Întotdeauna m-au atras oamenii cu hobbyuri interesante. Probabil pentru că îți trebuie dedicație, muncă și răbdare ca să îți menții un hobby.
Cred că de asta a devenit și o chestie rară să fie cineva atât de interesat de o activitate care nu “produce“ altceva decât endorfine.

Dar dacă tot s-a lansat prin bunăvoința lordului acestui site Scoala de fericire, o să vin și eu cu un sfat: găsiți o activitate care să vă producă bucurie, să vă pună mintea și corpul în mișcare și să vă ducă, de preferință, offline. Cel târziu la pensie îmi veți mulțumi.

Și acum, să vă văd: ce hobbyuri aveți? Abia aștept să mă impresionați.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

175 comentarii Adaugă comentariu

  1. M-a văzut doamna Fodor de la 3 cum cântam la chitară pe balcon și mi-a zis când m-am dus să plătesc întreținerea:
    – Vai ce frumos dați din degete! e un hobby? sau…

  2. Zbor (licenta ultrausoare – “Microlights” in UK). Mountain bike. Ski o saptamana pe an. Touring cu masina sport (mai nou electrica – TM3), organizat, cu clubul boxa.net (Alpi, Pirinei, Scotia, Wales, Cornwall). Kitesurfing si in general orice activitate acvatica (jetski, flyboard, datul in barci, surf, plaja la ocean). Drona. Deplasare electrica “last mile”: Segway Ninebot, Onewheel Pint. Pianul. Nu am niciodata timp de toate cat mi-as dori, ar trebui sa fie weekendul lat de 6 zile 🙂

    • Eu ma uit la televizor si ma mai plimb prin parc 🙁 …

    • Unde mergi la surf?

    • Am invatat in Surf Snowdonia (inland surf lagoon) si am practicat in Wales (Rhossili Beach) si Cornwall (Newquay, Perranporth) unde au valuri constante in majoritatea anului. Au deschis un un surf lagoon la 10min de casa (thewave.com), abia astept sa ajung cand se incalzeste un pic (din Aprilie)

    • #7

      Hai la o tură de surf în Nordul Scoției : Thurso, Cape Wrath, Orkney.

    • #8

      Mai ai timp si de munca?

    • Ski o saptamana pe an nu e hobby. In rest, bravo tie!

    • #10

      John, in cat timp se ia licenta de ultrausoare si cat costa comparativ cu licenta personala normala?

    • Minimum legal este de 25 de ore de curs inainte de examenul final. Daca ai noroc si faci intensiv o poti lua in 2-3 luni (la mine a durat 4 luni si 33 ore de curs), depinzi foarte mult de vreme. Costa in jur de £4000 fata de £10-15000 pentru licenta Light Aircraft.
      Mentinerea licentei este mult mai usoara: doar 12 ore in 24 luni (fata de 30), 120-130 pe ora inchirierea (fata de 150-200), declaratie medicala suficienta (fata de examen special), taxele anuale mai ieftine cu 20-30%

    • #12

      John,

      Vreau sa invat kite, poate ne vedem la o tura in FOD sa ne povestim daca ne ajuta arhi cu shareruirea adreselor.

      Locuiesc tot in Bristol si practic foarte des:
      -mtb
      -chitara (invat)
      -enduro
      -moto
      -snowboard
      -deplasare electrica
      -hot hatch
      -crossfit

    • #13

      @andrei cat de des practici snowboard in Bristol?

    • #14

      @Spirtasul exista niste chestii, zici ca sunt autobuze cu aripi, care merg prin aer, stii ? Ajung mai rapid decat chestiile alea cu 4 roti din Bucuresti pe Valea Prahovei.

  3. Învățătoarea:
    – Ridicați-vă pe rând în picoare, spuneți-vă numele și ce hobby aveți.
    – Pe mine mă cheamă Cetin și îmi place să privesc Luna.
    (Cetin în prima zi de școală)

  4. #16

    Fotografia

  5. #25

    M-am apucat timid de The Hobby, adica Warhammer 40K. Un tabletop wargame cu un lore incredibil de vast si de interesant (sute de carti) . Inainte sa le pui miniaturile pe masa, trebuie sa asamblezi si sa le pictezi cat de detaliat iti permite talentul si rabdarea. In timp ce pictez, ascult podcasturi. E super relaxant si foarte satisfacator, mai ales ca la final raman cu niste obiecte fizice care nu doar arata bine, dar au backstory si utilitate pe partea de gameplay.

    • #26

      Am jucat ani de zile warhamer fantasy, vreo 10 mai exact. Cred ca am lejer 3-4k euro bagati in miniaturi. Cand au scos editia asta ultima, au transformat jocul din super joc de strategii in “dice fest”.

  6. #27

    Fac automatizari si imbunatatiri pe langa casa, apoi le arat vecinilor si le fac si lor, gratis. Hobby, nu?

    • De exemplu?

    • #29

      De exemplu:
      – Masina de spalat n-a mai functionat. Investigat nitel, controlerul de motor (puntea trifazata cu mosfeti) distrusa de supratensiune. As fi putut s-o repar, ca am la dispozitie laborator la serviciu, dar era in garantie. Reparata in garantie. Tehnicianul a schimbat toata placa de control, o gramada de electronica aruncata. Mi-a zis ca nu le repara nimeni. In general are probleme din astea cu supratensiuni la case, unde fiecare consumator are fire lungi, apare inductia pe fire datorita unui scurt circuit la un consumator si ceilalti vad supratensiunea. Mi-am instalat in tabloul electric un dispozitiv de protectie la supra si sub tensiune cu limite reglabile, gen 260V limita superioara si 170V inferioara. Unele dispozitive sunt deranjate si de tensiunea mai mica, cum e frigiderul. Inca doi vecini s-au aratat interesati si le-am instalat si lor. Dupa vreo saptamana am remarcat declansarile dispozitivului, isi face treaba.
      – pentru ca nu-mi explicam consumul crescut de energie electrica am instalat si un contor mic de tablou, sa verific pe cel enel. E ok, datele se pupa, calcase rufele sotia la greu. Dar am mai instalat si altor doi vecini.
      – centrala termica e termostatata cu un kit legat la internet, o pot controla din aplicatie. Inca un vecin a fost interesat dupa ce i-am aratat cum merge. Eficienta unui termostat se vede din consumul de gaz, am cel mai mic consum si temperatura constanta. Vecinii lasa centrala pornita la minim peste zi daca e frig, sau o opresc dimineata si ii dau drumul cand ajung acasa seara. Ciclarea asta de a lasa temperatura sa scada peste zi si apoi de a o ridica seara inseamna caldura pompata in pereti si consum mai mare decat pastrarea constanta a unui gradient termic in pereti.
      – am supraizolat podul/mansarda cu vata minerala si lambriu de lemn, pentru ca fluiera vantul destul de serios. Din start doi vecini au fost interesati, asa ca am facut impreuna treaba, o zi de munca la fiecare. Am obtinut si spatiu de depozitare suplimentar in pod. Iarna urmatoare a scazut consumul de gaz cu vreo 10%.
      – mi-am automatizat portile cu un kit de automatizare conectat la internet. Inca un vecin vrea si el, cand vine vremea calda am treaba. Altul avea porti montate, dar nu erau comandate prin internet. Am citit documentatia automatizarii lui si avea posibilitatea comenzii universale pe un port de intrare cu releu, am gasit un dispozitiv simplu IoT WIFI cu releu de putere pentru alimentare controlata a unui consumator la retea, l-am hack-uit nitel (i-am izolat releul de retea) si acuma nici nu mai foloseste telecomanda, ci doar telefonul.
      – am automatizat aprinderea luminilor exterioare, se aprind si sting automat cu acelasi IoT de 34 lei, la apus si rasarit.
      Mai am si altele in plan, dar nu e bine sa ma laud inainte.

    • Cum e dispozitivul de protectie la tensiune? Punte redresoare? Asa, pentru cultura mea generala

    • Punte redresoare sub nicio formă. Protecţia la supratensiune poate fi realizată cu un releu cu histereză sau un releu comandat de microcontroller.

    • #32

      cand te gand3sti ca am facut oarte din cercul de electronica de la palatul copiilor. si acum zici ca vorbiti chineza

    • #33

      E un dispozitiv dedicat cu microcontroler, trece alimentarea casei printr-un releu de mare putere. Urmareste sinusoida si intrerupe la prima depasire a valorii stabilite. Se lauda ca declanseaza in 20ms (un ciclu al retelei de 50z), asta inseamna ca la a doua depasire releu deja este deschis. Poate oferi si protectie la supracurent, dar asta face foarte bine si siguranta de tablou.
      Daca vrei sa vezi cum arata:
      www.dedeman.ro/ro/releu-protectie-tensiune-amperaj-va-32a/p/1050607

    • #34

      Eu stiam ca puntea redresoare e primul etaj dintr-o sursa de tensiune (dupa transformator, evident). E ptr. transformarea AC in DC, ca sa avem ACDC, pentru ca ACAC nu suna bine ptr. o formatie de rock.

    • #35

      Arhi, cand faceam noi electronica la Casa Pionierilor si Soimilor Patriei, microcontrolerele erau subiect de romane de Ivan Efremov.

    • #36

      eh, batrane…

    • #37

      @Finch: asl, pls :)?

    • #38

      Cand voi faceati electronica la Casa Pionierilor si Soimilor Patriei, eu buchiseam revistele Tehnium si Modelism, ca nu aveam acces la un club din asta select de bucuresteni. Primul meu circuit electronic a fost o sirena, kit cumparat de nu mai stiu unde. Apoi un kit radio Rusesc. Apoi am contruit primul circuit fara sa cumpar vreun kit, folosind piese recuperate din diverse alte aparate desfacute minutios: o sursa in comutatie alimentata de la bateria masinii pentru a alimenta un tub cu neon de 5W. Pentru ca pe vremea aia, 85-88, conducatorul suprem taia curentul la tara si trebuia sa invat la lampa cu gaz. Asa, cu tub cu neon era altceva. Unde mai pui ca eram si ecologist fara sa stiu, foloseam bec economic. Ce pacat ca led-ul alb nu era inca inventat. Cand am intrat la liceu i-am facut lui taica-miu o aprindere electronica, n-a mai umblat la platini pana a aruncat Dacia la rabla. Altfel, cand ma plictiseam de electronica, mai construiam un planor, un model de nava, un zmeu. Zmeul era drona anilor 80, pentru cine a deschis tv-ul mai tarziu.

