Știți ce înseamnă spital de îngrijiri paleative?
Este acel loc în care bolnavilor incurabili, în speță, cancer, li se asigură îngrijiri în încercarea de a-i scuti de chinuri și dureri, în așteptarea morții, care va veni, cu siguranță. În spitalele de stat din românia nu există așa ceva, doctorii îți spun Luați-l acasă, doamnă, să moară împăcat, în familie. Asta în timp ce urlă de durere pe care nu o poate alina nimic din ce îi poți face tu acasă.

Hospice Casa Speranței este acel spital care face asta pentru copiii care mor de boli incurabile. Știu că expresia sună dur și, în general, sunt artificii verbale care încearcă să îndulcească această pastilă. Dar, în final, la asta se rezumă. Niște oameni incredibil de puternici, INCREDIBIL DE PUTERNICI, încearcă să le facă viață ușoară, cât a mai rămas din ea, unor copii. Nu vreți să știți cum te simți când intri într-un asemenea loc și cât de distrus psihic poți ieși de acolo.

Revenind.
Trei piloți români își donează cursele din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta de la Brasov contra unor donații pentru Hospice Casa Sperantei.

Ei sunt:

Emil Ghinea, castigatorul locului 1 la categoria H3 a Cupei Gorjului. Am 39 de ani, sunt din
Mangalia si conduc un bolid Renault Clio RS V6 Trophy unicat in Romania.
Andrei Dumitrescu, am obtinut o victorie categorica în cadrul Trofeului Teliu AIMOL, cea de-a
doua etapa a Campionatului National de Viteza în Coastă Dunlop 2018, la volanul unui
monopost Tatuus. Acest monopost m-a ajutat sa scad sub bariera de timp de 1 minut si 40 de
secunde.
Silviu Dumitrescu, am urcat pe podiumul Cupei Gorjului, la Ranca în primul weekend din
septembrie a acestui an. Ati ghicit, Andrei este fratele meu si impreuna facem parte dintr-o
familie cu un lung istoric in lumea motorsportului. Eu conduc un bipost Osella.

Dacă vreți să donați pentru asta, aici este linkul. Oricum, la mine, toate donațiile de pe patreon de luna aceasta vor merge exclusiv pentru cei de la Hospice.

Și nu uitați. Seara, când vă sărutați copiii de noapte bună, bucurați-vă de ceea ce aveți, prețuiți la maxim. Nu luați la preț de matineu ceva ce pentru alții reprezintă TOTUL.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

16 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    De Salvati Copiii ce stiti? E ok sa donez pentru ei sau e scam?

    • nu cunosc. poți dona pentru Hospice, pana atunci:)

    • #3

      Donez deja de cativa ani si pentru Salvati Copiii, cu plata recurenta direct din cont, dar parca auzisem recent ca banii aia nu prea ajung si pe la copii. Nu mai stiu unde, tot pe interneti. O sa donez si pentru Hospice, dar ma intrebam daca ar trebui sa redirectionez si banii aia catre cineva care poate face mai mult.

    • O mare parte dintre contributiile catre “Salvati” alimenteaza un aparat stupid de complicat (tocmai ca sa aiba unii de munca). Mai bine cauti sa donezi pentru unii (gen Hospice) de la care un % mai mare ajunge la realii beneficiari (realist la SC e ~30% procentul).

  2. bine zis INCREDIBIL DE PUTERNICI. eu am încercat să lucrez ca voluntar într-un loc asemănător, n-am reuşit decât vreo trei zile. pur şi simplu nu mă mai puteam uita la copiii ăia ştiind ce urmează pentru ei.

  3. #6

    donez lunar de 10 luni la magichome. imi place ideea ca am dat un sms si apoi treaba merge automat luna de luna. imi este un pic peste mana sa donez de pe card dar o voi face si voi opta tot pentru donatii lunare.
    @ boemul si eu m-am gandit de multe ori sa ma inscriu ca voluntar la astfel de centre dar cand incep sa ma informez despre ele nu reusesc sa duc la bun sfarsit…pur si simplu nu pot…

    • Robert, vezi că dacă donezi cu cardul, pe site se specifică că suma va fi dublată de o companie din UK:
      donez.pentrumagichome.ro/

    • #8

      Multumesc de atentionare, Olivian
      Am intrerupt acum vreo 2 luni plata prin SMS pentru ca tot uitam sa las credit suficient pe cartela respectiva. Am tot zis ca reiau donatiile cu cardul, dar evident ca am “procrastinat”. Mesajul tau m-a motivat.
      Nu inteleg de ce nu e mai vizibila pe site informatia cu dublarea sumei .

    • Eu le-am dat email acum mai multe luni, mi-au mulțumit de observație, și a rămas la fel. 🙂

  4. Sunt foarte mișto inițiativele astea, și le susțin și eu cu cât pot, dar e trist pentru că toate ar trebui făcute de stat. Cum sa te duci la un pacient, că medic, sa ii spui că spitalul nu are bani pentru medicamente, sau daca vrea sa fie operat sa meargă să cumpere cele necesare, după ce el citește asta
    m.digi24.ro/stiri/actualitate/rectificarea-bugetara-la-pmb-aprobata-bani-in-plus-pentru-evenimente-mai-putini-la-spitale-1003390

    • #11

      plus donatiile la catedrala care nu cred ca o sa ne salveze de boli, prostie si saracie

    • #12

      #Robert
      Salveaza si alea, dar numai o data si definitiv.

  5. #13

    RESPECT

  6. #14

    Hai ca face si statul ceva in sensul asta, deocamdata la faza de proiect..

    “Undă verde pentru înființarea unui nou centru de îngrijiri paliative în București

    Primăria Capitalei va înființa un nou centru de îngrijiri paliative, care va purta numele Sfântului Atanase. Proiectul a fost aprobat astăzi, la Propunerea Primarului General, Gabriela Firea, cu unanimitate de voturi în Consiliul General al Municipiului București.

    Primarul General, Gabriela Firea: “Avand in vedere că în Capitală nu există decât un centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii cronici, am propus astăzi Consiliului General înființarea Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Atanasie”, care îi va primi pe acești bolnavi, fie ca sunt în vârstă, fie că sunt tineri sau, din nefericire, există și astfel de cazuri, copii. Aici vor primi, pe lângă cazare, și o îngrijire medicală adecvată. Centrul va contribui la creșterea calităţii vieţii bolnavilor suferinzi de boli cronice grave sau boli incurabile şi pentru familiile acestora.”

    Beneficiari ai îngrijirilor paliative sunt pacienţii de toate vârstele, adulți sau copii cu boli cronice progresive, cu suferință generată de simptome necontrolate și/sau probleme psiho-emoționale, sociale, spirituale, sau grad ridicat de dependenţă, precum și familiile acestora, pe toată perioada de îngrijire, inclusiv în perioada de doliu”

    www.facebook.com/PMBucuresti/posts/1218035968334445

    • #15

      medici romani, angajati la stat, care sa aiba grija de oameni in mare nevoie. right, sunt convins. astia si-au pierdut umanitea in conturile bancare de mult timp

    • #16

      Bucuresti este centrul de ingrijiri paliative