Ador lenjeriile de bumbac. Să fie rece când mă strecor între cearceafuri vara sau cald, când afară e codul galben de Ne-a luat iarna prin surprindere. Educație de bablâc, primită de la bunicii mei bucovineni. Oameni simpli, de la țară.
Ce nu pot să support la atingere e lenjeria de pat din mătase, sau cum îi zice materialului ăla din care sunt făcute lenjeriile la hoteluri. Serios, pentru mine e un chin să dorm în așa ceva. Pentru că alunec fizic din pat.
Pe lângă faptul că nici o pernă nu îmi stă sub cap, din motivul că eu le țin împăturite în 2 între mână și cap, fiind destul de mici și subțiri. Ei, să dea naiba dacă vor să stea așa, tot timpul alunecă, fug, îmi țâșnesc de sub cap pur și simplu.
Iar dacă mai pun și plapumă pe mine, am terminat cu distracție. Cea mai haioasă chestie e să mă privești încercând să o țin stabilă, să nu curgă de pe mine la fiecare mișcare.
Problema mare e că toate femeile pe care le cunosc adoră genul ăla de atingere. Să simtă pe piele atingerea mătăsoasă, foșnetul și mângâierea etc.
Prin urmare, noroc că m-am însurat. Ce aș face eu acum, la vârsta mea, super tipicar, cu diverse nevoi, dacă aș ajunge acasă la o tipă terminată total după mine, care mă dorește terifiant, mă duce în dormitor, rupe de pe mine cămașa de corp, maieul, chiloții cu mânecuțe, mă aruncă în pat, după care eu alunec ca saniape mătase și cad?
Nu s-ar termina…mhm…bine pentru mine.
NOU
Cam in acelasi chin ma regasesc si eu cand dorm pe la prietene. Urasc sa dorm in matasuri si alte cele. Bumbac all the way, se gasesc atatea modele frumoase de lenjerie de pat facute din 100% bumbac. Nu trebuie sa transpiri toata noaptea in matase.
NOU
Hmmm… si, ia zi, dormi des pe la aceste prietene? Par a fi mai multe. 😀
Noi, baietii din comunitate, oferim imbratisari calde si tandre.
NOU
Sincere si dezinteresate 😉
NOU
Da, dorm destul de des la prietene. In acelasi pat cu ele de-obicei.
NOU
diana…
NOU
Omul m-a intrebat, eu am raspuns. Sa mai zic ca dorm si ele pe la mine? Si inca n-am pat in dormitorul nr. 2.
Ei gata, ca prea am zis multe :)).
NOU
diana… stii ca sunt batran si am inima slaba…
NOU
da mai oamenilor……e chestia cu moda sleepover
NOU
mihaela, diana s-a conformat, tu cand FFN?
NOU
Femei Fara Nume…sau ce? 🙂
NOU
offf
NOU
mama, ce kitsch-uri
NOU
Deci ala cu leul de se adapa e mortal 🙂
NOU
iar alea cu trandafiri zici ca sunt de inmormantare…..cu coroana de flori direct pe piept
NOU
aștept modelul cu răpirea din serai. doo îmi iau!
NOU
si sa vezi cum iesi tu cu “rapirea din serai” imprimata pe piele a doua zi……o sa moara de ciuda toate centrele de tatuaj
NOU
Eu am o problema cu ele. In ultimii 2 ani am luat vro 3 bucati + 1 cadou. Toate se decolearza, adica ba ma fac verde … ba maro … ba rosu.
Exista sfaturi pentru asta? Adica cum faci sa iei o lenjerie care sa nu se decolereze pe tine ? Nu de alta dar am ramas doar cu cateva de la am de ani buni si care cer sa fie schimbate …
NOU
Iei albă?
NOU
@Perkele – aia alba il albeste. 🙂
NOU
Principalul sfat ar fi sa o speli inainte sa o folosesti 🙂
NOU
Alba zici ca este de spital. @Alex le-am spalat si de 10 ori … degeaba
NOU
Pi, inseamna ca sunt de calitate foarte proasta si, extrem de posibil, si periculoase pentru sanatate. Daca vrei lenjerii colorate, ti le recomand pe cele de la Ikea, din bumbac 100% sau/si liocel.
NOU
Daca iese culoarea e de proasta calitate (chiar toxica). Cand le cumperi cauta temperatura de spalare care trebuie sa fie minim 40 grade, daca are 30 de grade inseamna ca se decoloreaza, e de preferat sa fie 60 grade (90 grade pentru albituri).
Mie imi place lenjeria alba de bumbac. Din considerente legate de intretinere folosesc lenjerie colorata dar fete de perna albe. Am fost in WE la o cabana care avea perne colorate, am regretat ca nu mi-am adus fata de perna de acasa 🙂
NOU
Eu am auzit o tipa care lucrase intr-o firma de confectii cativa ani ca la astfel de materiale otetul face sa “stea” culoarea. Nu stiu daca merge, ca n-am avut nevoie deocamdata sa incerc dar merita incercat o data, nu face rau.
NOU
Incearca sã te invelesti cu fete, nu aluneci din pat si ţin de cald.
NOU
Cine sunt fetele astea de care vorbesti care nu te ingramadesc in pat si nu fura patura? Nu de alta, dar strica piata!
NOU
pai daca stai la mijloc, ce-ti pasa tie cine trage de patura?
NOU
deci te lasa cu sosetele in picioare…
NOU
orice cowboy bun stie ca e obligatoriu sa ai cizme-n picioare in pat.
NOU
Mare dilema… o faceti pe podea …reverse cow girl ….
NOU
Cizmele ca cizmele, dar musai şi pălăria!!
Deh, “cauboi” până la capăt, ce Dumnezăo?!
NOU
E cam in scurt concursul, adica extragerea pe 1 si premiul e pentru perioada 5-12. In 3 zile de cand te anunta, lasi casa, pisica si alte animale si te prezinti la… datorie 😀
Oricum, unele chestii interesante la promotia aia. Imi spune cineva va rog diferenta intre bumbac si bumbac satinat? Satinat o fi ala de care zice si Cetin ca-i da senzatie de patinoar, sau ala de hotel e sintetic pur si simplu? Multumesc.
NOU
Stai liniștit, că nu câștigi. Facem SEO, nu PR.
NOU
Bumbacul satinat este mai subtire si mai finut si nu bumbac 100%, bumbac este mai spru si mai gros (si dupa un timp intra la apa) ala de care zice Arhi e satinul/matasea 😉
NOU
Bumbacul satinat contine 100% bumbac; ‘satinat’ se refera la felul in care este tesut bumbacul, nu la faptul ca ar contine si alt tip de fibre. Felul in care este tesut pentru a avea aspectul ‘satinat’, adica mai lucios si mai fin la atingere, face materialul mai putin durabil (asta nu inseamna ca il speli de doua ori si gata, ci ca il folosesti 10 ani, sa spunem, comparativ cu materialele nesatinate, care tin mai mult). Pana acum eu n-am dat de lenjerii din bumbac satinat care sa ma faca sa alunec din/pe ele. De asemenea, n-am dat de bumbac 100% care sa intre la apa dupa un timp, cel mult intra prima oara, asta fiind motivul pentru care se recomanda sa ‘dai la apa’ un material de bumbac inainte sa faci ceva din el.
Ala de care zice Arhi presupun ca e un material cu procent mare de fibre sintetice (matase sintetica cu ceva bumbac, de exemplu).
NOU
Fiindca tot veni vorba in articolul cu schimbul valutar din Bulgaria despre informare incorecta a clientului: mi-am dat seama de ce a spus Alex Grivei ca bumbacul satinat ar contine si alte fibre, n-ar fi 100% bumbac. Pe site-ul firmei din articol lenjeriile incadrate in categoria ‘bumbac satinat’ sunt confectionate, de fapt, din polycotton: 70% bumbac si 30% poliester; asa ceva se incadreaza corect la categoria ‘amestec de fibre’, nu la ‘bumbac satinat’.
NOU
Bunicii nostrii o ardeau pe o rogojina. Super fericire
NOU
“Priză fermă” ca la balamnuc, îţi dai seama…
NOU
Da’ mai dar erau si rogojini cu model.
NOU
OFF-TOPIC
ajutati un amarat neinformat asta www.cel.ro/laptop-laptopuri/laptop-dell-inspiron-3521-i3_3217u-500gb-4gb-hd7670m-l/
sau
www.cel.ro/laptop-laptopuri/laptop-toshiba-satellite-l50_b_1eg-quad-core-n3530-750gb-4gb-l/
NOU
Dell – mai butucănos, dar cu performanţe mai bunicele (CPU, L2, RAM etc.)
Toshiba – mai finuţ – dar mai low în resurse.
Ce vrei să faci cu el?
Ce aplicaţii vrei să rulezi în mod curent?
Dacă ţi-ai răspuns la întrebările astea, vei şti ce să alegi.
Eu personal aş merge pe Dell.
NOU
Niciunul de pe cel.ro, dar dell.
NOU
Am facut ieri o comanda pe cel.ro pentru o tableta, nu am mai comandat de pe acest site dar am zis sa incerc pentru ca aveau bonus o husa, la 6 ore dupa ce am facut comanda sunt notificat ca tableta nu mai este in stoc si daca doresc una de alta culoare, intreb daca mai e valabil bonusul si cica nu exista nici un bonus, asta desi am facut si print screen la pagina …
Daca poti cumpara de pe alt site
NOU
procesorul de pe dell e mai ok?
NOU
Sa nu comanzi de pe Pc Garage – livrarea in Bucuresti este 12 Ron – cred ca e singurul magazin online care taxeaza livrarea indiferent de suma platita.
NOU
l-am gasit si acolo si aveam de gand.zice ca livrarea e gratuita
NOU
nu cumpara de pe cel.ro, ai sansa sa regreti:)
NOU
cauta putin in google “cel.ro teapa” si deschide cateva din rezultatele de la arhi si zoso. Pacat sa arunci banii aiurea.
NOU
La PC Garage livrarea e gratuita, plata ramburs este taxata cu 12 RON indiferent de suma, ai optiunea sa platesti online sau prin mandat postal :)) .
PC Garage e singurul magazin online unde trebuie sa platesti in plus daca vrei sa platesti ramburs.
NOU
facand abstractie de aia 12 lei, astia ce reputatie au?ma refer la livrat chestii stricate and such.
NOU
au reputatie buna, sunt ok. ei sunt mai specializati pe it si chestii nisate
NOU
merci frumos
NOU
Dell all the way. E deja al treilea laptop de la Dell si char n-am ce sa le reprosez. Dar nu de pe cel.ro, eventual emag
NOU
am luat dell-u de pe pcgarage
NOU
multumit?
NOU
da.baieti buni!
NOU
si lapotpu’ pare ok
NOU
vara matase (pt ca imi da senzatia de racoare), iar in rest bumbac…… deci de gustibus
NOU
hormonal..>:))
NOU
Toate ca toate, numai ca exista o mica problema care pe mine ma face reticenta in a cumpara lenjeriile astea: pana de curand, cam acum o luna, lenjeriile astea kitchoase aveau pretul de 75 de lei bucata. Asta cu 150 sau cat dracu e una, e vrajeala proasta. Le-au dublat pretul si le-au bagat la 1+1.
NOU
Oferta made in Romania :))
NOU
Aceste lenjerii kitchoase populează Dragonul Roșu cu prețuri între 50 și 70 de lei (prețuri de ora 10, nu de en-gross) .
Ele au niște dezavantaje specific chinezești:
1. Se decolorează
2. Pernele sunt făcute din bucățile de material rămase, adică riști să dormi cu capul pe juma’ de leu sau pe un bot de cal și o copită.
Dar au și avantaje: Dacă intră hoții în casă și văd că ai așa ceva, renunță când văd că ești rrom de-al lor.
NOU
Vorbesti prostii din auzite. Lenjeriile din Dragomul Rosu sunt foarte bune. Daca tu esti un paagal care cumpara de la tiganii de la intrare, nu generaliza!
NOU
Pentru ca True e un papagal care cumpara de la tiganii din mijloc sau de la iesire.
NOU
Pe langa faptul ca nu suport materialul ala sintetic in general, pentru ca transpir in el si alunec, e si mai enervant cand iti agati vreo unghie/pielita in el.
Mie nu-mi plac lenjeriile cu desene de-astea complicate. Le prefer pe alea mai simple, dar vad ca pretul creste cu cat e mai simplu modelul.
SI o intrebare, care e diferenta intre lenjeriile 3d si alea 5d? Rage vreun leu la tine, vine cu mirosul de jungla?
NOU
A patra dimensiune e timpul, dar cea de-a cincea mă pune pe gânduri rău.
NOU
Daca pui problema asa, a 4-a si a 5-a exista fara sa fie conditionate de lenjeria aia :))
NOU
am eu solutia. TESTATA. lenjeriile din liocel!
NOU
Nici mie nu-mi place mereu de functionara 🙂 , dar in cazul asta o sustin: lenjeriile din liocel (lyocell) sunt bune, tot pe testate. Si e tot material natural, E adevarat ca e mai scump decat bumbacul, in general.
NOU
nu exist ca sa-ti fac tie pe plac, pentru ca nu-s un NPC.
NOU
Nu stiu ce inseamna NPC. Daca existi sau nu si de ce, nu ma intereseaza. Prima parte a comentariului meu era legata de voturile negative, care nu mi se pareau justificate altfel 🙂
Important e ca liocelul chiar e un material bun pentru lenjerii de pat (si nu numai).
NOU
da, liocelul e material bun, ca se face din copaci.
NOU
Ca eucaliptul creste destul de repede si, functie de unde e plantat, poate imbunatati semnificativ solul, nu e de neglijat, insa nu ma refeream neaparat la asta. Liocelul e durabil, e foarte bun absorbant, da o senzatie foarte placuta la atingere, ‘pica bine’ si se sifoneaza greu – de aceea l-am recomandat si eu.
NOU
Ikea sau lenjerie de hotel din bumbac , alba ( nu e furata, am luat-o de la un tip care le fabrica pentru hoteluri ) . Aia e chiar cea mai rece vara , scoate sunetul ala de la un hotel de lux, nu se lipeste, etc. Urasc matasea, nu pot sa dorm in asa ceva.
NOU
Bumbacul e sfant, evident 100% bumbac si nu cu urme de bumbac, sau lenjerii care se pot lauda cu : pe aici a trecut un bumbac, era calare si de aia exista risc de transpiratie.
NOU
OFF. A mai trecut parleazu un mogul.
RIP Dinule.
NOU
sunt reduceri la ROMpetrol……….a murit dINU pATRICIU
NOU
Se numeste satin 🙂 Si nu e natural.
Incearca matase adevarata. Exista si matase care nu e lucioasa, cum e satinul. Aia tine mai racoare decat bumbacul, hainele de vara facute din matase dintr-aia nu sunt lucioase ca satinul.
Matase all the way
NOU
Stiu cum sunt pernele voastre din vata sintetica. Am avut una sub cap timp de 2 saptamani, cand m-am mutat la caminul studentesc, perna cu care mai mult m-am luptat.
Pe urma, cand am ajuns acasa, mi-am luat perna din puf de gasca, facuta de bunica, perna care se mula pe toate colturile capului.. Ai somnul hodinitor pe o astfel de perna.
Despre matase, imi trasnise asta iarna sa cresc anul asta viermi de matase, sa vad cum este, ca are bunicu’ toata curtea imprejmuita cu duzi. M-am luat cu altele si am uitat.
NOU
Daca te-apuci de crescut viermi de matase si-ai nevoie de ajutor, ma ofer. Nu ma pricep, dar ma intereseaza si pe mine sa vad cum e ‘pe viu’.
NOU
Toata smecheria e sa te urci in dud si sa culegi frunze, frunze pe care le rastorni peste viermi. pe timpul comunismului s-a dat ordon la noi, in sat, sa se planteze duzi pentru asa ceva si se cresteau in draci asa ceva. Aveau astia si in scoala o mini-crescatorie de viermi. Am vazut-o eu cand eram la gradinita, ca ne dusese educatoarea sa ii vedem. Si aia punea copiii sa se urce in duzi, sa culeaga frunze, in pauza…
Iac-asa se produc chilotii vostri de matase.
youtu.be/8xLCSoacVS8
youtu.be/UtHjDRVRM_Y
NOU
Da mai….si-mi povestea si mie bunicul de crescutul viermilor….pe mese puse cu picioarele in capacele umplute cu motorina sa nu se urce furnicile la ele…..hai ca poate faci un subiect de discutie pe forum despre asta
NOU
Cred ca s-au plantat multi duzi peste tot in tara, nu numai la tine-n sat. Stiu ca era si-un institut ceva, care se ocupa cu distribuirea de oua si achizitionarea gogosilor. Bunicii unei colege de scoala s-au ocupat pana tarziu, cand s-a desfiintat institutul ala, de cresterea viermilor de matase. A venit odata colega la scoala cu niste gogosi – a fost singura data cand am vazut in realitate. Bine ca mai ai duzi, ai cu ce sa hranesti experimentul 🙂 Daca ai scara, culeg si frunze, si dude 🙂
Stiu ca in tara mai exista o singura femeie care mai face borangic ca pe vremuri, dar nu stiu daca si creste viermi sau importa gogosile. De altcineva care sa mai creasca, eu n-am dat.
NOU
Da, asa a fost peste tot, in tara, dar i-au taiat si au facut butoaie de tuica din ei. Noi nu i-am taiat ca la noi baza este zaibarul. Apoi sunt buni sa tina gardurile.
Dudele sunt scarboase. Cand cad, le mananca toate orataniile si se cufuresc in draci prin batatura de zici ca e teren de paint-ball.
Am citit ca se face dulceata din dude si ceai din frunze de dud.
NOU
Institutul ala e acum Feeria. A lu ‘ Popoviciu.Ar trebui sa fie la Rahova. Popoviciu desigur. Si viermii la locul lor. Dar daca Base’. Basistii, start!
NOU
Ma da ce jmecherie pe noi romanii . Avem cate un Black friday in fiecare saptamana ! Ce contează daca nu e vinerea? Black friday sa scrie acolo ca fraieru pune botul.Cat mai durează pana sa avem si noi o piata matura care sa ontrleaga ca chestiile astea sunt făcute in mare pentru ai scapa pe comercianti de stocul vechi si ca tot ei ies in castig .
NOU
“nu se folosesc inalbitori chimici
se spala la 30°C automat”
—> asta arata ce fel de calitate au. LOL.
Lenjerii de pat pe care sa le speli la 30 de grade!? Dar ce-au, e bumbac tip hartie igienica?
————-
2. nu se da densitatea materialului. Tot ce e sub 200g/mp (sau sub 140 de noduri/cm2) sunt niste porcarii.
NOU
Pentru cei care vor lenjerii “ca la bunica”, cautati material damasc. Sunt de mai multe feluri, si groase, groase. Lenjerii facute din damasc au fost (poate mai sunt) folosite in spitale – pentru ca le poti fierbe (nu ca astea, spalare la 30 de grade).
Materialul nu e ieftin, un cearsaf de pat dublu, cu material cumparat la metru, ajunge pe la 30-40 de lei – daca ti-l cosi singur (adica daca ii dai tiv de jur imprejur).
Materialul arata cam asa tinyurl.com/ky4veco
Am lenjeria (facuta de mine) de vreo 4 ani, arata impecabil, spalata numai la 60 de grade…
NOU
aia nu cred ca aveau probleme.
cel putin la chestia cu alenuecatul
oare cum puteza pestele pe vremea aia.
eh. te adaptezi . caaaaa d-aia am tastatura cu vin si etc
e usor sa zici ca e usor de judecat.
da sa vezi dupa aia lu aia si aia si lu aia si ……am terminat?