Am văzut articolul ăsta în feedul mediafax, care de fapt trimite către ziarul financiar, ca să mai plimbăm niște unici în cadrul corporației și să ne lăudăm cu realizăr la hectar. Și am dat click, sunt interesat de subiect, aș vrea să îmi împart finanțele între mai multe bănci, unele la care să nu am datorii.

Citiți și voi mizeria asta.
Un articol gol. Înțelegeți? Gol, găunos. Nu spune nimic, nu întreabă nimic, nu lămurește nimic. Pur și simplu cuvinte aruncate aiurea, cu un titlu tembel, SEO-style.

Presa quality, da?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

38 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Bine ca mi-ai zis ca e gol articolul ca eram aproape decis sa vad despre ce e vorba.
    Mda, presa quality. Le doresc falimentul. Din pacate protv poate tine in spate si mediafax si zf si gandul.

  2. #2

    Nu mai exista presa in romania. Sunt 2-3 emisiuni jurnalistice ok, nu bune, ok si doi-trei zapaciti prin diverse ziare. Atat.
    Problema e ca nici print-ul nu mai scoate banii pe care ii scotea candva.
    Toata lumea acum prefera sa citeasca la birou, nicidecum pe buda un ziar.
    Ce-i drept, nu am vazut inca nici un tip intr-o corporatie cu ziarul la subrat intreptandu-se vertiginos spre buda 🙂

    • #3

      Faptul ca printul nu mai scoate bani ca in vremurile bune nu e motiv ca unii sa refuze sa mai scrie bine. Ba chiar ar trebui sa faca si mai bine.
      Printul moare pentru ca analizele si editoarialele nu mai spun nimic formator sau explicativ. Pentru ca in print doar astea mai conteaza si asta ii mai tine in viata.
      Avem editoariale si analize despre autostrada A3 si cum e ea degeaba, avem articole cu titlu pompos si interesant care nu mai spun absolut nimic si tot asa. Eu sint satul de mizeriile astea. De la un ziar financiar vreau lucruri clare si explicate frumos. Nu titluri destepte fara continut.

  3. #4

    M-ai facut de am citit articolul ala. Pacar. Am pierdut zece minute din viata. Si il simpatizam pe Hostiuc.
    De-acu’ m-am lamurit, daca iau potul al mare la loto, ii tin acasa. Sub pat.

  4. #5

    imediat cum i-am vazut mufa aluia am inchis pagina; de ce ai lua sfaturi de la un oligofren pitzigaiat ?

  5. #6

    Bitcoins.

  6. #9

    Intr-adevar articolul e scris ca la gradinita dar mie mi se pare ca are la baza o idee interesanta: cum ar fi ca bancile sa fie obligate sa-si arate lunar rezultatele si situatia (inclusiv situatia bancii-mama ca pana la urma de acolo pornesc toate porcariile)? Poate vezi ca banca aia la care ai tu banii e vai mama ei. Mai ales ca aproape toate-s cu capital strain si, din ce am inteles eu, se aplica legea din tara de origine, asa ca, odata ce intra in vrie, poti sa-ti cam iei adio de la bani.
    Caz concret – Cipru: pe cat punem pariu ca o gramada din aia care au banii la Marfin sau cum dracu ii zice habar n-aveau ca banca lu’ peste e din Cipru, ce sa mai stie ceva de situatia financiara? Da, stiu ca-s afectati aia cu peste 100 kEUR (si in Rrromnika faci depozit de 100 kEUR doar daca esti bagat in rahaturi) dar daca saptamana viitoare vine de exemplu BRD si zice noi ne-am cam dus pe p**a si Franta + FMI ne salveaza numai daca taxam cu 80% toate conturile, indiferent de valoare?
    Si daca e sa fie banca din Rromanika cu atat mai rau, remember Bancorex, Banca Agricola, FNI…

    • #10

      bagi banii la UBS si gata

    • #11

      ce e aia UBS?

    • #13

      aaaa pla, aia imi iau comisioane mai mari decat banii pe care ii am eu:))))

    • #14

      probabil, dar macar nu-ti iau 80% din ei! 😀

    • #15

      da, aproape toate sunt cu capital strain. deci sunt firme romanesti cu capital strain. sucursala bank of cyprus din romania nu e firma romaneasca, e chiar bank of cyprus, firma din cipru. marfin, brd, raiffeisen, bcr, alpha, bancpost etc. etc. sunt insa firme romanesti cu capital strain, S.A.-uri romanesti, subsidiare sau filiale ale unor banci straine, nu sucursale. deci lor li se aplica legea din romania si sunt garantate aici depozitele. alte sucursale mai sunt insa ING, Caixa si Fortis, parca. Deci ING Romania nu e o S.A. din Romania, e o N.V., deci e exact firma, banca olandeza, o sucursala a ei. Iar depozitele sunt garantate in Olanda. Cum sunt astea ale Bank of Cyprus in Cipru.

  7. #16

    tldr

  8. #17

    baiatul asta e cel care a scris si articolul despre inutilitatea autostrazii buc-ploiesti, culmea, paralela cu dn1 si mai ales ca ambele duc in acelasi punct B :)) In conditiile in care mai si declara la inceput ca el nu e sofer si nici nu circula prea des cu masina mica. redactor sef ?! … pareri pertinente, tata!

    • #18

      am norocul de a nu citi fituici de astea…

    • #19

      e director editorial, si mai bine! 😀

  9. #20

    m-ai bagat in moderare, directore?! tztztz..

    • #21

      @roxana
      La orice banca din Romania atunci cand vrei sa retragi peste 3-4.000 de euro, se face programare.

      @jules
      Sistemul de protectie BNR = Fond de garantare al depozitelor (credeam ca e clar si pentru clasa 4-a)
      In acest fond intra bancile care acopera cca 95% din totalul depunerilor din Romania
      Daca pica Societe Generale,nu va mai exista euro, nu ca romanii isi pierd banii de acolo.

  10. #22

    Ziar financiar ?
    Doamneee, ce prostie de articol si ce dobitoc de redactor.
    1. Pana in 100.000 de euro, se pot tine fara griji in orice banca inclusa in sistemul de protectie BNR, adica in 99% din sistemul bancar care opereaza acum in Romania.
    2.In acest moment, in Romania sunt cca 12.000 de conturi peste 100.000 de euro. Aceste conturi au o valoare de minim (aprox) 400.000 de euro. Adica, respectivul are atata cash, incat chiar daca ii sparge in conturi de pana in 100.000, nu sunt suficiente banci astfel incat are si conturi de peste 100.000
    3. Cine are peste 100.000 in banci, se presupune ca are internet sau macar citeste presa, fie si daca imprumuta ziarul de la vecinul de penthouse

    • #23

      Nu cred ca e asa simplu sa retragi >100.000. O amica a vrut sa retraga chiar saptamana trecuta in jur de 50-60.000 de la un office al unei banci din Bucuresti, nu mai retin care si a trebuit sa astepte cateva zile, abia azi i-a putut retrage.

      PS: Nu, nu e available, fata si-a vandut casa, pleaca din tara! 🙂

    • #24

      OK, este bine in Romania cu pana la 10k Euro. Dar ce te faci daca despagubirea o primesti in transe lunare in urmatoarea suta de ani?

    • #25

      @jerome Tu esti unul din cei care nu a inteles bine criza cipriota.
      Daca ai depozit pina in 100k euro la ING, Marfin, Bank of Cyprus etc care sint doar sucursale la noi, nu BNR iti va returna banii, ci banca nationala/fondul de garantare din tara de origine a bancii.

      Nu cred ca exista un sistem de protectie al BNR. Doar un fond de garantare care poate acoperi falimentul unei banci medii. Daca pica brd de exemplu, o sa ai surprize in a recupera banii aia “garantati”

      Chestia cu 99% nu stiu de unde ai scos-o.
      Just sayin’

    • #26

      @jules
      marfin nu e sucursala, e banca romaneasca cu capital strain. deci depozitele sunt garantate in romania.
      banii scrie ca se dau in maxim 3 luni de cand pica o banca.

  11. #27

    Eu singurii bani pe care ii am sunt cei de pe cardurile de credit: de la ING, de la Raiffeisen, de la CEB…

    • #28

      banii de pe cardurile de credit sunt … din credit, deci nu-s ai tai 😛

    • #29

      Nu stiam ca se poate plati cu credit card in casino :))

    • #30

      Tu esti cea care munceste pentru banci?

    • #31

      Nu chiar, dar prefer să folosesc banii lor și să îi pun la loc în perioada de grație. Dacă e să am probleme, dispar banii lor. Și eu chiar am avut, de la carduri clonate până la cumpărături pe site-uri fantomă. Cum crezi că s-au mișcat știind că sunt banii lor în joc? Repede, crede-mă! Am amici cu carduri de debit care au avut niște probleme similare și a durat o grămadă…

  12. #32

    Iti recomand matched betting.Poti incepe si cu o suma mica pana intelegi despre ce e vorba.Realistic vorbind cam 10-15% este profitul din suma investita, pe luna.Gasesti mai multe detalii aici: forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=325861
    Este cel mai important, avizat forum din lume despre acest subiect.

    • #33

      da clar, asta e solutia ptr economiile mele. serios, de unde veniti voi astia?

    • #34

      they want your money, Arhi :))))

  13. #35

    Nț, nț, nț, vezi dacă nu-l citești pe Giurgea, de-aia nu știi de Hong Kong, Singapore și alte asemenea locații. 😆

    • #36

      lua-r-ar foc de tampit, nu l-ar mai tine pamantul…

  14. #37

    Cel mai bine e sa-ti tii banii la ciorap, de preferabil sa fie si nespalat, ca n-o sa se atinga nimeni de el, dar pe de alta parte, o sa-ti fie si tie greu sa ai acces la ei.

  15. #38

    presa google-quality.