Îl mai țineți minte pe Victor Ponta? Cel care, în calitate de prim ministru, implementa o lege, după care, în calitate de deputat, vota împotriva ei?
Iată, PNL demonstrează aceleași calități umane deosebite.
După ce Marcel Ioan Boloș, ministrul de finanțe PNL a cerut impozitarea concediilor medicale pentru bolnavii de cancer (sper că nu e cineva suficient de naiv încât să creadă că marioneta liberală are decizii de astea de capul lui), același PNL vine și anunță, inclusiv prin postări plătite, că e alături de bolnavi și e o nedreptate ce se întâmplă.

Nu știu care e termenul medical exact pentru genul acesta de comportament.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

29 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Bipolaritate. Dar mai degraba incompetenta.

    35
    • #2

      Nu se exclud una pe cealaltă.

      19
    • #3

      Și pe deasupra niște prostie. Crasă.

      9
    • #4

      @Zarax: dedublarea personalitatii e prezenta in mai multe afectiuni. avem de altfel cateva exemple care bantuie pe aici

      6
  2. #5

    Da, nu sunt de acord cu impozitarea concediului medical, e o tampenie. Dar ce se poate face contra abuzurilor tot mai dese ? Nu va dati seama in unele cazuri cat de gros este soricul.

    5
    • #6

      abuz insemnand ca omul sta acasa pe spaga medicului de familie si banii angajatorului (medicalele de scurta durata sunt platite de firma) si chiar daca indemnizatia cuvenita este 80% din salariu brut sa zicem oricum castiga mai bine decat daca ar fi fost la lucru (lipsesc contributiile si impozitul).

      Probabil masura justa ar fi ca, macar in cazul medicalelor de scurta durata (viroze, afectiuni simple, samd), plata CM sa nu poata depasi netul aferent brutului din contractul de munca, idk.

      6
    • #7

      babaeti, relax!
      sumele provenite din CM erau scutite de plata CASS 10%- contributia la asigurari sociale de sanatate – atat!
      celelalte contributii, CAS 25%- contributia de asigurari sociale (la pensie, adica) si impozitul de 10% se aplicau si se aplica in continuare veniturilor care provin din CM.
      deci au bagat si CASS10% la medicale, restul erau.
      bonus: CM se calculeaza ca medie a veniturilor din ultimele 6luni, din care se scad contributiile cas, cass – asta-i noutatea! – si impozit.

      14
  3. Eu cred că sunt suficient de abili și cunosc psihologia populației.
    Ca orice hoț, se bazează pe “iuțela de mână” a lor și nebăgarea de seamă a populației. 🙂
    Nu sunt bipolari, nebuni sau cum vreți să le spuneți, nu au această circumstanță atenuantă.
    Sunt doar nemernici, își cunosc populația (știu că suntem proști, avem memorie de caras auriu, nu avem coițe, suntem indolenți, etc.) și nu le pasă, nu au pățit niciodată nimic.
    Merg totdeauna pe principiul corzii întinse la maximum, întind coarda până pleznește. 🙂
    Poate vorbesc tâmpenii, nu e prima dată. 🙂

    50
  4. #9

    Se cheama “mi se rupe de toti prostii din tara asta”

    16
  5. #10

    sigur nu ADHD, că voi s’teț creativi; nu știu cum e în românește, da’ pe latinește vine “dolor la penis di sufrageos captivos”

    9
  6. #11

    Nu e nicio boala. A primit omul un nou ordin de zi, a intors-o ca la Ploiesti. Simplu.

    15
  7. #12

    Cel mai pervers este ca vor scoate impoitarea doar pentru concediile medicale ale bolnavilor de cancer plus mame gravide si inca ceva. Majoritatea concediilor medicale raman impozitate. Penibil este ca toti aplaudam ca se scot alea fara sa constientizam ca restul raman impozitate. Masura aceasta ar fi trebuit anulata cu totul.

    22
  8. #13

    Stati sa vedeti distractie cu conventiile de evitare a dublei impuneri… care fac fix inversul a ceea ce intelege cineva fara cunostinte in domeniu cind aude denumirea.

    5
  9. #15

    Ei o fac in deplina cunostiinta de cauza, nu e nicio boala mintala. E ticalosenie. Exact cum si Sosoaca zicea ca vaccinul produce infertilitate pana la a treia generatie. Toti o credeau proasta, dar ea era doar ticaloasa. Si suficient de tupeista sa zica asta fara sa clipeasca.

    S-ar putea incadra la psihopatie si, fiind vorba de politica, its not a bug, its a feature.

    16
  10. #16

    pleci de la o premisa gresita. bolile psihice nu afecteaza politicienii, nu pe ei mai exact.

    4
  11. #17

    disonanta cognitiva

    3
  12. #18

    Puțin offtopic, dar chiar încerc să înțeleg: de ce căcat trebuie să platești contribuție la sănătate dacă închiriezi casa?? Ce se poate întâmpla, să intre veceul în concediu medical? Să leșine apometrele când vine întreținerea? Scuze de intruziune, dar efectiv mi se pare una dintre cele mai mari nesimțiri din România.

    11
    • #19

      pentru ca pot sa te oblige. cine vrei sa plateasca cass, bombardierii, dilarii, curvele sau minerii?

      12
  13. #20

    Cred că e greșit dacă ne închipuim că putem vorbi de “politicieni” ca despre o haită care acționează sau se exprimă gen “toți ca unul”.
    Impozitul a fost introdus de ministrul Boloș în intenția lui de a face rost de bani știind ce fel de “medicale” se poartă la stat, unde a lucrat toată viața.
    Eliminarea impozitului a fost propusă de opoziție în intenția lor de a face ceva.
    Triumful eliminării impozitului este comunicat de PNL prin contracte de consultanță politică (unde ministrul respectiv probabil nu are nimic de spus) în intenția partidului de a mai salva ceva.
    Și tot așa.

    5
  14. #21

    “Ciolacu: Au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi / Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri”

    O cunostiinta a avut o fractura deschisa la picior in Italia, a stat aproape un an in concediu medical. Pleca de acasa strict pentru a merge la medic, putea fi controlata oricand daca este acasa, fiind in concediu medical, sa se vada ca nu este vrajeala. Si din cate am inteles, acolo chiar se controleaza. La noi, Ciolanu zice ca oamenii stranuta si stau acasa. Bun. Facem ceva, verificam, f’tem niste amenzi sa se invete minte lumea? Naah, bagam impozit la toti.

    Fix ca la apometre, cum a mentionat cineva mai sus…se face totalul consumului la apometre si se compara cu apometrul central din subsol. Si ghici, iese ca zeci de metri cubi de apa s-au evaporat. Ce e de facut? Se imparte diferenta la toti, stim ca s-a furat dar csf, ncsf, mai rau sa nu fie, viata merge inainte, bucurosi platim toti.

    10
  15. #23

    O statistică cu concedii medicale câte sunt la stat și câte la privat să știm și noi o treabă

    4
  16. #24

    bine ca acopera gaurile din buget cu cei 10% pe care-i iau de la mine de pe bonurile de masa… fmmm viata, in loc sa iau 2 kg de vita sau 4 kg de peste ii dau lu ciolacu nu i-ar inghiti in plm pamantul odata ca m-am saturat de jepcarii astia, de toti, o apa si-un pamant.

    10
    • #25

      Nu iti ia nimeni cass specific, pe chirie. Iti ia cass in baza declaratiei de venituri non salariale care cumuleaza toate veniturile din aceasta categorie (dobanzi, profit din tranzactii financiare, dividende, chirii, etc, etc, etc) DACA suma acestor venituri depaseste un plafon minim (parca 6 salarii minime pe economie, nu mai stiu exact) iar cuantumul platit se plafoneaza la 10% din 24 salarii minime pe economie, indiferent cu cat depaseste venitul tau acest plafon.
      Principiul este ca se aplica cass la tot venitul, salarial si non-salarial.

      Nu e placut pentru ca ne-am bucurat o buna vreme de o aplicare schioapa logic care ne-a lasat cu acesti bani in buzunar dar altfel, e absolut normal.
      Si suntem totusi norocosi ca avem posibilitatea sa platim cass si sa beneficiem de serviciul de sanatate public (ala care e, nu discutam calitatea lui aici) si altfel decat din postura de salariat sau de pfa. Inclusiv din mana, pe baza de vointa si declaratie proprie, chiar daca declari 0 venituri.
      In ES de exemplu, nu poti beneficia de niciun serviciu social, inclusiv sanatate publica, daca nu cotizezi in calitate de ANGAJAT sau PFA.
      Daca tu alegi sa activezi 100% independent facand bani in ORICARE alt mod (legal) decat cele doua mentionate, NU POTI beneficia de niciun serviciu public, sub nicio forma, pentru ca NU POTI PLATI independent nici un fel de contributii sociale (sanatate, somaj, pensie, etc).
      Singura cale sa dobandesti acces la servicii de sanatate este ASIGURARE PRIVATA. Dar pensie, somaj, etc, uita-le, acolo nu poti face NIMIC ca sa iti mentii protectia activa.
      Sigur, pe orice fel de venit independent faci, vei plati impozitul pe venit (in general mai mare ca in RO) prin declaratia anuala de venituri, dar de banii aia primesti doar drepturi generale (rezidenta, scolarizare, protectia politiei, drept de vot, d-astea).

      1
    • #26

      300 de euro sunt 300 de euro:)

    • #27

      Plm, s-a dus in craci commentul.
      Era @ Victor mai sus, cu cass la chirii.

    • #28

      @Tom: doar că ES nu e România. Înțeleg ideea de a cotiza pentru veniturile pe care le obții legal, dar nu aberația asta. Oricum voi plăti impozit pe venitul obținut din chirie, dar să mai scot din buzunar încă aproape 800!! de euro, pe CASS, e noaptea minții.

      Și pentru ce? Doar ca să nu se degradeze 48 de metri pătrați câți ani om fi noi plecați din țară. Măcar de aș beneficia de sistemul medical românesc. Wait, mai bine nu 🙂

  17. #29

    nu am crezut ca voi zice asta vreodata, dar PSD e mult peste PNL

    1

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.