Nu înțelegeați de ce, deși în plin scandal uriaș de corupție, Sepp Blatter (da da, haha) a insistat să fie reales președinte, deși la ultimele alegeri declarase cu gura lui că e ultimul mandat pentru care mai candidează?

Uitați de ce:

Due to existing Fifa rules on the notice periods required for elections and for candidates to present themselves, the election may not take place until at least December.

“While the timing will ultimately be up to the executive committee, the timing of election is likely to be between December and March [2016].”

Blatter s-a ales, cam cum se alegea Mitică Dragomir la Liga 1, după care și-a dat elegant demisia, spălându-se pe mâini precum Pilat din Pont.

Și uite-așa, timp de un an, acolo va fi un haos complet, nimeni nu va mai răspunde de nimic, suficient timp ca toate urmele să fie șterse și totul să se transforme în alb imaculat.

Acum, prin prisma corupției uriașe de acolo, parcă se vede cu alți ochi refuzul constant al lui Blatter de a introduce verificarea electronică a meciurilor, din acel simpatic motiv că astfel se distruge spiritul meciurilor.

Pentru că da, când joci pe sute de milioane de dolari, e important să poți să știi că arbitrul tău va decide corect și atunci când trebuie.

Da, epoca Blatterului a apus.

Via

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

24 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    esti optimist:)nu cred ca epoca blatterilor apune asa usor.vorbim de multe miliarde de dolari asa ca totul va continua:)

    • #2

      N-ai inteles nimic.

    • #3

      Ori esti tu prea obisnuit cu Ponti, Udri, Dragni. De-iei ‘mnezo noroc lui Putin ca numa lucruri bune s-au intamplat de cand o uitat sa-si ia pastilele. Tine-o sus nenea Putin.

  2. Va rămîne totuşi întrebarea: Cine-a pus rahat pe clanţă?

    • #5

      gogu

    • #6

      Ești nou pă redtube? Dilema ta a fost elucidată la categoria asstomouth.

  3. #7

    Pentru mine e o mare surpriză că în lumea civilizată, nu pe meleaguri miticeşti, a rezistat pâna azi un îngălat ca ăsta. Incredibil ce s-a ascuns sub preş atâţia ani, într-o lume cu pretenţii de perfecţiune. Aparent, emanciparea efectivă a neamurilor pământeşti nu ţine pasul cu propaganda generalizată 🙂

    • #8

      Care lume civilizata? Aia in care Sarkozy e inca liber? In care Chirac e inca liber? In care François Mitterand n-a facut o zi de parnaie? De-un Pasqua, Woerth, Balkany nici nu mai zic, ca nu-i prea cunoaste lumea prin Romania. Un pic mai civilizata decat pe la noi, da, da’ sa nu idolatrizam Vestul acum! Sa luam anumite lucruri bune, ok, da’ pana la a-l pune pe-un piedestal…

    • #9

      Amu’ nea_zapada te-ai gasit si tu cu cine sa-i compari pe romani… cu cersetorii profesionisti din europa care se plang de invazia cersetorilor amatori din romania. Compara-i si tu cu Anglia, Elvetia, Olanda, US, Germania.

    • #10

      Asta zic si eu. Deocamdata, ambalajul prezinta intr-un mod bombastic continutul. “Vesticii” au zeci de ani (sau secole) de democratie in plus. Dar hai sa nu vedem sangele lui Iisus in fiecare sticla de Cola/Paulaner sparta. Aviz si pentru înaintaşii nosţri care sug pe nerăsuflate clanţele ambasadelor. Polonezii au pornit în ’90 cot la cot cu noi. Apreciez mai mult atitudinea lor.

    • #11

      eu zic sa te mai gandesti, polonezii au pornit cot la cot cu noi doar daca ne tineau, eventual, de coate.

    • #12

      hai ca era destul de evident ca Blatter putea a coruptie! inca de atunci cand Mitica Dragomir era prieten la catarama cu Blatter.

      Prea se simtea miticul nostru in Fifa ca pestele in apa, era clar ca e si ea corupta.

    • #13

      Arhi, da. Sunt si au fost to timpul mai mari. Suprafata, populatie, istorie, au multe in plus fata de noi. Dar in ’90 au descoperit odata cu noi economia de piata atunci cand au iesit din socialism. Si au descoperit odata cu noi democratia. Adevarat, in trecut au fost preocupati sa construiasca imperii, nu sa otraveasca fantani si sa se piteasca in varful bradului.

      Ma refer la mentalitatea de acum si la respectul pe care il au fata de propriul popor. Polonezii nu s-au facut pres in fata rusilor sau a americanilor dupa ’90. Desi au avut ocazia, chiar au fost siliti.
      Le-au rezolvat intreaga clasa politica intr-un “accident” de avion si degeaba. Au venit in loc altii la fel de incapatanati. Chit ca am fost slugi toata istoria, am putea sa invatam macar acum de la ei.

    • #14

      @Dani

      Polonia a fost mereu un aliat al politicilor de dreapta. A te face pres in fata americii inseamna a te face pres in fata unei politici de dreapta cu tot ce rezulta din asta rau si bun. Serviciile de inteligenta a Poloniei au sustinut foarte mult CIAul dupa ’90 pentru ca aveau infiltrati o gramada de ofiteri din Mi6 si drept urmare mentalitatea ofiterilor infiltrati era una mult mai sanatoasa decat a ofiterilor nostri legati in cuget si simtiri de bolsevici. Ofiterii lor nu erau tigani si polonezii nu au ales un tigan drept presedinte. Polonia a avut totusi in spate cultura slavilor occidentali, noi am ramas cu blestemul influentelor multiple, am fost si vom ramane niste oprtunisti care se vor da cu cel mai puternic la greu si vor uita de prieteni cand le merge bine. Polonia a luptat si cu germania si cu rusia, noi am cautat sa ne dam bine cu cel mai puternic in speranta ca vom iesi bine. Asa e cand ai coloana de nevertebrate. Daca maresalul avea coaie, se lupta din principiu si cu germania si cu rusia, chiar daca rezultatul ar fi fost cel mai probabil identic, dar am fi stat cu spatele drept. Noi nu am fost niciodata uniti indiferent de cate uniri s-au facut, astazi ardelenii viseaza la secesiune, oltenii ii dispretiuesc pe moldoveni si invers. Eu n-am vazut in nici o tara atat dispret intre regiuni insa inteleg aceasta divizare, am fost exact la confluenta unor culturi mari, era imposibil ca ardelenii sa nu-i urasca de moarte pe moldveni si invers, pur si simplu au crescuta in culturi diferite dar in aceasi limba. Era mai cinstit ca transilvania sa ramana in austro-ungaria (ar fi fost o tara tare faina daca nu-i desparteau limba), moldova sa faca parte din blocul URSS iar sudul tarii sa fi fost regiune a bulgariei. Polonia a avut niste avantaje pe care romania nu le-a avut. Dar cultura bolsevicilor se duce pe penis in cativa zeci de ani, cea mai de cacao cultura alaturi de cea indiana si islamica, un mix kitchos intre pagani, islamisti si indieni. Din pacate vom ramane cu islamisti si indieni, asa ca n-am facut mare branza, insusi europa va deveni un mix kitchos (sau poate nu) intre indieni, islamisti si restul culturilor occidentale.

  4. #16

    pana la urma s-a facut dreptate. platini saracul de mult a aratat cata coruptie este acolo. acum probabil a ramas singurul om curat si cinstit din fotbalul mondial.

  5. #17

    Este un inceput. Abia astept sa se ajunga si la arbitrajele pe care le-a avut barcelona in champions league sau la felul in care a ajuns qatar sa organizeze campionatul mondial si cum nimeni nu este deranjat de miile de oameni care mor pe santierele acestor idioti.

    • #18

      Stai că e pleonasm: Barcelona Quatar.
      O fi sponsorul? Întreb și eu ca omu neștiutor 😉

  6. #19

    Poate acum va juca si Dinamo in Liga Campionilor, ca prea erau arbitrii impotriva lor …

  7. Iosif a procedat corect.
    Dacă demisiona acum trei ani, ne trezeam cu MM Stoica ștab la FIFA, de organiza turneu itinerant cu meciuri amicale între selecționate mondiale antrenate ba de Țălnar, ba de Țiți Dumitriu sau chiar, oh, quelle horeur, de Aurică Țicleanu.
    Că daca nu Aurică Țicleanu, cine?
    Vivi Răchită?!?!?!

  8. parca 6 din ei sunt in lista de urmariti de la Interpol… :))

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam