Pa langa faptul ca baiatul meu nu are nimic, in afara de un html cu un design de site vechi de 10 ani si e atat de cult in domeniu incat are impresia ca un magazin online inseamna doar cms-ul din spate, eu am o singura nelamurire.

Care e chestia cu antitrustul?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

36 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    De ce a zis despre vapor la sfârșit? E ca vorba aia de acum 30 de ani cu ceasuri făcute pe vapor, adică biznisul lui va avea aceeași calitate?

    7
    • Pentru ca ungurii care vad marea doar in reviste sau la TV se viseaza oamenii marilor. Vezi amiralul lor fara de marina sau marinari, Horty.
      Ce sa le ceri?
      Probabil o diversiune pentru a-si disimula imaginea istorica de navalitori mongoloizi calare pe nelipsitul cal, folosit drept casa, masa, camara de merinde, vehicul de toata ziua si de lupta.
      Vikingii stepelor!

      4
  2. #3

    Probabil se referea la Ungaria, chestie de mandrie nationala. Cum adica sa vanda emag-ul acolo ?

    3
    • #4

      Am vazut anuntul lui si chiar l-as fi ajutat daca nu eram ocupat cu rescrierea facebook-ului. In fine, o sa il contactez poate saptamana viitoare dupa ce termin.

      81
  3. #5

    Chestia cu antitrust? „Don’t trust him!”

    33
  4. #6

    Și eu mă gândeam să fac la fel ca el, dar eu am altă abordare. Aș vrea să strâng câteva miliarde de euro pentru stocuri.

    26
    • #7

      ma bag si eu, am nevoie doar de cativa kilometri patrati de depozite

    • #8

      Mai trebuie cineva cu site-ul și eMag e deja istorie.

      23
    • #9

      Ma bag si eu, am inceput deja sa vand abonamente Genius.
      Bine, n-o sa le zicem genius sa nu fie marca inregistrata, sunt mai multe niveluri:
      – inteligenta peste medie
      – istet
      – destept
      – smecher
      – bosdebos

      19
    • #10

      Hai, mă băieți, că facem treabă! Mă bag și eu, dar nu acum. Ci după ce dezvolt o firmă de curierat care poate procesa 60000 de colete pe oră.

      Și mă mai gândesc să pun niște dulapuri metalice așa cu sertare din care să vină omul singur să-și ia coletul. Ce ziceți de idee? 4000 de bucăți or fi deajuns?

      16
    • #11

      Bine, dacă tot se încheagă planul de afacere, eu vin cu denumirea brandului, împletind cu măiestrie tradiția și inovația: „Posmag”.

      12
    • #12

      as sugera poate un plural, gen Muieti-s Posmagii

    • #13

      Da, nu-i rău, prima parte reprezentând viziunea firmei în relație cu clienții mici și mijlocii.

      11
    • #14

      Brand este, depozite este, stocuri este, distributie este, firma e pusa deja pe picioare. Ma bag si eu la postul de manager general, ca vad ca nu e dat.

      13
  5. #15

    La vapor mă bag! La chestia cu eMagu nu.

    5
  6. #16

    Astia sunt programatori din aia autisti, care in afara de cod nu mai vad nimic pe lumea asta. Daca un magazin online nu e scris cu ultima versiune de Python, gata, e sortit esecului si el poate face o treaba mai buna.

    Mai auzeam un desptept de asta cum se umfla el in pene ca softurile folosite de turnurile de control aviatice sunt arhaice, si cum domne sa fie aia atat de prosti si inapoiati, ca el face ceva nou intr-o saptamana. Oamenii astia nici macar un raspuns inapoi nu merita, ca au prea adanc infipt capul in cur si iti pierzi timpul.

    24
    • #17

      In calitate de programator autist ma simt profund jignit. Cum adica Python?!? Pai asta exista si cand s-a deschis emagul.
      Vino domne cu ceva de mileniul asta macar, un Rust, un Kotlin, macar un Ruby on Rails.
      Fii profesionist, ce dracu!

      13
    • #18

      Văd că nimeni nu se poate dezbăra de pleonasme.

      7
  7. #19

    E atât de priceput băiatul, încât are pierdere de 5000 coco pe firma din Romania

    Cu antitrustul, povestea dintre emag și Ungaria e veche. Anual ii tuf aia cate o amendă emagului pentru practici neloiale și anti concurențiale. Nici nu știu dacă să mă bucur sau nu… Ori au dreptate si însemna că la noi autoritățile sunt incompetente, ori e taxa de șmecher și însemna că aia sunt mai nesimțiți decât ai noștri. Ori ambele

    11
    • #20

      iti dai seama ca emag are bugetata taxa aia de fraier in ungaria de la inceputul fiecarui an.

  8. #21

    Eu as vrea sa refacem Google. Aici chiar e simplu, un site alb cu un scris acolo. Putem muuult mai bine

    40
  9. #22

    Antreprenorii romäni sunt oricum ceva rarisim, dacă îi excludem pe ăia care au contracte cu statul sau cu securiștii. Pentru că românii nu se pricep la afaceri (legale) și pentru că statul român este unul socialist, încurajează mediocritatea, protejează puturoșenia, nu competitivitatea. Uite-i pe ăștia de la Arobs, de exemplu: digital-business.ro/arobs-isi-concediaza-directoarea-de-hr-pentru-ca-linkedin-este-mai-ieftin/
    Arobs a rămas cea mai mare companie românească de IT outsourcing; capital românesc, încă nevândută. Piața românească de outsourcing se transformă de vreo 2 ani, cum era și normal, pentru că cerere și ofertă. Eh, nu mai este nevoie de atâția Gigei și Gigele care să le sufle-n dos candidaților, mai-mai c-or binevoi să apară la un interviu. Acum vin candidații singuri, cioc-cioc, mișto și cu anul sabatic, dar mi se făcu fomiță. Piața se transformă, companiile ar trebui să se transforme. Dacă le-ar lăsa statul socialist.
    “Tribunalul a mai remarcat că, deși organigrama din ianuarie 2024 arăta că poziția de Director HR a fost desființată, alte posturi din departamentul de HR au rămas active fără o justificare clară a necesității lor comparativ cu rolul directoarei HR. Instanța a concluzionat că decizia de concediere părea legată de persoana directoarei, nu de o restructurare obiectivă a poziției. Astfel, tribunalul a decis anularea deciziei de concediere din 8 aprilie 2024, dispunând reintegrarea directoarei…”
    Deci Statul a decis reangajarea ăleia în companie, deși compania nu mai are nevoie de ea :)) Știe mai bine Statul ce ai și ce n-ai nevoie, tu fii cuminte și plătește-ți taxele, fu…gâ…mă de antreprenor!
    Și decizia asta este regulă, nu excepție. Așa sunt legile în România, asemănător și în Germania, Franța, socialism pe pâine. Ultimii 10 ani: Zero performanțe, zero inovație, zero valoare, toate eforturile pentru protejarea prostiei și puturoșeniei. Și ce antreprenori mai vreti, de unde să apară?

    9
    • #23

      Urasc tot ce inseamna interventia statului, dar in cazul asta e discutabil. Tu presupui ca era puturoasa si de asta au dat-o afara. Imagineaza-ti ca directorul i-a pus mana pe cur si ea a zis nu. Sau lucreaza in fiecare zi 3 ore peste program, neplatita si a zis ca nu mai vrea. Sau pe langa jobul ei, mai face munca a alti 2-3 oameni din departament, ca e criza si reducem personalul, etc.

      Caz real, acum vreo 10 ani, o firma locala care adora conceptul de team building, a organizat un teambuilding in weekend. Obligatoriu. Pe langa faptul ca au fost doua femei care au venit la firma sa ceara confirmare, pentru ca li s-a parut foarte dubios ca in weekend sotii lor cica merg la “teambuilding”, era un tip care a spus ca nu poate veni pentru ca sora lui avea nunta in weekendul ala. Luni i s-a desfacut contractul de munca.

      Adica sa ia dracu statul, dar sa-mi bag ceva si in gatul celor care cred ca angajatii sunt proprietatea lor.

      19
    • #24

      Nu zic de tanti asta că era puturoasă, poate era cea mai harnică, nu știu. Dar compania nu mai are nevoie de tine; consumi mai mult decât produci, nu mai ești rentabil. Așa a fost cazul aici: “nevoia de eficientizare și reducere a costurilor prin externalizarea recrutării.” Apărarea concediatei a fost că nu i s-a oferit posibilitatea unei alte poziții după desființarea postului: “soluție alternativă, cum ar fi revenirea pe un post similar în companie”. Deci ca să concediezi pe cineva ești obligat să desființezi postul respectiv, nu poate companie să te concedieze pentru simplul motiv că a găsit pe altul mai bun. Și mai este compania obligată și să îți ofere “soluții alternative”, să îți ofere alt post după ce l-a desființat pe al tău (ca să scape de tine!). Mi se pare mai ușor să divorțezi :)) Dacă vrei să divorțezi, până la urmă îți permite statul, nu te obligă la “soluții alternative”.

      8
    • #25

      Nu te contrazic cu divortul :)) Dar serios, chestiile astea sunt facute pentru a limita abuzurile.

      Daca eu ma angajez la tine si ne intelegem ca iti fac 100 de produse pentru 50 de lei in fiecare zi, ma tin de aceasta intelegere, am o conduita ireprosabila, sunt punctual, etc. dupa logica mea, tu nu ai niciun motiv sa cauti pe cineva mai bun ca mine. Vei cauta sa ma inlocuiesti, doar daca nu indeplinesc criteriile pentru care ne-am inteles. Si atunci practic tu ai o justificare sa ma concediezi. Iar daca intre timp vine cineva si spune ca iti face 100 de produse cu 20 de lei, omeneste e sa-mi dai o alternativa, fiindca eu indeplinesc tot ceea ce ai cerut de la mine initial.

      Am prins chiar inceputul anilor 2000 in postura de angajat, lucram in vanzari la o firma. Si eram femeia de serviciu, gunoier, zugrav, tamplar, distribuiam marfa, eram agent vanzari, eram contabil, nu am avut nicio zi de concediu in 3 ani, lucram sambata, iar prima de craciun sau paste era ca ne taia din salariu zilele libere “nelucrate”. Si in fiecare zi mantra “daca nu iti place, pleaca, am 100 de oameni care asteapta la usa”. Si am plecat cand trebuia sa culeg prune in weekend in livada sefului. De atunci mi-am promis ca nu voi mai lucra pentru altcineva, dar chiar si asa, nu imi doresc deloc sa revina vremurile alea.

      8
    • #26

      ehe Dani nu se știe când le vine unora ideea, de divorțează un cuplu hetero să le bage pe gât o soluție alternativa, în stil curcubeiat

      2
  10. #27

    Totusi sa-l faci roman pe Bako Csaba Stefan mi se pare o jignire nemeritata.
    Bine macar ca nu l-ai facut ardelean.

    13
  11. #28

    1. omu’ nu e programator, altfel nu ar debita astfel de ineptii
    2. siteul in sine se poate clona 1:1 cu un AI in cateva secunde cu back-end si tot ce vrea el
    3. hahahahaha, mult noroc la stabilirea bazei de clienti/ reselleri

    Ii urez succes, pariez ca e Gen-Z ori ceva pe-acolo. De fiecare data cand vad tot felul de catastrofe de-astea, imi aduc aminte de cuvintele aproximative al unui CEO sau ceva manager mare de la Google de prin anii 2000: milioane de maimute cu tastaturi n-au putut recrea operele lui Shakespeare.

    9
    • #29

      Hey ChatGPT clone emag backend, si zbang ies 5 milioane de linii de cod de gestionare comenzi, stoc, clienti si plati. Basca instant face si schema de baza de date plus infrastructura cu tot cu scalare automata.
      cam juma de ora zic eu, 20 de minute daca ai cont dinala platit

      6
  12. #30

    Vrea să construiască un Titanic?

    2
  13. Vaporul e arca si el e un Noe, nu ati inteles nimic!

    6
    • #32

      Arca pe valuri plutește ușor / La cârmă-i geniul antreprenor/ Vede el postul, și sorbind din gulaș/ Cu năduf zice: „Ce valahi cârcotași!”

      6
    • Pe o stanca neagră
      într-un vechi castel,
      Sta programatoru
      in cod java si htmel.

      4
  14. #34

    De ce sa te opresti la emag? De ce sa nu faci asta si cu Amazon, Uber, Facebook, X… ca vorba aia, toate cam acolo bat, iar omul daca are Facebook, Amazon… e usor sa-i bagi pe gat si un X… sau de ce sa nu mergi pe ideea Weibo, WeChat… sa faci de toate si o tocana cu legume daca e.

    8
  15. #35

    Hai sa o punem de un gratar. Pun eu o juma de borcan cu mustar de la mine

    8
  16. #36

    nu e vorba de niciun antitrust, s-a grăbit când a scris. E vorba de antihrist, mulți in domeniu știm că antihristul e implicat grav acolo…

    7