    • #39

      ei, batrane, am facut si eu sirenă din kit. si un stroboscop:))

  7. #40

    Merci.
    Autodidact; tutoriale de pe net, tras cu ochiul la picturi, alți fotografi sau la cadre de film și apoi exercițiu pe stradă.

    • #41

      Asta e un articol pe gustul meu!Cel mai mare hobby, încă de acum 35 de ani este filatelia. Că geograf, am o colecție valoroasă de hărți pe timbre. Cu toată modestia, cred că e cea mai mare colecție de aceasta tematică din tara, deși nu am avut timp de expoziții! In urma cu vreo 10 ani am evaluat-o și făcea vreo 5000 de euro, dar cred că am dublat-o. Am peste 90% din timbrele cu hărți apărute pe glob, îmi lipsesc vreo zece foarte rare și scumpe plus ceva din astea mai noi, din tari rare! Și când pe internet surplusuri și jumătate din costuri mi le finanțez astfel. Cheltui cam 5-600 lei lunar pentru hobby-ul meu! Faianta este tot un hobby , la început nu era dar mi-a mers bine și a devenit hobby! De meserie sunt funcționar, slujba pe care o urăsc!

  8. Hobby-ul meu e job-ul meu si job-ul meu e hobby-ul meu. Deci imi urasc hobby-ul dar imi urasc jobul. Stai….
    In restul timpului ma joc jocuri pe ordinator.

  9. la un moment hobbyul meu era sa am hobbyuri scumpe. dupa care am realizat ca nitel adhd si hobiuri nu functioneaza impreuna, deci nu

  10. #45

    Condusul de nebun pe autostradă, fără o destinație anume. Relaxare la maxim…

    • #46

      Ala si mie imi place, cred ca m-am invatat pe aici pe unde dau cu sapa, mai la inceputuri nu erau impanzite autostrazile de camere, acuma mai mereu baga cate una noua si imi mai face cate o poza, odata cu fotografia si “bonusul”

    • #47

      ce poate fi mai monoton decat sa conduci pe o autostrada…..?

    • #48

      @gigi: de gustibus…
      Așa pot spune și eu că-i plictisitor pictatul șamd.
      Când conduc de plăcere, nu mă interesează destinația, deci o apuc pe unde-mi tună. Așa ajung să văd locuri noi, să cunosc oameni noi.

  11. #49

    cd/dvd/vinyl. sute! nu mai am unde sa le pun. benzile de magnetofon si tape casette le-am facut cadou.

  12. #50

    Alergarile montane. Le-am descoperit anul trecut si acum vad ca dau si rezultate. La propriu.

  13. Colecționez telefoane iPhone, cutie și accesorii originale. O vreme am cochetat și cu ceasurile, dar condiția mea socială nu îmi permită sa țin 2 hobby-uri atât de scumpe…

  14. #52

    Eu ma enervez ca am si am avut prea multe hobby-uri si prea putin timp pentru ele (pentru toate): desenul (schite, ma rog, n-am talent dar ma relaxeaza), motocicleta, mers pe munte, escalada, sportul, puzzle-uri, Go, gatit, zborul/aviatia, timbrele, povestile din timpul WW2 si ceva mai insolit, pentru linistirea fanteziilor barbatesti scriu pasaje tip jurnal in care imi traiesc cerebral povestile de dragoste neconformiste a la Henry Miller, alternative la realitatea vietii mele monotone.

    • Scrii online sau offline? As citi un Henry Miller mioritic

    • #54

      scriu offline, pentru mine insa mi-ai dat o idee cu online-ul desi as risca sa gasesc adepte si stim cu totii ca realitatea e ruina imaginatiei noastre si n-as vrea sa risc :))

    • #55

      Nu merge, ca la noi daca te prinde June iti indoaie tigaia pe dupa cap.

  15. #58

    aaa.si am unitat. numismatica wanna be. am monede din iugoslavia, USSR, romania interbelica, cea comunista. si tot felul de maruntis pe care daca te duci pe la universitate il gasesti la 60 de lei 🙂 Dar is a mele

    • #59

      Când eram copil, am găsit cu băieții de la bloc niște reichsmark, când săpau fundația pentru niște blocuri noi. Am jucat rișca cu ele, un băiat ne-a cam scuturat, iar alt băiat s-a dus direct la sectorist și i-a zis că avem bani cu ‘vastica’ pe ei.
      Cum cu o săptămână înainte un excavatorist predase un Schmeiser ușor ruginit, am beneficiat automat de invitație la secție, cu părinții, anchetă, cafteală, declarații, cafteală, unde ați ascuns cartușele?… Urăsc numismatica!

