TikTok iOS subscribes to every keystroke (text inputs) happening on third party websites rendered inside the TikTok app. This can include passwords, credit card information and other sensitive user data. (keypress and keydown). We can’t know what TikTok uses the subscription for, but from a technical perspective, this is the equivalent of installing a keylogger on third party websites.
TikTok iOS subscribes to every tap on any button, link, image or other component on websites rendered inside the TikTok app.
TikTok iOS uses a JavaScript function to get details about the element the user clicked on, like an image

De aici

Bine, și instagram face aceleași lucruri dubioase, dacă citiți tot pe subiect, vă aruncați telefonul și nu mai deschideți aplicația bancară niciodată pe telefon..
Oricum, nu înțeleg deloc de ce ai avea aplicații pentru mizeriile astea. Deschise în browserul preferat, creeat bookmark, the end. Nu instalat spyware cu mâna mea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

36 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Toate serviciile astea gratuite ne asculta si ne proceseaza datele, pentru ca nimic nu e gratuit. Dar una e sa te asculte NSA sau o firma privata din vest, alta e sa te asculte un departament al guvernului chinez.

    • #2

      de acord. Slabe sanse sa nu ajunga datele undeva si nu am chef sa ma intorc in anii 80, din punct de vedere al tehnologiei. Am ajuns sa accept alt schimb dar evit orice device sau software care este controlat de rusi sau chinezi.

      Si chiar ma tot intreb, tinand cont ca sunt de acord cu postarea asta sau cu postarile in care se discuta despre huawei si toate jigodiile care promovau sifonul chinezesc, cum sta treaba cu Xiaomi si produsele lor promovate aici?

      Sunt o tona de articole care prezinta cum produsele lor au un lung istoric in a se servi cu date confidentiale, nici nu aduc in discutie faza cu cenzura ca nu are rost.

    • #3

      Optim, parcă n-aș vrea să mă asculte nimenea.

  2. #4

    Mai bine de mine că nu folosesc tiktok, instagram, facebook ș-alte aplicații de „social media”.
    Youtube din Samsung Internet browser cu adblock instalat și aia e.

  3. #9

    De ce ai folosi IN-APP browserul lui TikTok pentru a naviga pe siteuri ce nu tin de TikTok? Banuiesc ca folosesc IN-APP browserul pentru a deschide tot ceva pagini ale lor gen cu terms and conditions sau altele.

    • #10

      Iti dau o reclama cu o oferta senzationala la Tigai si cu un countdown timer de cateva min ca pierzi tigaia la super-pret. Nu gasesti oferta decat prin reclama pe care o accesezi prin TikTok/Instagram si nu stii sa o bagi in browser luand linkul. Site-ul de tigai (care este legit) se deschide automat in browserul tik tok. Vrei tigaia, te grabesti, bagi repede comanda si cardul. That’s it. Facebook, Insta, Tik Tok, toate deschid by default in browserul lor mizerabil.

    • #11

      N-am aplicatia, dar link-ul din articol spune ca nici macar asta n-ai voie. imgur.com/a/GLm3Q8Q In rest, sunt de acord, nu vad rostul browsingului direct din alte aplicatii.

  4. #12

    Ce e ala tiktok?
    Ca afara de om cu tendinte pedo sau iq subunitar numai un disperat de marketing ar sta pe prostia aia.

  5. #13

    Cred ca se refera la in-pp browser, cum zicea cineva mai sus. Adica atunci cand deschizi un link din aplicatie, ca si la Facebook, ti se deschide pagina web tot in aplicatia lor, si au control total a ceea ce se intampla si vezi acolo. Cel putin la facebook, ai in colt dreapta sus “open in system browser” care te scoate de sub lupa facebook.
    Ce zici tu, ca vad tot ce faci si tastezi pe telefon nu e adevarat, nu au cum, nu ar trece aplicatia de verificarile facute inainte de a fi urcata in Store.

    • #14

      tu esti sigur ca poti traversa strada singur?

    • #15

      btw, acum am inteles ca o serie de samsunge vin preinstalate cu kktul ala de aplicatie, daca mai cumpar vreun samsung sigur nu voi cumpara unul care vine cu asa ceva.

    • #16

      Am citit si articolul si lucrez si in domeniu. Deci stiu despre ce vorbesc. Ce zici tu, la nivel de device nu se poate cu aplicatii de pe Store. Punct.

      Si zice si in citatul tau “websites rendered inside the TikTok app”. E cu totul altceva. Nu cred ca folosesti tiktok sa intri in aplicatia de banking.

    • #17

      stii o pula, mai exact

    • #18

      E ok zarax, are logica ce spui si asa si e. Orice app cu browser incorporat face la fel, ca asta e si rolul lui, nu ca vai nu aveam chrome in telefon si te ajuta ei. Dar o sa realizeze si sefu daca mai citeste comentariul de 2 ori.

    • Confirm ce spune Zarax, dacă discutăm de iOS (pe Android nu știu sigur dar bănuiesc că e la fel), browserul dintr-o aplicație e total altceva față de browserul sistemului. Acolo NU are cum să aibă acces și nu va avea niciodată.

      De aceea totdeauna dacă e ceva deschizi în browserul sistemului url-ul și ești OK.

      Dacă oamenii intră din browserul de TikTok să introducă parole și chestii, atunci îmi pare rău s-o spun, își merită soarta.

    • #20

      efectiv bateti campii, nu a zis nimeni nimic de browserul telefonului, zarax a citit, in sfarsit linkul, si-a dat seama ca bate campii si a inceput sa vorbeasca despre cum vai, vorbim de browserul aplicatiei. UNDE PULA MEA AM ZIS EU CA E VORBA DE BROWSERUL TELEFONULUI? vezi ca ti-a dat cineva exemplu de cum ajungi sa bagi parole din browserul aplicatiei

  6. Am și eu una mișto cu TikTok: am avut instalată, acum vreo două luni, aplicația pe telefon. Am deschis-o de câteva ori, pe parcursul a vreo două săptămâni, apoi am dezinstalat-o, după ce a mai stat uitată și nedeschisă încă vreo săptămână.

    Uitându-mă acum pe analytics la DNS, pe requesturile pe care le-a făcut telefonul meu în ultimele 3 luni, se pare că în topul domeniilor accesate de telefon, TikTok e atât pe locul 1 cât și pe locul 3, în condițiile în care nu cred că a fost deschisă, efectiv, două ore cumulat până să o dezinstalez. Și, repet, în condițiile în care din aceste ultime 3 luni, aplicația efectiv a existat pe telefonul meu doar vreo trei săptămâni.

    • #22

      a zis zarax ca nu are cum, baga-ti mintile in cap, nu o acceptau in magazin:))))))

    • ah mă scuzați atunci

    • #24

      Eu ma refer strict la faza cu tastatura, la modul de functionare pe stil keylogger.

    • #25

      intelegi ca baiatul ala aia a facut, a analizat aplicatia tiktok, da? si ca o face demult si ca e un intreg scandal? hai, ca nu e greu sa citesti linkurile atasate, nu doar titlurile

    • #26

      @arhi, da, am citit are dreptate. Dar zice si acolo clar si raspicat… IN-APP-BROWSER. Adica cel din interiorul aplicatiei, nu browser-ul tau chrome sau safari sau ce ai instalat pe telefon si folosesti sa navighezi pe internet. E o mareee diferenta.
      Tiktok are access la tot ce tastezi in aplicatie si in browser-ul propriu care e tot in aplicatie. Odata ce iesi, nu mai are access la asta.
      Chiar in articol zice:

      “What can we do?
      As a user of an app

      Most in-app browsers have a way to open the currently shown website in Safari. As soon as you land inside an in-app browser, use the Open in Browser feature to switch to a safer browser. If that button isn’t available, you will have to copy & paste the URL to open the link in the browser of your choice.”

      Nu stiu cum sa explic altfel ca sa te fac sa intelegi. Oricum fiind nervos, probabil nu o sa accepti nici o explicatie…
      Si nici macar nu incerc sa le iau apararea si nici nu am tiktok instalat.

    • #27

      nu stiu cu cine te certi, ca nu cu mine. pana acum erai ferm convins ca nu se poate, acum imi explici ca se poate, dar in browser, eu neafirmand contrariul. continua, ca e funny

    • Ești pe Android sau iOS? Întreb pentru că știu că pentru a lucra în background Android e mai liberal un pic.

      Și omul nu a studiat nimic din aplicația TikTok, a deschis un URL din browserul din TikTok și pe acel URL a primit un raport cu ce evenimente sunt monitorizate (aka toate).

      Dar da, InApp Browser e total altceva dpdv tehnic față de browserul Chrome/Safari instalat pe telefon.

  7. #29

    Te cam ia lumea-n balon cînd refuzi să instalezi aplicații de rețele sociale pe telefon(ul pe care-l folosesc cu o grămadă de chestii financiare), dar nu, niciodată împreună alea cu astea. (În plus, nu-i ca și cum mi-ar lipsi, am laptop pentru așa ceva.)

  8. #30

    Este normal, in app browserul are aceleasi cerinte ca aplicatia in sine. Cum vrei sa trimiti mesaje, PM-uri , commenturi la video, alte mesaje etc daca nu iti citeste textul, doar nu e Posta Romana sa citeasca doar adresa, pana si WhatssApp are server care citeste, dar doar ei citesc( cica) si trebuei accesate si de aplicatiile alea de rapotare. Daca tu scrii o prostie si unuia nu ii convine, face report iar reportul ala este citit de un program nu de o persoana, au nevoie de access la toate chestiile private, ne-private etc care se intmapla in aplicatia lor. Si pe deasupra pt reclame, AI-ul mai are nevoie sa stie ce iti place, ce comentezi ca sa iti dea video la tema respectiva, din #tag-uri… That’s how it works. La fel , facebook, chrome, google, yahoo , gmail etc..Pana si reteaua Vodafone face asta, si din cand in cand prin Auchan sau mai stiu eu ce, primesti sms cu o reclama pt ca te vede la turnul de langa 😉

  9. L-am dezinstalat de mult, dar nu pentru chestii de securitate ci pentru ca e drog curat.
    M-am trezit de vreo 2 ori ca m-am pus la 10 seara sa fumez o tigara si sa beau o bere, m-am ridicat la 2 dimineata de pe scaun!!!
    Asa ca am dezinstalat si pa!

  10. Am tiktok si vreau sa vad ce se intimpla daca scriu acum: fuck you, winnie the phoo! Ah, plm, tocmai s-a blocat kktul asta de router de la huawei, vb mai tarziu.

    • Ar fi interesant de testat 🙂

      Dar..trebuie s-o faci din aplicația TikTok, cumva să ajungi la site-ul ăsta din InBrowserul din TikTok și să postezi.

      Ce am observat eu e că am început să primesc videouri despre marile realizări ale Chinei (nu glumesc). Despre trenuri, autostrăzi, puncte turistice, și să vin să vizitez China (yea right).

  11. #34

    As mai adauga aici si cat de diferit este algoritmul lor: faptul ca in china continutul promovat si servit utilizatorilor de tiktok tine mai mult de “achievements” – sunt promovati intelectuali si atleti vs US sau UE unde sunt promovate toate nulitatile, dansurile cretine si toate trendurile cat mai imbecile.

  12. #35

    Arhi, keylog nu e, nu iese nimic din rețeaua locală pe key press si nici ceva arhivat după.
    History logs e altceva și asta face orice browser.
    După cum expui tu problema, ar trebui să dezinstalam orice aplicație.

  13. #36

    Eu intru pe tiktok numa cand ma cac.
    Nici nu stiam ca au browser propriu in aplicatie.

    Ce ma fac de acum? Nu mai intru pe tiktok ori nu ma mai cac?

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam