Își pune întrebarea ZF. Iar eu nu preget în a-i lămuri.

1. Cea mai nesimțită bancă din rromânia, în relația cu clienții. Nici măcar BCR nu îi depășește, iar ăsta e un record.

2. Birocrație imensă, stupidă și fără sens. BRD e banca unde nu am putut să îmi plătesc împrumutul restant, pentru că se desființase contul.

3. Cel mai retard sistem de internet banking. BRD e singura bancă unde, dacă vrei să plătești într-un cont oarecare, întâi trebuie să mergi la bancă și să declari acel cont, după care să fugi acasă și să faci tranzacția.

4. Comisioane absurde și oribile. Când am plătit avansul la leasingul mașinii, aveam de ales între BRD și Volksbank. Mă duc la BRD, pentru că era aproape, completez formularul de plată și dau să plătesc. Când colo, comision de 6%, adică vreo 180 euro. M-am dus la VOlksbank, comision 0.

Când am vândut casa, cumpărătorul nu a putu să plătească decât într-un cont din BRD. Că așa a vrut BRD-ul, finanțatorul acțiunii. Pentru a putea încasa comisioane și de la vânzător și de la cumpărător. După calculele mele, când am scos și ultimul leu din bancă, prin diferențe de curs valutar și comisioane, banca câștigase cam 2000 euro, din 45 000. Obligat, forțat.
Atunci cred că a fost ultima oară când am intrat într-un BRD.

5. Am menționat nesimțirea în relația cu clienții?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

101 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Eu m-am dus intr-o zi la un ghiseu al unei sucursale BRD sa-mi spuna cati bani am prin conturi.O tipa de la ghiseu mi-a zis ca nu se poate uita pt ca era trecuta de ora 15 si sa ma duc a doua zi.Asta pt ca nu avea ea nush ce acces in sistem.Le doresc sa moara in chinuri, mai ales la ce comisioane nesimtite au.

  2. #2

    La Internet banking stiam ca poti sa suni sa declari conturile cu care o sa lucrezi, doar o data atunci cand il adaugi, pe parcurs nu mai e nevoie.. Nu cred ca e musai sa te deplasezi la banca lor de babe sa declari aceste conturi.

    Nu ii apar ca si mie imi displac dar ma gandeam sa ai informatiile corecte.

    • #3

      asta este cea mai cretina chestiune, sa nu poti sa-ti adaugi singur in sistem cui vrei sa platesti ceva. adica sa trebuiasca sa suni sa-ti introduca ei datele contului respectiv si tu apoi sa faci plata.
      complet retard.
      plm, nu avem de platit numai darile lunare ca sa zici ca le introduci odata si aia e.

  3. #4

    @bitpsychobyte si tie ti se pare normal sa depinzi de o idioata de la ghiseu/telefon care sa iti faca tie nush ce inregistrari? Daca mie imi urla sa fac o plata la 6 seara si aia a plecat acasa de la ora 4 atunci care mai e rostul de internet banking? comisioanele si atat?

    • #5

      stai, ca omul doar a corectat o eroare tehnica de a mea, nu a zis ca aproba sistemul

  4. #6

    La faza cu casa :O Au luat aproape comision de agentie imobiliara.

    Pentru mine la nesimtire inca e pe primul loc BCR.

    Expira cardul prietenei, facut la BCR din simplul motiv ca e singura banca ce are agentie si in orasul parintilor (sat, comuna sa fiu sincer).

    Buuuun, expira luna asta, hai sa te duci sa ii intrebi de sanatate, ca vine singur, ca tre sa faci tu ceva acte, cine stie, sa nu trebuiasca sa stai o luna fara card din motive stupide. La birou aia ca da, vine singur.

    Peste 2 saptamani pac mesaj de la BCR. Ca veniti sa ridicati cardul de la agentia Podu Iloaiei, cam la 30km de Iasi, noi fiind in Iasi de cativa ani, si cardul facut la o agentie de aici, deci aici trebuia sa vine, dupa cum ne-a asigurat si tipa de la biroul din aceeasi agentie cu 2 saptamani in urma.

    Suna la BCR, nene, ce cauta cardul meu acolo? Pai nu acolo ati facut cardul? Hell no, ce sa caut eu la 30km de Iasi? Nici n-am fost pe acolo in trecere macar. Pai si nu puteti sa va duceti sa-l luati de acolo? Decontati benzina? NU! Atunci ce facem? Pai mergeti la agentia din Iasi si faceti acolo o cerere in scris de aducere card.

    Mergi iar la aceeasi agentie. Cardul meu e la dracu in praznic, asta de la birou rade! Facem cerere de aducere, atentie, 1 plic practic. Si prin posta romana daca il trimitea ajungea a 3-a zi. Dupa cat timp a venit? Dupa o a 2-a cerere si telefoane din agentie, si dupa inca 3 saptamani.

    Si nimeni nu a zis vreodata un “Scuze boule ca te punem pe drumuri si mai stai si fara card o luna din cauza noastra!”.

    • #7

      de ce nu ai renuntat la card? 🙂 sunt atatea optiuni mai ieftine (numai cand ma gandesc la comisioane … )

    • #8

      Am zis: facut la BCR din simplul motiv ca e singura banca ce are agentie si in orasul parintilor (sat, comuna sa fiu sincer).