    • #60

      Daca vrei din UK, cu cel mai mare drag iti pot aduce

  16. #61

    Machetele de trenuri! 🙂

  17. #66

    Cos la masina. Imi place, nu atat de mult cat sa fac bani din asta (cum mi-au sugerat mai multe prietene carora le-am facut modificari) dar suficient cat sa ma bucur de rezultate. Este si un pic frustrant pentru ca e o treaba foarte meticuloasa iar eu nu sunt omul pentru asa ceva (in special cand nu ai dexteritate pentru ca faci rar) dar cand vezi chestiile facute de mana ta ai o mare satisfactie.

  18. #68

    m-am lasat.

  19. #69

    Hobby-urile mele sunt banale. Marea, lectura, calatoriile, muzica clasica si filmele lui Scorsese.
    Am Marea Baltica si Marea Nordului la o ora cu masina, carti – orice, oricand, tableta sa traiasca (le prefer “pe hartie”, dar ne adaptam vremurilor), filmele se gasesc si se colectioneaza, Filarmonica din Berlin e la vreo 2 ore si jumatate pe autostrada si incercam sa vedem minimum 2 destinatii noi in fiecare an.
    Acum 5 ani am ajuns si la Concertul de Anul Nou de la Viena si ma amuz uneori de dispretul cu care se scrie pe aici despre oamenii care merg la acest concert.
    Nimic spectaculos, cum se vede, dar toate cele de mai sus ma fac fericita si ma ajuta sa-mi tin, vorba nemtilor, toate cestile in dulap 🙂

  20. #70

    Broderie manuala, dupa modele copiate de prin carti vechi, pe care le-am “mapat in excel” :)) mi-a luat doi ani sa imi fac o ie de la 0, dar am terminat-o.

  21. #75

    Zborul cu motoparapanta si vânătoarea. Mai automatizez si eu chestiinpe langa casa, dar mi se pare la fel de stresant ca la job, nu ma relaxez deloc din asta :))

    • #76

      Cum ai ajuns vanator? Te-ai hotarat brusc intr-o zi sau era hobby mostenit in familie? Ca stiu ca iti trebe PCR in ceva asociatie ca sa poti intra.

    • Ce fain ar fi sa le poti combina! 🙂 Paratrooper

    • #78

      Am mai multe cunostinte care se ocupau cu vanatoarea, de mic am mancat carne de vanat si mi-a placut, dar hotararea a venit brusc, cum zici si tu, intr-o zi de iarna. Mi-am facut actele si le-am depus la asociatia de vanatori din zona mea, facut un an de stagiatura si apoi examen. Merge si fara PCR, toti au nevoie de bani si cotizatia anuala nu e chiar ieftina. Dureaza vreo 2 ani de zile de cand iei decizia sa te apuci de asta pana cand te vezi cu arma in mana, deci ai timp suficient sa iti treaca daca e doar un impuls de moment.

    • #79

      Eu am o singura problema cu vanatoarea: confratii. Ma manca destul de tare in vreo vreme, mai ales ca am antecedente.
      Nu stiu cum dracu’ se face da’ toti de care-am dat eu erau patronache dubiosi cu diploma, plecati sa scape de neveste. Pana nu se schimba generatiile, raman la talere…

  22. #80

    Unul minor si aleator: sa decojesc decorativ cu brisca, bete de alun. La un moment dat aveam o colectie de cateva zeci.

  23. #82

    Dansul (Standard, latino, social, populare). Motocicleta. Origami.

  24. #87

    Nu as putea zice ca am un hobby anume… dar sunt chestii ce ma fac sa ma deconectez si linistesc psihic dupa o zi pe plantatie:
    – seriale, multe si diverse.
    – citit chestii: ziare, bloguri, forumuri etc
    – ascultat muzica
    – doing nothing 🙂 eu cu gandurile mele
    – in primavara/vara/toamna ingrijit flori la soacra-mea (la 3-4 petunii +altele iti trebuie si rabdare)
    Cum zic altii, introvertitii au nevoie de “me time” si indiferent ce fac important e sa il am.

  25. #88

    Studiile coranice? Islamul, problema arabă, Orientul mijlociu din ultimii 100 de ani? Iranul și revoluția islamică din Iran? Războaiele civile din Siria, Liban, căderea lui Sadam, terorismul islamic ? Poate fi considerată o pasiune? Lucrez pe comercial și programez roboți industriali când am unde.
    De drag pentru electrică și automatizări m-am apucat de facultatea de inginerie la 34 de ani. O altă mare dragoste.

  26. #89

    Crosetat orice ( am umplut casa de fire de toate culorile si dimensiunile posibile ):

    i.imgur.com/iC68q90.jpg
    i.imgur.com/w2V8eMn.jpg
    i.imgur.com/YUZw7Aj.jpg

    Mai nou, am descoperit si sculptatul in lemn, dati-mi voie sa va prezint pasarica mea:

    i.imgur.com/F0d7WLv.jpg

    • Iti spun cu mana pe inima: esti una dintre cititoarele blogului cu care as iesi la o cafea oricand. Sau bere. Sau tuica. Ne intelegem noi

    • #91

      oau!
      bicicleta aia era oau rău de tot!

      am de cusut 5 cm la o bluză (o chestie mega simplă) și aș face orice să amân. 🙂

    • #92

      absolut misto

    • #93

      @Maddame sansele ca noi doua sa fi baut deja o cafea/bere/tuica in acelasi loc, dar la mese diferite, sunt foarte mari, mi-am trait o mare parte din tinerete in Brasov. Recunosc ca mi-ar face mare placere sa stam candva si la aceeasi masa 🙂 incepem cu cafeaua si terminam cu tuica

      @ady @arhi va foarte multumesc! 🙂

    • #94

      Foarte fain, recunosc totusi ca am tresarit un pic la “dati-mi voie sa va prezint pasarica mea:” 🙂

  27. #95

    lectura e singurul de care am reușit să mă țin indiferent de timpurile și situațiile prin care am trecut.
    îmi mai place să fac drumeții montane (chestii lejere, care să necesite cel mult o pereche de ghete zdravene ca ”echipament”; apa, ceva de ploaie și de ronțăit în rucsac nu se pun) și dansurile (”de societate”/ballroom/sportive, cum s-or chema), dar n-am mai practicat demult (abia aștept să-mi permită finanțele s-o fac iar) și serile de quiz (după o perioadă de lipsă, din motive independente de voința mea, e posibil ca din martie să mă reapuc; abia aștept 🙂 ).
    gătitul se pune ca hobby? că gătesc ca să mănânc (chestie absolut necesară supraviețuirii 🙂 ), dar chiar îmi place s-o fac. bine, când mi-e lene, nu-mi fac nici măcar un sandviș. 🙂

  28. #96

    Hobby-urile mele sunt jocurile, muzica, filmele si incurcatul activitatilor distractiv/relaxante cu hobby-urile.

  29. #98

    Pomicultura, cititul, sportul (alergat, bicicleta, munte)

  30. Am prea multe: bicicletă, munte, chitară, tras la țintă, road-trips, citit, electronică. Ultimu’ e și loc de muncă.

  31. #104

    – Masinile “sleeper” – lucrez acum la un Yaris 2009 si e super interesant de modificat in asa fel incat sa nu se vada nimic din exterior.
    – Electronica si Linux – diverse proiecte de automatizari (in general cu X10) prin casa si pe langa, dar nimic cloud (sa nu aud de Alexa, Google or Siri, n-au ce cauta in proiectele mele!)
    – De cca un an m-am bagat intr-un proiect de biotehnologii, si asta m-a facut sa neglijez partea de localizare a apelurilor de urgenta la care trag de vre-o 5ani, da’ am o idee noua care implica AI si BigData, ma vad intorcandu-ma spre localizare din nou in urmatoarele luni – da, am extraordinara sansa de a-mi castiga painea lucrand la chestii care-mi sunt si hobby-uri, merci de intrebare! 😛

  32. #105

    Tir cu Pusca aer comprimat .
    m-am apucat de vreun an 🙂

    • #106

      Fotografiez de pe la 5-6 ani când am primit cadou de ziua mea un aparat Etiud. Acum fotografiez privat cu un Lomo și o Practica 5b.

      De vreo jumătate de an am reînceput cu Karate după o pauză de exact 30 de ani. Și mă resetează complet.

    • #107

      Unde? de cate ori si cat costa pe luna?

  33. #108

    Imi dau seama ca e o problema undeva in viata mea, daca nu am efectiv niciun hobby adevarat pana la varsta asta, nimic cu care sa ies in evidenta…. Cititul a trecut la categoria nevoie, nu ma pasioneaza chestiile lumesti…
    Saab-ul a dat faliment, electricele nu ma preocupa, am o bicicleta nemontata care aduna praful… Cred ca a sosit momentul sa fac ceva maret in viata, sa am cu ce ma lauda….

    • #109

      După niște probleme de sănătate, anul trecut am decis ca trebuie neapărat să slăbesc. Și am descoperit ca îmi place nutriția și, o sa râdeți, bucătăria. Înainte mâncăm orice, oricât și oricând. Acum totul e programat și cântărit. În rest, pescuit și condus.

  34. #110

    Antrenor baschet, initiere in baschet pentru copii.

  35. #111

    Mersul la snooker live, pentru Ronnie, in primul rand, pe cand era Premier League. Plymouth, Grimsby, un orasel din Germania, meciuri demonstrative la Budapesta, Bucuresti, Cluj…
    Serile de joi e quiz. Sunt capitan de echipa aproape 2 ani.
    Puzzle. Unul de 500 si unul de 1000, e mai greu cand ai animale prin casa sa-ti pazesti piesele.
    Cantatul la karaoke, fara jena.
    Calatoritul prin Europa de una singura.
    Era vaselor cu panze. Patrick O’Brian, Master and Commander, artimon ,trinchet, Hornblower, Edward Pellew, bompres, volta, copastie, foc, hula…
    Zborul cu avionul, ca pasager. Clipurile cu decolari si aterizari.
    Filmele cu mafioti.

    • #112

      Quiz, joi, căpitan de echipă? Unde, cum se numește echipa? Joia era și seara mea de quiz.
      “Panseluțe” îți spune ceva? 🙂

  36. #113

    Fotbal si yoga

  37. #114

    Reflexoterapia – o invatasem ca un hobby si dupa aceea ma uimea sa pot sa simt “problemele” din corp. Din pacate nu ai voie sa faci diagnosticare pe aici pe unde sunt. A fost un job de inceput la o clinica de fizioterapie pana sa invat engleza si a fost bine ca puteam comunica in italiana cu cativa pacienti. Au venit cativa sa-mi multumeasca pentru faptul ca i-am trimis la medic din timp pentru ca nu stiau ce le creste prin corp. L-am invatat un pic si pe sot care m-a ajutat enorm cat am fost gravida sa nu mai simt presiunea ultimelor saptamani inainte de nastere. Nu mai practic pentru ca nu mai am timp dar intentionez sa ma reapuc. Citesc cam tot ce-mi pica in mana legat de asta si de uleiurile esentiale. Parfumuri, infrumusetare, ….si apa multa. Daca ar fi dupa mine mi-as deschide o clinica de o am eu de mult pe langa neuron…..da’ na….probabil la pensie ca intre timp prin alta munca ma invart.

  38. #115

    Hobby… NOPE, nu e de mine. Not anymore

  39. #116

    Eu sunt cu fotografia și cu asta vin drumețiile, călătoriile, că în casă nu pot poza prea multe și istoria.

    • #117

      Bicicleta, gradinaritul si in ultimul timp colectionez placute metalice vechi cu diverse anunturi.

      Am bricolat vreun an de zile si eu un sistem “smart home” propriu in linux, dar soția nu se simte confortabil cand se trag jaluzelele singure de exemplu, asa ca am abandonat ideea. Am păstrat doar chestiile de baza, gen caldura/alarma/aer/lumina/porti.

      Din pacate programarea a devenit si ea doar un hobby findca desi lucrez in IT, am functie de conducere, nu mai fac nimic legat direct de asta, in timpul liber mai bag pe la diverse proiecte open source, lucrez de vreo 3 ani la propriul limbaj de programare, asa, de fun. Nu cred ca voi termina vreodată dar imi tine neuronii in functiune.

  40. #121

    Fotografia pe film a/n. Atat colectionarea aparatelor cat si munca in camera obscura. Ar mai fi ciclismul dar e greu cu timpul liber. Am o colectie de cateva zeci de biciclete clasice / vintage. Mi-ar placea sa am un muzeu, candva… Lucrez la asta :). Uneori, un hobby poate deveni si o afacere. Un alt hobby ar fi gradinaritul. La fel ca celelalte, daca pot sa scot o plus-valoare din asta inseamna ca fac bine ce fac. Si ar mai fi cateva, dar sunt fleacuri sezoniere…

  41. #123

    Monede. Cu istoria aferenta. Developare filme alb negru in cafea, soda si vitamina C. Foto pe film. Foto pinhole. Aparatura foto veche. Tata de fata fiind, urmeaza pistol viteza si tir cu arcul…

  42. #124

    Inca ma joc rpg-uri pe pc si ma duc la box de 2 ori pe saptamana, cu predilectie in quarter end.

  43. #125

    Daca iti trebuie dedicatie, munca si rabdare, nu e un hobby. Zicea un destept ca nu mai exista sa dai cu pensula pe panza si sa zici ca ai ca hobby pictatul, nu, acum e o concurenta acerba cu toti imbecilii si frustratii care isi dedica jumatate de viata sa para semnificativi.
    In rest eu n-am hobby-uri d-astea cool, doar citit, jocuri pe calculator, pescuit, tras cu arcul, box, urmarit politica externa, comentat pe bloguri, cateodata pictat, cateodata modelare 3d sau facut jocuri pe PC.

  44. #126

    Bushcraft (iesit in natura, cioplit cani sau linguri, camping). Mai nou am descoperit radioamatorismul. Stiam cu ce se mananca dar acum mi-am si cumparat un aparat. Urmeaza #vanlife in curand.

  45. #127

    Tot ce poate dauna grav sanatatii. De obicei proprii. Uneori a altora.
    Pentru al’ mai vechi ii multumesc bunica-mii si telenovelelor cu tiganci.
    “Who will take my dreams away” e fundalul sonor perfect. Allez-y!

  46. #128

    Ciclismul și modelismul. Machete de avioane, elicoptere și tancuri.

  47. Dupa o scurta operatie chirurgicala care m-a trezit la realitate, m-am apucat de vreo juma de an de offroading…. si omg, scumpe-s piesele la masini:)

  48. #130

    Citesc enorm, din domenii precum psihologia, istoria, orientalismul, istoria militară, psihologia educatiei, gândirea critică, post-adevărul și mai sunt câteva, asta in română și în alte câteva limbi straine pe care mi le și exersez cu ocazia asta. Imi place să stau de vorbă cu experti din domeniile pomenite mai sus si sa ascult și alte puncte de vedere (pe care le adopt, dacă se dovedesc mai strong decât ale mele, sau măcar tin cont de ele). Fac mult sport. Iubesc muntele.

  49. #131

    Îmi place să desenez, digital doar.

  50. Modelismul, machete statice, vase de război. Aveam impresia că e scump. Apoi… motociclete, cruisere grele. Achiziție, punere la punct, reparații. Nu sub formă de afacere cât de drag. Aveam impresia că dacă ai scule și muncești ca la carte e ieftin.
    Am greșit în ambele cazuri. Perseverare diabolicum. Mai bine mă apucam de pacanele.

  51. #134

    Mers in poligon și tras cu arma. In principal arme de asalt gen AR-15 și HK dar și pistol câteodată. E scump cu draci dar ma relaxează.

  52. #137

    Fac bere acasa…

  53. Drumetii si MTB, uneori la modul plecat de nebun. Am o pasiune salbatica pentru Banatul Montan (si pustietatea decrepita de acolo) si Carpatii Orientali.
    Din cand in cand mai si scriu despre balaureli (dar nu am mai facut-o de vreun an si ceva) si mai montez vreun clip video inregistrat de pe ghidon, dar nu profi, ci fix cat sa le pot urmari mai incolo si sa nu plictiseasca. (cum ar fi vimeo.com/150493634/d59f851f9a sau vimeo.com/115489612/db69343603).
    As mai pune cartile (cititul per-se si faptul ca imi place sa construiesc mai departe biblioteca inceputa de taica-meu) si meseria (nu musai cand o fac pe bani, ca asta mai omoara din poezie, cat mici proiecte facute pro-bono).

  54. Parasutism. Costa, dar merita.

  55. #144

    Eu am grija de o canepa indiana intr-un ghiveci pe balcon si dau gauri cu bormasina duminica la 7 dimineata. Nu le-as numi hobby-uri, mai degraba un mod de viata.

  56. #145

    Eu le-am ales pe alea scumpe, atat ma duce capu’.
    Sporturi cu motor, care uneori vin cu fotografii de calatorii (poze de la radare fixe, in principiu).
    Si fotografia. Videografia.
    Cand am vin bun, pictez si desenez. In ultima vreme am trecut de la panza la pereti, tenisi, geci pentru uz personal.
    Le mai combin cu electronica.
    Imi placea sa-mi desfac masina complet in fiecare primavara, sa repar/reconditionez tot apoi s-o pun la loc. Cand imi mai ramaneau bani alergam si pe la competitii, da’ e greut.
    Si imi place sa stau pe banca sa observ oamenii (maturi, fara binoclu, ho).

  57. #146

    am un singur hobby. Pescuitul 😛
    si tangential campingul/drumetiile/inotul. eu de la 30 aprilie sunt pe munte cu cortul sa prind prima zi de pescuit la pastrav.

    In general pescuiesc cu o undita light sau ultralight si un rucsac in spate. si ma plimb pe rauri in sus si in jos multi kilometri… si imi place sa stau in hamac sau la cort. si vara inot prin rauri, iarna inot indoors.

    eu la pescuit in 2019 photos.app.goo.gl/5ykKTWDqS4nHFqPR9
    loc superb de pescuit photos.app.goo.gl/kCYeDby4h9kBwSTZA
    photos.app.goo.gl/NRzuM5Z21SjK7P3o8 captura pe un parau de 2 m latime si 70 de cm adancime… 🙂

    Dar pestii nu-i mananc, in general le fac poze si ii eliberez.

    • Cortu’ merge în orice anotimp.

    • #148

      cum zicea cineva mai sus… imi place categoria hobby. Pescuit si natura e doar hobby. prefer vremea buna si conditii relativ decente.

  58. #149

    Eu am soarele si tenisul…

  59. #150

    Motociclitul și expozițiile canine (avem 2 exemplare momentan, urmează probabil al treilea în vreun an).
    De motocicletă n-am mai avut timp în ultimul an din motive de plod, dar acu plănuiesc să-l înscriu la creșă și măcar așa poate mai apuc și eu câte o plimbare.
    La expoziții cu câinii l-am luat mereu cu noi, la prima avea venerabila vârstă de 5 zile.
    În rest, mai cochetăm cu fotografia (și eu, și omul) și cu experimentele culinare (eu, el cu datul verdictelor).

  60. #151

    Eu fac instrumentale hip-hop și le mixez cu acapella de la rapperi cunoscuți: youtu.be/3xmJvth-dUY

  61. #153

    Ratza, la 45m cu pushcociul esti subiect de umor interspecii, adica de rasul curcilor.
    In armata romana se tragea pe vremea mea ziua de la 100, 150 si 200m, noaptea scadeai 50m. La americani standardul e la 400m.

  62. de cind eram mic de tot si pina m-a apucat adolescenta, dadeam cu creioane si pensule pe unde apucam. acu’ ceva timp am descoperit fotografia. am inceput cu digital, ca orice om rational (si fara alternative la ora aia), da’ cu virsta m-am apropiat mai mult de analog, asa ca momentan stric clisee la greu si ma tot invat de unu’ singur cum sa stric si hirtia in darkroom sau cu metode alternative (cyanotype de ex.)

  63. #155

    Cantat la chitara, cititul si mersul pe munte ar fi cele trei principale, dar de la o vreme (de cativa ani mai exact…) ma storc stresul citadin si munca de mai tot, parca nu prea mai am atata timp si nici vlaga. Deci a mai disparut din pasiune, mai ales pentru cantat. Pacat.

    Altfel, e foarte haios sa canti la un instrument, also makes you smarter 🙂 . Doar ca pentru incepatori, e foarte multa munca pentru rezultate si atunci multi renunta pe parcurs.

    youtu.be/R0JKCYZ8hng

    • #156

      agreed. cele 2 chitari stau marturie

    • #157

      Ca sfat cauta cateva lucruri pe care ti-ai dori sa le canti (ceva mai dificile), sa fie ceva gen obiectiv final. Si incepi apoi cu chestii mult mai simple si din cand in cand, mai incearca-le si pe alea sa iti masori progresul. Eu, de exemplu, acum vreo 20 de ani, cand invatam (draci, acum am calculat cat timp a trecut, vaileu…), voiam sa cant niste piese de la Beatles, gen Strawberry Fields Forever, Yesterday sau Blackbird, care sunt complicatele in varianta cu ciupeala… pe parcurs, am invatat zeci de piese Beatles, dar asta e alta discutie. Lumea se lasa din lipsa de rezultate, dar ca sa ajungi la un nivel decent iti trebuie multi ani cu cateva ore pe saptamana.

      PS: eu am 4 chitare cred, inclusiv una de mi-este si teama sa n-o besteleac daca o scot prea des din husa, o electrica pe model vechi, cu corp gol. O bijuterie frumoasa, pe care suna bestial rockul din anii 60-70. Seamana cu asta de jos, dar cu un un pickguard negru, nu alb (sa ma dau si eu mare putin 🙂 )

      www.guitarcenter.com/Gretsch-Guitars/G5420T-Electromatic-Electric-Guitar-with-Bigsby.gc

    • #158

      am abandonat, nu e de mine, ma dor buricele si nu mi se fac calusuri, oricat as exersa. plus, mi e si lene

    • #159

      ce mișto e chitara !

    • #160

      Pielea se tabaceste dupa cateva luni (si revine la normal daca nu canti), dar da, la inceput iti da si sangele lejer. Suferinta pe altarul artei 🙂 .

      Altfel, sunt multe instrumente smechere care nu presupun durere, daca te intereseaza. De exemplu, muzicuta. E super expresiva ca instrument, nu e deloc atat de simplu de inteles pe cat pare (sunt diverse tehnici cu suflatul si trasul aerului, cu chestii care fac vibrato etc). Par example:

      youtu.be/0AMi94YQWAI

  64. #161

    Nu știu dacă se pune la hoby, dar colecționez pahare de Coca-Cola, diferite forme, marimi, culori.

  65. #162

    Am avut cateva, unele le am in continuare. Bucataritul sa zicem ca e long term, apicultura (ongoing de 3 ani, dar incep sa ma plictisesc), poker – n-am excelat si am renuntat in cele din urma, pescuit dar n-am mai fost de un an, putin cafegiu, mers la mare in grecia – am o obsesie :)), citit diverse despre al doilea razboi mondial, ceva seriale, putin despre bursa. Ce mi se pare ciudat este ca mi-a trecut cu city break-urile si vizitele la 1000 de obiective. Prefer acum sa merg la 2-3 chestii de 1-2 ore /zi si in rest cafea, mancare buna samd. Probabil mi-am dat seama ca nu raman cu mare lucru din informatiile captate in muzee & stuff ci mai degraba imi amintesc de cafeaua aia buna din Milano :))

  66. Alergatul și pictura.

  67. Istoria.

    Incerc sa inteleg ce naiba s-a intamplat in zona asta, dupa retragerea romanilor.

    • #166

      Pai au venit ungurii si au gasit Ardealul gol-golut. Doar Ardealul, restul Ungariei avea locuitori, la fel si Valahia si Moldova, dar in Ardeal nu era nimeni. Fix in zona aia.

  68. #170

    Astrofotografia. Ar mai fi si muzica. De cantat (da, la chitara) m-am cam lasat.

    • #171

      cand mi am luat P900, am zis ca o sa stau mai mult cu ochii pe cer. am uitat

    • #172

      P900 e mai mult de luna asa. Din ce vad n-are raw, expunere de maxim 15 secunde, n-are bulb mode… In fine, e mult de povestit. Daca vreodata te trage ata spre asa ceva, spune-mi.

    • #173

      da, am.pozat luna:)

  69. #174

    Pariurile sportive. Alea cu urmărit accidentații, motivația, distanța între echipe, modul de transport, fus orar, etc

  70. Imi place sa pictez si mai nou sa invat sa cant la un instrument muzical (am ales pianul). Doar ca stau cam prost cu timpul liber.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam