Oricât de neîncrezători ați fi, oameni de genul acesta sunt întâlniți mult mai des decât ai crede. În majoritatea lor, femei, au nesiguranța zilei de mâine și tot timpul mai fac câte o facultate, ca să fie la adăpost de greutățile lumii și să se mai simtă încă la școală.

Cunosc personal tipe care au făcut 3 facultăți, absolut fără niciun sens, fără nicio legătură, doar ca să fie făcute. Desigur, au justificări complete, am făcut ASE, dupăa aia Jurnalismul, acum fac și psihologia, ca să iasă din mine un viitor jurnalist de prestigiu. După care fac și un master în domeniu și ajung la 40 de ani fără să știu, în mod real, ceva util și lucrativ.

Fix cazul acesta, atât de mediatizat, vezi doamne, A FĂCUT DOUĂ FACULTĂȚI și DOUĂ MASTERE și acum conduce un TIR. Sigur, e o brânză extraordinară că a ocupat un loc care ar fi putut fi ocupat de oameni care chiar aveau nevoie de facultatea aia și făceau ceva cu viața lor, dar ea era ocupată să fie operator. Cât despre marea șmecherie că conduce TIR, e plin de casiere la Cora cu minim o facultate. Spiru, Bioterra, se găsește o fabrică de diplome care să te ajute să devii intelectual pe hârtie.

Ca idee, TIRurile sunt, astăzi, niște computere cu roți, cea mai mare realizare a ei este că e capabilă să îl conducă și să facă o parcare, ceea ce 90% din colegele ei de sex nu reușesc. BRAVO ei că muncește, dar să lauzi o femeie pentru că muncește este o discriminare jignitoare, dacă era bărbat primea și un șut în cur, Marș la muncă, animalule!
Badumtss!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. Umblând eu când căutam teren pentru casă, găsesc o bucată de teren lângă o casă. Mno, mă duc la casa aia să întreb ce și cum, mă uit peste gard, văd pe unu’ că sparge lemne.
    “Bună ziua” io de colo, se întoarce tipu’, aiurea, era o gagică îmbrăcată în trening, cu caschetă n cap, topor în mână. Era vecina, vreo 25-30 de ani, n avea greață, lucrase la Orange o perioadă, acuma conduce baculantă de aia mare la ceva firmă de construcții, nu mai face comunitate fiindcă “ca femeie e de tot căcatu să te speli în remorcă câteodată”. Barbat su ai zice că tre să fie cât ușa, e un tip cât doua pachete de țigări puse în profil, și ăla șofer de TIR. Așa slăbănog cum e, schimbă roata la TIR în 30-40 de minute.

    • In ziua de azi, soferul are o singura unealta : telefonul.Multe cupluri sot-sotie lucreaza in echipaj, dar ce nu stie lumea e ca sotia merge pe autostrada, sotul baga in rampi, merge pe coclauri etc. Sotia doarme linistita cand sotul conduce, sotul sta de 6 sa nu greseasca gps-ul (wink).Si mai stiu o gramada, deoarece si eu am lucrat pe comunitate, dar nu cu nevasta.

  2. #3

    de fapt stirea importanta e asta:
    www.g4media.ro/jucatoarele-vor-putea-evolua-in-bikini-la-turneul-de-volei-pe-plaja-de-la-doha.html

    erata: ochii mei erau ocupati si am citit altceva. dar merge si asa.

  3. #4

    Toate gagicile care vand haine si cometice in mall-uri au minim o facultate.
    Greseala e si a parintilor ca-i tin cu bani de acasa pana la 25+ ani in timp ce ei o ard la facultati fantoma.

    • #5

      Greseala e si a parintilor care ii indruma gresit pe copii. Cand plodul zice eu vrea sau fac teatru, tu trebuie sa il iei de o parte si sa ii prezinti situatia reala.
      “Nu e nimic gresit in teatru, dar trebuie sa-ti asumi ca la finalul facultatii sunt mari sanse sa mori de foame iar noi cu salariul nostru nu putem sa te intretinem la infinit. Mai bine cauta ceva din care poti face bani. Daca vrei neaparat, exista cluburi unde poti practica in voie teatru, succes in actorie poti avea si fara facultate.”
      Parerea mea.

    • #6

      @zarax asa i au zis parintii unui prieten. Mai aveau putin si ii interziceau. Acum face o galagie de bani. Actor.

      Plm si daca lucreaza la mall sau e sofer de tir, ce? E sub demnitatea voastra si a joburilor voastre nemaipomenit de importante si respectabile din it, online sau marketing?

    • #7

      @nm.bradu nu zice nimeni sa nu te faci actor, dar ai nevoie de un plan de back-up, pentru ca realist vorbind, ce procent din cei care practica aceasta meserie ajung sa faca “o galagie de bani”?

    • #8

      @nm.bradu aici intra doar oameni castiga cel putin 5k oiro. De la 10k in sus abia ai voie sa si postezi commentarii

    • #9

      Zarax a dat un exemplu cu actoria si dupa cum zicea el, putini din aia care fac teatru ajung sa faca bani din asta.
      Apoi eu ma refeream la fabricile de diplome FSEGA/ASE, stiinte politice, studii europene, business si magarii dinastea unde treci 3 ani ca gasca prin apa si la final vinzi tricouri in Zara.

    • #10

      @Zarax, rahat pe batz, e irelevanta facultatea/domeniul. poti castiga mai mult decat decent in absolut orice domeniu, problema e ca astea sunt exceptii pentru ca indrumarea in majoritatea cazurilor e de kkt la fel si educatia.
      poti face teatru. plm acum youtube sau tiktok sau ce alta platforma mai e la moda te poate face star peste noapte si poti rade de toti fraierii care iti spuneau ca vei intoarce cartofi la mec, dar asta doar daca ai viziune.
      de fapt as spune ca acum e cam cel mai bun moment ever pentru domeniile creative dar nu numai, trebuie sa ai destul skill incat sa nu rada orice prost si sa boxezi ca adevaratul pe o platforma unde iti gasesti fani, de acolo te descurci,
      practic in momentul de fata nu prea stiu la ce ar fi utila o diploma in domeniile unde nu ai neaparat nevoie de raspundere

  4. #11

    Râdeți voi, dar femeile aprige, bărbătoase, au un sex-apeal feroce! Eu am o slăbiciune pentru astfel de femei, mă înțeleg mai bine cu ele decât cu majoritatea bărbaților! O femeie care conduce un tir, pentru mine, face cat una cu două doctorate! Eu am incercat sa lucrez ca șofer pe tir, nu mi-a ieșit, a fost de ajuns sa lucrez un an în Spania că tehnico de trafico și să realizez cât își bat joc patronii de șoferii pe tir asa că am renunțat! Pentru o femeie este infinit mai greu, pe lângă faptul că majoritatea femeilor nu au în creier acele skilluri necesare șoferiei, constituția fizica nu le ajuta la sarcinile fizice, mai trebuie sa suporte și avansurile statutilor de pe traseu! Daca tot se promovează egalitatea, femeile cu meserii de bărbați merită toată stima! Nu același lucru îl pot afirma despre bărbații educatori, bone, casieri, mi se par toți niste fătălăi pizdificati. La fel, nu suport femeile mieunate, genul care cer tot timpul ajutor, de la curățat de cartofi la carat o plasa ușoară!

    • #12

      sa vezi cum e sa lucrezi dispecer in firma de curierat :))) magic. not. tu si 100 de soferi =))=))

    • #13

      @filipa – știu, este tot o meserie de bărbați! Dar trebuie să știi să injuri birjărește!

    • #14

      Am incercat eu la un interviu să văd ce înseamnă dispecer. Nu mulțumesc. Ești efectiv sclav. A se citi sclav, pe bani de semințe. M-am făcut electrician in schimb.
      Apoi de acolo m-am dus pe automatizări industriale. Best choice ever. Fără facultate în domeniu. Limbă engleză, electrică, permis de conducere și dorința de muncă. Fast forward 3 ani mai târziu mă apucam de inginerie, ca să nu mai fiu văzut ca un simplu tehnician și să îmi pot lua niște certificări, care au nevoie de diplomă.
      Ca un absolvent de studii superioare de 2 lei, pot spune că e cea mai mare pierdere de timp, fără perspective reale de a fi mai bine plătit. Altfel nu merită efortul. In loc de 3 ani la Spiru Haret, mai bine 3 ani de muncă ca specialist într-un domeniu, iar apoi după ce există suficientă experiență, ca să dispară frica de a nu ști să facă ceva, direct la o facultate de inginerie. Și aia e.
      Nu pierdut vremea și futut timpul.

    • #15

      Nu neaparat :)))) dar, nah, pot sa nu ma repet. 90% baieti ok inclusiv baietii care faceau extern, cu restu de 10% era simplu, faceai un pas in fata si raspundeai la fel, nici un pas in spata, dupa 3-4 lesinati elegant nu a mai misca unul in front.

    • #16

      @ionut m – ai dreptate, și eu tot incerc să conving pe unii mai tineri că în ziua de astăzi este mult mai bine și mai rapid sa intri in bani învățând bine o meserie după liceu, decât să faci o facultate. O meserie tehnica sau din domeniul construcțiilor, un mecanic auto, sunt cu adevărat brățară de aur. Multi pierd vremea in facultate trecând că gașca prin apă și la final, daca nu ai învățat sau nu ai pile, ești pierdut. Știu absolvent de drept, cu vise mari, dar a ajuns jurist pe 4000 lei! Nu au avut părinții pile sa fie avocat , știți voi, sa fie ucenic pe lângă unul! Și știu om care câștigă din glet și zugrăveli 10000 lunar! Eu sunt geograf, am pierdut timpul in facultate și m-am chinuit muncind noaptea și făcând cursuri ziua iar după sesiune îmi făceam griji unde dorm și ce mănânc peste vara! Deoarece părinții erau prea săraci sa mai fiu și eu o gura în plus! Cursurile erau parfum , eram pasionat de geografie! Dar norocul meu a fost că după facultate sa lucrez în Spania în interioare, am făcut bani de un apartament acolo, un teren, mașina și, mai ales, o muncă pe care o pot face și în prezent după serviciul de la birou! Am nevoie de 1000 lei, pun un anunț, intr-o săptămână am banii! Eu nu știu ce înseamnă împrumut din banca sau de la neamuri! Senzația de independență financiară e ceea ce apreciez cel mai mult! Dar, este adevărat, m-am obișnuit cu greul, cu economii și cu disciplina interioara încă din tinerețe!

    • #17

      io inteleg ca-ti aperi meseria, succes, bafta, bravo tie!
      da’ dupa 10 ani de gleturi si zugraveli, ai plamanii praf – ca nu poarta nici dracu’ masca, ai coloana terminata, pielea-i ca asfaltul… nu toata lumea e fericita cu 10k din zugraveli.
      depinde si cum vrei sa traiesti, io stiu o vorba de-a bunicului: decat 10-n soare, mai bine 5 la umbra.

  5. #18

    “pe camion nu-ti trebuie decat strictul necesar”
    minutul 1:20 din reportaj www.digi24.ro/video/soferita-de-tir-cu-doua-facultati-1456866
    barbaxu tine in mana un iphone 12 PRO, un telefon care pleaca de la 5800 lei :)))
    amarati rau astia de pe TIR

    eu insa o respect pe fatuca aia, sincer
    la cum arata – fiind inalta si bunuta – ar fi putut sa vina lejer la bucuresti si-n cateva luni, 1 an maximum de supt acadele pana la bat prin multinationale ar fi devenit macar sefa de departament, asta daca nu presta prin vreun partid

    Asa ca bravo doamna Catalin Deac Vlasin!

    p.s. divorteaza de vasile!

  6. #19

    cred ca motivul principal pt care diversi copilasi aleg chestii total gresite e pt ca raman acasa. si e simplu sa faci ceva “de suflet” cand esti intretinut si nu ai grija banilor. daca trebuie sa pleci in alt oras, tara etc la studii si perspectiva unor venituri e fix din propriile eforturi atunci se regleaza rapid partea cu alegerile de tipul asta.

  7. #20

    Tirurile sunt computere cu roti? :)))) Cred ca 99% din comentatorii de aici nu ar fi in stare sa plece de pe loc cu un camion daca se urca la volan, si asta la mersul in fata. Nu trebuie sa le pornesti cu faclia, ca pe alea Roman, nici sa le repari de 3 ori pana la destinatie, dar nu e o munca usoara.

    • #21

      “Pentru toate celelalte exista Euro Truck Simulator”

      …2.

    • #22

      felicitări că nu ai priceput esența, eu recent chiar am jucat șah live cu un amic șofer de tir în timp ce avea vreo 20-30 min de drum drept pe autostradă și era pe pilot automat.

    • #23

      99% din comentatorii de aici daca fac scoala de soferi pt C/D (sau care e ala de tir) or sa stie sa plece cu camionu de pe loc si sa faca restul.
      Ai servo, cutii automate toate cele, nu mai tre sa apesi ambreiaju sau sa tragi de volan ca un animal.

    • #24

      “sau care e ala de tir” arata ca de fapt nu stii prea multe despre treaba asta. Sa fii sofer pe tir nu inseamna sa apesi pedale si sa tragi de volan, esti responsabil pentru ce ai in remorca, trebuie sa stii sa asiguri marfa sa nu se propteasca in prelata la prima curba, sa stii sa o asezi astfel incat sa nu te arunce nici pe tine de pe drum, nu ai ocazia sa iti faci dus zilnic, poate nici sa gasesti o toaleta decenta sau chiar deloc, petreci mult timp singur in cabina, programul de somn si mesele sunt haotice, conduci un monstru de 40 de tone care pleaca greu de pe loc si opreste si mai greu. Nu doar scoala de soferi te face sofer de TIR.

    • #25

      Daca insisti putem fi pedantici pana maine.
      Ideea generala ca nu prea mai ai nevoie de cine stie ce atribute fizice (sau intelectuale) pentru a conduce un tir. E o masina mai mare, cum inveti s-o conduci una inveti s-o conduci si cealalta, nu e rocket surgery. Toate alea cu asigurarea incarcaturii, cum sa nu sari de pe drum & co… aia te invata la scoala.
      Mergand mai departe ramane doar modul de viata un pic mai haotic dar si acolo exista variante si variante.
      La fel ca in toate domeniile nu scoala te face profesionist dar sofer de tir nu prea mai e o meserie in care e de dat la stiri ca lucreaza o femeie. Defapt niciuna nu ar trebui sa fie daca ne luam dupa feministe, hai la mai multe femei sofer de tir, miner, zugrav si alte alea.

    • #26

      Știe prietena mea Delia despre plc-uri și scheme electrice, de îmi dă clasă în SeeElectrical. Programează puștoaica aia rupe. Și este o fantomă de femeie. Cred că are 45 de kile cu geacă parka pe ea.

    • Mi-a plăcut mult reportajul ăsta, care descrie viața de șofer de TIR:
      Europa regelui Marcel pressone.ro/europa-regelui-marcel

  8. #28

    Ce este Bioterra – facultate ceva sau firma la care lucreaza fata pe tir, ca nu inteleg din articolul tau ?

  9. #30

    eu nu inteleg de unde e admiratia asta cu “are 2 facultati”. de multe ori asta inseamna ca esti incompetent sau nu poti gasi de lucru pe prima facultate facuta si te orientezi pe altceva. cel mult e un semn ca la 18 ani n-ai stiut sa te orientezi ca lumea sau ca te-ai saturat de primul domeniu.

  10. #31

    Este un tabu social faptul ca anumite meserii sunt practicate de un anumit sex, printre aceastea este si meseria de sofer de tir, care in majoritatea cazurilor de duce cu gandul ca este o meserie practicate de barbati asa cum postul de secretara te duce cu gandul la o femeie frumoasa care face cafea…Exceptiile confirma regula…

  11. #32

    Exista o gluma in bransa sofereasca, cum ca de cand o aparut cutia de viteze automata si gps-ul, toti prostii s-au facut soferi.In ziua de azi nu mai faci pene pe drum, schimbat discul de ambreiaj, desfundat conducte, in general stat cu cabina in cap cum se zice.Trebuie sa stapanesti bine Reg. 561, amenzile is tare mari, grija sa nu faci evenimente in trafic, trebuie sa stapanesti hartogaria (acte, incarcari, descarcari).Daca lucrezi cu ADR (marfuri periculoase) mai multe restrictii si hartii.E o meserie unde in scoala de soferi inveti 1% si restul le inveti cu timpul si din pacate le cam inveti pe pielea si portmoneul tau.Ca-n orice meserie, la inceput esti prost si apoi te tot perfectionezi.Si binenteles ca foarte mult conteaza si ce mai stii pe langa : o limba straina, putina informatica.Toate ajuta.Si e important sa fii un bun gospodar, deoarece daca de exemplu nu iti place sa gatesti, bagi conserve zilnic.La fel cu igiena si in general cu tot.O meserie unde poti castiga oarecum bine (pe comunitate in sistem 6 saptamani plecat – 2 acasa castigi undeva la 2000+€, salariul de regula minim pe economie si restul diurne cat timp esti plecat, iar acasa salariul/nu toti dau minimul pe economie, depinde de firma).Tipa din video e la nivelul habarnista, de aia sotul ei e mereu cu ochii in oglinzi.Probabil daca continua, va deveni mai buna in timp.

    • #33

      @vpx – nu e deloc ușor, este o meserie in care ești la cheremul șefilor care îți dau comenzi. Iar dacă te iei in gura cu ei te alegi cu multa muncă și bani putini! Merge când ești tânăr burlac, dornic de călătorii și aventura, după căsătorie nu merită. Se mai poate continua și în cuplu, daca șofează și nevasta, in doi poți lua curse lungi. Știu cupluri care fac bani grei in SUA, dar au camionul lor. 2000 euro fac și eu în țară și dorm in patul meu in fiecare seara!

    • #34

      @Faiantaru’-Sunt vremuri si vremuri.Am un unchi, facea Rusia, Irak sau Siria pe vremea lui nea Nicu, facea la o cursa 30-40.000 de lei.O Dacie era cca 70000.Daca aducea cacat de dincolo. il vindea.In spiritul asta multi copii s-au facut soferi in anii ’90.Acum stii de ce nu se mai fac?Renumele prost al meseriei de sofer : munca multa, bani putini.La noi sa faci scoala de soferi C D E plus atestate/card taho cre ca te duce spre 10000 de lei.Ce copil sarac are banii astia?Copiii cu bani nu se fac soferi.

    • #35

      @vpx – ai dreptate, sunt vremuri și vremuri! La orice activitate, pionierii își asumă cele mai multe riscuri, dar și castigurile sunt pe măsură. Când se duce vestea și apar tot mai mulți scad castigurile până nu mai merita. Și eu am cunoscut om în Londra care a plecat din tara prin ’91/’92 trecând prin Eurotunel din Franța intre vagoane, riscandu-si viața, dar care apoi trimitea bani în țară tot la 6 luni pentru un apartament, când erau 10/15000 dolari. Avea 14 apartamente și spații comerciale în Sibiu, făcute din munca în construcții. Sau antrenor de rugby care, înainte de 1989 aducea aur din Polonia după ce vindea acolo tricouri și și-a luat în Suceava 2 apartamente. Sau părinții lui mandache, milionarul, care au făcut bani la greu la negru cu bazarul din Suceava! Sau Becali care aducea trei tiruri cu blugi din Turcia săptămânal, când o pereche era salariul pe o luna in Romania. Și apoi cu banii a cumpărat terenuri ieftine când nimeni nu le intuia potențialul. Înainte era o lipsa acuta de produse și o slabă reglementare care a făcut posibilă apariția unei clase de bogătași din oameni curajoși și cu ceva bani. Acum lipsurile au fost acoperite de apariția multinaționalelor și s-a reglementat orice portiță de îmbogățire pentru cei făra conexion! Acum e vremea it-stilor, a videochat-ului, a dezvoltatorilor imobiliari, dintre activitățile bănoase legale! Ceilalți – la munca multa și sclav la banca 30 de ani pentru 4 pereți!

  12. #36

    Am o verisoara (cam tampita de felul ei) care o facut o facultate, privata cred, ceva cu mediul.S-am intrebat-o : ” Ce specializare faci? /La mediu… /Bine tu,da’ la ce,la ape, paduri, submarine subacvatice?/Nu, la mediu… ”
    No, este ca ii o proasta, dar absolventa de studii superioare aka intelectuala, titrata, cum se prezinta 98%pe Tinder.Si daca le iei in engleza te saluta ” haududu”.

  13. #37

    Cunosc un educator de grădiniţă,bărbat,pe care îl iubesc necondiţionat şi copiii şi părinţii.Copiii cel puţin sunt fascinaţi la lecţiile lui,nu mişcă nu respiră.Şi nu,nu e pizdificat deloc,toate colegele suspină adânc după el.

    • #38

      N-o fi pizdificat, dar o gena gay tot trebuie să aibă!

    • #39

      Daca nu vine la ore cu gleznele goale, e ok.

    • #40

      Faptul că are două facultăți e relevant pentru doamna tiristă- ori le-a făcut din pasiune ori le-a făcut degeaba.

      Am colege pe mare-vorbesc de ofițeri, personal navigant, nu auxiliari pe pasagere.
      Profesional, toate sunt pregătite impecabil, fie că sunt din Filipine(da, chiar și din Filipine) Africa de Sud, Germania, Danemarca, Olanda, UK, România. Dar când vine vorba de leadership skills apar probleme, care țin de biografia fiecăreia- unele care pot comanda natural bărbații fără nicio conotație sexuală, altele care se crizează din te miri ce, altele care își desfac mai mulți nasturi la cămașă/salopetă și sexualizează cam orice context-si câteodată astea iscă conflicte serioase la bord. Pentru că cei mai problematici sunt bărbații care uită de orice fel de decență profesională încercând să marcheze câinește la câte o colegă. Am văzut comandanți si șefi mecanici transformați în libidinoși nervoși, ceva grotesc.

      Femeile care aleg profesii predominant masculine au respectul meu, dacă sunt pasionate cu adevărat de domeniul respectiv, dar să nu uite că de multe ori atavismul bărbaților le va face viața amară, mai ales când activează intr-un mediu perceput ca masculin.
      NB-am lucrat cu femei care dădeau lecții de navigație unor ofițeri egali in rang, dar aproape niciodată invers(cu excepția acelora care sexualizau), erau cel mult la același nivel-poate pentru că femeile studiază mai acerb și simt nevoia să demonstreze mai mult.

  14. #41

    Poti sa faci orice daca pui osul la treaba. De fapt aici e problema, ei nu pun osul la treaba. Faci sa zicem ceva IT ca e la moda. Dar tu nu vrei sa inveti niste algoritmi sau vreun limbaj ca sunt “grele” si e bataie de cap. La fel la Drept, tu esti pleazna, crezi ca daca iei un costum pe tine si mirosi frumos si vorbesti verzi si uscate ca si actorii in filme e ok. Si esti trecut prin facultate ca doar dai bani si profesorii nu sunt fraieri, tu esti de fapt fraierul. Si apoi te lovesti de zid si zidul e simplu: altii sunt dispusisa se chinuie sa faca proiecte informatice din facultate, sa isi bata capul si sunt angajati ca incepatori in IT. Altii, “tocilari” invata materiile de drept si isi formeaza limbajul, cunosc legile, ajung stagiari. Si boul inca crede si acum ca lumea ii e datoare ca a facut doua facultati si un master.

  15. #42

    Am văzut acum ceva timp un reportaj cu o tinerică care avea un salon de freze, adică coafor. Tipa aia avea terminată o facultate de robotică care, mă gândesc, nu o poate face chiar orişicine şi mă gândeam : cum plm să tragi 4-5 ani să înveţi chestii tehnice şi după ce termini o facultate de robotică să te apuci de făcut freze ?

    • #43

      Pentru ca am terminat o facultate, unde una din specializari era automatizari, iti pot zice ca e foarte plausibil sa termine robotica si sa faca altceva.
      Cel putin in vremea mea 10+ ani in urma:
      – exista discriminare pozitiva fata de fete, nu in sensul ca erau favorizate , ci in sensul ca profesorii erau mai putin marlani cu ele, exceptie faceau profesoarele care erau la fel de marlane cu toata lumea 😛
      – ca sa poti termina asa o facultate trebuie sa ai o gandire matematico-logica… atat. Poti sa fi cat de loaza, daca ai gandire logica, tii minte regulile si treci pana la urma examenele. Au fost parca 3 cursuri la care a trebuit sa tocesc : fizica cuantica, teoria sistemelor si electrotehnica.
      – din seria mea doar vreo 20 % au ajuns sa fie pe job-uri de inginerie. Din restul de la programatori web ( majoritatea ) , la profesori, si pana la manageri de magazine de electrocasnice.

  16. #44

    Am făcut liceu facultate și master pe umaniste, lucrez in domeniul in care am studiat dar banii sunt putini și după zece ani, de nevoie, am făcut școală de șoferi și mi-am cumpărat un camion de 7,5. E cel mai greu lucru pe care l-am făcut, condusul camionului.
    E drept ca am condus putin, pe drumuri proaste, noaptea si întotdeauna obosit rupt dar am mare respect pentru cei care fac munca astăzi de zi.
    Cat despre facultăți făcute aiurea, vina e a sistemului de învățământ care nudezvolta calitățile naționale elevului și nu il conduce spre ce i s-ar potrivi.
    De aceea la sfarsit de liceu absolvenții nu au habar ce pot și ce ar vrea sa faca in viață și dau din colt in colt.

    • #45

      “si întotdeauna obosit rupt ” – tu probabil vezi asta ca un badge of honor , eu o vad ca o inconstienta criminala.

  17. #46

    La noi inca persista conceptia aia comunista cum ca e greu sa intri la facultate dar dupa ce termini primesti repartitie si ai loc de munca. De aia parintii isi vor odraslele studenti si se lauda cu asta. Pe vremea aia cam 15% din populatie avea facultate, era o smecherie, aveai post la oras, etc.
    Ce nu pricepe romanul azi e ca facultatea o termina orice idiot si nu te ajuta cu mult.

    • #47

      Cât de întâlnită este percepția asta. Lucrez în învățământ și mă lovesc extrem de des de ea. Colegii titulari de peste 50 de ani nu își pot explica de ce eu a trebuit să dau examen 7 ani la rând să prind un post de titular deoarece ei au prins repartiția de la facultate sau au dat în anii 1990 un examen. Am auzit replici de genul – ,,Eu am învățat și am luat 7 la examen și m-am titularizat”. Uită să mențioeze că erau peste 50 de locuri titularizabile pe un județ. Încerc să le explic că astăzi poți să ai și 10, dacă nu sunt posturi, te duci și anul viitor la examen și speri să se scoată ceva.