  5. #9

    Pe mine la un credit auto m-au intrebat cati angajati are firma unde lucrez. Cand au auzit ca sunt singurul angajat au zis ca e riscant…firma nu prezinta prea mare stabilitate…In perioada aia se dadeau afara de la stat sute de oameni. I-am spus lu’ tanti ca statul care are cei mai multi angajati concediaza la greu iar daca as fi fost bugetar ea ar fi fost mult mai incantata desi as fi putut fi pe faras. In fine, s-a calmat, dar intrebarea mi s-a parut realmente cretina.

    • #10

      si intrebarea e cretina in continuare … pentru ca BRD/BCR/Raiffeizen/Volksbank au DAT AFARA in ultimii ani o gramada de oameni. Nu plecati de bunavoie la o alta banca, nu concediati cu preaviz, samd. Pur si simplu cu mizerii d’alea de ultima speta, gen “nu v-ati facut targetul impus acum 3 ani inainte de criza” (asta in 2012). Asa ca, unde mai e stabilitatea? 🙂

    • oo, n-are voie sa se asigure/preocupe/ingrijoreze putin de stabilitatea veniturilor cu care vii sa dovedesti ca poti sa-ti platesti ratele? de aia e criza, ca se dadeau credite tuturor celor care intrau in banca. si nici banii de credit nu sunt din aer, sunt din ce depun oamenii si firmele(da, da, stiu ca dobanzile la depozite sunt platite -partial- din dobanzile la credite)

    • #12

      @m; ai terminat liceul ? iti dau exemple de 10.000 de firme cu 1-10 angajati care sunt pe profit, stabile bine mersi si de alte 10.000 de firme cu 100-1.000 angajati care sunt pe faras.

    • intrebarea cu numarul de angajati nu e cretina. e o prostie daca intrebi numai asta despre firma si te iei numai dupa lucrul asta.

  6. #14

    aveam de primit niste bani, zic sa fac la ei cont in euro. si fac. si apoi zic ca vreau si un card gold asociat contului ca sa ma folosesc de el (de debit). si imi fac. dar nu oricum, ci pe alt cont ca nu se poate sa fie asociat direct, mai trebuie un cont intermediar ca sa ma mai comisioneze o data. si zic sa fac si internet banking ca sa poti sa-mi mut din contul de economii (cu dobanda decenta) in contul de card din cand in cand niste bani. dar ce crezi? internet banking cu certificat si doar pe internet explorer si alte balarii. in 2013 eu nu pot face internet banking de fapt, eu fac calculatorul-de-acasa banking ca doar acolo am reusit dupa 1 ora cu apel telefonic la ei sa-l fac sa mearga. si dupa 1 an jumate aflu ca de fapt eu dadeam 10 euro comision (de care nu mi-a zis nimeni) pentru servicii premium (internet banking si card gold) IN AFARA te taxa anuala de 60 de euro pe card gold? am ramas efectiv blocat. ireal.

    • #15

      La Transilvatia Mastercard Gold 60 RON/an. Internet banking-ul nu e cel mai stralucit, dar poti opta pentru SMS token si nu umbli si cu agregatul de coduri dupa tine tot timpul si, mai ales, merge si pe Mozilla, Chrome si poate si pe Safari (n-am incercat).

  7. #16

    le-am facut reclamatie pentru imensa coada care este mereu in auchan titan la brd. in fine, m-a sunat unu sa-mi zica pe un ton certaret ca nu e vina lor ca e coada si ca “sistemul este si el uman”. Duda asta a scos o, cred, dupa ce l-am enervat maxim cu faptul ca nu e problema mea ca au o singura casa deschisa intr un centru comercial mare.

  8. #17

    Pe mine ma enerveaza superioritatea pe care o afiseaza functionarii bancari, in orice banca te-ai duce. Zici ca e propietate persoanala banca si ti se face o favoare ca primesti acele servicii si nu ca platesti pentru ele.

  9. #18

    Ala de la punctul 3, ma termina efectiv asa tampenie. Sa ai BRD-NET si tu sa trebuiasca sa te duci la ei la banca sau sa dai telefon ca sa iti adauge un cont.
    Nici nu prea sunt in stare sa te sune sa confirme contul care vrei sa il adaugi.

  10. #19

    moarte in chinuri, subscriu. am avut card de salariu acum vreo 3 ani. cand am demisionat am si inchis contul. ati vazut ce cursuri au la schimb valutar? mult peste restul bancilor, ce sa mai zici fata de casele de schimb, plus comisioane la orice miscare, si ca intri in banca. huo!

  11. #20

    2 situatii cu sistemul lor cretin
    1.Fac card si imi iau si net banking ca plec din tara si sa nu stau dupa un bancomat sa vad cand imi intrau banii (aveam de primit o bursa). Ies din tara si la vreo saptamana dau sa verific contul pe internet banking.Mi s-a blocat accesul(incercasem parola, resetare parola etc.). In final sun la banca si ghici care a fost explicatia: “A fost inchis pentru ca a fost accesat din ALTA TARA.” Deci cum?Cum?

    2.Inchid cont si card.Intai se inchide cardul(la alta agentie decat unde am deschis contul).Dupa 30 zile trebuie sa inchid si contul.O intreb pe tanti de la ghiseu “Pot merge la orice ghiseu, agentie?”. Raspunsul “Desigur, aveti aceasta hartie si puteti merge la orice agentie”.Bun, dupa 30 zile ma duc la o alta agentie aproape de casa si ce zice tanti de acolo? Ca numai la agentia unde am deschis.Pai bun, dar atunci cum de a zis in partea cealalta ca oriunde? Pai nu, ca nu se poate, ca e alta contabilitate. Am ramas masca.
    Sper sa nu mai aud de ei si sa nu ma mai forteze careva sa lucrrez cu ei.Sa moara in chinuri.

  12. #21

    Am fost si eu client BRD acum multi ani, nici nu vreau sa aud de ei. De vreo 4 ani am la Transilvania si sunt foarte multumit. BT24 a fost schimbat, nu mai trebuie IE si certificate, ci merge pe baza de SMS. Nu trebuie sa suni sau sa te duci la ei sa adaugi beneficiari pentru plati, serviciul costa 1 leu pe luna. Si culmea ca e si singura care face profit pe timp de criza, desi are cele mai mici comisioane. La ghisee oamenii sunt foarte politicosi. Nu sunt taxe de administrare lunare, anuale, in afara de leul pentru BT24. Am 2 carduri (Mastercard, Visa electron). Singurul lucru care ii lipseste ar fi Selfbanking. Daca avea si serviciul asta era banca perfecta.

    • #22

      da, daca ar avea selfbanking, m-as muta si ieri la ei

    • #23

      La BT dau in fiecare luna de cele mai ofuscate casierite ever. Ce-i drept, ma duc in aceeasi luna pe 15-16, deci probabil le nimeresc mereu la PMS.

    • #24

      In perioada respectiva “se incarca” pensiile, ajutoarele, salariile, alocatiile si cam tot ce tine de plata bugetarilor. Aceste operatiuni sunt facute de catre angajatii BT care lucreaza si cu publicul. Nu ar fi un mare chin pe acesti angajati daca nu ar primi niste excel-uri retardate de la tot felul contabili (de la finante, casa de pensii s.a.m.d )…bugetari, care incurca tot felul de date, iar “prostii” de la BT trebuie sa le rezolve.

    • e al 6-lea an de criza. nu poti sa spui ca e singura care face profit pe timp de criza. din cate imi amintesc a avut si ani cu pierdere, in timp ce pt brd e primul. plus ca si acum mai sunt alte cateva banci cu profit.
      dar in rest, da, sunt socant de mici si rare comisioanele la BT(de operatiuni stiu, la credite nu ma bag), mai ales ca e o banca mare. s-o tina tot asa.

    • #26

      astia de la Volksbank au in internet banking integrat. Poti plati facturile fara sa stii conturile celor de la EON, Apa-Nova, Enel etc…
      Exista o categorie separata “Plateste facturi”

  13. #27

    Mumu brd!

    • Acum nu vreau sa par ca gasesc gaura in covrig si filozofez. Dar am lucrat cu BRD ceva timp. Cand era Bogdan Baltazar presedintele bancii se vedea ca organizatia incerca sa faca ceva cu ea insasi, sa se mentina pe piata atst ca portofoliu de produse/servicii cat si ca imagine. Din pacate mandatul sau nu a fost decat de pregatire pentru managementul francez care a avut ca scop repatrierea profitului, fara investitii in oameni sau infrastructura.

  14. #29

    Si cand ma gandesc ca eu tocmai m-am legat la cap cu BRD-ul pe vreo 30 de ani …

    • #30

      Un moment de liniste si reculegere pentru bet…

      Eu m-am legat la cap pe “doar” 17 ani 🙂 dar nu cu BRD, ci cu BCR

      Lasand gluma la o parte, nu e asa grav ca faci credit pe 30 de ani daca ti-ai calculat bine posibilitatile si ai alternative in caz de faliment personal

    • #31

      Pai daca avea alternative se mai incurca cu banca?Diiing!

    • #32

      Tavi,

      Stai si rumega putin ce am spus. Eu consider ca atunci cand iti asumi un risc asa mare trebuie intai sa il calculezi. Daca intra in faliment personal, sper ca are posibilitatea sa se mute cu parintii, acasa la sotie, sa poate plati macar o chirie mai mica decat rata casei, sa aiba ceva economii puse deoparte(macar pentru 2-3 rate), toate astea pentru a nu fi nevoita banca sa ia casa(daca pt casa e creditul).

      Poti numi alternativa si un imprumut la prieteni,rude, vandut autoturism… etc alternativele astea ti le poti face si pe parcurs daca la inceput nu existau si ai riscat

      Bine, tot ce descriu eu e worst case scenario, insa eu am pus pe hartie orice chestie,oricat de aiurea sau negativista a parut.

    • #33

      Alternative pentru 30 de ani…calculate dinainte,,,oau, despre ce vorbim aici?cate se pot intampla in 3 ani, daramite in 30…esti sigur ca nu citesti dintr-un curs de bancher?

    • #34

      Mai omule, ce dracu’ e asa greu. Am scris “ALTERNATIVE POT APAREA SI PE PARCURS”

      O sa iti dau exemplul meu ca poate intelegi ce vreau sa spun. Eu am facut credit pe 17 ani, cand am facut creditul am luat in calcul urmatoarele:
      – Am casa parinteasca la 35 minute de mers cu masina fata de mine
      – Am economii care imi acopera 10 rate
      – Daca nu o sa am serviciu o sa platesc fie din economii, fie inchiriez apt si ma mut la ai mei pana ma pun pe picioare.
      – Am facut in asa fel incat rata sa fie cel mult jumate de salariu.
      – Rata nu trebuie sa fie mai mare ca suma pe care o s-o incasez daca inchiriez ci sa imi mai ramana ceva din chirie.

      Alternative care pot aparea pe parcurs:
      – Acum muncesc pentru a ajunge la stadiul in care pot plati doua rate odata.
      – Atunci cand situatia permite, e imperios necesar sa economisesti 10% din salariu pentru a te feri de neplaceri.

      Am spus eu undeva ca iti poti face planurile pentru 30 de ani? Am spus sa pui pe masa ceea ce ai ACUM si sa faci planuri pentru macar 2-3 ani(cu toate ca pentru mine casa parintilor si posibilitatea de inchiriere sunt valide si 30 de ani).

      Consider ca tot ce am luat eu in calcul sunt lucruri de bun simt. Nu o sa iau in calcul decesul(asigurare de viata), si e firesc sa apara chestii neprevazute pe care nu le poti calcula(deh, nu am zis ca totul e perfect).

      Nu credeam ca e asa de rau sa te informezi si sa stii sa te evaluezi, si in plus sa iti faci si niste planuri de back-up.

      Nu citesc in carti de bancheri, se numeste educatie financiara si consider ca trebuie sa o aiba toata lumea 😉

    • #35

      Alexandru,
      fix despre asta este vorba: educatie financiara.
      bravo, you’re my man.
      te astept marti in TM.

    • #36

      alexandru sau Alexandru C. sau cum te-o chema, mi se pare mie ca toate chestiile astea de le insirui tu aici ar cam trebui sa le faca ofiterul de credit INAINTE de a-ti aproba creditul.
      Adica daca tu nu esti zdravan la caputz si te-ntinzi mai mult decat ti-e plapuma atunci judeca banca pentru tine si-ti spune hooo usor cu pianul pe scari…Numai ca astia sunt niste avizi dornici sa raporteze cat mai multe imprumuturi si=apoi baga tota planeta in criza.Iar toate punctele alea de le insirui tu sunt cam egale cu zero.Mare majoritate a romanilor iau ca spartii bani imprumut, se bucura prima luna ce misto e sa te plimbi cu x6-le dupa care incep sa dea din coltz in coltz. Reusesc cumva 1 an, 1 an jumate sa plateasca ratele dupa care vine banca si-i executa.Apoi trec la urmatoarea tzeapa si tot asa cat se poate. Dupa care ajung pe drumuri.

    • #37

      Tavi,

      Say whaaaat? Cand ai vazut o banca ce te invata cum sa fii responsabil? De unde sa stie banca ce posibilitati(in afara de salariu sau alta casa daca girezi cu ea, in general ce e pe acte), economii etc. ai? Banca stie strict ce ii spui, iar banca nu e institutie caritabila sau care sa faca educatie, banca face profit. Intr-o lume ideala, banca te sfatuieste ce sa faci, pana atunci, pentru banca tu reprezinti doar niste cifre introduse intr-un sistem informatic care iti aloca un scoring, reprezinti o sursa de venit, banca nu te priveste ca pe o persoana, un sufletel plapand care necesita educatie.

      Eu nu vorbeam de smecherii care isi iau Q11, ci de oamenii normali ce vor sa isi construiasca un viitor. Punctele alea pe care le-am insirat sunt egale cu 0 pentru tine, pentru mine au fost decisive 😉

      Nu o sa accept niciodata sa intru intr-o institutie fara sa stiu cu ce se mananca ce fac aia acolo si sa stau sa imi explice o duduie de la ghiseu ce sa fac cu viata mea, si ca ea stie mai bine ce posibilitati am.

      Fiecare are parerea lui leagata de subiectul pe care il discutam, eu aduc niste argumente, iar tu nimic… Eu chiar asteptam sa vad ceva constructiv, sa imi arati ca gresesc…mai astept 🙂

      P.S: username-ul apare diferit in functie de device-ul de pe care scriu(o sa rezolv problema sa nu creez confuzie :P)

    • #38

      tavi, din pacate, nu mai este printre noi…

    • #39

      goo.gl/5Hsfa

      Aici vroiam sa postez :)) Asa e cand ai doua tab-uri cu Arhiblog deschise…

    • #40

      Am luat creditul pe o perioada de 30 de ani, tocmai pentru ca in aceasta modalitate, valoarea ratei lunare e acoperita de chiria pe care o pot lua pentru apartamentul respectiv. Astfel ca daca la un moment dat treaba devine nasoala, ma mut cu parintii sau cu socrii si dau apartamentul in chirie. Cam asta a fost rationametul meu.

  15. #41

    Dupa atatea lucruri nasoale despre BRD trebuie sa spun si un lucru bun.Am contul de Moneybookers(Skrill) in euro( cunoscatorii stiu despre ce e vorba) si la el am atasat si un card.Doar de la bancoamtele BRD pot scoate la cursul BNR din acea zi.La alte bancomate gen BCR, BT imi dau banii la cursul lor, care de obicei e mult mai mic fata de BNR.Pentru acest lucru au din partea mea o bila alba.

    • #42

      teach me how, ca ing ma ucide la cursul valutar

    • #43

      Despre Moneybookers(Skrill)?Despre cardul lor?

    • #44

      despre faza cu scos euro la cursul zilei. daca imi fac cont de moneybooker si transfer din paypal la ei, pot scoate de la bancomat brd la cursul valutar bnr?

    • #45

      Moneybookers(Skrill) este un portofel electornic gen PayPal singura diferenta majora este ca Moneybookers(Skrill) este folosit cu precadere pentru a depune/retrage bani de la casele de pariuri/poker/cazinouri.PayPal nu accepta depuneri/retrageri catre siteuri de gambling(cu exceptia catorva tari: Uk, Germania, Olanda, Luxemburg si alte cateva dar nu din estul Europei).Practic nu ai cum sa transferi din PayPal in Moneybookers(Skrill).Firme diferite, politici diferite.Nici comercianti care sa accepte ambele metode de plata nu sunt prea multi.De asemenea nu exista servicii oficiale de schimburi intre Moneybookers(Skrill) si PayPal.

    • #46

      crap

    • #47

      Dude, esti sigur? Eu banii de pe cardul Skrill/MB ii scot la cursul oficial al Moneybookers, NU la curs BNR sau bancar. Iar comisioanele (de “risc valutar” parca 🙂 ) sunt de genul 2,49%. Plus 1,8EUR taxa fixa pentru retragere de la bancomat.

      Limita de retragere la bancomat 250EUR /24 ore.

      Limita zilnica de plati, fie POS sau online, e 1000EUR.

      Cu conditia, fireste, sa ai respectivii bani in contul MB…

      Cetin, pentru problema ta de Paypal poti studia putin siteul payoneer.com. Tot le vad reclama cand imi deschid gmailul. Comisioanele insa sunt vizibile in timpul procesului de inregistrare. Ar trebui sa fie gratuit respectivul proces. Iar pentru Paypal am vazut o chestie misto, US Payment service, “premium service that allows users to receive direct deposit payments from select US companies directly to their Payoneer Prepaid Debit MasterCard® Card, using the ACH network.”. Printre “select US companies” alea se numara Paypal, Amazon, Apple etc.

    • #48

      PS Cursul valutar Moneybookers se schimba in timp real, de exemplu acum ora 15:10 azi 16.02.2013 cursul e 1EUR = 4.3641RON. La BNR e 4.3885. Pare ok, nu?

    • #49

      pare preabine

    • #50

      Da, pai daca mai adaugi… scazi de fapt cei 2,49% foreign exchange fee si 1,8EUR taxa retragere ATM (indiferent de suma, adica si la 10EUR si la 220EUR platesti tot 1,8EUR), nu mai pare chiar atat de minunat.

      Nu e nici rau insa, si e motivul pentru care in cateva luni imi voi reinnoi Mastercardul cu sigla Skrill.

      Ultima data cand am retras bani am scos 1.000RON, din cont mi s-au scazut 229.32EUR si apoi inca 1.8EUR, comisionul tot mentionat mai sus. “Babeste”, adica incluzand toate comisioanele, rezulta un curs de 4,3267. Pe 14.02 cursul BNR era de 4,3844. Acceptabil, parerea mea.

    • #51

      doar la BRD il poti face?

    • #52

      Mastercardul il ceri direct la Skrill/Moneybookers. Il primesti prin posta, mai intai un plic cu cardul si apoi la vreo 2 saptamani inca un plic cu pinul 🙂 Cu conditia sa ai deja deschis un cont la ei.
      Cardul va fi “atasat” respectivului cont.
      Eu pana acum am retras lei (folosind acest card) de la bancomate apartinand BRD, Unicredit, BT, Alpha si parca si BancPost odata. Teoretic ar trebui sa pot retrage leii de la orice ATM care accepta si Mastercarduri. De platit online am platit pana acum la EON o data si cateva reincarcari electronice pe orange.ro. Plus in fiecare luna servicii de gazduire (direct din Moneybookers, fara a avea nevoie de card adica).
      Din cate stiu identificarea cardului in reteaua de bancomate se face folosind numarul cardului, nu numele de pe el. Adica la respectiva banca apare in evidentele lor doar “retragere numerar Mastercard nr. xxx” nu si numele. Numele utilizatorului il stiu doar emitentii cardului. Informatia asta trebuie verificata si din alte surse, nu sunt 100% sigur. M-am gandit ca te intereseaza totusi 🙂

      Cu Paypalul nu stiu, n-am avut nevoie pana acum sa retrag.

    • #53

      tks will do:)

    • #54

      Problema lui Cetin este sa scoata banii din PayPal la un curs mai bun.Cum am explicat si mai sus Moneybookers(Skrill) se foloseste in special pentru tranzactiile legate de gambling.Daca e vorba de sume mari poti incerca niste “inginerii financiare” ca sa zic asa.Nimic ilegal, doar ca presupune mutarea banilor prin mai multe conturi.

    • #55

      asta incercam sa gandesc, cum as putea muta banii fara sa scot la cursul valutar de cacat oferit de ing

    • #56

      Faca-se voia ta. Insa tin sa te anunt ca banii pe care-i scot de pe cardul Skrill sunt cat se poate de reali. Nu scrie pe ei “gambling” sau altceva. Si chiar m-ar interesa daca ai vreo situatie din care sa rezulte ca MB sunt folositi in special in gambling. Eu stiu ca au clienti firme din cele mai diverse ramuri.

      Cetin, incearca sa vezi cum e cu payoneer.com. Ti-am scris mai sus. Cu rezerva ca nu i-am incercat, deocamdata neavand nevoie sa scot bani din Paypal. Cat de naspa e cursul ing de care ziceai mai sus?

    • #57

      probabil cel mai naspa curs de schimb din toata piata

    • #58

      M-AM UITAT PUTIN pe skrill. inteleg ca nu ai cum sa imi platesti ceva tu, de exemplu, in contul meu de mastercard de la skirll? sau nu caut eu bine?

    • #59

      Cardul Mastercard e atasat contului Skrill. Orice suma ai in contul (e-wallet) Skrill iti e disponibila instant pe card (cu conditia respectarii limitelor de retragere si plati zilnice).

      Uite faq (e si in romana if needed): www.moneybookers.com/app/consumer.pl

      Fara cardul lor, retragere de bani poti face prin transfer bancar, banii aparandu-ti in RON banuiesc (nu stiu ca n-am facut asta) in contul tau de banca din RO.

      Ca sa primesti bani trebuie, banuiesc, ca si cel care-i trimite sa aiba cont Skrill.

      “Banuielile” de mai sus se datoreaza faptului ca sunt doar client al serviciului, nu angajat 🙂 Insa sa stii Cetin ca au si Relatii cu Clientii in limba romana.

    • #60

      da, eu voiam sa vad daca poti sa imi faci virament ca pe un card normal, daca ai sa ii faci o plata, gen factura. nu cred ca se poate, nun am gasit nicaaieri asa ceva

    • #61

      Poate ar trebui sa te uiti la partea de “Business” atunci. Ca sa-i citez: “Procesarea directă a cardurilor de credit şi peste 100 de opţiuni de plată”.
      N-am idee cum sunt comisioanele fata de alti procesatori. Vad doar la un volum de vanzari lunar mai mic de 2.500EUR un tarif de 2.9% + 0,25EUR.
      Si nici n-am idee ce inseamna la ei “comercianti” si cum ii identifica. Daca afli, do share.

    • #62

      will will

  16. #63

    La BRD m-au “dat afara pe usa” cum ca nu-mi pot da circa 1000 de euro prin western union. Sa ma duc in orasul in care stau, sa-i iau de acolo.

    I-am zis sa sune la Western Union sa intrebe daca pot lua banii, mi-a dat cu flit, ca nu face asa ceva.

    I-am zis de bine si am plecat injurand.

  17. #64

    ultima data cand am avut treaba cu brd-ul trebuia voiam sa depun niste bani in contul meu. pentru ca mi-era lene sa merg pana la sucursala care imi emisese cardul, m-au dus pana la cea mai apropiata. canci. mi s-a spus ca nu pot depune bani decat la sucursala unde am deschis contul si care a emis cardul.

    • #65

      Asta sincer mi se pare o aberatie. De parca nu ar fi aceeasi “firma” cu aceeasi baza de date, nu ca la stat unde nu stiu unii de altii.Parca fiecare sucursala e ea singura si atat, restul au doar acelasi nume. Asta chiar nu pot sa inteleg.

  18. #66

    eu ma impac bine cu bcr-u, vine euro, il fac leu, platesc una alta, transfer cui are nevoie, am fost si prin afara cu el si am platit cu cardu, l-am accesat de pe toate neturile si mi-a venit si cardu unde am zis eu sa vina…
    partea proasta e ca ma rupe la comision daca scot din alt bancomat, am dat chiar si 10 lei pt asta… 🙁

  19. #67

    Prin 2006, BRD deschisese tonete in toate comunele, unul haios langa Nadlac, intr-o intersectie, probabil intr-un fost chiosc de ziare.
    Prin 2008 exista o ordonanta care obliga angajatorii ca salariul minim pentru absolventii de facultate sa fie 1000 lei. BRD a inceput sa puna conditii la angajarea functionarilor de credite: sa aiba doar liceul!
    In 2009, sotia plecase de 3 ani de la BRD si i-au facut un card de salarii. 🙂 DOi ani mai tarziu s-a gasit singura in CRB. BRD-ul nu i-a luat 20 lei din alt cont ca sa-i stinga debitul ala stupid!
    Prin 2010 trebuia sa bifezi o casuta cu “expunerea politica” in formularul de date personale. Chiar daca nu erai nepalez. 🙂
    Ca sa obtii factura pe email ai o singura sansa: sa nu o ai! Eu am luptat 2 luni cu niste sefuţe din Centrala ca sa obtin asa ceva. Si asta dupa un interogatoriu tip SS.
    Nu uitati! Bancile se jefuiesc singure. Gasiti pe net destule motive pentru care se intampla asta. BRD-ul deja a patit-o saptamana trecuta.

  20. #68

    Eu am intrat acum vreo cateva luni intr-un brd pentru ca trebuia sa-mi platesc gazele si curentul si aveau bancomat inauntru.
    Nu aveam insa bani schimbati asa ca am rugat-o frumos pe o duduie de la ghiseu sa-mi schimbe.Am crezut ca mi se sparge o vena in cap cand vaca mi-a zis ca la banca nu se schimba bani.
    Da ce p**a mea se schimba la banca, cartofi?I-am dat cu carne pana am sesizat cu coada ochiului ca vine gardianul.Nu cred ca mai calc vreodata intr-un brd.

    • #69

      Mie la banci nu mi-a schimbat marunt. Ca numai daca-s firma.

    • #70

      Poate nu le este permis prin regulament sa schimbe bani. Chestia e ca ar cam trebui sa schimbe bani pentru ca au cum sa ii verifice, deci nu vad riscul bancii…

      Daca tanti de la ghiseu ti-ar schimba tie o hartie de 500 lei cu 4 de 100 una de 50 si restul de 10, imagineaza-ti cum ar trebui sa arate hartia aia pe care o semnezi ca ai schimbat banii. In plus, s-ar numi buletin de schimb lei-lei? Crezi sau nu, orice miscare de numerar in casierie e “notata” pe niste fituci, iar cand depui bani scrie pe chitanta/whaterver cate bilete de 10/50/100/etc lei au intrat in banca, si asa trebuie sa ramana… ca pe urma da cu virgula mai sus:)

    • #71

      Tavi,
      e fix asa cum a zis duduia de la ghiseu.
      in banca nu poti sa schimbi bani. niciunde, nu numai la brd. poti sa faci asat doar la un ghiseu de schimb valutar. casieria intr-o banca incaseaza sau elibereaza cash. atat.

      motivul l-a intuit Alexandru foarte bine.
      operatiunile de schimb nu sint agreate pentru ca incurca monetarul, care nu este numai valoric ci si nominal, adica fix pe numar de bancnote de o anumita valoare.

  21. #72

    adunatura de casieritze blocate pe modul “nefe” 🙂 mama a avut card de salariu la BRD, asta acum jdemii de ani…a demisionat din firma, a inchis cardul, contul, pisici…tot! 😀 baietzii i-au trimis scrisorica peste un an, ca are de platit 8 lei taxa de administrare cont (care cont era inchis). se duce mama…se cearta, se freaca…da cu subsemnatu` si inchide IAR contul…. mai trece un an….scrisorica….i-a trimis evident….la orgini D: BRD-ul a mai trimis vreo inca trei ani…scrisori, adrese, cerintze si alte jeguri de scrisorele…pentru alti 8 lei…

    povestea asta imi aduce aminte ca, acum vreo 6-7 ani in Brasov…la RDS trebuia sa faci cerere DE MANA ca sa iti activeze mail-ul 😀

  22. #73

    cand m-am suparat pe cei de la Banc Post si mi-am inchis toate socotelile cu ei, tipa de la ghiseu m-a intrebat :de curiozitate, la ce banca va mutati cu toate ? la BRD zic. am vazut o expresie de multumire pe fata ei, zicand : o sa va intoarceti la noi invartindu-va de acolo.
    bah, nu m-am intors inapoi la Banc Post. da’ de la BRD am plecat INVARTINDU-MA dupa cativa ani de bataie de joc – deci pe jumatate femeia avusese dreptate.

  23. #74

    M-a pus dracu sa semnez cu angajatorul pt. deschidere cont BRD, aveau ceva contract cu o sucursala de la iesirea din Bucuresti, o filiala din Carrefour Militari…. Am trecut pe ING si am vrut sa renunt la cont, am intrat in vreo 5 agentii, toate ma trimiteau in…. Militari….
    Pe atunci n-aveam masina si faceam pe putin 3 ore cu mijloacele RATB/Metrou…. Noroc ca-ntr-una din zile, prin presiuni si avansuri, i s-a facut mila unei angajate dintr-o sucursala de langa piata, care avea o prietena care stia pe cineva care lucra la agentia Militari… Asa a trimis un fax cu ceva copii dupa buletin si cererea de incetare/lichidare cont, catre colega, apoi redirectionat catre autostrada Bucuresti-Pitesti si iata ca am scapat de dracu…. Nu mai pomenesc ca azi alimentam contul, peste o luna si ceva eram pe minus cu 20 ron…. Va f(p)up cu drag, BRD!

    PS. Am cont in Barclays UK si nu platesc comision de administrare. Nu platesc nimic, dealtel…

    • #75

      pai tata, in cazul tau brd ti-a facut o favoare, ar trebui sa scrii recenzii pozitive. in schimb tu esti un nesimtit si ii injuri dupa ce te-au ajutat impotriva regulamentului. la orice banca te-ai duce, contul se inchide in sucursala in care l-ai deschis. ca brd o fi rea e una (eu am avut experiente mult mai nasoale cu ing), dar sa vii si tu ca oaia sa injuri doar pt ca o fac ceilalti e alta. pe de alta parte vad ca nu esti singurul ghiolban asa ca poti sa stai linistit.

    • #76

      @red: zi sa mori tu! Am inchis contul la ABN (RBS) intr-o sucursala oarecare.

  24. arhi, prea te crezi important. tu si altii care au avut problemele astea. pierderea e de la credite date firmelor.

  25. #78

    Eu am făcut prostia să accept un cec acum câţiva ani. Firma din străinezia nici nu voia să audă de PayPal sau transfer bancar – voia să trimită cec şi cu asta basta. Şi unde-mi tună mie să merg să încasez cec-ul respectiv? La BRD. M-au purtat ăia vreo 2 săptămâni (nu glumesc). Ba că poate nu e validă semnătura de pe cec (say WHAT?), ba că o eroare în sistemul lor nu le permite să, ba că un comision că cec-ul e în dolari şi ei pot elibera doar în euro, ba că sula-lela. Am pierdut dimp şi bani din chestia asta şi n-am fost prea fericit. Plus tipicul sictir cu care tratează angajaţii clienţii, mutra aia de flegmă plictisită pe care o afişează, ţâfneala tipelor de la caserie şi per total haosul care domnea în instituţie. După o săptămână am renunţat la cont, chit că mi-au impus IAR nişte taxe ca să pot să renunţ la ei. Mai bine accept să fiu plătit în cuburi de zahăr decât să mai calc într-o filială BRD. Nici cu Banca Românească nu mi-e ruşine, dar ăia-s lorzi pe lângă cei de la BRD.

  26. #79

    am vrut sa trimit 400 Euro afara intr-un cont.
    comision BRD – 45 Euro
    comision Piraeus – 10 Euro

  27. #80

    Am avut un laptop luat in rate acum vreo 6-7 ani de la UltraPro prin BRD. Credit pe 36 de luni. După 10 luni ma duc sa il achit integral anticipat. Sun, verific, ma trimite la o agenție oarecare, coada, completez formular, defapt nu era aia coada, schimb coada, ajung in fata si vine surpriza :
    – “dle Cristian, nu puteți plăti anticipat pt ca nu e CNP Dvs in contract. Așa zice calculatorul, ca nu coincide CNP Dvs cu ce avem in sistem”.
    – Ok, ce CNP aveți acolo?
    – ” 290….”
    Pe urma mi-am dat seama ca era CNP unei minore (!), cumnata mea, care imi plătise rata o data când eram eu plecat si trecea scadenta. Proastele de la BRD au luat CNP ei si l-au trecut ca titular de cont pe numele meu.
    După 2 zile de muiala constanta, au ales sa imi accepte plata integrala a creditului…

  28. #82

    Declararea prealabila a conturilor in care vrei sa depui bani prin BRD-Net se zice ca e in beneficiul si pentru siguranta clientului. Pentru utilitati nu trebuie declarate aceste conturi, ele sunt deja prestabilite.
    In rest, ura sincera pentru BRD.
    Inca ceva: transfer prin BRD-Net intre doua conturi ale mele -> comision 8 lei pentru fiecare transfer de asta.

  29. #86

    1 leu e oarecum simbolic, Stiu ca volumul tranzactiilor e mare la nivel national, dar totusi, fata de 8 lei…
    Plm, sunt counturile mele, clientul lor care platesc deja abonament BRD-Net si alte (multe) comisioane.

  30. #89

    Off topic: Daca site-ul cu tablete pentru copii e al tau, ar fi util sa faci si o lista cu aplicatiile dedicate copiilor, mai ales in romana, ca tot vorbeai de asta.

  31. #91

    Exact aceeasi situatie ca Arhi am avut si eu. Cont la BRD pentru salariu, card de credit la BRD, credit la BRD. Cand am vrut si credit de casa m-am dus tot la BRD, normal, numai ca de data asta am stat sa calculez si cat platesc comisioane asa ca am zis sa mai vad si alte oferte, am incercat Raiffeisen, BCR si Volksbank. La Volksbank am iesit cel mai ieftin, iar tipa (buna rau) de acolo mi-a facut o simulare si cum as iesi daca mi-as muta creditul celalalt si salariul la ei, cand am calculat tot mi-a iesit ca raman cu 118 lei pe luna in plus bani cu care pana atunci sponsorizasem BRDul. pai nu maibine beau eu 40 de beri in plus pe luna? 🙂

  32. #94

    Arhi, parca ziceai ca vrei sa faci epuri pt aifon..de ce sa nu faci unul cu toate comisioanele la toate bancile, ap tu deit? n-ar fi greu, plus multi din cei interesati ar plati..

  33. #95

    @Duke

    :)) Buna observatia!

  34. #96

    BRD e cea mai de kkt banca. Eu mi-am invatat lectia mai demult si m-am mutat la Volksbank.

  35. #97

    Scuze daca sunt un pic offtopic.
    Vreau sa renunt la contul si toate serviciile de la BCR.
    Am auzit tot felul de povesti, si vreau sa stiu cum pot fi sigur ca nu voi avea surprize, de genul ca peste un an sa imi ceara anumite comisoane aiurea.

    • #98

      nu poti fi sigur nicicum

    • #99

      Eu am inchis contul, iar peste o luna ma chemau sa-l inchid de tot. Adica il inchizi de doua ori ca sa-l inchizi. La final, iarasi am platit si tot asa.

  36. #100

    io am gresit doar odata. am vrut sa fac un descoperit pe cardul de salariu. m-am prezentat cu formularele de la contabilitate la o duduie, stia de mine ca o sunase contabila. se apuca sa completeze hartii pe care le si semnez si pe cand le punea intr-un dosar ma intreaba daca ii platesc eu banii pentru fondul de risc(parca) ori il retine cand imi intra banii. intru inapoi in birou pentru ca aproape plecasem si o intreb daca banii aia ii mai vad. normal ca nu si normal ca i-am spus sa rupa hartiile. era ceva in jur de 100 de lei dar cel mai mult m-a deranjat ca pana in momentul ala nu zisese nimic.
    si-a facut nevasta descoperit la BCR. io nici la astia nu ma mai duc pentru ca am avut niste depozite la ei si cand am scos banii mi-au luat comision de administrare de mi-a fost frica sa mai calculez daca am luat cat am bagat.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam