Unii dintre voi sunt contribuitori la Patreonul meu (și vă mulțumesc foarte mult, mă face să simt un gâdilici de plăcere pe interior știind că există oameni care sunt dispuși să îmi ofere o părticică din ce au, pentru că le înseninez zilnic ziua)

Azi, cu ocazia unui spam de la Patreon, am aflat și eu chestii. Deci fiți atenți. În acest moment, din banii voștri, dacă plătiți din iOS, Apple ia cam atât.

Pe scurt, dacă îmi plătiți 10 euro, 3.80 euro se duc comision la Apple. Din ce rămâne își ia comision și patreon vreo 2, iar la transferul banilor în contul meu se mai plătește 1 euro.

Dar nu este suficient, vagi amici, pentru că, de luna viitoare, Apple mărește comisioanele.

Practic, pentru ca la mine să ajungă sub 9 euro, un om trebuie să plătească 14.50 eur0, din care 5.51 se duc la Apple. După care se aplică restul de comisioane.

Nu am vreo soluție în afară de a nu mai folosi iOS pentru așa ceva. Oricum, mi se par niște comisioane absolut aberante, bazate pe faptul că, teoretic, celui care primește banii nu ar trebui să îi pese. Dar mie îmi pasă, că niciunul din noi nu e milionar.

Bine, chestia asta nouă nu se aplică pe conturile gata create, vechi, ci doar la cele de după intrarea în vigoare. Și NU am bifat să se mărească prețul, ca să se acopere comisioanele. UE Apple, aia e.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.