Apple vor să vină şi ei cu atât de obosita noţiune de cloud şi la muzică. Adică ei îţi pun la dispoziţie clodul lor de servere, unde tu să îţi urci muzica, fără să te verifice dacă e piratată sau nu.

Mai ţineţi minte, acum câteva luni, cum twitter a fost obligat de un judecător american să pună la dispoziţia nuştiucui logurile unor useri, pentru că au făcut infracţiunea de a aprecia ce făceau cei de la wikileaks?

Ce i-ar opri pe unii judecători americani, la cererea puternicelor case de discuri, să ceară informaţii despre muzica pe care o ascult eu din cloud? Iar ei să vadă că am de fapt 100 000 de melodii piratate şi să mă pună să le plătesc la preţul de 3 dolari melodia, cum se face în mod normal în procese de gen?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

23 comentarii Adaugă comentariu

  1. Nu i-ar opri nimic. Din contră, cred că pe undeva cam ăsta e scopul. Cu toate că dacă s-ar ajunge aici, Apple ar pierde foarte mult din popularitate.

  2. #2

    Dacă te mănâncă în fund să piratezi, măcar nu pune marfa de furat în cloud.
    Pe de altă parte Apple îţi va da posibilitatea să intri în legalitate, pentru $30 pe an îţi dau variantele HQ şi fără DRM ale melodiilor tale “ripuite”.

    • #3

      janel » nu iti imaginezi cati ‘hackeri’ retarzi sunt pe net.

  3. asta e ce nu se spune nimanui. si in EULA de la Chrome initial bagasera astia niste paragrafe criminale referitoare la dreptul lor de a-ti distribui datele personale, si a iesit cu taraboi

  4. Cu nimic diferit de google music – o mișcare venită mai mult ca sigur ca să contracareze ce face google pentru Android. 🙂
    Așa că aștept să vină google music – same bullshit, better(more trustworthy) provider.

  5. Arhi, de fapt sa te puna sa platesti 3$/melodie e egal cu a scapa usor.
    Daca demonstreaza ca si altii au ascultat muzica piratata de tine, iti fac o estimare de mori.
    Eu nu cred ca solutiile astea de cloud. Ce te faci daca ramii fara net ? Te uiti la iphone ? Si ma gindesc ca sintem una din tarile foarte bine dezvoltate in ceea ce priveste infrastructura de internet. Daca si la mine in mijlocul cimpului mi-au tras internet, e clar ca ceva avem.

  6. #7

    @jules: nu te obligă nimeni și nimic să te muți pe norișori. Nu iţi convine, sau nu ai bandă, ia un HDD mai mare. Sau două, la ofertă.
    @Dorin: aberezi cu graţie. Cele două servicii (Apple iCloud şi Google Cloud) sunt atât de diferite încât nici nu îţi imaginezi.

  7. 3$/melodie e foarte putin: blogs.wsj.com/law/2010/11/05/copywrong-again-minn-woman-keeps-fighting-riaa-keeps-losing/
    1.5 milioane de dolari pentru 24 de melodii.

  8. #9

    n-are cum sa-si dea seama daca piratezi sau nu. poti uploada melodiile de pe cd-uri! nu poti vedea pe un fisier daca e piratat sau nu, astea-s prostii. deci stati linistiti, nu se intampla nimic. atata ca pentru 29 dolari pe an, poti sa iti transformi muzica importata de pe cd-uri (pe care se considera ca le-ai cumparat legal) in colectie digitala.

  9. #10

    Nu cred ca vor permite sa stochezi in cloud mp3-uri care nu sunt cumparate prin iTunes.

  10. #11

    ba da mai terminati odata in pula mea… sa mor io, parca sunteti prosti. voi macar ati citit ce scrie pe site? va documentati inainte sa dati drumu la tampenii pe gura? scrie clar ca ai voie sa uploadezi si mp3-urile care nu provin din itunes (de exemplu, care le-ai importat de pe cd). cum nu exista absolut nici o diferenta intre un mp3 importat de pe cd si unul downloadat, nu are nici dracu (nici macar steve jobs, care este peste dumnezo’) cum sa te controleze.

  11. #12

    Asta imi aduce aminte de Portal si faza aia cu “the cake is a lie” sau aia cu “it’s a trap”, de nu mai stiu unde.

  12. Controlu e scopu 🙂

  13. #14

    Din cate am inteles eu din prezentarea iCloud, acesta nu este un “harddisk” unde este stocata informatia. Ci este un serviciu de sincronizare a informatiei pe toate dispozitivele conctate la “nor”. Adica iti pui o melodie pe un dispozitiv, iar “norul” are grija sa iti updateze toate celelalte dispozitive. Sigur ca sunt mai multe modalitati de a implementa tehnic o astfel de solutie, dar se poate realiza si fara ca Apple sa stocheze toata muzica pe serverele lor. Atata timp cat informatia este tinuta pe dispozitivele clientilor, iar serviciul este doar de sincroniza, nu cred ca pot fi constransi sa divulge informatiile private ale clientilor.

  14. Eh, Apple iCloud (prezentat din nou ca o inovație revoluționară, când de fapt s-a mai făcut așa ceva, doar că s-a făcut fără marketingul Apple) e destinat userilor de mac care niciodată nu descarcă muzică ilegală – toate piesele și le cumpără tot de la Apple, prin iTunes.
    😀
    Buy from iTunes, store on the iCloud, listen on your iPod, live your iLife…

  15. E greu sa citesti inainte sa comentezi.

    Apple nu stocheaza melodiile tale in cloud. Iti scaneaza melodiile, dupa care iti gaseste in baza lor echivalentul. Pe care poti dupa sa il ai si pe restul iDevice-urilor.

    Not to mention, nu exista streaming.

    Engleza asta, mare chinezarie pentru unii.

  16. #17

    Mai nasol ar fi că ar da şi de-astea: en.wikipedia.org/wiki/Gag_order deci nu am şti 🙂

  17. Daca iti permiti sa dai $25/an penru iTunes Match nu cred ca reprezinta o problema. In al doilea rand nu stiu daca serviciul va fi valabil peste tot (Amazon e valabil doar in US, din cate stiu).

  18. oricum iCloud nu se refera doar la muzica, ci la un intreg ecosistem pus la punct de Apple, si nu e destinat doar utilizarorilor de Mac

  19. observ ca multi comenteaza inainte sa citeasca articolul..

  20. #21

    urca numai manele si n-ai treaba 😛

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam