.

    Konig Ludwig nefiltrata – ceva mai buna decit Valentins, dar costa dublu.

    Dintre berile normale, Heineken si Becks sint OK, dar daca am de ales le prefer pe cele nefiltrate.

  18. #36

    Ehee taica, pe vremea cand beam io bere Silva Neagra era in top pt mine.
    Deci bere neagra. Oricum nu mai contez in statistici pt ca nu am mai beut bere de peste 2 ani.
    Poate-o face bine terapia asta. O sa vb cu medicul sa ii propun sa imi dea derogare. Macar pt o doza. 🙂

  19. #37

    Prefer si eu nefiltratele, pe aici gasesc mai usor Hoegaarden sau Franziskaner (dar e tara nordica si costa de rup). In Germania e raiul berilor, pot sa ma bucur de un Paulaner sau Augustiner, nu-s foarte pretentios la nefiltrate, nu retin care mi-a placut cel mai mult. La noi se gasesc la preturi decente nefiltrate de la Oettinger si de la Valentins, iar Holsten nefiltrata pe la bodegi. Nu refuz nici ale-urile (Bishop’s Finger, London Pride etc.). Dintre berile lager ce se gasesc la noi, prefer Becks, Heineken, Peroni sau Silva Bruna (eventual Stejar, mai ales cand avea 7%, iar dintre cele ieftine Timisoreana). Bergenbier mi se pare printre cele mai nasoale. A, si Gösser Naturradler e cea mai buna bere cu lamaie.

    La noi in tara, pana acum cativa ani, berile erau exclusiv lager/pils, fara prea mare variatie la gust (Becks, Ciuc sunt mai amare, Heineken si Gösser un pic acrisoare, Bergenbier mai salcie/nasoala, Ursus cu nimic deosebita, cel putin asta e parerea mea, iar pana la urma, reci, cam toate erau la fel), acum vad ca se misca mai bine lucrurile si sunt si producatori locali care scot beri altfel, iar si cele de import sunt mai decente ca pret si mai usor de gasit.

    • #38

      Paulaner se gaseste si la noi

    • #39

      Majoritatea berilor se gasesc si la noi, daca stii unde sa cauti, dar la pret destul de mare. De aceea preferun Valentins sau un Oettinger unui Paulaner.

  20. #40

    1.Ursus e berea de suflet.
    2.Grolsch e cand vreau ceva mai bunutz decat ursusul de zi cu zi…
    3.Recomandati-mi o bere buna, amaruie, please…
    4.Da’ gambrinus mai exista?

  21. #42

    Eu prefer Oettinger si Bergenbier nefiltrate pentru simplul motiv ca sunt mai dulci si au un pret rezonabil (ciudat totusi ca nu mai gasesc Bergenbier nefiltrata pe nicaieri). Apoi ar mai fi Ambrosius Gold pe motiv ca este foarte ieftina si de calitate (fabricata in Cehia, sper, si cumparata de la Kaufland ca doar aici au). In schimb mi-as dori sa apara la noi si Staropramen nefiltrata, consumata de 2,3 ori pe zi cat am fost prin Cehia. Ocazional mai consum si Grolsch (dar nu produsa in Romania). Iar daca nu gasesc nimic din modelele de mai sus ma resemnez cu Skol sau Ciuc.

  22. #43

    STEJAR
    Si mai e una…Stephen ..nustiu cum la Kaufland,

  23. #44

    N-a incercat nimeni Perlenbacher de la Lidl? E surprinzatoare.

  24. #46

    Ehehehee….. copchii moshului, povestea e mai lunga.
    Acum, daca imi iau ceva din magazin sau la bodega, prima optiune va fi intotdeauna SILVA Blonda. De ce? Calitate constanta, bere mai mult decat decenta, pret convenabil.
    M-am lasat de Ursus: calitate variabila, Becks, in ultimele 2 luni am constatat ca e din ce in ce mai proasta.
    Nu refuz: Stella, Ciuc, Timisoreana, Carlsberg, Efes.
    Refuz fara sa clipesc: Peroni, Ciucas, berile la pet (toate, indiferent de marca)
    Cel mai mare fsss: Heinken.
    Restul, nementionate, merg in lipsa altor optiuni: skol, tuborg, bergenbier etc, sticla sa fie
    Una din cele mai bune beri: Silva Bruna. Dar trebuie savurata in toata splendoarea ei, nu bauta la halbere viteza.

    Ca o concluzie: dupa toate peregrinarile mele pe afara si dupa 5 ani (cel putin) in care m-am caposit si am dat o droaie de bani pe tot felul de beri aduse din afara (atat in hipermarketuri cat si de prieteni si de subsemnatul), am constatat ca romanii fac o bere buna.

    Poate doar sunt obisnuit cu posirca 🙂

    • #47

      Calitate constantă la Silva my ass. Cea neagră a căpătat porumb prin 2005, cea blondă anul ăsta (odată cu introducerea versiunii la PET). Din cea mai bună bere românească a ajuns o bere cel mult mediocră. Deci rămânem doar cu Ursus şi Ciuc dintre cele autohtone, restu-s cu mămăligă.

    • #48

      @Rabbit: nu am gustat silva la pet. referitor la cea la sticla nu am sesizat nici o diferenta.
      Cu Silva neagra… beau de ani de zile, mai rar ce-i drept dar m-a incantat de fiecare data.

    • #49

      Reţeta s-a schimbat la toate formele de ambalare, odată cu marea relansare de la începutul anului. Diferenţa e simplă: acum pute uşor a bodegă infectă, înainte nu puţea.

  25. #50

    eu consum bucegi, la PET de 2,5 l. nu glumesc si nu trollez. cred ca e cea mai buna, iar pretul de 5,4 lei in real e nemaipomenit. nu cred ca e o bere de tarani sau ciudateniile pe care le enumerati ar fi “beri de hipsteri”. pur si simplu este gustoasa, iar cand beau, am nevoie de aproximativ 2 litri sa simt ca beau totusi, bere (de orice soi).

    • #51

      Berea la PET din start nu poate concura cu berea la sticla si mai ales cu cea la doza. Clar gusturile nu se discuta, dar poate bei aia 2 litrii pe nerasuflate, altfel dupa 2 min dupa ce deschizi PET-ul deja berea se trezeste.
      Eu nu ma bag in discutii despre nefiltrata pt ca nu am baut ever. (nu se gasea cand beam eu bere). In schimb am incercat cam 99% din ce s-a discutat aici inclusiv cam ce e la PET pe piata. De asta pot afirma ca nu se compara berea la PET. Repet, gusturile nu se discuta.

  26. #52

    In ultima vreme imi place Stella, desi anii trecuti nu ma omoram dupa ea. In rest, consum Heineken, Peroni, Tuborg sau Timisoreana.
    Ca sa mentionez si o bere care nu-mi place – Ursus.

  27. #53

    silva blonda, stejar sau gosser – blonde
    guinness – bruna

  28. #54

    Pai avem asa:

    Pilsner: Pilsner Urquell, Foster’s, Carlsberg, Peroni
    Bitter: Tetley’s, John Smith’s
    Ale: London Pride, Old Speckled Hen

  29. #55

    DAB, pt. ca mi se pare cea mai aproape la gust de Silva din perioada 98-2000 (aka berea perfecta). Din pacate doar in supermarket se gaseste.
    In rest merg pe principiul minimizarii durerilor de cap. In ordinea numerelor de pe tricou: Grolsch (bunicica), Beck’s (nu-i grozava, dar dupa primele inghitituri… curge), Heineken (cam nicicum, dar macar nu caut algocalmin ca disperatul a 2-a zi).

  30. #56

    1) Budweiser, mama lor 🙂
    2) Dab light
    3) Nastro Azzurro (luata din Italia nu de aici)
    4) Moretti

    Berea lager a fost mereu preferata mea, pils-ul are gust de spirt in rromania.

    Cand mai ajungi prin minunatia asta de “oras” poti sa treci pe aici : www.bier-haus.ro/ si sa comanzi bere Helles, e ffff misto.

  31. #58

    Silva Neagra. Pt ca e buna 🙂

  32. #59

    Terapia este EX-CE-LEN-TA! Se “evapora” cat ai zice ClinicaDeBere.ro 🙂
    Un mic inconvenient – exista un risc crescut pentru creat dependenta de la prima doza. 😀 Acest fapt face sa grabeasca achizitionarea unei combine frigorifice numai pentru bauturi (care era intr-adevar in plan, dar nu in viitorul foarte apropiat)

    De suflet – Silva neagra pentru gustul dulceag de caramel, Kasteel Donker (Dark) si Fuller’s – Old Winter Ale pentru tarie, Blanche de Namur pentru spuma aia grozava pe care o face daca o torni in pahar cum trebuie.
    Apoi mai mere asa: Bière du Boucanier Golden pentru combinatia de amar si dulce, Leffe neagra, Hoegaarden e o bere alba decenta zic eu, Kaiserdom (indiferent de culoare), Holsten nefiltrat vara la terasa cu prietenii, Ciuc la draft (daca lipseste Holsten), Grolsh ocazional.

  33. #60

    de regula beau Timisoreana, pentru ca e dulceaga asa…dar ma beau si URSUS, Mythos, Peroni sau Heineken 🙂

  34. #62

    Eu beau doar vin si tuica dar mai scap cateodata in Timisoareana, cand ies prin oras. obiceiul se trage din studentie, ca mergeam cu pretenii tomnai la fabrica de bere, sa ne timisorenizam.

  35. #63

    Terapia este EX-CE-LEN-TA!! Se “evapora” cat ai zice ClinicaDeBere.ro 🙂
    Un mic inconvenient – exista un risc crescut pentru creat dependenta de la prima doza. 😀 Acest lucru nu face decat sa grabeasca achizitionarea unei combine frigorifice numai pentru bauturi (care intr-adevar era in plan, dar nu in viitorul foarte apropiat).

    In alta ordine de idei – de suflet sunt: Silva bruna pentru gustul dulceag de caramel, Kasteel Donker (dark) si Fuller’s Old Winter Ale pentru tarie, Blanche de Namur pentru spuma aia grozava care se formeaza daca o torni in pahar cum trebuie, Bière du Boucanier Golden pentru combinatia de amar si dulce.

    Mai merg si urmatoarele, intr-o ordine aleatoare: Hoegaarden este o bere alba decenta, Kaiserdom indiferent de “culoare”, Holsten nefiltrat vara cu prietenii, Ciuc in lipsa de Holsten, Grolsh ocazional.

  36. #64

    Stella artois bere autentica si ciucas bere nostalgica

  37. #65

    Leffe brun/blond. Chestie de aroma.

  38. #66

    Cand lucram la Carlsberg, pana si plantele din casa le udam cu bere (pana au intrat in coma alcoolica)

  39. #67

    Silva Bruna, Pilsner Urquell, Appenzeller Vollmond Bier, Löwenbräu

    Nu suport Heineken.

  40. #68

    Cand vreau sa ma trotilez mai repede bag Carlsberg elephant (7.2%)

  41. #69

    Kwak- bere belgiana usoara si usor fructata, care te suprinde cu un 8%
    Grolsh- atat la sticla cat si la cutie
    Efes bruna- buna buna buna, la sticla in metro
    Mai nou o ciudatenie bio nefiltrata descoperita intr-un restaurant raw din bucuresti, se gaseste cu succes in Cora. Nu mai retin numele
    In Scotia mi-a ramas gandul la Orkney Scapa special, tot asa usor fructata si buuuna.

  42. #70

    Ursus si Pilsner Urquell. Uneori si Leffe blonda.

  43. #71

    Stella Artois, Corona, Salitos, Redds-nu suport berea amara si cu spuma!

  44. #72

    Guinness, la ea acasa, e preferata mea. Dar e ok si cea din magazinele de la noi. M-am intalnit cu ea prima data in Anglia, anul trecut iar anul asta am baut Guinnes chiar in Dublin. Ce e drept, nu ma pot lauda cu cine stie ce experienta in materie de beri. Dar orice as mai incerca, raman fidela berii asteia 🙂

    • #73

      Zina » trebuie sa ai gena respectiva, pentru ati place berea stout. mie mi se pare o cafea proasta si rece

    • #74

      @arhi: Ai dreptate. Mie imi place pana si vremea in UK care e in general o cafea rece si proasta :)) O fi vorba de chestia aia: Imi place dar nu stiu de ce. Nah, cu ce raspuns de expert te-ai pricopsit 😀 Ma gandesc sa ii fac o surpriza sotului si sa ii comand niste Terapie.

  45. #75

    Pana acum Paulaner nefiltrata.

    P.S. Faci ceva cu cele conturi? Am vorbit frumos si am anuntat, n-am primit nimic, nici macar o confirmare. Zic sa fie stiut: campul website nu mai apare de ieri, dupa ce a mers perfect atatea zile (vreo 14) si dintro data pauza. Nu apare nici dupa vreun clear de cache (care cache eu nu il folosesc, e dezactivat complet), nici pe FF, nici pe Chrome, nici pe IE7, IE8, IE9 sau Safari. Altceva mai e nevoie sa spun ca sa verifice, respectiv rezolve?

    • #76

      Multumeeeeesc!

    • #77

      Iulian » cu placere, pur si simplu uitasem de durerea ta, mea culpa

    • #78

      No problemo, stiu cum e cu bugurile, ma dau cu capu de ele in fiecare zi.

      Harry, cand deschizi magazinul? Acum ma incalzesc cu un Paulaner dar abia astept o terapie.

  46. #79

    Cum argumentezi de ce-ti place o bere????

    Mie imi place cam orice bere nefiltrata, si Timisoreana, Heineken, Peroni.

  47. #80

    Din punctul meu de vedere Dab este nr.1 la berile blonde, iar Guinness la brune.
    Dintre cele romanesti prefer Ciuc, iar ca argument: cum zice si reclama – berea se bea pentru gust nu pentru premii.
    Nu am incercat inca berile facute la manastirile din Olanda, dar intentionez.

  48. #81

    Silva neagra e singura bere pe care o beau de placere, iar Becks beau ca sa ma imbat. Pe vremuri beam Timisoreana, dar de cativa ani buni parca-i facuta din sosete murdare.

  49. #82

    Inca mai astept tratamentul.

    Pana acum preferatele mele sun Silva neagra si Timisoreana.

    In rest nu sunt prea mare bautor (decat atunci cand merg la pescuit si inlocuiesc apa cu berea si atunci nu mai conteaza pentru ca se consuma in cantitati industriale).

  50. #83

    Eu am luat trusa de prim ajutor.. mixta…

    Mi-au placut ambele, sunt super beri dupa mine, diferite intre ele ca gust, textura etc ( Platin vs Gold). Nu am cu ce sa le compar…
    Cam scumpe daca e sa ma intrebi pe mine… dar avand in vedere ca nu mai beau bere cum obisnuiam… nu conteaza asta mult acest aspect…
    Poate deschide Hary o fabricutza icishea… pe Dambovita ( desi, pana mea, stiam ca la bere buna trebe si apa buna).

    • #84

      Cred ca testeaza si el piata acum, e doar o chestiune de timp pana va ataca si insetata piata bucuresteana. Prevad un pub cochet Clinica de Bere in centrul vechi, cu mese de lemn si Pink Floyd in surdina 🙂 Sa speram ca in 2013 acolo ne vom abona.

    • #85

      aia de la goldenbrau au futut berea cand au schimbat apa

  51. #86

    exceptand factorul de coocalnes, care plm ii motivul pentru care cuiva i-ar placea Guinessu? Ii o bere fara nici un Dumnezeu, exceptand p-ala financiar.
    Silva neagra are mai multa personalitate intr-o sticla, decat toata fabrica de poshirca bine pozitionata pe piata berii

    • #87

      De gustibus mon cher, de gustibus…

    • #88

      ete pula. nu poti sa explici dece iti place saratu si rosu, nu ceva atat de complex ca berea.
      “gustu nu se discuta” este la fel ca “parerea mea”. Un fel de argument in care tu simti ca iti place/toma exprimi un cacat, dar te pui la fereala de trolli.
      Cand iti place ceva, trebuie sa ai macar niste motive acolo, dece X si nu Y

    • #89

      Guiness e ok, au avut probabil marketingul mai bun sau traditia mai mare. O fi Guinessul pentru bere ce e Irisul in rockul romanesc. Sincer, mi se pare Kilkenny-ul si e de la acelasi producator. Guiness e genul de bere care ori iti place mult, ori nu-ti place, dar cred ca sunt mai multi oameni in a doua categorie.

    • #90

      Pai de gustibus, ce e asa greu? Imi place la Guinness gustul si textura spumei. Acuma tu vii si spui ca eu sunt de fapt, in subconstientul meu, manipulat de imensa masinarie de marketing din spatele Guinness. Iar eu replic, la randul meu, elegant si concis: ete pula.

    • #91

      Paul » ahahahahahahahahahaha:)))))))))))

    • #92

      Paul » si eu zic ca e ok Guiness, dar mi se pare supraevaluata, de asta am dat vina pe marketing

    • #93

      guinessul e alt tip de bere. ii zice bere, dar ar putea fi denumita si visinata sau sirop de malt. tipul de bere se numeste stout si nu are treaba cu acidul. en.wikipedia.org/wiki/Stout de aia nu va place, ca e altceva. subincrengatura de unde e guiness senumeste porter en.wikipedia.org/wiki/Porter_(beer)

    • #94

      pai plm, nu suna altfel “imi place gustu si textura” decat “de gustibus nu se labaranum”?

  52. #95

    Berea de ghimbir.

  53. #96

    @animal00 – Pai d-aia nu are Guinness Dumnezeu ca sa aiba Silva neagra bautori crestini ca tine :))

  54. #98

    Acuma depinde , daca beau numai o 2-3 beri atunci imp place Alexander Keith’s IPA sau Grolsch . Dupa primele 2-3 beri nu imi mai pasa beau orice bere.

  55. #99

    @animal00 – ti-ai exprimat doar preferintele nu si optiunile asa ca nu vazui in optiunile tale

    • #100

      wtf? preferinte vs optiuni. bre, cred ca e luni si nu inteleg subtilitati 😀

  56. #101

    Nu beau decat 3 beri :
    1. Beck´s
    2. Karlsberg
    3. Stella Artois

    Si vreau neaparat sa incerc si o bere nefiltrata, fie ea Terapia sau alta marca. M-ati facut foaaaaaarte curios.

  57. #104

    Daca tot vorbim de beri, nu i-am inteles niciodata pe aia de la Carlsberg. Nu au bere rea, dar nu au absolut nimic special. Mi se pare o aroganta mare sa declari “probably the best beer in the world”. Cum scriam mai sus, dupa unele beri imi raman niste impresii (gen Becks e mai amara, Heineken un pic acrisoara sau Bergenbier ca e nasoala). Dupa Carlsberg n-am ramas cu nimic.

  58. #106

    Primator English Pale Ele

  59. #107

    Silva neagra. Iar daca sunt suficient de beat dupa a 5-a merge orice.

  60. #108

    bah ce buna era bergenbier cand au lansat-o – prin ’94-’95 (?!) – si cum s-a prostit mai apoi… inca o mai beam prin ’96, desi avea un efect straniu: primele 3 beri mergeau bine; de la a 4-a in sus se lasa cu o carcarie fluviu, gen…

    acum nu ma tin de o marca anume – desi tuborg si carlsberg nu beau – dar am constatat ca o bere buna merge bauta cu placere si cand nu este rece. nu zic ca neaparat merge la temperatura camerei cand sunt 29 de grade in casa, dar intelegeti voi…

  61. #110

    … cacaraie (typo)

  62. #111

    isi mai aduce cineva aminte de Gabrinus ?

    • #112

      da, eu, aia la sticla, cu un rege parca pe ea. ce bere buna…

    • #113

      si o gaseai la Shorley la litru 🙂

    • #114

      Ueiii… berea studentiei. Eram bun prieten cu Rosu Imparat…

    • #115

      bai baieti, si eu am amintiri cu beri foarte bune de pe vremuri, stiu ca prin 1994 am baut bere Sailer la sticla. foarte buna era…. si EFES.
      problema este ca la un moment dat te maturizezi. acum nu mai pot sa beau EFES de exemplu. si daca ar mai exista Sailer sau Gambrinus la fel.

    • #116

      @haryy, Buna mai era Sailerul ala, si pe vremuri mai era Azuga , dar nu asta de acuma,

  63. #117

    Gambrinus *

  64. #118

    aia era… cu regele burtos… sticla de 1,5 …aia era bere ! Acum sunt pe budwieser… un fel de cea mai ieftina bere… e prietenoasa si oricum nu sunt bautor profesionist de bere

  65. #119

    kozel, staropramen, grolsch, paulaner, silva, krusovice,

  66. #120

    Heineken all the way, ptr ca e buuuna. Prima data cand am gustat-o, nu am mai lasat-o. First love 😀

  67. #121

    Beau vreo 5 beri pe an. Dar imi plac: Stela Artois la sticla de 0.33 si Nastro Azzurro (nu Peroni) la sticla de 0.33, am mentionat sticla si gramajul, ca alea mi se par mai bune. Si Blanche de Namur la 0.25, de fiecare data cand merg la Waterloo (2-3 ori pe an), ca in magazin n-am gasit. Nici n-am cautat.

    • #122

      ceea ce faci tu se numeste profanare de morminte…de ce comentezi daca nu bei? pun pariu ca berile la sticle pentru strumfi le-ai cumparat pentru ca aratau bine!!

  68. #123

    fenomenala berea! m-am delectat intr-un mare fel. Platin este alegerea mea!

    Ce se aude cu magazinul online de Terapia??

    • #124

      cetateanul,
      pe miercuri va fi disponibil magazinul online.
      grand opening la Arhi.

  69. #125

    Hmm..

    1 Timisoreana,mai rar la halba ca e indoita urat cu apa…
    2.Haineken cand permite buzunarul
    3.SIlva si Ursus brune…cand vreau sa ma amaetesc urat….
    4.Cam orice nefiltrat
    5 si special guest :guinnes…da e cam scumpa nene :((

  70. #126

    Rar beau o bere intreaga, dar si atunci Red’s sau Terapia daca mai am la frigider.
    Terapia ii prea … pt oameni adevarati, ma baga prea repede la somn si nu-mi convine, dar in schimb aroma … Io care imi place berea sa fie bauta din sticla, ii musai sa-i multumesc lui Hary ca m-a facut sa incerc din pahar.

    • #127

      Albinuta,
      Terapia are nevoie de paharul ei, pentru ca berea ca si femeia are nevoie de o tinuta adecvata, pentru a putea fi apreciata asa cum isi doreste ea……

  71. #128

    De regula imi iau din magazinul de la colt Bergenbier si cand am ocazia, Efes sau Oettinger dala galben cu albastru (din porumb, parca) din Real 🙂

  72. #129

    V-aş cinsti pe toţi cu bere Westvleteren 12.

    • #130

      Kate » da, sunt bune trapistele, cateodata. prefer din zona Bier du Bucaneer

  73. #131

    Mda… du Boucanier cu aroma de lemn dulce. Mi s-a făcut şi foame.

    • #132

      Kate » da. niste rata in vin, cu un stoemp de andive, clatita cu niste boucanier red…

    • #133

      bier du boucanier blonda la draft in waterloo, cu hamei cascade si gust de lamaita, dumnezeiesc.
      multumesc Arhi…

  74. #134

    Da, uitasem de Staropramen, buna si asta. Dar de Terapia nu am cuvinte, e magnifica. Mai ales Platinum, care are celebrul gust acrisor de nefiltrata buna. Bravo Arhi, sa ne mai aduci. Sau de fapt o sa mai comand pe site. O singura ajustare as face eu daca as fi in locul abatelui Hary: un pic mai soft ca aciditate, o lecuta mai putin codoi. Ca tot ziceam de Staropramen, aia are mai putin codoi decat berea romaneasca, cred ca de aia imi place. Sau nu, as scoate un al treilea tip de bere, o varianta mai putin acidulata.

    • #135

      sper ca ai ajuns acasa neinghetat:)))

    • #136

      Am ajuns cald inca, m-am racorit cu marfa din cutie. Se apreciaza gestul cu transportul clientului, multam fain 🙂

    • #137

      Paul » cu placere

    • #138

      Paul,
      inteleg bine ce zici.
      merge insa cel mai bine la draft. cand treci prin timisoara, te invit direct la botul calului sa te delectezi….:-))

    • #139

      Hary, stai linistit ca si neinvitat veneam 🙂 Adevarul e ca nefiltrata merge cel mai bine la halba.

  75. #140

    Din pacate in ultima vreme majoritatea berilor au decazut, mie imi place mult Peroni in ultima vreme. Am incercat multe marci de bere, insa problema aceasi… bei 3,4 beri a doua zi te trezesti ca dupa un butoi… noroc ca functioneza faza cu 2 pahare de apa inainte de somn si atenuezi efectele dramatic… chiar nu stiu ce pun astia in bere…

    • #141

      goldy,
      la un moment dat nu mai poti sa tolerezi asta. apare o bariera psihologica.
      ori te apuci sa descoperi beri bune ori te lasi de baut bere… :-))

  76. #142

    Mi-e dor de o bere Mărgineni ….

  77. #143

    – Corona mi se pare o bere fresh, de vara;
    – Orangeboom – o bere olandeza cu un gust extraordinar (nici foarte amara dar nici posirca) si super ieftina;
    – Heineken – de zi cu zi;
    – Franziskaner cand ma ia pofta de nefiltrata;
    – Leffe – cand iau salariu`;
    – Carling cand am timp sa ma duc in fundu` orasului sa-mi iau;
    – Timisoreana cand mi-e dor de casa.

  78. #144

    Mie mi-a placut foarte mult berea Kozel, o bere ceheasca si am baut cu mare pofta cand am avut ocazia. Dar din nefericire in Rromanica nu se gaseste…

  79. #145

    Cea mai buna bere bauta vreodata : Augustiner NF
    Cea mai buna bere bauta in Romania: Azuga (acum un an, inainte sa-i schimbe eticheta)
    Bere consumata in mod frecvent: Tuborg, au oferta mereu la ClubTuborg si cumpar o naveta cu 35 de lei.
    Bere pe care o refuz: PET, Timisoreana, Bergenbier
    Alte beri pe care le pot bea: Ursus, Ciuc, Stejar, Beck’s (desi inainte era mai buna)
    Nu-si merita banii: Heineken, Carlsberg, Peroni

  80. #146

    Mie-mi place Silva bruna. Cinci.
    @ Hary, vezi ca am scris ceva de alegeri, pe Silva bruna, la ” Introspectia de luni “. Daca nu-ti place, o schimb si de maine iti scriu pe Ursus 😉 . Cu Silva si Ursus jonglez, ca sunt patriot.

  81. #147

    nu`s mare bautoare de bere, merge orice cat timp e rece. daca e sa cumpar, atunci aleg Heineken la straine si Silva la romanesti.
    imi aduc aminte cu nostalgie de berea Arbema pe care o beam in liceu.

  82. #148

    Hertog-Jan……Guinness….Tetleys

  83. #149

    Augustiner filtrata FTW ! Cine a fost la Oktoberfest unde tre sa bei cate 15l/zi timp de mai multe zile intelege muhahahaahhhh ^^

  84. #150

    apropo arhi. Cea mai buna bere bauta in Romania avea un nume total gresit: golden brau la doza
    Noroc ca era proaspata: era feburarie si pe doze era in concurs care se terminase in august anu precedent.

    Numa ca dupa o alpinizare de vreo 5 ore prin zapada si viscol, cand am ajuns la cabana si am dat de bere rece (pana si la schi imi place berea rece) langa un ceai cald cu rom…..

  85. #151

    Mi-am luat si eu baxul aseara si am incercat cate 1 din fiecare .
    La inceput era sa raman fara ea deoarece mi s-a rupt manerul si am facut un preinfarct a la bote , noroc ca era inca in portbagaj si a cazut acolo . Am introdus-o intr-o punga de rafie de la cora si am bagat-o in casa .
    Prima a fost una gold, am gustat-o inainte de masa , foarte buna. Gustoasa, rece, avea o aroma deosebita, de bere proaspata.
    dupa masa am terminat-o p-asta am luat niste seminte si m-am inscris si la o platinum… buna si asta dar nu pe gustul meu din cauza acelui gust amarui .
    ASa ca ma declar fan gold, probabil ca voi lua 1-2 baxuri cand o sa vin la tm. O sa ma si imbat din ea sa vad side efects dar acum nu am cu ce 🙂

  86. #152

    @Hary te-ai gandit sa organizezi un tur al fabricii pentru curiosi? Cu explicatii si toate CELE, asa cum se face la crame…

  87. #153

    Apoi taica aici ai nimerit in domeniul meu :)) nu sunt mare cunoscator de bere da’ sunt mare bautor :))
    Clasamentul sta cam asa:

    1. Imported: Leffe si Amstel
    2. De vara: Dos Equis , XXXX Summer si Coopers Clear
    3. Heavy: Coopers Pale Ale, Kilkenny Draught Beer, James Squire’s One Fifty Lashes

    si is muuult mai multe ….

    • #154

      Gabriel » oh, un coneseur…pana acum numai fani becks si stella artois am gasit:)

    • #155

      uhm ..eu locuiesc la 3 km de fabrica de bere Coopers :)) Pale Ale la 5 dolari halba ruleaza !! :0 In fiecare vineri dupa munca mergem direct la Coopers Ale House si rulam 5-6 halbe si apoi somn de voie cand ajungem acasa:))

    • #156

      Gabriel » 18 lei o halba?? O_o

    • #157

      pai da .. e scumpa berea aici :)) Leffe e 12 dolari o sticla ..

    • #158

      Gabriel » pfff, aici e 1 euro

    • #159

      e 10-12 dolari in restaurant .. in bottleshop o cumperi cu 5 dolari sticla ..dar numai la six pack sau 24 de sticle 🙂

    • #160

      Si eu credeam ca aici e scumpa: 2,50 euro la market 8 la cafenea/restaurant. Parca ma doare sufeltu` cand stiu ca in Belgia dadeam 70 de centi 🙂

    • #161

      in sfarsit unu care mai bea si altceva decat ciuc, ursus si silva

    • #162

      Apoi unde as gasi aici ciuc sau ursus ca nu iti cara nici dracu` posirca 14.000 de km atunci cand ai bere buna aici. Imi vine sa rad cand ma gandesc ca in Europa Fosters e considerata ca o bere buna iar aici nici dracu` nu o bea :))

    • #163

      Foster’s nu e considerata bere buna neaparat ci doar o session beer ca si Carlsberg si Carling

  88. #164

    sa vezi ce misto e sa dai 6E/bere si sa ai grija sa nu bei a 3a bere ca te doare capu dimineata

  89. #165

    corona…

  90. #166

    In mod dramatic de fiecare data cand imi place tare o bere la scurt timp se strica, indeosebi cele romanesti. Iar aici o sa notez Timisoreana, berea pe care am adorat-o inca din frageda copilarie (nu exagerez, eram minor cand s-a nascut pasiunea pt. Timi :-D). Acum nu cred ca mai am o bere preferata, doar optiuni, cel mai des alegand raul cel mai mic.

    In alta ordine de idei berea la butoi e intotdeauna de preferat uneia la sticla, valabil si in situatiile sticla vs doza, doza vs pet.

    Dau pe gat cu oaresce placere: Silva blonda/bruna, Ciuc, Timisoreana, Hainekek din afara tarii, indeosebi la 5l, Peroni, Ursus uneori.

    Nu imi plac: Carslberg, Tuborg, Bergenbier, Beks, Stela Artois, Golden Brau, Skol si multe altele.

    Recent am probat Corona si mi-a placut dar n-am trecut-o in lista fiind prea devreme sa ma pronunt.

  91. #167

    Bombardier (engleza), Bodingtons (engleza), Paulaner – weissbier (germana)

  92. #168

    Guinness draft !!

  93. #169

    cea mai tare bere din romania este efes pilsner facuta la istambul. se gaseste in auchan la 3,4 lei sticla de 500 ml.

  94. #172

    Cea mai tare bere din Romania nu-i facuta in Romania, dar se gaseste la Real: the one and the only “Weihenstephaner Hefe Weissbier”!