Ultima oară, când am fost cu fiul la alergolog, a decis că are alergie la alternaria. Nu, nu are ce tratament să îi dea, dacă ies eu din țară, să caut în farmacii tratament pentru alternaria. Exact așa, tratament pentru alternaria. Ce denumire are alternaria în altă limbă? Nu știu, dar sigur vă descurcați.

De fiecare dată când mergeam eu la alergolog, scenariul era acelasi. Făceam programare, intram, discutam, expuneam problema. Da da, să vă dau să faceți niște teste. Făcut teste, 500 de lei mai târziu, altă programare la jumătate de preț, de data asta, citim analizele, da da, aerius sau claritine. Eu, desigur, nu sunt bune, le iau ca pe semințe, nu îmi folosesc. Folosiți și Olinth, vă ajută.

Efectiv am niște ani de când refuz să văd vreun alergolog, pentru că știu că alergologia a devenit o specializare care dă rețete de Aerius și Claritine. Vă zic serios, eu am descoperit singurel că alergia mea reacționează la levocetirizina din xyzal, într-un an în care nu mai suportam să mai trăiesc de la mâncărimi de ochi și strănut și am luat mai multe antialergice la rând din farmacii. Pentru că alergologul insista să dau înainte cu Claritine. Nu știu care e comisionul lor din oferit Claritine și Aerius, dar eu refuzam să primesc rețetă cu ele, ca să nu fie el plătit la număr de rețete.

Ideea e că am început să le înțeleg pe gospodinele alea care iau sfaturi medicale de pe net, cu titlul Fetelor, medicul mi-a recomandat să îi dau bebelușului medicamentul X, voi ce părere aveți? Am fost cu fetița cea mică la vreo 20 de consulturi și analize alergologice și nu exagerez. Am făcut analize și de 4000 de lei bucata. Ca să primim numai sfaturi tâmpite și medicamente absolut inutile, până când o doamnă medic de la Gomoiu ne-a spus să încercăm să nu îi mai dăm fructe crude, e posibil să aibă o problemă în a le digera. Și aia a fost.

Am scris acum ceva timp că a început iar poleniada și strănut și tâmpenii. Cineva de aici mi-a zis de Montelukast, altcineva de un spray nazal numit Dymista. M-am dus și le-am luat. Ce să vezi. Efectiv nu mai am nimic. Absolut nimic. La nivelul la care ieri am uitat să iau pastilele, spre deosebire de restul dimineților, când mă duceam cu ochii împăienjeniți și mucii până la brâu ca să îmi iau alinarea. Bine, pe după masă am început să simt senzații și mi-am adus aminte.

Una peste alta, avem un sistem medical la pământ, cu medici care au absolvit plătind șpăgi grase sau dând bijboacă sefilor și lucrurile nu par a fi deloc spre mai bine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

61 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Medical schools will prepare the future salesmen for our pharma companies – John D. Rockefeller

    • #2

      “Majoritatea citatelor de pe internet sunt tampenii pe care autorii citati nu le-au spus niciodata” – Honoré de Balzac.

    • #3

      :)) fix Rockefeller care era cu petrolul o fi zis-o.

      Dar adevărul crunt e că există și se întâmplă. E o bătaie cruntă pe doctori pentru că în pharma ei sunt poarta spre portofelul pacienților.

      Oricând am fost la un doctor era câte-un set de pițipoance așteptau afară să prindă 5 minute libere la domnul doctor. Efectiv tot timpul. Nu înțeleg câte firme de pharma sunt în țara asta și câte angajate au de au timp să fie peste tot mereu.

  2. #4

    Ai incercat să ții post?

  3. #7

    Hai să comentez și eu pe aici, că-s direct lovit de alergii. La analize pentru care am plătit o poală de bani acum ceva ani, m-au depistat cu: alergie la pisici, câini, animale cu pene, alergie la niște compuși din mezeluri, acarieni, praf, polen, ce să mai, nu eram prea bine. În perioada aia eram și fumător și cumva chestia asta accelera sensibilitatea la alergeni.
    Am găsit în Pitești o gagică alergoloagă, care mi-a dat ca tratament combinația de Xyzal pastile( luate seara că-mi provoacă somnolență) și spray nazal Avamys. Plus obligatoriu să renunț la țigări pentru a evita riscul foarte mare de astm alergic, concluzie în urma consulației și cum behăiam. Recomandare: cât timp iau tratament, fără alcool.
    Am luat doar în 2015, cam la interval de 6 luni tratamentul recomandat(timp de 30 de zile), am lăsat țigările și am fost bine. Am mai strănutat, dar mâncămirile de meclă, ochii iritați, nas iritat, au dispărut. Acum in 2021 am simțit iar că nu mi-e bine și de 2 săptămâni sunt pe același tratament recomandat acum 6 ani. După 5 zile deja nu mai aveam nimic.
    Că tot ai zis de aerius și claritin, nici la mine nu funcționează. Pot să le iau și cu bere, că tot 0 sunt.

    1
    • #8

      Xyzal si Avamis si eu. Claritin si Borenar astea sunt painea si sarea alergologilor. Pur si simplu oricine poate face meseria asta.
      Problema de fond a sistemului imunitar nu or sa o rezolve nici peste 100 de ani. Banii nu sunt bagati in cercetarea asta.
      Aici doua probleme: medicii f slabi si cercetarea prea slaba a domeniului.

  4. #9

    Diagnosticat cu alergie la polen, praf și acarieni. Cel mai nasol era cel de polen, aveam vreo 2-3 zile în primăvară când eram praf: curgea nasul, lăcrimau ochii, tot tacâmul. Preferam să stau în casă decât să ies la plimbare. Am mers pe drumul bătătorit cu Aerius și Claritine. După ceva timp nu mai aveau nici un efect. Am fost și cobai cu un medicament nou. Îmi zisese doctorița că nu o să știu dacă îmi dă medicament sau placebo, dar să notez cum mă simt și după 3 săptămâni să îi duc notațiile mele. Nu a avut nici un efect, deci am presupus că mi-a dat placebo, dar doctorița a fost surprinsă că nu a funcționat, deci îmi dăduse medicament. Am mai renunțat să merg la medic, aveau aceleași răspunsuri inutile pentru mine. Am dus alergia pe picioare tot timpul ăsta.

    În momentul ăsta copacii sunt în floare, zeci și sute pe margine drumului, efectiv parcă văd dragoni pe stradă care vor să atace. În mod cu totul și cu totul special, nu am nici o problemă acum, merg pe lângă copaci fără probleme, nu îmi curge nasul, nu lăcrimez. Singura diferență față de alți ani e că merg cu masca pe stradă, deci nu mai respir nici un polen și cred că asta a ajutat mai mult decât orice medicament. 🙂

    1
    • #10

      Nu știu la ce studiu ai fost cobai dar majoritatea sunt dublu orb: adica nici tu nici doctorul nu stiu daca ai luat sau nu medicamulde tes sau de contol (adica placebo sau alt medicament)
      Su la studiu si la medicament real:daca nu merge inerci altceva. Nu oate un medic sa garanteze sa ce prescrie el va fi lbun

    • #11

      Taci ma ca asta este cercetator cum si aitorul este medic.

  5. #12

    Am fost o singura data la alergoloaga. Cea mai dubioasa vizita la un medic, mai avea un pic si imi propunea sa ne dezbracam impreuna si sa ne contopim acolo. Tare dubios, aveam senzatia ca sunt la camera ascunsa.

    • #13

      Si dupa aia te-ai trezit….

    • #14

      Si? … ai o recomandare de alergoloaga “buna” ?

    • #15

      @Michelle Macar in visuri as pretinde mai mult 🙂 Dar nu m-am trezit, am fugit cat am putut de repede, sunt mai sperios din fire cand e vorba de din astea.

  6. #16

    Been there, done that. Aergologul stie doar spary nazal ce da dependenta plus aerous sau borenar, fara efect si in cazul meu. Din martie aprilie pana prin noiembrie imi curge nasul ca si la copiii mici, alergic la ambrozie, etc. Mi-a prescris dymista cineva de la ORL si ala e baza. Uneori am impresia ca mergem la medic si incepe ala sa invete pe noi ca si mecanicii care merg prin eliminare

  7. #17

    Mă bag și eu că sunt cu alergii la polen. Aerius și claritine sunt degeaba. Avamis și demysta nu au mers dar după ce am citit la razvanbb de flonase am zis sa încerc. Merge de minune. Câte două pufuri in fiecare nara dimineața. Ideea e că trebuie să dau in fiecare zi sau macar cu 3-4 zile înainte de a merge la țară. In București al naiba sa fie daca am vreo problemă.

  8. #18

    On a tangent, căci nu prea le am eu cu alergiile. Mă rog, am alergie la prostie și un pic la polenul de ragweed (ambrosia).

    Am făcut vaccinul, Pfizer prima doză. Ce am simțit:

    În primele 10 minute, o ușoară amorțeală a buzelor, parcă nu le mai simțeam ca de obicei, dar nici desenzitivizate bocnă, ca la dentist. A trecut.
    După 1 oră, timp de vreo 4 ore: buzzed la modul plăcut, ca după un pahar zdravăn de cabernet. Moleșit, relaxat, un pic dificultate de a mă concentra
    După 5 ore, timp de vreo 2 ore: senzație ca de mahmureală. Durere surdă/presiune în ceafă, se învârtea un pic casa, dificultate pronunțată de a mă concentra, sudoare – asta poate de la ceaiul băut.
    După 7 ore: totul părea să se fi terminat, odată ce-am fumat o lulea de tutun și apoi m-am plimbat vreo 2 ore prin parc. Era răcoare binișor, dar nu frig. (La gripă, de obicei, mie vremea rece îmi face bine, la cald mă picnesc rapid.) Ajun acasă, dau de cald, iar mă moleșesc, dar fără dureri de cap.
    Dormit bine peste noapte, transpirat abundent pe la 3am, fără febră ori frisoane, trezit dimineața cu o foame de lup.
    Am luat 2 pastile de Tylenol strong, prima când cu mahmureala, a doua înainte de somn.

    Mama mea de 70+, același vaccin, administrarea făcută cu 3 minute înaintea mea. Prima zi: nimic. Transpirat abundent peste noapte. A doua zi greață ca la sarcină, toată ziua. Nu știu cum este acum, căci o las să mai doarmă, fiind prea devreme…

    Încă o chestie care mă pune pe gânduri, căci nu am o explicație: soră-mea are probleme serioase de sănătate, chestii auto-imune, este de ani de zile pe imunosupresoare – cortizon, gen. Am aflat că a avut COVID acum câteva luni, confirmat cu test pozitiv. Nu ne-a spus, ca să nu ne speriem. Teoretic, trebuia să fie moartă în clipa asta. Nici măcar nu a trebuit să fie spitalizată, a dus-o pe picioare dar a tușit încă o lună după.

    Singura explicație în clipa asta, este că “a avut zile”.

    • #19

      Un morgangiu și un scăldător de morți au dat cu minus. Hai băbăeț, că aveți suficient biznis și fără sor-mea 😉

  9. #20

    Am luat de toate , doar Dymista a functionat, efectiv nu mai ai nimic. Medicul la care am fost mi-a recomandat sa iau o luna dymista + marimer + tamalis pastile, dupa asta 6 luni n-am mai avut treaba, fara stranut, fara nimic, am respirat mai bine ca niciodata.

  10. #21

    Jumătatea mea a rezolvat problemele de alergie cu fexofenadine. Nu, nu l-a primit de la alergolog, ci de la o mătușa farmacista după ani de chin. În mod normal se vinde doar cu rețetă. Medicul de familie a înțeles și i l-a prescris în continuare, am plecat din tara și noul medic a fost de acord din nou cu tratamentul dat de o farmacista.

  11. #22

    Eu nu înțeleg de ce te aștepți ca medicina românească sa fie diferita de alte domenii românești. In alta ordine de idei, orice inhibitor al sistemului imun are potentialul de a contribui la un eventual cancer (in timp îndelungat bineinteles, adica ani de zile). In locul tău nu l as lua prea mult timp pe domnu montelukast

  12. #23

    Eu nu înțeleg de ce te aștepți ca medicina românească sa fie diferita de alte domenii românești. In alta ordine de idei, orice inhibitor al sistemului imun are potentialul de a contribui la un eventual cancer (in timp îndelungat bineinteles, adica ani de zile). In locul tău nu l as lua prea mult timp pe domnu montelukast
    P S – Nu învinuiți bigpharma, medicii sunt pur si simplu extrem de slab pregatiti, in afara de câțiva. Nu au legătura firmele farmaceutice

    Ps 2 – medicina nu face minuni si nu este atat de avansata precum ati crede, in afara de unele domenii oncologice, majoritatea medicamentelor pe care le folosim sunt descoperite prin anii 70 80, mecanisme noi nu prea s-au descoperit

  13. #24

    Eu fac alergii o data la 2 ani, de obicei la nivelul pielii. Anul asta a fost mai special , m-am trezit intr-o duminica dimineata cu niste mancarimi insuportabile, ceva de chinurile iadului. Am fugit la farmacie dupa Claritine,ca an de an, a fost ok. Dupa o saptamana, iar trezitul in chinurile iadului, de data asta Claritine avea afect doar 12 ore. Deja ma luase panica gandindu-ma cum o sa mi se prescrie corticosteroizi, si cautam ca alternativa de tratament aruncatul pe geam
    Intamplarea face ca o cunostinta are drept vecina o doamna medic dermatolog, care mi-a dat tratamentul care m-a ajutat – repet pt mancarimi cutanate
    2 zile Xyzal pastile de 2 ori pe zi dimineata + seara , si la pranz 20 picaturi Zyrtec
    Inca 5 zile 20 picaturi Zyrtec dimineata si Xyzal 1 pastila seara
    Local creme de la farmacie pt prurit
    Dupa 5 zile am reusit sa fiu om

    • #25

      ai grija cu zyrtecul, face chestii la ficat

    • #26

      Multumesc, il simt la ficat deja, dar termin schema de tratament si scap. Parca e mai agresiv polentul anul asta, ori sunt eu mai sensibila

  14. #27

    Încearcă sa vezi dacă găsești Staloral pentru ceea ce ai tu nevoie. E un tratament de lunga durata (minimum 3 ani). Eu mi-l administrez zilnic de 2 ani jumătate și se simte, n-am mai avut probleme cu mâncărimile și ochii umflați. (sunt alergic la acarienii din praf și iau Staloral 350).

    • #28

      da, am auzit de el, desensibilizarea. cum.il iei?

    • #29

      Două pufuri sub limbă, zilnic. Poți crește doza până la 4 pufuri pe zi, funcție de cât e de gravă problema și de ce spune medicul alergolog.

    • #30

      medicamentul asta era promovat cu posibilitate mare de vindecare pentru copiii cu diverse alergii (de pana in 10 ani daca-mi aduc bine aminte). feedback-ul general este ca e scump, dar mai bun decat alte variante
      multa sanatate 🙂

  15. #31

    După niște luni de zile pe Tamalis sunt mai ok cu alergiile. Medicul meu de familie a zis oricum că Claritine e pistol cu apă.

    1
  16. #33

    Salutari de la un alt mare suferind de alergii. Obisnuiam sa numar de cate ori stranut la rand, recordul meu e 28. Cand am fost la alergolog, s-a speriat doamna ce aveam pe antebrat la prick-teste. Cam tot ce inseamna vegetatie mai-iunie.

    Ei bine, anul trecut si anul asta am stranutat de cateva ori in total. E bineinteles de la masca. Nu te-a ajutat masca? Xyzal e singura medicatie care functioneaza la mine.

  17. #34

    Am astm alergic cu Ige de 1970, de peste 19 ori valoarea normala. Pe langa montelukast, mai consumam cand aveam nevoie ceai de ghimbir. Adica tai bucăți de ghimbir si le pui la fiert. Simplu. Pe mine m-a ajutat, sper sa-ti fie de folos!

    1
  18. #35

    La xizal substanta activa este levocetirizina. Acum 5-6 ani se gasea medicamentul numit levocetirizina, si costa 10 lei 30 pilule. Era medicament generic. Era acelasi lucru ca si xizal, dar mai ieftin. Din aceasta cauza nu se mai gaseste. Montelukast este genericul de la Singulair, si este mai ieftin cu 50%. Si eu iau tratamentul de 10 ani primavara si toamna.

  19. #37

    Cel mai important e sa eviti pe cat posibil locurile unde poti face alergia.

  20. #38

    Dr. Violeta Perlea

    Cu plăcere.

  21. #40

    Cetin, scuze daca ma bag unde nu mi fierbe oala..ce avea cea mica de se manifesta ca o alergie? Intreb doar pt a nu mi scapa ceva legat de bebele meu, iar medici competenti nu am mai gasit de mult timp. Multumesc!

    • #41

      dureri de burta, gaze la greu, trezit din somn de 30 de ori pe noapte din cauza de burtica, cu urlete si plansete

    • #42

      Gaze+crampe 100% NU sunt de la alergie, ci sunt mai degraba semn de intoleranta digestiva la ceva (la un copil). Dar ce ma mir ca nu a fost recunoscuta. Asta nu exclude posibilitatea de alergie asociata cu intoleranta. Este posibil sa fie o intoleranta la fructoza la cea mica. Am avut si un caz de boala celiaca, manifestata cu simptome ca de apendicita (evident nu era cazul de chirurgie), la un copil de 5 ani. Slaba pregatire a rezidentilor vine printre altele si din faptul ca, in loc sa invete cu pacientul, au rol de secretar-registrator-curier pentru medicii coordonatori. Ce sa mai spun de facultate (in Romania alergologia este materie optionala in multe facultati de medicina, nu obligatorie cum ar fi normal pentru ca totusi corespunde unei specialitati medicale).

      Pe pagina
      www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/gas-digestive-tract/symptoms-causes
      vei gasi un tabel cu cele mai de evitat alimente.
      Personal cred ca este o greseala sa scoti complet fructele din dieta fetei, sunt totusi benefice in dieta, dar ar trebui introduse unul cate unul si vazut cum sunt tolerate. Si mai este acea ‘regula’ ca fructele proaspete/nepreparate in general se mananca pe stomacul gol, foarte putine (ananas parca era printre ele) ar fi optim de mancat dupa altceva. Aici un nutritionist (bun) te poate lamuri mai bine.

      Ma bucur ca te-a ajutat Dymista (daca a fost comentariul din 2019 la care te referi). Si sotia apeleaza la el in perioadele critice. Ah si alternaria este numele stiintific al mucegaiului nenorocit, asa ca nu ar trebui sa conteze limba. Dar imunoterapia pentru fungi functioneaza slabut, cel putin nu asa bine ca si cea pentru polenuri (care este in top la rezultate ca imunoterapie). De asemenea, in general, imunoterapia nu functioneaza optim daca pacientul este polialergic.
      In caz ca te intereseaza, exista posibilitatea de a obtine direct de la farmacie din Vest produsul imunoterapeutic pentru Alternaria (presupun ca alergia este confirmata). Va fi necesara o reteta de la un alergolog din Romania si disponibilitatea sa il administreze (subcutanat sau sublingual, cel putin primele doze). Plus un mail pe adresa inregistrata la mesajul meu.

      PS daca inca este alaptat copilul, unii spun ca si dieta mamei conteaza in privinta alimentelor generatoare de gaze (aici cred ca leguminoasele sunt cele mai de vina). De ex crampe la copil alaptat, dupa ce mama a consumat saorma 🙂

    • #43

      Nu am scos de tot fructele, dar le prepar termic inainte si evit in continuare alimente care sunt cunoascute ca provoaca gaze. Nu e boala celiaca sau intoleranta la fructoza, doar o usoara intoleranta la lactoza.

      Nu mai vreau sa iau prin eliminare deocamdata, pentru ca mi-a ajuns peste 1 an de nesomn.

      Ceea ce a ramas si nu iese la analize e o probabila alergie care uneori o impiedica noaptea sa respire pe nas.

  22. #44

    Ce să zic, tot e bine că-ți dădeau Claritine. Puteau să-ți dea homeopate…

  23. #45

    oarecum legat de tematica alergiilor, mi se pare ciudat si hazlui cum la americani auzi de alergii la caini, pisici si alte alergii ridicole. Prin filme sau emisiuni. Jur ca nu am auzit de vreun roman sau european sa aibe asemenea alergii

    • #46

      eu am alergie la pisici si fiica mare a avut. la modul ca daca lua pisica in brate, ii ramanea forma pisicii pe piele.

    • #47

      Asta-i din categoria “dacă nu am auzit eu, nu există”.

    • #48

      Eu am pe cineva din familie cu alergie la pisici.
      Si inca o persoana din cercul de cunostinte.

  24. #49

    Sa ma iertati daca nu aduc ceva nou, nu am citit in nici un comentariu daca s-au testat anticorpii pt toxocara canis si toxoplasma gondii-sunt niste paraziti care pot da reactii alergice sau autoimune. Nu am competenta profesionala sa vorbesc,totusi va spun din experienta ca pot fi cauza unor probleme ca cele cu care va confruntati. Un pic de research nu a facut rau nimanui…

  25. #50

    Fericiti voi cu alergii cunoscute, ca macar stiti de ce sa fugiti.

    Am facut zeci de teste: prick, panel, eozinofile, Ige-uri. Nu-s alergic la nimic … doar ca sunt.
    Eozinofilele cam la 7x valori normale, Ige-urile toate ok.

    Eu n-as prea (mai) lua Montelukast. Poate da reactii adverse de depresie, tendinte de suicid, etc.

    PS: Sinuzita polipoasa cronica + astm bronsic. Corticosteroizi sistemici cat de rar ma tin baierile sufletului (deocamdata 1 data/an), dar vad ca se cam indesesc.

    Ce merge din experienta (pe partea de eozinofile):
    1) Nucalla, dar e vreo 3-4000$ injectia lunara

    2) Seretide, dar se cam obisnuieste organismul cu el si trebuie sa cresti doza -> NASPA

    3) Cortico-steroizii sistemici. Dexa e apa de ploaie. Medrol ma cam cufureste :).
    Prednison nu tine foarte mult si corpul cere mai mult asa ca efectul scade si dozele trebuie indesite. Favoritul meu e diprophosul. Asta e retard (eliberare lenta). Cam 1 luna tine efectul si apoi o iei incet incet pe panta descendenta.
    Partea proasta la astia sistemici e ca corpul se leneveste si nu mai produce el daca vede ca i se da.

    4) Avamis, betameclasone sunt cam apa de ploaie. Nasonex merge, dar trebuie sa ai rabdare cu el, adica incepi sa simti ceva cam dupa 1.5-2 luni de luat zilnic

    5) Pseudo-efedrina. Am testat doar odata. A mers, dar m-am simtit cam funky. Mai incerc.

    • Eozinofile multe iti ies si cand ai viermi intestinali.

      Si iti dau reactii asemanatoare cu alergiile.

      Scuze daca ti-am stricat sarbatorile.

    • #52

      Aveti probleme de sufocare la aspirina sau alte anti-inflamatoare? pentru ca s-ar putea sa aveti ceea ce se numeste BREA, in engleza NERD, de la Nonsteroidal Anti-inflammatory Exacerbated Respiratory Disease. Consultati macar un pneumolog cu experienta daca nu vreti neaparat alergolog. Nucala este un anticorp monoclonal , terapie biologica inovatoare, nu se gaseste in Romania, dar aveti alternativa Benralizumab-ul, Fasenra, introdus anul trecut pentru astmul eozinofilic sever

  26. #53

    Sunt alergic la ambrozie, praf, cateva alimente. Insa de departe cea mai deranjanta este cea la ambrozie. Sunt 3 luni in fiecare an in care nu prea sunt bun de nimic ( August – Octombrie ). La inceput am incercat o gramada de medicamente, nu prea a functionat nimic. Am ajuns in cele din urma sa folosesc Xyzal, Avamys ( spray nazal ) si Quercetina ( supliment alimentar ).

    Un alt sfat pe care l-am primit si a functionat in cazul meu este sa nu consum deloc lactate in acea perioada. Stiu ca poate suna a “hocus pocus”, dar in cazul meu e unul dintre cele mai importante lucruri pe care le pot face. In ultimii 3 ani am scazut consumul de Xyzal si Avamys aproape inspre 0, folosind doar cand a fost nevoie ( aprox 4-5 ori in 3 luni).

  27. #54

    Se mira unii ca de ce facem automedicatie si evitam doctorii, pai de aia, ca sunt majoritatea incompetenti , cointeresati sa vanda anumite medicamente si indolenti.
    La fel, am ajuns ca pentru chestii mai usoare sa evit total medicul de familie care reprezinta maxim de durere in cur si incompetenta in medicina si sa caut singur solutii. Avand o formare in medicina veterinara mai ma ajuta putin unele notiuni comune cu medicina umana , iar acum exista si informatii bune pe internet nu doar TicTok si filmari cu tampiti pe YouTube.
    Asa ca fapt divers , cand eram bolnav anul trecut de Covid m-am tratat singurel cu ce gasisem pe internet (am avut o forma medie spre nasoala).Medicul de familie era sub zero ca ajutor iar de spital m-am ferit ca de dracu mai ales ca auzisem ce ”bine” esti tratat pe acolo.
    Avand aceeasi problema cu alergiile mi se pare sincer mai util blogul asta decat sa apelez la un medic.

  28. #55

    N-am vazut pe nimeni sa zica de chestia asta asa ca o zic eu: alergiile au si o componenta psihogena. Stresul declanseaza sau potenteaza, functie de caz.

  29. #56

    Nu are nimic, vou aveti ..lasa asa …. cand 7 doctori spun ca are una alta nu e in regula..ii trece ….

  30. #57

    Sa nu ti povestesc cum au decurs consultatiile si analizele dupa ce era sa dau coltu in soc anafilactic in varf de munte! Cel mai bun lucru a fost ca am primit reteta de epipen, fata sensibilitate la venin de albina ( cauza socului) si cu invitatie sa fac imunozare sun control ati… care ATI doamna doc in pandemie de covid?!!!

  31. #58

    Legat de teste pentru alergie : exista un test numit profil ALEX care mi s-a parut mai bun decat cel cutanat (Prick); iti ofera si o scara de valori ca sa poti sa iti dai seama mai bine in ce masura esti alergic .
    Rezultatul vine sub forma unui raport , are cam 7 pagini.
    Eu sunt alergic la praf, mai multe tipuri de polen , mucegai .
    La mine a mers mai bine Reactin dar nu pentru mult timp , e nevoie sa fie alternat si cu alt medicament.
    Am incercat Staloral anul trecut dar nu l-am tolerat prea bine si am renuntat la el.

  32. #59

    Dupa 10-15 ani de Alergie am descoperit cel mai bun tratament. nu am fost niciodata adeptul suplimentelor dar vad ca ma ajuta mai mult decat claritin/daselta/aerius. poate am devenit eu imun la antihistaminice.

    Am inlocuit claritin cu:

    – Vitamina C 1000 cu eliberare prelungita
    – Calciu 1000
    – D3 1000 (Am tot luat in perioada asta si am descoperit ca are efect incredibil pentru alergie)
    – Omega 3
    – Quercitina 500
    – cortizon natural – dacia plant – pastile
    – trei frati patati – pastile

    Am scapat de dependenta de Bixtonim si acum folosesc spray cu apa sarata de cate ori vreau fara efecte adverse. A fost greu dar acum pot sa respir si fara sa imi dau cu bixtonim in nas…

  33. #60

    Am aceeași problemă: nu mai reacționez la Aerius sau Claritine. Însă am trecut la next level, mucii și mâncărimile sunt o joacă de copii, eu simt că nu îmi intră aer în piept. Când nu mai pot să respir, iau un puf de Symbicort. Problema e cu cortizonul pe termen lung.
    De curând am descoperit că mă relaxează uleiul de cimbru. Îl pun în palmă, apoi cu palmele făcute căuș, inspir.
    Mulțumesc pentru recomandarea cu xyzal, îl voi procura să îl am la îndemână.

  34. #61

    Salut, am citit ce ai scris, ai eliminat alte cauze cum ar sindrom de activare mastocitara( en.wikipedia.org/wiki/Mast_cell_activation_syndrome) ?

    Montelukast e dat la pacienti cu sindrom de activare mastocitara “Montelukast and zafirlukast block the effects of leukotriene C4 (LTC4) and zileuton blocks LTC4 production, so these reduce wheezing and abdominal cramping.”(https://www.aaaai.org/conditions-and-treatments/related-conditions/mcas).

    Daca mai ai membri ai familiei cu aceeasi simptomatologie:

    www.niaid.nih.gov/research/hereditary-alpha-tryptasemia-faq

    “Hereditary alpha-tryptasemia (HαT) is an autosomal dominant genetic trait found in 4% to 6% of the general population”.

    Intoleranta la histamina:
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7463562/

    Sunt doar niste idei de investigat poate iti pot oferi un raspuns.

    1

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam