Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Nu știu ce nu-nțelegi, ăla vândut de Amazon e adimensional, elastic, nelimitat, e cât vrei tu să fie + că-i pe stânga, e normal să fie puuuuțin mai scump, fii flexibil!
#2 NOU
M
Ha, ha, au invatat smecheria de la tiganii din piata!
#3 NOU
M
Ba unde s-a ajuns, bunicii nostri faceau paste carbonara, tonno sau etc la ochi si nu mai plangea nimeni ca nu au iesit bine sau smecherii de genul asta!
#4 NOU
Arhi
cand radea bunica parmegiano impreuna cu niste aioli si peperoncino mmmm
#5 NOU
MichaelJ (altu' nu ala)
Orice alt business este nerentabil, nu numai la noi.
La 73% impozit pe salariul net (platit de angajat din banii lui si cu perspective de “echilibrare responsabila” in sus conform dl. Ciolacu) ce afacere sa faci in afara de import pe 1 lei si vanzare pe 10 lei?
Nu stiu daca ati observat dar orice marfa de import este raportata la euro + alte costuri, deci creste mereu si constant, dar daca vinzi servicii si maresti preturile urla toti – vai domne, cum este posibil.. etc si etcetera. La servicii costurile cu salariile sunt cele mai mari.
3
#6 NOU
Irod
A propos de ideea asta. Divaghez putin, mie mi se pare foarte interesanta, am mai auzit acum multi ani o chestie similara la vestitul Madalin Voicu, cand era parlamentar pe vremuri. A pus omul o intrebare de genul “bai, noi suntem romani, platim in lei, moneda nationala e in lei. De ce smecherii de operatori telecom factureaza in dolari/euro?” citez cu aproximatie.
Nu stiu daca el nu a vrut sa propuna ceva lege sa se plateasca totul in lei.
Nu am mai urmarit nici subiectul, am depasit demult urmaritul politicii si al tuturor televiziunilor romanesti.
Mie personal mi s-a parut pertinenta problema asta.
Deci “da”! 😀
#7 NOU
Arhi
serviciile de telefonie se bazeaza pe servicii externe real time, care funcționează pe euro. nu ai cum sa le ai in lei.
#8 NOU
cadeh
vax. lucrez in constructii, prestari servicii, putin imobiliare etc. cand discut despre bugete, oferte, situatii de lucrari executate, aproape peste tot mi se cere si paranteza cu pretul in euro. si mie, recunosc ca-mi este mult mai usor sa-mi calibrez/evaluez o lucrare sau investitie in euro decat in ron.
#9 NOU
Arhi
am vazut niste oferte de masini in lei…nu mi-au zis nimic
#10 NOU
raiiar
Evident că ai cum, doar că riscul de curs se duce la ei, nu la tine.
#11 NOU
Arhi
clar
#12 NOU
lrpx
La telefonie e euroiul atat de infipt ca pana si ANCOMUL stabileste tarifele dintre operatori in EURO(centi ce-i drept dar tot euroi sunt).
#13 NOU
A. Freigedank
Ce dracu mă , e veche afacerea asta, asta facea si Gigi Becali in anii 90 , imediat dupa revolutie, aducea tiruri cu blugi din Turcia si le vindea aici mai scump. Cu banii mosteniti de la tac-su din oi și brânza . Dupa aia a descoperit taranii prosti care i-au vandut terenurile pe nimic, si restul e istorie…
2
#14 NOU
Alin
Asa fac si eu. Unde e butonul sa imi dau block!? Asta e…. m-a luat gura pe dinainte.
#15 NOU
Zarax
Am incercat și eu un aparat din asta. Încăpea în toate găurile. E de bine,nu?
1
#16 NOU
Ciocanul
Asta e pulometru ?
3
#17 NOU
daddy
dar ne alegem cu mai multi toni grebla!
#18 NOU
Șerban
Offtopic, scuze. Nu m-am prins niciodată de ce ai avea nevoie de dozator pentru paste.
Dacă ai gătit paste de trei ori în viață e simplu să-ți reglezi porțiile.
2
#19 NOU
Ion
pfff, numai mitocanii fac paste fără dozator din ăla. Ia mai spune, probabil că le faci și cu sos din ăla la borcan, sau fără să razi 2-3 trufe la final deasupra :))
1
#20 NOU
ady-p
spune-i lu’ maica-mea sau lu’ taica-meu, fac paste de 25-30 de ani, mereu raman o gramada.
de ceva vreme eu le cantaresc si pun un anumit gramaj de paste crude/persoana in functie de sos.
cand am facut asta acasa, in concediu, si m-au vazut ai mei, au ras sa lesine. dupa ce a mancat toata lumea pe saturate a mai ramas juma’ de lingura, de-a hapait catelu’ dintr-o imbucatura.
ah, alta chestie. imi place oul fiet gatit intr-un anumele fel: albusul bine gatit si galbenusul moale-curgator. il fac dupa ceas. acasa, maica-mea “las’ ca-l fac eu cum stiu, fierb oua de 60+ ani”. absolut niciodata nu e cum imi place mie.
#21 NOU
Marinel
@ady
După ce vei face prima toxiinfecție cu salmonica cu un ou parțial fiert vei înțelege…
#22 NOU
lrpx
@Marinel. Salmonella incepe sa moara de pe la 65 de grade si e omorata instant de temperaturi de peste 75 grade. “Standardul” de temperatura la care un pui (intreg) se considera gatit e 75-80 grade, deci cam la fel ca la ou.
Daca tu vrei sa iti tii friptura/oul mai mult, foarte bine, dar sa stii ca daca respecti temperaturile de mai sus nu o sa iei salmonella si chiar o sa ti se fie si mai gustoasa carnea de pui.
#23 NOU
Șerban
@Ion: Tot ce trebuie să știi e că există o singură persoană aici care e Dumnezeu la paste (și la gătit, în general).
Numele lui este Mirel. Noi suntem trecători.
#24 NOU
Ady-P
@Marinel, o grămadă de oameni preferă oul moale (și albușul parțial gătit) și nu mor de salmonela.
Am folosit exact indicațiile din cartea de bucate: pun oul în apă în momentul în care fierbe și las la foc mic 5-6 minute, pe ceas, în funcție de dimensiunea oului.
Sfatul ăsta îl oferă toți bucătarii, de la ăia de secol XIX, până la Sanda Marin și toți cei moderni.
Mă îndoiesc că toată lumea ar da o “rețetă” care să pună în pericol sănătatea consumatorului.
Ah, partea proastă când mai rămân paste:
1. Sunt rețete care nu mai sunt la fel reîncălzite (carbonara, de exemplu).
2. Nu rămân destule pt o a doua porție pt toți membrii familiei.
Din experiența mea, mereu rămâne o porție care e dată de colo colo prin frigider, până ajunge la coș sau, în cazul fericit, la câine/porc.
#25 NOU
Calin
Ahhh … care e problema dacă faci puțin mai multe paste? Ca nu e ca și cum deviezi de la cantitatea propusă cu jumătate de kg … ce rămână pui la frigider intr-o caserola și le folosești ziua următoare … dpmdv asta e un aparat de luat banii de la oamenii mai puțin înzestrați cognitiv
#26 NOU
lrpx
Nu o sa zic de risipa dar de exemplu eu nu suport pastele reincalzite. Ele si dupa ce le-ai scos de la fiert mai absorb din sosul in care sunt puse, iar daca le reincalzesti nu mai au nicio treaba cu consistenta/gustu lor ca atunci cand le fierbi pe loc.
Eu fac doar sosul in cantitati mari (unde se poate) de ex la bolognese si apoi il “portionez” in pungi si il bag in congelator. Cand imi e pofta scot o punga, fierb paste pt 2 portii si mananc.
NOU
Nu știu ce nu-nțelegi, ăla vândut de Amazon e adimensional, elastic, nelimitat, e cât vrei tu să fie + că-i pe stânga, e normal să fie puuuuțin mai scump, fii flexibil!
NOU
Ha, ha, au invatat smecheria de la tiganii din piata!
NOU
Ba unde s-a ajuns, bunicii nostri faceau paste carbonara, tonno sau etc la ochi si nu mai plangea nimeni ca nu au iesit bine sau smecherii de genul asta!
NOU
cand radea bunica parmegiano impreuna cu niste aioli si peperoncino mmmm
NOU
Orice alt business este nerentabil, nu numai la noi.
La 73% impozit pe salariul net (platit de angajat din banii lui si cu perspective de “echilibrare responsabila” in sus conform dl. Ciolacu) ce afacere sa faci in afara de import pe 1 lei si vanzare pe 10 lei?
Nu stiu daca ati observat dar orice marfa de import este raportata la euro + alte costuri, deci creste mereu si constant, dar daca vinzi servicii si maresti preturile urla toti – vai domne, cum este posibil.. etc si etcetera. La servicii costurile cu salariile sunt cele mai mari.
NOU
A propos de ideea asta. Divaghez putin, mie mi se pare foarte interesanta, am mai auzit acum multi ani o chestie similara la vestitul Madalin Voicu, cand era parlamentar pe vremuri. A pus omul o intrebare de genul “bai, noi suntem romani, platim in lei, moneda nationala e in lei. De ce smecherii de operatori telecom factureaza in dolari/euro?” citez cu aproximatie.
Nu stiu daca el nu a vrut sa propuna ceva lege sa se plateasca totul in lei.
Nu am mai urmarit nici subiectul, am depasit demult urmaritul politicii si al tuturor televiziunilor romanesti.
Mie personal mi s-a parut pertinenta problema asta.
Deci “da”! 😀
NOU
serviciile de telefonie se bazeaza pe servicii externe real time, care funcționează pe euro. nu ai cum sa le ai in lei.
NOU
vax. lucrez in constructii, prestari servicii, putin imobiliare etc. cand discut despre bugete, oferte, situatii de lucrari executate, aproape peste tot mi se cere si paranteza cu pretul in euro. si mie, recunosc ca-mi este mult mai usor sa-mi calibrez/evaluez o lucrare sau investitie in euro decat in ron.
NOU
am vazut niste oferte de masini in lei…nu mi-au zis nimic
NOU
Evident că ai cum, doar că riscul de curs se duce la ei, nu la tine.
NOU
clar
NOU
La telefonie e euroiul atat de infipt ca pana si ANCOMUL stabileste tarifele dintre operatori in EURO(centi ce-i drept dar tot euroi sunt).
NOU
Ce dracu mă , e veche afacerea asta, asta facea si Gigi Becali in anii 90 , imediat dupa revolutie, aducea tiruri cu blugi din Turcia si le vindea aici mai scump. Cu banii mosteniti de la tac-su din oi și brânza . Dupa aia a descoperit taranii prosti care i-au vandut terenurile pe nimic, si restul e istorie…
NOU
Asa fac si eu. Unde e butonul sa imi dau block!? Asta e…. m-a luat gura pe dinainte.
NOU
Am incercat și eu un aparat din asta. Încăpea în toate găurile. E de bine,nu?
NOU
Asta e pulometru ?
NOU
dar ne alegem cu mai multi toni grebla!
NOU
Offtopic, scuze. Nu m-am prins niciodată de ce ai avea nevoie de dozator pentru paste.
Dacă ai gătit paste de trei ori în viață e simplu să-ți reglezi porțiile.
NOU
pfff, numai mitocanii fac paste fără dozator din ăla. Ia mai spune, probabil că le faci și cu sos din ăla la borcan, sau fără să razi 2-3 trufe la final deasupra :))
NOU
spune-i lu’ maica-mea sau lu’ taica-meu, fac paste de 25-30 de ani, mereu raman o gramada.
de ceva vreme eu le cantaresc si pun un anumit gramaj de paste crude/persoana in functie de sos.
cand am facut asta acasa, in concediu, si m-au vazut ai mei, au ras sa lesine. dupa ce a mancat toata lumea pe saturate a mai ramas juma’ de lingura, de-a hapait catelu’ dintr-o imbucatura.
ah, alta chestie. imi place oul fiet gatit intr-un anumele fel: albusul bine gatit si galbenusul moale-curgator. il fac dupa ceas. acasa, maica-mea “las’ ca-l fac eu cum stiu, fierb oua de 60+ ani”. absolut niciodata nu e cum imi place mie.
NOU
@ady
După ce vei face prima toxiinfecție cu salmonica cu un ou parțial fiert vei înțelege…
NOU
@Marinel. Salmonella incepe sa moara de pe la 65 de grade si e omorata instant de temperaturi de peste 75 grade. “Standardul” de temperatura la care un pui (intreg) se considera gatit e 75-80 grade, deci cam la fel ca la ou.
Daca tu vrei sa iti tii friptura/oul mai mult, foarte bine, dar sa stii ca daca respecti temperaturile de mai sus nu o sa iei salmonella si chiar o sa ti se fie si mai gustoasa carnea de pui.
NOU
@Ion: Tot ce trebuie să știi e că există o singură persoană aici care e Dumnezeu la paste (și la gătit, în general).
Numele lui este Mirel. Noi suntem trecători.
NOU
@Marinel, o grămadă de oameni preferă oul moale (și albușul parțial gătit) și nu mor de salmonela.
Am folosit exact indicațiile din cartea de bucate: pun oul în apă în momentul în care fierbe și las la foc mic 5-6 minute, pe ceas, în funcție de dimensiunea oului.
Sfatul ăsta îl oferă toți bucătarii, de la ăia de secol XIX, până la Sanda Marin și toți cei moderni.
Mă îndoiesc că toată lumea ar da o “rețetă” care să pună în pericol sănătatea consumatorului.
Ah, partea proastă când mai rămân paste:
1. Sunt rețete care nu mai sunt la fel reîncălzite (carbonara, de exemplu).
2. Nu rămân destule pt o a doua porție pt toți membrii familiei.
Din experiența mea, mereu rămâne o porție care e dată de colo colo prin frigider, până ajunge la coș sau, în cazul fericit, la câine/porc.
NOU
Ahhh … care e problema dacă faci puțin mai multe paste? Ca nu e ca și cum deviezi de la cantitatea propusă cu jumătate de kg … ce rămână pui la frigider intr-o caserola și le folosești ziua următoare … dpmdv asta e un aparat de luat banii de la oamenii mai puțin înzestrați cognitiv
NOU
Nu o sa zic de risipa dar de exemplu eu nu suport pastele reincalzite. Ele si dupa ce le-ai scos de la fiert mai absorb din sosul in care sunt puse, iar daca le reincalzesti nu mai au nicio treaba cu consistenta/gustu lor ca atunci cand le fierbi pe loc.
Eu fac doar sosul in cantitati mari (unde se poate) de ex la bolognese si apoi il “portionez” in pungi si il bag in congelator. Cand imi e pofta scot o punga, fierb paste pt 2 portii si mananc.