Acum ca s-au calmat toti si s-au varsat nadufuri la modul intens, ia sa scrie tata Arhi despre minunea numita No Reservations a lui Anthony Bourdain.
In primul rand, emisiunea e geniala. Am vazut cred ca fiecare episod, si fiecare mi-a placut. Frumos, direct, plus un tip beton-armat.
Acum, legat de episodul rromanesc. Dupa cum a scris si blegoo, episodul rromanesc a fost cumparat bine mersi de catre ai nostri de prin guvern, care, in stilul clasic comunist, au incercat sa il faca pe Bourdain sa filmeze numai ce voiau ei, unde voiau ei.
Absolut logic si normal, omul a zis ca ei si a facut ca el, iar in film i-a desfiintat la modul cel mai direct.
Ce am remarcat citind comentariile de pe blogul omului?
Ca romanii sunt un popor patetic, de cacat, fara simtul penibilului.
Exemplificare:

Claudia said:

Shame on you Anthony, a russian guide for Romania named Zamir ? Romania who suffered so much because of the russian influence…???????
Romania is the most beautiful , holy and mistique land from the face on earth. You don’t deserve to come in my country ever again……
March 5, 2008 2:41 AM

Romania e cea mai frumoasa, mai sfanta si mai mistica tara de pe fata pamantului? Papusa, ce pula a fost la curul ma-tii in momentul conceptiei? Ce avem noi si nu au altii? Munti? Cacalau peste tot, mai inalti, mai frumosi, mai BOGATI decat in rromania. Campii? Pahlizz.. Mare? Aceeasi mare o au si bulgarii, si nu stiu cum dracu, dar la ei e mai frumoasa.
Romanii au o mare problema. Stiu ca se scalda in cacat, dar vor ca ceilalti sa observe cacatul drept ambrozie si nectar.
Oare toate pizdele alea care comenteaza ofuscate acolo, nu au fost niciodata intr-un restaurant romanesc? Sau intr-un bar? Si sa ii scuipe chelnerul in ochi ca indrazneste sa ii deranjeze? Sau nu au fost niciodata la bran, sa se plimbe in galosi pe un culoar si sa urle ghida la ei ca nu au voie sa se uite dupa usa aia, ca nu e in program? Sau nu au incercat niciodata sa filmeze un obiectiv turistic si sa vina cineva sa ii ceara si pe ma-sa si pe tac-su? Pai la acvariul din constanta, care e un jeg imputit, platesti 15 sau 20 de lei, ca sa poti filma. Asa ca i-au cerut si americanului 10 euro pe metru patrat filmat.
Concluzia? Avem o tara de cacat, cu oameni de cacat. Iar oamenii de cacat din tara de cacat in loc sa faca ceva sa iasa din cacat, urla din scaldatoarea lor maro ca acolo nu e cacat.
Cacat.

LE: Am uitat sa spun ca asta nu scuza omisiunea lui Bourdain de a mentiona ca e o emisiune platita. Dar va dati seama cat de cacat era daca mai spunea ca rromania a dat si bani pentru asta??

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.