Gata, în weekend e prima zi de ieșit la pește din 2021. Azi voi fi ocupat să învăț să fac porcării de astea cu ac în vârf, dacă tot le-am cumpărat. Am programată și o vizită la marelepescar, să mai iau niște prostioare. Și nu găsesc scaun pliabil de adulți, nu mizerii de alea cu bețe de chibrit în loc de picioare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

20 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    poate iesit la pescuit, ca pentru peste sunt pescariile!

  2. #2

    sunt carlige, nu ace – acele sunt la cusut :))

    orice fel de intrebare ai in domeniu, te ajut cu drag 🙂

  3. #7

    Aha, la cum plouă afară pescuiești în cadă uichendu ăsta

  4. Și eu aștept weekendul ca sa incerc doua feedere noi (by dome pt cunoscători). Fir întins sa ai!

    • #9

      il am pe Vali Marin care e tot cu feederul, dar nu inteleg deloc metoda si mi se pare fara emotie.

    • Arhi, chinuie-te puțin să înțelegi bazele pescuielii la feeder, că o metodă mai bună pentru pescuitul de genul pe care-l practici tu(și eu, că s-au dus vremurile când stăteam 10 zile pe râuri de graniță și-am rămas cu ieșirile scurte pe baltă) nu este.

      Cât despre emoție, la ce fire și ace se folosesc, drilul este muuult mai tensionat decât pe pari din ăia de crap. Anul trecut, între câteva echipaje de crăpari care nu prinseseră nimic 24-48 de ore, cu mono de 0,20, am pus pe mal un crap de 14 kile și când i-am scos cârligul cât unghia de la degetul mic din bot, fără spin, s-a auzit un murmur admirativ de jur împrejur de ziceai c-a ieșit o sirenă din baltă.

      Luna trecută, fiică-mea(9ani) a adus unu de 4 kilograme, noul ei record. Vorbim de partide scurte, în care pe aceeași apă, cei care dădeau clasic, nu prindeau deloc sau mai deloc. Chiar fără o tehnică de chirurg la feeder îți cresc mult șansele la trăsătură doar prezentând cârligul într-o movilă de nadă pe care peștele trebuie doar s-o aspire fără niciun efort.

    • #11

      Subscriu! Pentru partide scurte e mult mai fain feederul. Plus ca si montura e mult mai usor de facut.

    • Nici eu nu sunt cu feederul doar ca vreau sa schimb putin tehnica de pescuit. Ani de zile am fost pe sistemul rod pod + 3 bete de crap, insa as vrea sa trec pe feeder datorita echipamentului mai usor: 2 bete, un scaun cu accesorii in loc de rod pod, scaun, 3 bete + batul de spomb, cobre, prastie nadit, cort, pat etc.
      Plus ca feederul este putin mai ieftin: doua bete bune ajung pe la 1500-2000 (cu tot cu mulinete) si inca vreo 1000-1500 scaunul echipat. In cazul pescuitului clasic la crap, 3 bete sar de 3000 de lei + inca vreo 1500 de lei pe un rod pod acceptabil (echipat) + alte cateva sute de lei bune pentru diverse (bat spomb + spombii, cobrele, prastiile). Inclusiv partea de nada si momeli este mai ieftina la feeder. De ex: eu arunc in apa cel putin 10 kg de boilesuri pe partida (ca nada) de 48 de ore in cazul pescuitului clasic.
      Cred ca este un avantaj feederul mai ales ca, pe motiv de copil mic, nu o sa mai vad prea des partide de 48 sau 72 de ore. Sau doar incerc eu sa ma impac cu ideea asta si ma mint ca e mai ok cu feederul :)))). Sper doar sa nu fi dat niste bani degeaba pe feedere si sa-nu placa tehnica.

    • #13

      sunt aproape convins ca nu o sa iti placa, e prea static, zero emotii, zici ca arunci undita de pe malul dambovitei…

    • Stai liniștit, Flavius, că nu are ce să nu-ți placă.

      Poate comparând stilul de pescuit la muscă, la artificiale, poate și la plută, cu feederul îți dă cu minus – e mai static, e cu autoînțepare și așa mai departe. Dar pe lângă pescuitul cu echipament clasic de crap, în care lansezi și după aia stai cu orele până la trăsătură fără să miști nimic, trăsătura abia îți îndoaie vârful, iar drilul e cu adevărat solicitant doar de la 7-8 kg plus, feederul e acțiune și adrenalină pură.

      Lansezi des și la punct fix, trăsăturile îți fac bățul arc, iar drilurile… pfff; bine, depinde și de băț, dar chiar bețele heavy sunt mult mai sensibile decât cele de crap, însă pentru frumusețea luptei cu peștele aș merge pe medium și doar pentru pescuitul la distanță mare aș alege un băț rigid heavy sau extra-heavy.

      Poate să te deranjeze însă activitatea, la feeder e mai dificil să selectezi talia peștelui și câteodată chiar specia – mergi la crap și te nenorocește carasul sau plătica. Pentru partide scurte voi prefera activitatea și drilurile la feeder, dar pentru partide lungi, mai ales dacă ai dat de el, e greu de susținut ritmul la feeder – așa că rodpod/bile și feederul scos doar dacă senzorii chiar nu zic nimic cu zilele :))

    • Senior, sunt pescar de crap. Static e al doilea meu nume :))
      @vlad, chestia cu selecția peștilor mă cam sperie. La clasic îmi e simplu: bila de 24 și nu mai vad trăsătură de caras sau de plătică nici în ruptul capului.
      Sa vedem in weekend cum o sa mi se para. Sper ca de luni sa nu fie feederele la vânzare :))). Poate te interesează doua feedere dome gabor pro (cele albe) la preț bun :))

    • #16

      :))))))))))))))))

  5. #17

    Fire-ntinse!!! Așteptăm poze cu capturile

    • #18

      și cu bonul fiscal de la carrefour!:)))))

  6. La Marele pescar, daca intri, s-ar putea sa nu scapi fara cateva meleoane. :))
    Mare grija!

    P.S.: Pe ce balta ti-ai programat iesirea?

  7. #20

    – Dragul meu, pe crapul adus ieri seara acasa era o eticheta, 45. Ce e cu ea ?
    – Aia? E distanta la care am lansat!

    Fir intins!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.