Pățită de un cititor

Sambata, 28 decembrie 2013, ~ora 16, intrarea in localitatea Supurul de Jos, judet Satu Mare.

Pe partea stanga a drumului, fix la intrarea in localitate (deci nu pe sensul meu de mers) – 3 indivizi.

300 de metri mai incolo, o masina alba, o Dacie 1310, fara nicio inscriptie, parcata de-a curmezisu.

Unul din indivizi pare sa aiba uniforma de politist. De la ~110km/h reduc brusc la 50km/h, poate sunt baietii cu radarul.

Din fericire nimeni in spate, asa ca mi-am permis frana brusca.

Trec pe langa indivizi – 2 imbracati in civil, 1 imbracat aparent in politist (fara chipiu) – se uita la mine si imi baga un ranjet, amuzat probabil de faptul ca am franat.

Nicio masina oprita langa ei. Continui drumul si ma gandesc. Am auzit de cazuri cu echipaje false de politie, e numai bine de sarbatori pt glume proaste (aka soferi cu alcool), ala nu era politist cred eu.

Ma gandesc sa alertez pe cineva, pe cine? Sun la 112, alt numar nu cunosc, e sambata. Dupa multe explicatii in care le zic ce-am vazut, ce suspectez, imi multumesc frumos pt sesizare.

20 de minute mai tarziu, sunt sunat cu numar necunoscut – “Buna, sunt agent de la politie, am nevoie de datele dvs. pentru a inchide sesizarea”.

Ceva imi suna dubios – nu s-a prezentat, nu mi-a zis din ce institutie face parte etc. Il intreb, imi zice numele si politia cutare, am nevoie de date DOAR ca sa inchid cererea.

Bun, ok – ofer toate datele cerute, dupa care imi spune – “auziti, nu este nimeni aici la intrare unde ziceti dvs.”

Ii spun ca imi pare rau, probabil au plecat de acolo. Nu apuc sa termin si aud “stiti de ce nu este nimeni aici? pentru ca eu sunt politistul de care ziceti”.

Ma apuca un lol in cap – ii transmit ca mi s-a parut f dubios sa stea un politist pe langa 2 cetateni in civil, fara masina langa el, fara baston reflectorizant etc.

Ma intreaba daca am mai vazut masini neinscriptionate – ii spun ca da, doar ca aia is civili, nu politisti.

Incepe morala dansului, de vreo 15 minute – ca in 20 de ani nu a auzit asa ceva, ca nu intelege, ca nu e posibil. Intervin 2 chestii cel putin amuzante:

1. “Nu trebuia sa sunati la 112” ma informeaza agentul.
Intrebare: “Ok, unde trebuia sa sun? Aveti numar special pt astfel de cazuri, gen politie?
Raspuns: “….(pauza)”

2. “Am vazut cazuri de echipaje false care opreau oamenii ilegal, dandu-se politisti” spun eu
Raspuns: “Da, dar nu la noi in judet” (?!?)

In fine, ma ameninta ca mi-ar putea da amenda, desi stie ca intentia mea a fost buna (lucru mentionat de vreo 3-4 ori de-a lungul discutiei).

Ii comunic ca nu mi s-ar parea normal, am suspectat ceva si am vrut sa fac un lucru bun. Ii spun ca voi contacta media in acest caz, ca mi se pare exces de zel.

In fine, ii spun ca imi pare rau daca s-a simtit jignit, ca am avut intentii pro-bono, nicidecum sa-l ofensez – el imi ureaza drum bun, totul ok.

Azi primesc proces verbal, 500 Ron amenda.

1. Nu am abuzat niciodata de 112, de altfel ultima data am sunat acum 3 ani, la un incident rutier cu victime.

2. Am 28 de ani, nu ma plictisesc, nu ma uit la prea multe filme etc. Cetin a primit copia procesului.

3. De platit amenda – da, o voi plati, pentru ca altfel trebuie sa ma intorc in Satu Mare, sa contest procesul (deh, posta/net/telefon, nu!), sa ma duc in instanta, sa imi iau avocat. Ori timpul meu face mai mult de atat.

4. Sunt curios de sfaturi, pareri – poate ca lumea intr-adevar considera ca am gresit si macar mor linistit. Poate cineva imi explica ca sunt prost daca platesc, poate se gasesc ceva solutii etc. – caz in care anulez punctul 4. 🙂

5. Nu consider ca trebuie sa-mi educ copiii prin a le interzice sa faca fapte bune de frica unor repercursiuni. Pe modelul “facerea de bine…”. Nu, nu consider asta o dogma valabila.

Spicuind prin 112.ro:

“Operatorii 112 stiu si înteleg faptul ca oamenii nu pot întotdeauna sa aprecieze corect daca este un caz de urgenta sau nu. Tot ceea ce vi se cere este sa sunati la 112 numai când credeti sau simtiti ca este o urgenta.
Daca în mod sincer credeti ca este o urgenta, dar gresiti, este în regula. Nu veti avea probleme (…) Nu uitati sa aveti încredere în instinctele dvs.! Daca observati ceva, sunati la 112.”

Da, multumesc instinctului meu care m-a saracit de 500 RON. Personal, as putea ajunge subiect de bancuri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

72 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    daca e faza pe bune ar fi subiect interesant de plangere penala.apelurile 112 sunt inregistrate nu?

  2. Ce treburi dubioase a fi facand si ala de s-a simtit asa ofensat ca ai sunat la politie.

  3. #9

    Ce sa-ti fac bosule, daca n-ai si tu pile si spate ca Vivi de la Slobozia. Aveai si tu unu ca Catalin Procuroru, ii dadeai pana la 10 milioane prin Adi Minune, si te scapa de amenda.

  4. #10

    1. Contestatie prin posta, adresa scrisa cu motivul pentru care contesti procesul verbal, copie dupa procesul verbal, solicitare de judecare in lipsa. Cam asa functioneaza… acum depinde de judecator.
    2. Ce cautai sa treci cu masina prin Satu Mare daca nu erai informat cu privire la statistica infractiunilor pe ultimul an de zile petrecut pe raza Judetului ?

  5. #11

    Arhi, poate imi trimiti si mie o poza cat mai buna cu amenda. Poate … poate, sunt ceva greseli.

    • #12

      PS calul din poza de mai sus ar fi bun pt ministra MANESCU

  6. Dacă nu îi dai in judecată, taci si înghite.
    Doar așa poți întoarce amenda împotriva organului.
    Și tu l-ai amenințat cu media. El s-a ținut de cuvânt cu PV-ul.

    Eu din cate stiu daca deschizi acțiunea in BV, ei trebuie sa vină la tine. Greșesc?

    • #14

      Din pacate,da,gresesti.
      OUG 195/2002 prevede faptul ca cererea de contestatie se introduce la judecatoria in raza careia a fost constata interventia.

  7. #15

    Pt cel ce-a patit asta. Da-mi un mail pe sir0junker@yahoo.com
    As vrea sa vb putin

  8. #16

    Arhi, in caz ca baiatul asta nu vede comentariul meu in care il rog sa luam legatura, poti sa-mi faci legatura cu el? Pls, chiar vreau sa vb cu el

  9. #17

    1)Plateste amenda in 48 ore, ca sa beneficiezi de reducerea la jumatate a cuantumului amenzii.-Pastreaza chitanta!
    2)Contestatie a PV-ului de constatare a contraventiei, ceri si restituirea amenzii achitate
    3)Ceri judecarea in lipsa.

    Te pot ajuta gratuit,sa formulezi cererea , dar doar imediat dupa 30 ianuarie.
    Costuri:
    a)Fotocopierea documentelor
    b)Taxa de timbru 20 RON.

    • #18

      Multumesc Stefan – cu permisiunea ta, voi cere de la Cetin datele tale de contact. Au trecut 48 de ore, nu a fost nimeni acasa sa primeasca procesul, l-au gasit dupa 48 de ore – bineinteles ca nu se accepta asta ca si scuza si va trebui sa achit 500 ron 🙂

    • #19

      Cu placere!:D
      Ia adresa mea de mail, da-mi un semn si vorbim.

    • #20

      La amenda pentru 112 nu poti sa platesti jumatate din minim in 48 de ore, ordonanta nu prevede asta. Introdu actiunea in termenul legal si se suspenda executarea amenzii. Daca e cazul, platesti dupa proces. De ce sa le dai banii tai acum?

    • #21

      Cum i-am spus si lui Alin, nu am timp sa studiez situatia pana la o anumita data.Uitiandu-ma fugitiv pe lege, intr-adevar, pare ca nu se poate plati jumatate din cuantum in 48 ore.
      In cazul asta,intr-adevar, nu e nicio graba in plata amenzii.

  10. de ce dai datele personale bai nene?
    la militie cand suni sa declari ceva, ce ai vazut dar nu ai fost implicat, de preferabnili sa suni de pe-un numar de cartela si sa nu dai datele tale personale.

    ai skoda ocatvia gri, cu numar de dolj?
    spune si tu ca conduceai un tir cu numere de bulgaria… si esti din sighetu marmatiei. sa te caute p-acolo.

    iar faza cu amenda, e chiar de-a dreptul de filme sf. asa ceva numai in romania se poate intampla.
    si-n africa de sud! (daca esti negru)

  11. #23

    Sună la 112 fiindcă a văzut niște oameni pe stradă. Retard level : 100

    • #24

      Sandule, n-a mai încăput în avatarul tău încă un caracter? Adică “0”.

  12. #25

    De ce ti-ai dat datele personale la telefon ?
    De unde stii ca era politist? Daca era n-avea decat sa le afle de la STS …
    Puii mei, iti meriti amenda pentru ca ai fost de buna credinta si ti-ai dat datele prin telefon.

  13. #29

    astea-s apucaturi de luis lazarus zis vasilica tzutzuriga.

    auzi la el, a suspectat ca e ceva in neregula in baza faptului ca A AUZIT EL ca sunt echipaje de politie false care mai fac nasoale.

    din punctul meu de vedere ti-o meriti grav, yo-ti dadeam 1000 de lei amenda nu 500.

  14. #30

    Dragule, ceea ce ai scris tu acolo daca este puricat putin de un om cu studii rezulta ca nu ai spus toate povestea. Aici pe net.

    Poate ar fi bine sa ne explici de fapt de ce ai primit amenda. Pentru ca mie si oricarui om ne/imi vine greu sa cred/credem ca esti de acord sa dai 500 de lei din buzunar pe baza de comoditate.

    In primul rand daca nu erai vinovat fie nu ridicai procesul verbal primit prin posta(nu?) pe baza de comoditate cum zici tu…..Fie ii dadeai in judecata, pe baza de nervi.

    Asa ca pe viitor, fii mai dragut cu oamenii de pe marginea drumului si lasa povestile pe jumatate spuse. Jurnalism de blog alias senzationescu am vazut cu totii……dar nu cred ca iti sade bine.

    Spor!

    • #31

      Oameni cu studii suntem mai multi in tara asta. Am explicat tot, exact asa cum s-a intamplat. Nu prea e vorba ca esti de acord cu plata amenzii sau nu – ci mai degraba daca modalitatea prin care poti sa nu o platesti este mai rentabila decat plata in sine.

      Pentru cunostiinta ta, procesul verbal este adus acasa de catre un echipaj. Chiar daca nu este nimeni la domiciliu (cazul meu), cu prezenta unui martor, ti-o lasa in posta.

      Nu sunt povesti pe jumatate spuse – cred ca am explicat clar ca i-am cerut si scuze agentului daca s-a simtit ofensat. In plus, nu mi-as pierde vremea daca m-as simti vinovat. Sanatate!

    • #32

      În poştă lasă chestii doar poştaşul şi ăia de împart pliante. Un poliţist vine rareori să-ţi aducă un proces verbal acasă (îţi dai seama că toată poliţia noastră împarte procese verbale populaţiei…). Procesul vine prin poştă, cu confirmare de primire.

  15. #33

    Arhi,mentioneaza data viitoare toata discutia,nu cred eu ca n-ai zis tu nimic incat sa-l jignesti pe agent,sunt sigur ca nu ti-ar fi dat amenda daca dupa ce-ti explica el tot ziceai ‘ok la revedere’ si asta era..dar tu nu,ameninti cu presa…

    • #34

      citeste chestia aia de mai sus, chiar la inceputul articolului 😉

    • #35

      Ce minte bolnava poti sa ai ca sa consideri dreptul la informare corecta ( presa) ca fiind o amenintare. Cum adica “ameninta” ca va face cunoscut cazul.
      Esti la fel de cretin ca profesorii aia de au propus si aprobat scaderea notei la purtare unei eleve ce a demascat spaga ce sa da profesorilor din scoala respectiva.

  16. #36

    Sincer imi pare mai degraba o incercare de trolling, ca tot e la moda 112 zilele astea. Am sunat de cateva ori la 112, nu mi-am luat nici o amenda, desi in unele cazuri nu eram sigur ca ar fi trebuit sa sun la ei. Cateva exemple: masina care bloca garajul, homeless intins pe trotuar, caz medical minor (noaptea la mama naibii prin tara), un tip isi lovea prietena pe strada noaptea (au venit 5 masini de politie in cateva minute, si aia plecasera deja), altele de care nu imi mai aduc aminte acum.

    Ce mi se pare ciudat in relatarea de mai sus: 112 te transfera unde ai nevoie, dupa ce iti cere numele si locatia. In cazul tau ar fi trebuit sa te transfere la politia din localitatea respectiva. Care te-ar fi lamurit imediat ca sunt oamenii lor acolo.

    Asta este rolul lui 112 – sa te puna in legatura cu institutia /departamentul care se poate ocupa de problema ta. Si aia decid daca ce le zici tu necesita sau nu o actiune din partea lor. Dpmdv, de fiecare data cand cred ca exista o sansa ca 112 sa ajute (pe mine sau pe altii) o sa sun la ei.

    • #37

      Pana nu vad procesul verbal intocmit nu ma pot pronunta daca amenda a initiat-o serviciul 112 sau politistul lezat ca cineva nu intelege ca o uniforma purtata la misto, fara insemne si fara chipiu e tot o uniforma menita sa inspire incredere si siguranta cetatenilor.

    • #38

      PV l-am primit de la politie.

      @ciuly: nu e trolling din pacate, ma bucur ca tu ai avut experiente pozitive.

    • #39

      Suna tu la 112 de fiecare data “cand exista o sansa” si o sa ajungi imediat sa plangi si tu ca ti-ai luat amenda. Pentru cine nu stie, de circa jumatate de an au inceput sa curga amenzi pentru apeluri la 112. De ce? Pentru ca bani la buget.

  17. #40

    da-i in judecata.

  18. #41

    Nu stiu cum functioneaza treaba asta, dar cred ca agentul in cauza trebuia sa inchida sesizarea intr-un fel… Adica, ori ai dreptate – era ceva dubios in zona ( chiar sa fi fost, intrucat el era personajul principal e clar ca nu a fost nimic dubios 😉 ) ori n-ai…
    Si ca sa nu dea 50 de justificari ce si cum ulterior ( ca banuiesc ca se investigheaza chestiile astea la un moment dat, a preferat sa inchida sesizarea cu o amenda ( dupa ce benevol i-ai dat datele – ca pt asta avea nevoie in caz ca nu te-ai prins din prima 🙂 ) mai ales ca tu il amenintati cu media, si la o adica, el trebuie sa fie acoperit…

  19. #43

    o incercare de fapta buna nu poate sa faca omul in ziua de azi ca da lumea cu el de tati paretii.

  20. Nu cred ca e real. Nu in Romania. :))

  21. Daca pune mana Marius Moga pe ea o transforma in urmatoarea inna.

  22. #47

    Si eu am sunat la 112 odata ca la o lucrare pe carosabil nu era nimeni sa semnalizeze, dirijeze, semaforul de acolo nu mergea, si era un blocaj acolo, neputand depasii o buna bucata de drum.

    Mi s-a spus ca semaforul merge si sa respect regulile si indicatoarele rutiere.

    Tot din Satu Mare.

  23. #48

    Alt caz recent. Se bat 2 oameni in fata unei case si striga, scandal. Noapte fiind proprietara suna la 112. Vine un echipaj si intreaba unde e scandalul.

    Batausii plecasera. Scuipara poate niste singe si au plecat. Au fost amenintati si de altii ca suna la politie.

    Bininteles echipajul ca trebuie sa faca amenda pentru ca au chemat degeaba politia la doamna care a sunat. Pai trebuia sa ii tina activi ce treaba e asta?

  24. #49

    Eu cred ca iti meriti amenda. Ai sunat la 112, care este serviciu de urgente, sa fie cla, ca sa reclami o posibila… ce? Era viata cuiva in pericol? Sanatatea? Ardea ceva? Era o calamitate? Care sunt sansele ca politistul acela sa nu fi fost real? Te bazai pe… exact ce? Pe ce-ai vazut din viteza masinii? Pe ce-ai “auzit pe la altii”?
    Foarte bine ca nu ai contestat amenda, judecatorul ar fi mentinut-o cu siguranta.

    112 este un serviciu de urgente, unde se trateaza urgentele reale. Deseori si alea prost. 🙁
    Nu este un serviciu de reclamatii. Daca vrei sa faci reclamatii sau sesizari, sunt alte numere de telefon si nimeni nu este obligat in vreu un fel sa ti le puna tie la dispozitie.

    • #50

      Cred ca tu esti militian care e deranjat de faptul ca e trimis pe teren la sesizari.

      Serviciul 112 si cei ce intervin sunt platiti de la buget, de cetateni. Daca eu cred ca e o urgenta, te misti si investighezi. Si te porti si frumos, ca traiesti din banii mei.

    • Janel are dreptate, rolul serviciului 112 este prost inteles. Lumea s-a obisnuit sa sune cand vede “nereguli”, dar asa cum ii spune si numele: 112-Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta.

      Cuvantul cheie: URGENȚĂ

      Stiu ca pare o tampenie dar omul ar fi trebui sa caute postul de politie din localitate si sa depuna acolo o sesizare si ar fi bine ca pe langa serviciul de urgente 112 sa fie un alt numar pentru “sesizari mai putin urgente”.

    • #52

      Sau isi dau seama putorile astea de la stat, care in prezent sunt deranjate de simpla noastra existenta, a contribuabililor, ca ei sunt pusi acolo sa ne serveasca pe noi si nu invers.

      Daca ai apeluri la 112 care nu sunt numai URGENTE ci si Urgente sau urgentutze, atunci te adaptezi si extinzi cumva serviciul. Ca, repet, tu esti acolo ca se ne deservesti, nu ca sa iti umfli burdihanul cu amenzi.

      Sa incepi o campanie murdara de amenzi, asa cum au inceput de circa 6 luni, este doar o noua nesimtire si aroganta pe care o face statul. Pentru ca bani la buget.

    • #53

      @Lucil: Exagerezi. Doar pentru faptul ca sunt platiti si de tine nu inseamna ca trebuie sa se miste unde crezit TU ca e urgenta. Tu poti sa consideri urgenta si ca nu mai are paine la brutaria din colt si tie iti e foame. Ar trebui sa vina nu, ca doar sunt platiti din banii tai. Nu zic ca acum nu ar fi fost cazul, dar hai sa nu incepem cu “sunt platiti din banii mei deci trebuie sa vina”.

      Ca poate pentru o urgenta de cacat “pentru ca e din banii tai” nu poate ajunge la o urgenta intr-adevar urgenta.

    • #54

      Daca nu era urgenta, trebuia sa i se spuna omului ca nu e urgenta, nu sa i se dea amenda.

  25. #55

    Urgenta nu inseamna doar ca cineva moare/o casa are/cineva ia bataie, ci inseamna si situatia in care cu buna credinta, consideri ca esti martor la o infractiune.In cauza, infractiunea de Uzurpare de calitati oficiale.

    • #56

      Cred ca ai o idee gresita despre ceea ce inseamna urgenta.
      Daca blochezi un echipaj de politie trimitandu-l sa caute cai verzi pe pereti pentru ca unuia i se pare din viteza masinii ca un politist nu are uniforma in perfecta regula si ecusonul la vedere, inseamna ca echipajul acela, resursele acelea risca sa fie irosite in eventualitatea in care altcineva are o urgenta reala.
      Este vorba despre responsabilitate. Da, suspiciunea este valida, dar actiunea in cauza poate pune viata cuiva in pericol sau poate aduce prejudicii semnificative? Exista alte numere de telefon pe care le poti apela, unde sa poti sesiza asa ceva?

    • #57

      @janel – iti respect opinia, fiecare are dreptul la una. Totusi niste observatii:

      1. 112 e un sistem care e pregatit pentru calamitati de exemplu – asta inseamna ca sunt f multe linii deschise – in plus, nu a fost nevoie sa se deplaseze nicio patrula pt mine, doar s-a dat un telefon si s-a verificat cine e acolo, a fost politia etc – de aici incolo e doar exces de zel parerea mea

      2. de la 112 am fost transferat in aproximativ 10 secunde catre politie, deci nu am tinut nicio linie ocupata.

    • #58

      @Alin: cred ca trebuie sa constientizam ce inseamna urgenta, asta e cu adevarat important. Daca statul plateste 100 de angajati (linii) sa deserveasca 112, iar din 100 dintre linii (ipotetic vorbind) sunt ocupate pentru ca operatorii transfera apeluri de importanta medie spre alte institutii atunci 112 nu este dispecerat de urgenta ci serviciu de telefoniste.
      Uite ce cred politatii despre treaba asta:
      În ceea ce priveşte alte plângeri sau sesizări, puteţi contacta Inspectoratul General al Poliţiei Române, la numărul 021/316.66.55 – Relaţii cu Publicul sau, pentru situaţii de urgenţă, apelaţi 112.

      Ceea ce ai vazut tu se incadreaza mai degraba la categoria sesizare, decat la situatie de urgenta. Daca politaiul acela batea un civil, era cu arma la vedere amenintand pe cineva, iti punea tie viata in pericol – atunci, da, fara echivoc, era o situatie de urgenta si erai perfect indreptatit sa suni la 112.

  26. Vad ca unii sunt de parere ca nu trebuia sa sune , ca nu era urgenta etc. Poate ca nu era urgenta, dar omul asta a crezut. Si-a dat datele reale, deci nu a fost un prank call. Nu trebuia sa isi ia amenda, chiar daca sa zicem nu ardea..

  27. #60

    Pe final, as mai vrea sa fac doar cateva observatii:

    1. Multumesc celor care sunt interesati direct sa ma ajute. Nu m-am hotarat daca platesc sau nu, ma voi decide.
    2. Ce m-a deranjat e faptul ca puteam sa primesc avertisment – exista si aceasta optiune in proces verbal. Dar probabil orgoliul ranit a contat.
    3. De altfel, toata discutia asta converge in alt punct – care culmea, s-a discutat chiar pe arhiblog – nevoia de a avea un numar special pentru non-urgente, de exemplu un 113.
    Mai multe detalii aici: www.arhiblog.ro/cand-suni-112/
    Nu are mare relevanta daca eu sunt vinovat sau nu, cat faptul ca poate cineva intr-o zi, va citi aceste pareri si se va decide ca este nevoie si de un astfel de serviciu.

    Putea sa fie un echipaj fals, putea cineva sa se sperie si sa produca un accident (era aproape de intuneric si situatia destul de ciudata in sine). Daca cineva cauta, ar observa multe alte incidente similare, in care oamenii nu stiau daca sa sune sau nu. In fine, sa fim sanatosi toti 🙂

    • #61

      Stai linistit, nu ai gresit cu nimic. Dupa logica unora, ar trebui sa fi amendat daca te duci la doctor pt ca ti se pare ca ai infarct… Ce draq, futi timpul doctorilor cu kkturile tale…

  28. #62

    Daca ai avea ambitie, timp si bani, te-ai judeca cu astia si i-ai jupui de bani. Nu stiu daca CEDO se ocupa si cu asa ceva, dar daca ai ajunge acolo si ai castiga foarte multi bani, iar acei bani nu ar mai fi furati de politicienii nostri, ceea ce iti ofera o satisfactie in plus.

    • #63

      la CEDO ajungi doar dupa ce epuizezi toate caile de atac din tara. ca sa intelegi exact, socrii mei au ajuns acolo dupa 12 ani de procese incontinuu. iar daca castigi procesul cu politia, vei castiga praful de pe toba, am un amic care l-a castigat si despagubiri in valoare de nustiucat. a primit acasa cateva volume de siguranta rutiera, evaluate la suma respectiva. badaboom tsss

  29. #64

    Alin da-mi un semn pls. La sir0junker@yahoo.com.

  30. #65

    Alin da-mi un semn pls. La sir0junker@yahoo.com.

  31. #66

    @cristian – ti-am dat pe messenger

  32. #67

    Vedeti ca este in plina desfasurare o campanie de dat amenzi pentru sunat la 112. Sunati numai daca va arde casa, numai daca are peste 100 mp, numai daca sunteti cu cutitul la gat si a inceput da curga sange sau numai daca i-ati facut bunicului resuscitare minim 1/2 ora, in stop cardiac.

    Daca ajunge garcea si se enerveaza ca l-ati deranjat, de ceva timp are liber si instructiuni de sus ca sa traga amenzi cat de mult poate.

    Sa nu ziceti ca nu ati stiut. In general, NU sunati la 112 cat sunteti in Romania, ca oricum sunati degeaba si va taxeaza de la 500 la 1000 lei pe apel, in functie de pozitia stelelor.

  33. #68

    Amu, ca Arhi shtie ca-s satmarean, fie-mi permis: WTF did I just read? Adica vine un fraer la noi in judetz, trece pe langa un militzian fara chipiu de la postu comunal shi simte el neaparat nevoia sa sune la 112, ca cine shtie ce pericol e? Pe urma se mira sincer ca-l suna unu care nu se prezinta nici macar ca Agent Tusgureanu, da’ el ii da toate datele de identificare shi mai stau la taclale jumat’ de ora la telefon? Serios, deci pe ce lume crede ca traieshte? Aaaa, Canada?

  34. Trimite un mail si o fotocopie a amenzii la antene. macar sa isi scoata salariul luna asta.

  35. Cazul pe care il relatezi nu face subiectul unui telefon la 112! In povestirea ta folosesti fraza : “mi s-a parut dubios”. La 112 se suna cand este o urgenta :agresare persoane,accidente,etc.Prin telefonul tau,prin lege,legiuitorul a lasat portita politistului sa poata sa iti spuna: In timp ce dumneata ai sunat pentru un lucru de 2 lei(scuza-mi limbajul dar cred ca asa a vorbit ne-a politistul), alti oameni au nevoie de ajutorul nostru.Dar nu-i bai,si pe aia-i gasim peste 4 ore…
    Sincer? Sunt politist si eu daca ai fi facut acest lucru nu ti-as fi dat amende pentru alarmare falsa.Acum depinde si de limbajul folosit de tine…Dar in nici un caz nu trebuia sa iti dea amenda pentru alarmare falsa mai ales ca celalalt de la capatul firului era chiar persoana dubioasa…Sincer cred ca te-a amendat ca l-ai facut dubios.

    Nu plati amenda,fa contestatie in 15 zile de la data postei de pe plic(se suspenda plata aamenzii pana la solutionarea contestatiei) si sincer cred ca 99 la suta ai sanse de castig numai sa nu ti se para si judecatorul dubios si sa suni la 112 ca iti da si ala amenda:))))))