De câteva zile am drum pe la Filantropia, pe Ion Mihalache, destul de des. Filantropia e spital măricel, așezat în buza bulevardului, cu foarte mult trafic. Uitați-vă la stâlpul din poză. Efectiv tot bulevardul e plin de semne de alea cu oprirea interzisă, plantate drăgăstos de poliție.

Pentru că de ce nu. E clar că, dacă îți duci femeia la spital, vei merge să cauți o parcare, cea mai apropiată cred că e la statuia aviatorilor, după care vei veni pe jos, ea eventual cu burta la gură, pentru că niște capete de cretă nu se gândesc la nevoile celor care circulă pe acolo, ci impun legea cu elan și avânt.

Evident, toată lumea ignora semnele și parchează elegant peste tot, inclusiv pe trotuare. E în Dune un capitol în care se vorbește despre cum un stat birocratic se transformă în inamicul cetățenilor. Ceea ce este și cazul în românia, cel mai mare inamic al cetățenilor este propriul stat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

38 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Semne bune anu’ are, peste cativa ani o sa aiba si Andreică cu cine face un fotbal.

  2. #2

    E nasol rau de tot in zona. Anul trecut am dus o prietena gravida la spital sa nasca si am reusit sa parchez pe o strada perpendiculara, in dreptul Muzeului Taranului Roman, prin amabilitatea paznicului de acolo. Paznicii de la spital nu te lasa nici macar sa intri in curte sa lasi gravida/o recuperezi cu tot cu copil dupa ce a nascut. Inteleg ca astea sunt regulile de cand cu pandemia, dar la spitalul Sf Maria (care e la 2 pasi de Filantropia) poti intra macar sa lasi bolnavul in curte.

    • #3

      La Universitar poti intra cu masina pana in usa spitalului sa iei/lasi pacienti, fara comentarii. Paznicii aia sunt doar scarbe.

    • La universitar mai e și varianta de a parca printre copacii din dreapta spitalului. Asta daca vrei sa dai 10 lei la copilul care spune că ți-o păzește sa nu o zgârie vreun bosketar.

    • La Universitar puteai sa vii si cu elicopterul.
      Aveau heliport pentru vizitatori.

  3. #6

    Cu ce treburi la filantropia? Cumva la recuperare?
    Intreb ptr ca am coloana cam praf si trebuie sa ajung si eu la ceva kineto/fizio etc. Asta ca sa nu ajung la cutit. Si nu stiu incotro s-o apuc.

    • #7

      nu, cancer

    • #8

      Daca poti du-te la un centru privat. La Filantropia erau niste oameni interesati sa te puna pe picioare insa dotarile sunt spartane.
      Invata exercitiile si apoi le faci acasa zilnic.
      Sursa: am fost acolo, am vazut dotarile, am luat contact cu situatia din postura de apartinator zilnic timp de 3 saptamani.

    • #9

      Iti recomand Spitalul Elias, mama mea face sedinte de recuperare/kineto acolo cu trimitere de la medicul de familie. Aparatura e decenta si terapeutii sunt super ok. spitalul-elias.ro/clinici-sectii/recuperare-medicina-fizica-si-balneologie/

    • #10

      imi este si frica sa fac legatura cu niste comentarii nu foarte vechi. nu

    • #11

      Nu inteleg despre ce vorbiti cu kineto, recuperari,oameni sa te puna pe picioare…Filantropia nu e un spital maternitate/ probleme din aria obstetrica-ginecologie?

    • #12

      @Ramona in aceeasi curte se afla :Institutul Naţional de Recuperare,Medicala Fizică şi Balneoclimaterică.

      se pune semn de egalitate intre Filantropia si institut

  4. #13

    Mai intai parcari, si apoi pretentii si interziceri!

    • #14

      Mai intâi înveți să gândești și apoi dat cu părerea și postări idioate!

  5. #15

    Vai de mine! De când?

  6. #16

    Sau cand spitalul are parcare dar nu te lasa zeii zeilor de la intrare sa intri pentru ca:
    1. ori trebuie sa te simti cu 5 lei catre domnul paznic
    2. ori in ziua aia paznicului nu i s-a mai sculat de dimineata si vrea sa se simta din nou barbat si iti arata cata putere are
    3. ori a venit ordin “de sus” ca sarantocii care au venit la spital sa nu parcheze sarakiile alea de masini langa Mertz-urile, bemveurile, audi-urile domnilor doctori ca nu cumva sa se ia sarakia si la ei.

    Multe dintre spitalele din Bucuresti sunt in subordinea Primariei, deci ND ar putea sa dea o directiva sa se stabileasca niste locuri de parcare pentru pacienti / vizitatori si sa verifice situatia pe teren, dar na, pentru asta ar trebui sa se duca in vizita la vreun spital si poate ii e frica sa nu-l vaccineze careva pe-acolo daca tot l-a prins.

    PS: la Gomoiu e mai rau. Au renovat spitalul, au facut parcare subterana pentru personalul medical si exista si o parcare supraterana pentru vizitarori dar ghici ce, nu poti sa intri,

    • #17

      Se ia rugină de la sărăkii, e dovedit. Saracii doctori, nici la munca nu-și pot proteja mașinile luate din bani munciți.

  7. #18

    pentru ca in romania totul e din categoria “nu calcati iarba”. institutiile nu sunt ca sa fie in sprijinul cetatenilor, nu au acces pentru cetateni, ele sunt pt angajatii de acolo si cam atat.

    • #19

      @Ender
      Ai spus foarte bine !
      La fel este si sistemul de invatamant, pentru profesori nu pentru elevi/studenti. La fel cum este si sistemul sanitar , spitale, asigurari de sanatate de stat..etc care ati ghicit ..exista pentru plata salariilor celor din sistem nu pentru pacienti. La fel cum sunt si primariile , pentru plata salariilor celor din primarie nu pentru comunitatea locala, oras, sat ..etc.
      La fel este ..dar v-ati prins voi de schema.

  8. E parcare la Piata Victoriei, cea de deasupra pasajului, nu e chiar la indemana dar faci un 5 minute pe jos.

    Eu o folosesc atunci cand merg cu copii la Antipa si e prea frig pentru metrou.

    Ar trebui sa existe o zona de stationare scurta -5 minute, dai sotia/amanta/prietena jos din masina, ea se duce unde are treaba si tu te duci acolo sa parchezi masina si vii apoi pe jos.

    Dar ar trebui sa fie si politie non stop acolo ca sa nu existe imbecili care ar parca direct acolo pana isi termina treaba , sau camera cu amenzi…vise frumoase

  9. #21

    Cred că încă nu s-a înțeles faptul că indicatoarele de circulație sunt montate pentru ca administratorul drumului să nu poată fi sancționat, nu fiindcă ar exista vreun interes în monitorizarea ulterioară a respectării semnificațiilor lor.

  10. #22

    In Dune nu stiu…dar Arhipelagul Gulag e foarte clar pe tema birocratiei extensive:)

    In teorie orice spital ar trebui sa aiba o zona de acces pentru lasat/ridicat pacienti. In practica probabil ca intra bovina si parcheaza pe spatiul verde, plus ca deranjam si omul de la paza..e complicat.

    Din pacate problema parcarilor in zona centrala suficiente pentru dimensiunile spitalelor de acolo e nerezolvabila fara exproprieri si demolari.
    De fapt problema parcarilor pentru institutii in general e nerezolvabila in oras fara asta pentru ca e comuna situatia in care trotuarul tine de primarie si ce e dupa gard de 3 ministere care au pierdut actele.

  11. #23

    Raspunsul e la George Bonea, modificarile structurale :
    ” Altfel spus, eu am auzit că Nicușor face niște chestii. Dar nu-s lucruri tocmai ușor de înțeles, ori pe care să le pui pe afișe. Nu face festivalul Pasărea Măiastră, nu se dă peste cap pentru Parcul Cișmigiu, dar cică în subsidiar pune la cale niște modificări structurale cum nu ne-am imaginat (și pe care nici nu știm că le vrem, ori că-s utile, pentru că din anumite puncte de vedere suntem încă la nivelul la care ne uităm la furculiță și ne întrebăm cum să ne scărpinăm cu ea). ”

    La subiect:
    Trebuie sa recunoastem totusi ca numarul de masini a explodat, este capitala tarii, pe langa masinile din oras sunt si masinile din imprejurimile acestuia dar si din alte orase. Problema parcarilor nu a fost rezolvata in nici o capitala europeana. De ce sa fim noi primii? (smiley)

    E vina primarilor, general si cei de sector, evident. Toti de dupa 2000, desi si inainte era destul de aglomerat. E vina noastra ca i-am votat.
    Insa pe scurt, vina e a nimanui.

  12. #24

    România 10 noiembrie

    O fetita de 5 ani (colega cu fiica mea de gradinita) ii spune mamei ei anumite lucruri din care mama trage concluzia ca e posibil sa fi fost abuzata fetita de tatăl ei, mama fiind căsătorită cu acesta de 20 ani.

    Coreland cu faptul ca celelalte 2 fiice ale ei (13 ani, 17 ani) spuneau ca nu se vor căsători niciodată, vorbește cu fetele și afla ca toate fuseseră abuzate de mult timp de tatăl lor.

    Sunat la politie în secunda 2, vine politia o ora mai târziu, e adus și tatăl, reținut 24 ore, interogat, RECUNOSCUT faptele, judecat în stare de libertate.

    Debea ieri 17 noiembrie a venit ordinul de restricție.

    El postează pe Facebook “la cafeluta” , melodii despre copii, fetite, și se simte oarecum trădat de fete…

    Sunt revoltat și scârbit de acel judecător care după ce a auzit ca recunoaste și ca e un jeg care a distrus 3 vieți de copii, a hotărât el asa ca cu ordin de restricție nu reprezinta pericol public iminent.

    Copiii probabil trăiesc cu frica ca apare de după colt la fiecare pas.

    E grav… as urmări cu cea mai mare placere tortura acestui personaj. As participa cu placerea pe care o are un copil când primește o jucărie.

    Ce stat, ce apărare, ce orice sa existe în tara asta?

    București, sector 5.

    Acel om a stat lângă fiimea când o lua pe a lui de la grădiniță. Sunt șocat de o săptămână…

    Vali are dreptate. Ești singur. Tu cu familia ta. Fa tot ce poți și nu te baza pe nimic… Mai ales din partea autorităților…

  13. #25

    La fel si cu caldura, inghetam de frig cu mana pe calorifer, noroc cu aeroterma.
    Suntem ca in bancul ala cu: Ce spune un calorifer in Bucuresti cand pui mana pe el: www.tiktok.com/@mihaelaveronicaromila/video/7023783298476363014?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

  14. #26

    Nici macar pentru ele nu lucreaza.

    Poze facute astazi, Bd Bucurestii Noi – prima poza facuta la 10 – ultimele 2 la 13.

    ibb.co/vHJkXyJ
    ibb.co/hM1nb35
    ibb.co/f11vjXP

    Nu stiu de ce sau de la cat este lasata masina asa. Dar in mod cert, amenda data de politia locala S1 a ajutat la fluidizarea traficului. Si alte masini, inclusiv masina de politie locala (poza 3), nu vor fi nevoite sa ocoleasca.

    • #27

      Pe străzile laterale găsești ușor loc de parcare. Ce jeg 🙂

    • #28

      Cred ca baiatu’ avea o datorie si l-au gasit pe drum….

  15. #29

    Hai să răsucesc nițel cuțitu’ în rană: prin alte părți, spitalele au parcări! Primele două ore sunt gratuite, pentru restu’ plătești, da’ nu o sumă extraordinară, doar ceva simbolic așa. Mai mult, există și abonament pe termen lung (nu întreba cum am ajuns să aflu).
    A fost un scandal nu de mult, că un nou spital cerea prea mulți bani pentru parcare (parcarea e o cladire cu 5 etaje, construita special) – după ce a aparut în presă, au redus prețu’ la jumate.

    • #30

      La Constanta e asa la spitalul Judetean, ditai parcarea cu 3+ etaje, 2 ore gratis apoi 2 lei sau 2.50 pe ora. Foarte rezonabil, gasesti loc de fiecare data.

      Noutate – azi am vazut stapisori galbeni pe bulevardul Unirii care delimiteaza banda de autobuze. Zburau 104, 123 si ce mai e pe acolo si 3 4 mitocani care simteau nevoia sa se grabeasca apoi stateau ca fraierii la coada in statie in spatele autobuzelor ca nu mai aveau pe unde sa iasa :).
      Excelent – nu stiu insa cum se va impaca autobuzul cu biciclistul de pe aceeasi banda.
      Sectorul 3 sau PMB ? – stie cineva ?

    • #31

      @krompus. Teoretic PMB ca strazile pe care circula STB sunt in administrarea PMB.

      Dar este posibil ca primaria de sector sa ceara acord de la PMB pentru realizarea diverselor lucrari pe aceste strazi.

  16. #32

    Autoritățile nu lucrează pentru cetățean……. ei, na! N-are cum boss, in Romania?!?!?…n-are cum. /s

  17. #33

    Arhi, sper din tot sufletul ca nu e vorba de Luna, oricine ar fi cred ca e groaznic, dar parca si mai groaznic ar fi sa fie vorba de ea. Am tresarit cand ai zis „iti aduci femeia la spital”, speram sa fie vorba de cineva mai in varsta.
    Curaj oricum, medicina a progresat mult, in ciuda sictirului general al sistemului.
    Imi pare rau ca nu m-am mobilizat mai demult sa scriu „sanatate multa” dar pare cam vorba goala asa.

    Imbratisari si sanatate multa!

    (nu e nevoie neaparat sa aprobi)

  18. #35

    Multa sanatate, rabdare si putere! Cum spunea cineva mai sus: astea sunt doar cuvinte, dar am simtit nevoia sa ti le transmit.
    Te citesc de cand eram in clasa VII-a si pe parcursul anilor mi-am pierdut toti bunicii in fata acestei boli. Mi-as dori sa stii cat de mult a contat pentru mine sa verific acest blog dupa scoala, liceu, facultate, iar acum dupa job. Nu am cum sa exprim asta in cuvinte, dar imi doresc mult sa treci peste aceasta situatie repede si sa nu mai fie nevoie sa vizitezi vreun spital vreodata.

  19. #36

    multa sanatate. In rest nu stiu ce pot zice.

  20. Eu nu inteleg cum un rahat de supermarket are zeci si sute de locuri de parcare, dar un spital nu are niciunul. Sau daca are, e pazit stoicism ca sa isi parcheze domn doctor ML-ul.

    Care a fost la Floreasca cu o urgenta stie cum sta treaba.

  21. #38

    De cand te citesc, am pierdut 2 bunici si un unchi din cauza acelei mizerii, dar niciunul dintre ei nu a ajuns la timp la medici, ci tocmai la metastaze.
    Urasc spitalele, mi-e groaza de analize, dar dupa articolul asta ma programez la controlul anual.
    Sanatate multa persoanei si intregii familii. Stiu sigur ca suntem mai puternici cand avem aproape oamenii dragi si ca se pot depasi momentele de genul asta, unde e un strop de noroc si multa insistenta.