Suntem tara care si-a distrus invatamantul, sistematic, an de an, cu intentie. In mod intentionat, imbecili precum Abramburica au fost pusi sefi peste invatamant, distrugand, in fiecare an, cate ceva. Au distrus bacalaureatul, l-au schimbat an de an, din temelii, in fiecare an altceva, altfel de teste, alta programa, au distrus sistemul scolar, trimestre, semestre, cinquemestre, clasa zero, distrugerea invatamantului profesional ne-a transformat intr-o tara de casiere cu Spiru Haret si Bioterra, totul, totul a fost distrus, ce face mizerabilul Sorin Campeanu acum e doar o bomboana pe o coliva care deja s-a stricat.
Stiti ce nu se va schimba niciodata in romania.
Soborul de popi de la deschiderea anului scolar. Indiferent de zi, intotdeauna se vor gasi doi hoitari gata sa binecuvanteze nou turma de oite, venite sa se infrupte de laizvorul de cunostinte al analfabetilor care se numesc profesori in ziua de azi.
NOU
Pe vremea mea oricat de ateu erai, cand iti dadea una din gheba orice ajutor divin era binevenit. De multe eu si d-zeu dividea la 0.
NOU
@Boris…..make my day…..amin
NOU
Tin minte, Gheba era un fel de sperietoare, adica culegerile de Petrica, sau Hollinger erau digerabile si asigurau vacanta linistita, dar cand ajungeai la Gheba……erai cam fucked up.
Nu ma mira, Gheba a fost prizioner la rusi, si s-a alaturat diviziei Tudor Vladimirescu, cu flamuri rosii, asa incat a avut el ceva de invatat de la comunisti cum sa terorizezi lumea.
NOU
atunci cand nu stii matematica, nu iti pasa de gheba. nici nu cred ca am avut vreodata culegerea aia, era inutila, nu as fi stiut cu care parte sa o tin in sus
NOU
eu n-am auzit decat de culegerea gheba.
mie mi-a fost utila, am luat nota buna la examen fara meditatii.
NOU
Arhi, la tine era cum era la real cu istoria:. gicuta, ce poti sa ne zici despre napoleon? dar el ce poate sa va zica despre mine?
NOU
am fost unul din cei mai buni elevi din scoala la istorie
NOU
Prima culegere sperietoare a fost Calugarita. Apoi, i-am cunoscut pe Ganga si Nita&Nastasescu
NOU
“Fericiti cei saraci cu duhul”
NOU
Asta înseamnă tradiție.
NOU
la nepotii mei in sat, primarul e certat cu popa. asa ca a chemat un popa din satul vecin. cine se aseamna se aduna, rahatii de politicieni cu rahatii de preoti, mereu impreuna.
NOU
De ce esti pricinos? Nu-s toti analfabeti. Unii sunt chiar functionali.
NOU
Da, unii popi stiu chiar citi din biblie !
NOU
Ultima data am fost la festivitatea de deschidere a anului scolar cand incepea fecioru’ clasa a 5-a, din motive de – sa-i cunosc diriginta, colegii etc. Bineinteles – preot, primar + cineva de la minister
Mi-a povestit copilu’ ca si cand a inceput a 6-a au fost aceiasi, in schimb cand a inceput a 7-a a lipsit preotul.
Peste fix o ora are festivitatea de incepere cls a 8-a – se zvoneste ca preotul s-a suparat ca n-a fost chemat anul trecut si nu mai vrea sa vina – ma pune la curent mai tarziu daca i-a trecut supararea.
NOU
s-a suparat ca preotul pe sat!
NOU
Mai nu stiu cum e, dar azi la deschiderea a 2 scoli unde fusei cu copchii din dotare nici urma de popa sau oficial de la primarie…doar la una a venit nush ce ispector scolar…strange, very strange.
NOU
Mă întreb cine le dă bani (și câți) ca să vină în prima zi de școală și să dea din cruce/busuioc.
Știm cu toții că n-o fac doar pentru marketing…
NOU
“Pe vremea mea” de obicei prof de religie era vreun popa de prin vecini (bisericile de prin cartier) si ala canta cateva minute si zicea 10 cuvinte.
NOU
Eu am trecut in etapa liceu. Fara popa, fara primar, fara politisti. S-au prezentat dirigintii, s-a cantat imnul national, copiii la clase, parintii acasa.
Exact cum ar trebui sa fie.
NOU
Puteam să jur că ai terminat cel puțin o faculate.
NOU
si eu la fel. iata, se vede ca facultatea e irelevanta, important e omul si calitatea sa
NOU
Sa fiu eu al dracului, sa am copilul in scoala cu ceremonie din asta dezgustatoare, le-as cere sa aduca la deschiderea anului scolar si un preot catolic, ca uite, noi avem alta confesiune, as face pe dracu in patru sa gasesc si ceva musulman, sa il invite si pe muftiu la ceremonie, sa fie iehovisti, sa aduca si aia predicator. Si daca vitele ar refuza, i-as reclama la csaba asztalos, ca sunt discriminat, poate ar opri circoteca asta.
Ce naiba cauta acolo politicieni, popi, politisti, pompieri, sa le transmita tinerilor ce? Ca viata in Romania, si cariera, pot fi legate in general de apartenenta la un anume sistem? Ce inteleg copiii din discursurile alea sforaitoare, lipsite de esenta?
NOU
Lasă pompierii acolo, poate învață să nu mai verifice butelia/centrala cu bricheta.
NOU
Daca popii tot vor sa participe la deschiderea noului an scolar si la bunastarea elevilor, cel mai bine ar face-o cu rechizite si cele necesare desfasurarii activitatii in sala de curs, ca sincer, nu trebuie sa ii plangem, are balta peste! Zic pentru un prieten.
NOU
M am uitat la toți popii din poză. Sunt toți diferiți unul de celălalt după straie… Ce chestie…
NOU
Ce-mi place (zic la mişto, pentru unii, se ştiu ei care) – zic: ce-mi place, că la subiecte ca acesta, cu biserici si încă vreo doua, mamă, se înghesuie comentatorii mai ceva ca la ghivăueiuri. Nu pot decăt să fiu preafericit că am scăpat de clasele primare, când învăţătoarele încolonau copiii şi-i mânau la biserica din cartier, să se spele de pacate, atât la început de an şcolar cât si de crăciun, paşte, boboteaza, anafura sau ce mama lor de sarbatori de-astea aveau ei de bifat. Mă ştiau ca sunt foarte credincios şi nu au sărit niciodata calul, adica nu mi-au obligat copiii sa se căiască sau ce făceau ei acolo. Arhi, din pacate mai ai niste ani de tras …
NOU
Bai nene, lasa popa, sa vezi mamicile frate…
Zici ca toate au venit la o nunta unde sunt cel putin nase – care mai de care mai impopotonate si mai macheata.
Nu stiu ce o fi in mintea lor – e clar ca jumatate din ele nu se pot duce dupaia la munca sau in piata imbracate asa – adica sa vii luni dimineata super aranjata, coafata, machiata doar pentru ca te vad alte mamici e nebunie curata. Bine, oricum la scoala copii sunt pe locul 3, intai e despre profesori, apoi despre mamici si deabia apoi despre elevi.
Despre tatici totul e de bine, blugi, tricouri peste burtica, cel mult o camasa in carouri – se vede ca oamenii aia mai au si treaba dupa marea serbare de inceput de an.
NOU
Poate unele se gatesc asa si pentru ca Tinder mai da erori….
NOU
La liceul la care predau nu au mai fost popi de vreo 10 ani. Pur și simplu, scurt, directorul nu i-a mai chemat în acel an, a văzut că nu s-a coborât sfântul duh al marelui spirit cu fulgere peste noi și a lăsat-o așa pentru toți anii ăștia care s-au scurs de atunci. Și mai știu școli care nu încep cu popi anul școlar. Bine, acum sunt în continuare invitați oameni politici, inspectori șefi, polițiști, adică tot niște lipitori sinistre pe care nu-i ascultă nimeni… Cine știe, poate peste 100 de ani vor lipsi și ăștia, iar școala va fi doar cu și despre elevi, părinți și profesori. Mi-a plăcut azi tupeul șefei de promoție de anul trecut care a ținut un mic discurs și le-a spus bobocilor că vor întâlni profesori care le vor deschide mintea, dar și profesori care îi vor face să urască anumite materii. S-a răzbunat și ea puțin!
NOU
booom, drops mic!:))))
NOU
Ateii sa se oftice, sa-si planga in pumni…………..
Sistemul de invatanamt nu l-a distrus popa sau popii.
Invatamantul teologic merge inainte si peste o suta de ani, asa cum a fost in urma cu 200 de ani, foarte posibil ca sistemul de invatamnt de stat sa disoara de tot dupa atatea reforme, ultima “reforma” ar fi de ceva gen, nu mai este necesar sa participi la cursuri, profesorul va incheia media la inceput de an scolar.
Istoria se repeta , in viitor doar popii vor fi cei care vorputea sa “citeasca”, restul vor sti sa apese pe ecranul unei tablete, ceva similar cu prima maimuta “cosmonaut” care a fost dresata sa apese niste butoane la un moment dat.
Nu sunt popa sau habotnic religios dar ce-si fac omul cu mana lui…………………………..
NOU
nu esti habotnic religios, nu
NOU
Am afirmat ca nu, sunt laic dar nu fara de credinta.
BOR si popii au sustinut si insistat pentru “ora de religie” si unde parintele sau elevul major decide daca participa sau nu.
Media de la religie nu mai conteaza la “media generala” pentru admitre la liceu.
Niste “victorii” ale unora, cum ar fi ASUR, nimic de argumentat contra, nu au fost propuneri de gen
“referendum” pentru ora de religie, BOR a acceptat si-a facut pasul inapoi, dar dupa cum se pare multi parinti considere ca este nine ca un copil sa aibe “frica lui Dumnezeu” si unde poate se simt un pic vinovati pentru lipsa de alternative pentru educatia propriilor progenituri.
REFORMA sistemului de invatamant tot dureaza de 32 de ani si sa fim sinceri cu noi insine, “pas cu pas” s-a ajuns la situatie cand multi afirmam ca “mai rau nu se poate” dar constatam ca “se poate”.
Popii dau inainte cu “Doamne miluieste” si se pare ca rugile le sunt ascultate, nu este necesar sa faca alt efort pentru a nu-si pierde “turma”.
Se mai adauga in plus si alte esecuri , de exemplu ale “societatii civile”, avem multe probleme sociale si la final un simplu indiviid stritvut de probleme de orice natura , ingnorat de stat si unele dintre asa-zisele leite ………. va regasi macar in parte alinare sufleteasca in “oastea domnului” si ca bun pastor pe popa.
Imi pare rau dar in prezent si in viitorul apropiat se pare ca multi vor mai avea doar o speranta…………..si cam atat.
NOU
Si la noi a fost, nu a dorit sa ia cuvântul și a fost îmbrăcat doar în reverenda (haina aia neagra). A zis doar, lăsați doamna director, copiii stau prea mult în soare, sa între în clasa, Doamne ajuta tuturor. Și punct. Nu-l vad bine, bietul,in ierarhie.
NOU
La mine in sat/oras in scripte dar e o comuna mai mare, invatatoarea i-a anuntat preventiv pe parinti(prieteni de-ai mei) ca e foarte posibil ca pana la deschiderea anului scolar, sa nu mai fie fonduri pentru transportul elevilor cu autobuzul scolar (cei mici de clasa 0 incepand) si ca trebuie sa se descurce cum or sti, deoarece ministerul sau primaria considera ca un copil de 5 ani poate sa mearga lejer 3km cu un ghiozdan de 10kg in spate pe strada, da pe strada deoarece trotuarele sunt sparte si se lucreaza la reabilitare de 2 ani. Ce credeti ca au aflat din ziua 1 de incepere a anului scolar, si situatia nu e singulara, si la comunele adiacente e la fel.