Mă uitam, zilele astea, ce aglomerație este pă turismul de agenție, pleacă charterele de pe Otopeni ca căruțele cu lubeniță de la Dăbuleni, toată lumea se înghesuie să prindă un pic de grecie, maldive, e bătaie pe turcia și egipt, dă-i dreacu de dictatori, ce, se schimbă cu banii mei, nu a mai văzut bahamasul atâția români de pe vremea când ducea Costi fete acolo, să facă bani și videoclipuri.

Și nu mă pot opri să nu mă gândesc. Suntem în pandemie, peste tot, în lume, se reiau măsurile de securitate obișnuite, la fel ca anul trecut. An trecut care a marcat falimentul nenumărator agenții de turism. Bilete de avion care nu s-au returnat niciodată și care bani sunt contabilizați în profitul companiilor, la diverse.

Și totuși, românii, cu o încredere năucă, își dau banii în avans agențiilor, fără să clipească. Cumpără bilete de avion cu luni înainte. Totul de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic, niciodată, fără nicio minimă protecție, de parcă banii ăia trebuie arși neapărat, nnu contează cum.

Serios, nu vreau să sune ca o cobe, dar, economic vorbind, să dai în avans banii tăi cuiva care depinde de încă vreo 3 lanțuri economice, în aceste vremuri, mi se pare un comportament ușor debil. Sau, e ca în bancul cu vânătorul care intra în pădure și îl viola ursul, zi de zi, ca să constate și ursul, la final, că ăla intra acolo pentru sex.

În altă ordine de idei, ce hoteluri recomandați pe plajele bulgărești? Mă interesează ceva frumos, în apropiere de faleză, oraș, civilizație, prețul nu e problemă, cu cât e mai mare, cu atât mai puțini români.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

49 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Wave Resort in Pomorie. Merita din plin.Mancarea foarte buna, totul curat, locuri de joaca pentru copii,etc.

  2. #2

    Am fost aici si e ok www.premierfort.com/ , am fost inainte de pandemie si revin si acum ca am fost multumit la multe capitole. Camere largi si destul de spatioase, marea la 2 pasi, parcare pazita, mancare buna si diversa(all inclusive dar fara alcool), 3 bazine(unul de bebelusi), topogane, curat. Pe zi si seara fac mici spectacole in special pt copii. Ai cabinet medical, ai alimentara in incinta. Aproape ai supermarket si statiunea Sunny Beach unde ai tiribombe si chestii pt copii, restaurante unde poti sa manci raci si alte ciudatenii, cluburi de noapte si discoteci. Cred ca e si o sala de fitness(nu au in incinta) aprope dar o sa-ti confirm cand o sa fiu acolo in 10 zile. Pretul se mai poate negocia, pe 9 zile am dat 1600 de euro 3 adulti cu 1 copil apartament de 2 camere cu all inclusive.

    • #3

      Tot la astia plec și eu în 2 zile. Sper sa fie ok că au note mari pe review-uri. Singurul contact cu ei a fost pe watsapp și mail, pentru câteva lămuriri suplimentare. M-a luat cu “frezoane” cand am citit răspunsuri de tip ” nope” , și răspuns la un mail ” ok”, fara formule de introducere, fara formule de politețe, fara formule de încheiere, fara clasicul limbaj de costumer care…banii i-am dat deja altfel strict pe chestia asta mă reorientam. Ditamai resortul de 4 fcsb-uri și să angajezi la comunicare specimene din astea… Revin aici cu recenzie in a doua jumate a săptămânii.

    • #4

      astept recenzia

  3. #5

    Am fost la Sunny Beach de 2 ori la aceeași locație: Sunny Breeze Apartments. Foarte mișto locația, în apropiere sunt și hoteluri mai scumpe, dar asta a fost super pentru noi.

    • #6

      astea sunt apartamente tip airbnb?

    • #7

      Eu am folosit Booking atunci când am fost. Și e Summer* Breeze Apartments. E un complex, cu parcare privată, piscină, camerele sunt super ok, destul de aproape de plajă, mergi pe jos până acolo. Ai și Nessebar aproape unde poți vizita, e foarte frumos.

    • #8

      Acum scriu din Sunny Bitch, eu stau la un hotel, puțin mai departe de plajă, cam la 10-12 minute de mers pe jos, dar în nord sunt multe hoteluri de 5 stele, chiar lângă plajă, cu avantajul că zona nu e chiar atât de gălăgioasă și aglomerată noaptea ca în centrul stațiunii. E mai rău decât în Mamaia chiar, ca aglomerație și gălăgie!
      Nu pot să îți spun cum sunt serviciile la acele hoteluri, dar, dacă te interesează vreun hotel din stațiune, găsit pe net, pot să merg în zonă să-ți trimit poze cu respectivul hotel și localizarea lui și să-ți spun în mare, după părerea mea, dacă e ok, dacă e aproape de plajă, dacă e liniștită zona, chestii de genul!
      Hotelul la care stau eu e de fapt un resort care cuprinde vreo 3 hoteluri, are vreo 3 piscine, echipe de etertaining, iar pt 6 nopți all inclusive am dat vreo 2300 de lei, și ăsta e un hotel de 4 stele.
      Sunt sigur că majoritatea hotelurilor și mai răsărite, au toate facilitățile astea!
      Oricum, cu siguranță e mult mai rentabil decât să-ți cheltui toată averea colosală strânsă din blogging pe mizeria de litoral românesc!
      Și o ciudățenie, am vb cu câțiva localnici de pe-aici care au fost și pe litoralul românesc și ziceau că lor le place mai mult la noi! How the fuck?!?!?

    • #9

      AH, și o completare care n-are legătură cu hotelurile, să nu te aștepți să vezi oameni purtând mască, nici în cele mai mari aglomerații, poate doar personalul din hoteluri și locații să mai arunce o mască pe față în scârbă, dar și atunci, de multe ori purtată sub nas!

  4. #10

    In anumite orase pentru destinatii de concediu ai doar curse charter, iar bilete de avion pe charter se vand mai greu deoarece touroperatorii prefera sa le vanda sub forma pachet.

    Ca si in alte domenii trebuie sa ai de unde cumperi… Mai ales ca sunt agentii si agrnti care nu au mare treaba cu domeniul… Dar asa e in orice domeniu

  5. #11

    @cetin Grand Hotel & SPA Primoretz sau Hotel Bulgaria in Burgas
    In Varna Panorama e decent – piscina este peste drum :))

  6. #12

    Nu stiu daca iti indeplinesc toate criteriile dar eu pe asta le cunosc:
    -Algara Beach Hotel – Kranevo (am fost anul trecut si a fost ok, m-as intoarce)
    -Sol Luna Bay – Obzor (am un prieten care a fost si s-a declarat multumit)

  7. #13

    La inceputul pandemiei, AirBnB mi-a returnat banii fara nici un fel de comentarii. Cu blueAir a fost un pic de lupta, dar am reusit si cu ei, si chiar o suma considerabila. Cu cine nu am reusit nimic, au fost vanzatorii de bilete la concerte. Cele mai mari scarbe. Pur si simplu nu ai pe cine sa contactezi, cu cine sa discuti, cu cine sa te certi, nu poti da de ei.
    Legat de lockdown, daca nu mai dau voie sa circule nici celor vaccinati/cu certificat verde, isi dau singuri cu tesla-n 00 pentru ca si asa campaniile de vaccinare merg prost, iar libera circulatie era o motivatie destul de puternica pentru a se vaccina. Asa, multi nehotarati vor zice “La ce sa ma vaccinez daca nu am nici un beneficiu”.

    • #14

      Salut! Spune-mi, te rog, cum ai reusit cu blue air..Am si eu o suma de recuperat (una penibila pentru o companie serioasa..dar stai, ei nu prea sunt asa…).
      Desigur, am incercat tot..call center inca de pe vremea cind raspundea un om, scris, vorbit cu robotii…
      Doar ANPC nu am incercat, insa si acolo mi se pare complicat. Imi cer dovada ca am.contactat compania respectiva, iar eu ce dovada sa le.ofer ca am sunat acum un an la blue air?
      Multumesc!

    • #15

      @Dan, e o poveste lunga si a durat cam un an. Prima data am incercat cu frumosul, dar ei ofereau voucher valabil un an. In plina pandemie, evident ca am refuzat.
      Pasul urmator a fost ANPC care a fost prompt si a raspuns pana in termenul de 30 de zile. Decizie in favoarea mea, evident.
      Sun si trimit pe mail decizia favorabila catre Blue, care imi spune ca va livra banii in cont. Trece o zi, doua, o saptamana, doua… o luna. Sun iar. Dupa alte lupte seculare, reusesc sa vorbesc cu cineva.
      Raspunsul? Pur si simplu nu au bani. Nu am decat sa ii actionez in instanta sau sa astept sa ii salveze statul, ceea ce s-a si intamplat. Cum aud de asta la stiri, sun inapoi. Da sigur, banii vor fi livrati, dar nu stim cand. Si iar astept cateva luni chiar.
      Pana la urma am auzit de la cineva ca si-a recuperat banii cu ajutorul bancii. Asa ca sun la ING, trimit conform instructiunilor, pe mail, toate conversatiile cu Blue si decizia ANPC si… intr-un final, banca face chargeback (parca asta e termenul) si eu imi recuperez banii.
      Iti trebuie rabdare. Este un proces de lunga durata, la mine a durat mai bine de un an. Cand faci plangere la ANPC (se face online, la ei pe site) ataseaza toate documentele doveditoare ale platii, toate conversatiile in scris cu Blue, tot tot. Si incearca sa comunici cat mai mult in scris, tocmai pentru a avea dovezi ma tarziu.
      Bafta!

  8. #16

    Din Suedia vad la fel lucrurile legat de Romania, mai ales in presa. Ghiduri peste ghiduri si combinatii legat de cum sa pleci in vacanta si unde poti sa pleci. Nu vad asa ceva in presa suedeza si o citesc aproape zilnic. Reclama la vaccinare peste tot, inclusiv pe Facebook, Google Ads si YouTube, platita de statul suedez! (wtf, rumeinia!)

    Am colegi suedezi la birou, iar de anul trecut de prin luna mai, n-am auzit unul zicand ca o taie pe afara (ignorand recomandarile Agentiei Publice de Sanatate din Suedia). Un coleg are un apartament in Thailanda si nu a mai fost pe acolo de peste 1 an si jumatate, de cand a inceput pandemia. La o bere imi arata cum ii curata si dezinfecteaza menajerele apartamentul. 🙂

    O mare parte din romani nu au disciplina si nici nu respecta regulile, iar unii mor tratandu-se cu paracetamol pe timp de pandemie si-si obtin certificate de vaccinare false in loc sa-si faca un vaccin pe gratis. Astia suntem.

    • #17

      pentru a face rost de certificate de vaccinare false, recomand cu caldura sa apelati la medicii de familie. unii dintre ei, apeleaza ei la tine cu oferta de nerefuzat, posibil sa nu ceara nici spaga.

    • #18

      Hai sa nu comparam disciplina nordica cu … spiritul latin. Mai ales si cu un strop de balcanism cum e in cazul Romaniei.

    • #19

      Well, hai sa ne complacem asa cum suntem, insistand ca lucrurile nu trebuie schimbate si ca nu e OK sa ne uitam la exemplele care functioneaza. Hai sa ne contrazicem de dragul de a o face.

    • #20

      Suedezii nu au inventat degeaba cuvântul ‘hemester’ (vacanță petrecută pe-acasă).

    • #21

      500 de lei, să îți facă vaccinul in vată. Îți iei și certificat de vaccinare covid. Dandy relaxat, mori cu pașaportul verde in buzunar. Simplu, este? Soluții se găsesc. Știu alții mai bine decât noi.
      Aia de au fost prinși sunt și proști, că nu bătea numărul de fiole cu nr de certificate.
      Trebuie să fii cam oaie, să nu te ducă capul. Dar na, români idioți.

  9. #22

    Recomand DIT EVRIKA Club în sunny beach, riu Helios paradise

  10. Am fost la Grifid Vistamar, in Nisipurile de Aur. E un hotel foarte frumos, extraordinar de curat, atentie mare la detaliile din camera. Este putin peste media preturilor din zona. Au mancare OK la all inclusive, dar au si restaurante a la carte (pentru cina) incluse in pretul cazarii, ceea ce inseamna mancare mai buna si mai putini oameni in restaurant (mare majoritate e la all inclusive). Plaja hotelului e curata, au trei piscine (una interioara, una exterioara si un infinity pe acoperis la care se plateste extra – implicit mai putini oameni). Luat direct de pe site-ul lantului de hoteluri. A fost mai ieftin ca pe Booking.

  11. Sint pline charterele pentru ca multi considera a fi mai comod un drum de max. doua ore cu avionul pana pe orice insula greceasca, decat doua zile de condus masina traversand mirifica bulgarie pe canicula. Si inca doua zile intors. Alternativa fiind cloaca numita litoral romanesc. Vazusem ieri niste live-uri de acolo pe la tv-urile romanesti, era ceva de groaza: aglomeratie sufocanta, galagie si haos, totul intr-un decor apocaliptic – blocuri pana pe plaja intr-o directie si peisaj steam-punk socialist in directie opusa, oferit de rafinaria proaspat explodata, totul inecat intr-o mare cu o culoare si compozitie incerta. Pur si simplu, nu pot sa inteleg de ce te-ai duce acolo. Probabil fascinatia uratului, atractia grotescului si farmecul derizoriului.

  12. #25

    Parca un avion la 30 de euro merge luat din timp pentru un city break.
    Mai bine pierd banii astia in caz de ceva decat sa iau de pe o saptamana pe alta cu 200+.
    La cazare clar nu as rezerva din timp pentru ca nu fluctueaza preturile asa rau.

  13. #26

    Romanii nu viziteaza locatii turistice. Ei fac niste orase sau niste plaje.
    Pai sa nu faca si Geta macar un Thassos anul asta, si apoi o Roma un weekend? Cand se deschid birourile, proasta aia de Maricica de la marketing o sa se laude cu Egipt sau Zanzibar, Geta nu poate sa ramana proasta biroului.

    Nu glumesc si nu exagerez cand zic ca multi oameni calatoresc doar ca sa se laude apoi cu asta

    • #27

      Cred ca s-au cam dus vremurile cand impresionai cu un week end la Roma.
      Acum cam pleaca doar persoane carora le place sa plece/plimbe/viziteze

    • #28

      Nu cred ca s-au dus vremurile inca. Poate la Bucuresti sau Cluj, dar la Gura Humorului sau la Slatina inca umezesti vagine cu un weekend la Roma.

  14. #29

    Platit deja Tenerife 28 aug – 4 sept. Avion, taxi, cazare, mancare, platit tot. Branson a avut curaj sa zboare cu coaja aia si eu n-am curaj sa iau Covid din Tenerife?

    • #30

      Curaj vedem că ai, acum să vedem dacă ai și noroc să ajungi la covidul ăla din Tenerife!
      Și la fel cum spunea și Cetin, nu-mi doresc să cobesc, sau să ți se întâmple nasoale ci chiar sper să nu întâmpini probleme și să nu găsești nici covidu’ acasă în Tenerife!

  15. #31

    Perspectiva cealalta e si asta: 1 an jumatate am respectat la punct si virgula toate normele. M-am gandit si eu ca, vaccinat fiind, cumva as putea sa merg intr-un concediu. Scriu mesajul asta de prin Creta. Lumea e relaxata pe aici. Sigur, am gresit luand cazare si avion prin Christian Tour, alegerea nu a fost cea mai inteleapta, dar s-a dovedit decenta. In acelasi timp, litoralul romanesc nu merita banii, decat pana in Bulgaria cu masina mai bine pana in Grecia. Decat cu masina pana in Grecia, mai bine cu avionul

  16. #32

    Nici eu nu prea am inteles faza asta cu masina in Grecia. Oricat ar fi de frumoasa libertatea de a opri unde vrei, a vedea/vizita ceva pe traseu nu se compara cu oboseala de la intoarcere. Pur si simplu dupa parerea mea nu mai simti ca ai fost in concediu.

    • #33

      Cand conduci si tu si sotia, parca nu mai suna asa rau. Maps zice ca sunt 10 ore din Bucuresti in Thassos. Si nu va obliga nimeni sa-i faceti pe toti odata.

    • #34

      in 8 ore esti pe plaja, daca mergi via makaza. si nu e aglomerat

    • #35

      opriri mai multe , timp pierdut, zile de CO pierdute, bani cheltuiti pe cazari.
      Nu zic ca e rau, dar pentru mine adunand parca tot mai bine iesi cu avionul.

    • #36

      sunt perfect de acord. oamenii considera ca e mai scump, doar ca nu calculeaza tot

    • #37

      eu merg cu masina. de ce? nu stiu, de sarac, de calic poate sau poate din comoditate. Am facut 9 ore pana in Halkidiki, 9 pana thasos . desigur, pana in Creta nu m-as duce cu masina. Si nu am nevoie de cazare intermediara pentru 9 ore de condus (800 de km).

    • #38

      @tedi, ai nevoie de intermediare daca esti cu copiii, ca o iau razna atata timp in masina. Sau pleci noaptea, sa doarma majoritatea drumului, dar apoi esti terminat cel putin o zi dupa.

    • #39

      La Makaza am prins liber o singura data. Trebuie sa ajungi fie foarte dimineta, fie noaptea.

    • Nu toata lumea locuieste in Bucuresti. Dar chiar si asa, am fost de doua ori in Thassos si mi-am promis sa nu mai merg cu masina si a treia oara. A fost ok, Grecia e fantastica de fiecare data, dar in final nu merita oboseala, locuiesc la 400 km nord de buricul romaniei. In plus, cu avionul am ajuns si pe alte insule mediteraneene, nu are rost sa ma limitez la cele aflate in raza accesibilitatii cu automobilul.

    • #41

      Fost cu masina pe o insula – condus pana in GR si apoi cu ferry (5 ore). Da a durat mult dar experienta super (ferry alea sunt groaznic de inghesuite in zona de parcare). Bonus – condus masina pe insula. As repeta. Sunteti prea comozi. Get the fk out of the comfort zone !

      PS daca o insula este suficient de mare sa aiba aeroport poti fi sigur ca are si cel putin un ferry spre ea. Reversul nu este valabil.

      PS2 daca vrei sa explorezi, de pe insula poti linistit (cu masina sau fara) sa iei ferry spre alte insule, din nou, unele fara aeroport 😉

    • #42

      Eu faceam tot la o vreme drumuri de atena, 1200-1300 de km, si n-am mai lesinat.
      Nu stiu, nu mai merge nimeni cu masina doar pentru placerea de a calatori? 🙂

  17. #43

    Salut,
    Simt nevoia de a interveni nu neaparat de a sustine aceasta breasla mestesugareasca, ci mai degraba de a lamuri niste aspecte care mai sus sunt intr-o eroare.
    Piata de travel, vacante si bilete de avion s-a schimbat. De cuantificat nu se poate, dar cert e ca se duc pe o alta directie. Comparand cu 2019, DA, turistul roman a devenit mai precaut. Touroperatorii au schimbat conditiile de plata, ajungand sa fie destul de relaxate. Turistii nu se mai inghesuie sa prinda un loc cu 3-4 luni inainte. Totul se desfasoara mai din scurt. Astfel, turistii aleg destinatii de pe lista verde, se plateasc avansuri mici (sub 20-30%), iar diferentele cu 2-3 saptamani inainte de plecare. E o varianta in care riscurile se impart intre agentii si turisti. Touroperatorii nu au mai trimis avansuri in tari calde pentru a avea garantiile unor camere care sa fie rezervate si confirmate instant in Romania. Totul este on request si e nevoie de o reconfirmare de la hotel pentru fiecare rezervare. Munca e mai multa, dar plasa de siguranta e mai aproape. Contrar asteptarilor, nu s-au inchis atat de multe agentii pe cat se poate crede. Pomul s-a scuturat de cateva uscaciuni, dar inca e sus si verde.
    Tendinta de calatorie este pe un trend ascendent, iar romanii s-au obisnuit ca macar o data pe an sa aiba un concediu adevarat, nu in curte la bunici sau in curte la Mamaia 🙂 . Litoralul romanesc este preferat de cei care nu cunosc sau nu vor sa vada si alternativa mai buna. Este ultima vara cu un aflux mai mare, deoarece se folosesc ultimele tichete de vacanta ramase in piata.
    Legat de Bulgaria, recomand lantul Grifid (hotel Bolero – Family / Encanto Beach / Arabella pe plaja )

  18. #45

    eu am fost aici de citeva ori: www.apoloniaresort.com/

    E linga Sozopol, deci departe de toate locurile populare cu romanii; plaja larga, neaglomerata; plin de sezloane; mai multe piscine, una chiar cu bar; animatie pentru copii/loc de joaca; citeva restaurante in jur pe plaja foarte bune, inclusiv cel al hotelului. Sozopolul e dragut si cam la max 10 km distanta.

  19. #46

    Regina Maria Spa Design. 4 stele. Foarte fain. Curat. Ultimu hotel din balcik. Liniste. Fix langa castelu reginei maria, pe faleza.

  20. #47

    Ptr noi (eu, sotia si copil 13 ani) Obzor s-a potrivit de minune in ultimele 2 sejururi in afara tarii:

    2019 – www.sunrise.bg/en/sunrise-blue-magic-resort/intro
    2021 – www.miramar-bg.com/

    Ambele au plaja proprie, bine intretinuta.
    Piscina e mai ok la Miramar.
    Club si activitati pentru copii (parca mai bine un pic Miramar).

  21. #48

    Noi mergem aici de pe 16 www.tui-blue.com/en/en/hotels/tui-blue-nevis/

    Am platit 6400 de lei pentru 4 persoane, 8 nopti. Singurul considerent, pe langa poze sir eview-uri, a fost faptul ca e TUI certified.

  22. #49

    Noi mergem aici de pe 16 www.tui-blue.com/en/en/hotels/tui-blue-nevis/

    Am platit 6400 de lei pentru 4 persoane, 8 nopti, all inclusive. Singurul considerent, pe langa poze si review-uri, a fost faptul ca e TUI certified.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.