Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Probabil, de fapt sigur am eu alte gusturi din moment ce ideea asta de mancare nu ma “atrage’ prea tare. Poate si ca nu am mancat niciodata de la dna Ametcea. ;). La noi in familie nu prea se gateste asta. Prefer de departe ciorba de vacuta a la mama Stoica. :))) Oricum, bon apetit!!!!!!
#2 NOU
baxt
Si aia de perisoare acrita cu zeama de varza e pe podium….
#3 NOU
ARHI
dupa mahmureala, nu exista remediu natural mai bun decat o supa. e un shot de vitamine
#4 NOU
Kulcsy
Pentru mahmureala merge ciorba de burta. Acra si grasa.
dupa standardele noastre din ardeal arata ca un ceai. Nu-s mare fan al genului dar trebuie sa fie mai grasa un pic mai colorata… nu asa ca apa cu taitei2 morcvi si niste patrunjel 😀
#21 NOU
ARHI
mihai » da, din fericire ce e in ardeal nu sunt standarde decat pentru ardeal
#22 NOU
dmy
sunt din ardeal si eu iar maica-mea tot asa prepara supa de taitei.
e din cauza ca e farfuria transparenta. Eu nu pot manca din asemenea farfurii pentru ca mi se pare ca mananc apa chioara. Le prefer pe alea rosii sau visinii -eu mananc si cu ochii.
#25 NOU
Gabriela
3 randuri de supa am facut si eu saptamana asta….cel mai bun remediu pentru raceala!!!
Se si vede untura. Taieteii nu sunt de casa nu ?
Pe la Cluj se zice LEVESE si imi place enorm de mult dar cu taietei taiati in forma de romb sau patratele, pt a reusi sa-i inghit mai repede.
#29 NOU
ARHI
albinuta veninoasa » sunt taietei de casa
#30 NOU
corcodusul
leves se zice prin ungaria, pe la cluj n-am prea auzit
@corcodusul, io-s din Deus de loc si pe la noi asa se zice.
Nu-s io de vina ca ungurii o pus o amprenta mare pe denumiri (cleste-harapaua, s.a.) 🙂
#32 NOU
alexandra
e una dintre cele mai gustoase supe! asta si cu radauteana sunt favoritele mele
#33 NOU
rasta
Pff, daca fiertura asta numiti voi supa cu taietei, aproape mi-e mila. Nu o lua iti in nume de rau, sper doar sa fie mult mai gustoasa decat arata.
Supa de pui cu taieitei trebuie sa fie muuult mai galbena, clara, iar morcovii, legumele, intregi. Cel putin asa o face mama, divin de gustoasa.
Trebuie sa arate cam ca zupa de rata pe care ai mancat-o la Casa Bunicii in Timisoara, doar ca in comparatie, aia e doar o zeama galbuie foarte sarata.
Deci aspectul nu e obligatoriu sa reflecte si gustul.
#34 NOU
ARHI
rasta » sunt absolut convins ca supa mamei tale e mai buna
#35 NOU
user
in primul rand conteaza animala ce fierbe in supa.
la o gaina de curte, chiar si in al 3-lea an de viata, de ajunge sa fie scandura, supa se ingalbeneste cum trebe. asta din poza mai are pana la nivelul ala. (parerea mea). si daca gaina / ce o fi fost nu e de casa si batrana, supa nu iese buna. ca in poveste.
ma rog, iese buna, dar nu la potentialul maxim.
ai mei parinti mai fac separat (tot din aluat de taietei) romburi, prajite la tigaie. ei le arunca in supa, eu le mananc separat.
#36 NOU
ARHI
user » asta cu romburile tine de ardeal, dar nu are nici o treaba cu taietei, tagliatele, fideau, noodles sau orice alta denumire pentru chestiile lungi si subtiri ce se pun in supa.
#37 NOU
user
stiu, romburile sunt “bonusuri” la supa de gaina cu taietei de casa.
si la supa de rosii.
si parca mai e una la care mai fac ai mei romburi, dar nu imi vine denumirea in cap.
Iar discutii despre politica in ajun?!VOI NU STITI SI ALTCEVA?!de paste se mananca tocana mai!!!permiteti-mi sa intreb: ce e cu serpii aia in mancare? Zici ca sunt sarmale morcovii astia.tz tz tz.se citeste dezamagirea pe fata ta arhi,uite aici supa(de urs) de casa adevarata de la mama mimica: images.movieplayer.it/2009/03/16/b-o-b-fa-la-conoscenza-di-una-gelatina-verde-in-una-scena-del-film-d-animazione-mostri-contro-alieni-108571.jpg. asa sa tot mananci ma baiatule!voi dirija corul orchestrei de craciun, asa ca hai sa veniti sa colindati si pe la mine ca va dau periute de dinti uzate,servetele umede sa va incalziti si alte daruri.DAR SA NU AUD CA BATETI LA USA MEA SI INCEPETI SA CANTATI CA APUCATII!(servetele nu se returneaza baieti)
NOU
Probabil, de fapt sigur am eu alte gusturi din moment ce ideea asta de mancare nu ma “atrage’ prea tare. Poate si ca nu am mancat niciodata de la dna Ametcea. ;). La noi in familie nu prea se gateste asta. Prefer de departe ciorba de vacuta a la mama Stoica. :))) Oricum, bon apetit!!!!!!
NOU
Si aia de perisoare acrita cu zeama de varza e pe podium….
NOU
dupa mahmureala, nu exista remediu natural mai bun decat o supa. e un shot de vitamine
NOU
Pentru mahmureala merge ciorba de burta. Acra si grasa.
NOU
Da un link
NOU
Sau e de gasit pe google?
NOU
Facem schimb de retete?
taraboste.blogspot.com/2012/10/leapsa-n-bucate.html
NOU
Bun taaare.
NOU
Iar zamă dă fidea ? 🙂
NOU
Danicorban, acum sa te vad, daca ai citit jurnalul doamnei Ametcea….:-)))
NOU
@Hary, sunt documente unde nici ochiul meu de șoim nu patrunde 🙂
NOU
Ca un iubitor de supe de taietei ce sunt, nu pot sa nu intreb daca nu o mananci si cu branza alaturi asa, macar cateodata 😀
NOU
Nicu » rar, cand se nimereste sa am niste gorgonzola
NOU
luna aceasta fac 1 an de cand te citesc.zi de zi.
imi urez singur la mai multi ani!
NOU
midant » la multi ani!:)
NOU
5 ani
NOU
dmy » master:))))
NOU
Nu-ti imaginezi ce pofta mi-ai facut de cand ai postat faza cu supa de taitei de la Timisoara. Ma rog de mama de 3 zile sa-mi faca!
NOU
Poate ne dezvalui si modul de preparare
NOU
dupa standardele noastre din ardeal arata ca un ceai. Nu-s mare fan al genului dar trebuie sa fie mai grasa un pic mai colorata… nu asa ca apa cu taitei2 morcvi si niste patrunjel 😀
NOU
mihai » da, din fericire ce e in ardeal nu sunt standarde decat pentru ardeal
NOU
sunt din ardeal si eu iar maica-mea tot asa prepara supa de taitei.
NOU
Mihai fii mai atent si o sa vezi grasimea. Ca nu ii asa multa grasime ca si la levese ii altceva.
NOU
e din cauza ca e farfuria transparenta. Eu nu pot manca din asemenea farfurii pentru ca mi se pare ca mananc apa chioara. Le prefer pe alea rosii sau visinii -eu mananc si cu ochii.
NOU
3 randuri de supa am facut si eu saptamana asta….cel mai bun remediu pentru raceala!!!
NOU
Da, daca grasimea ii inttradevar naturala, de la gaina, rata sau gasca…
NOU
Sa vezi tu cum arata painea de casa facuta de mama. De aproape o luna la noi nu mai exista mopan sau bani pusi deoparte pentru cheoscul din colt.
NOU
Se si vede untura. Taieteii nu sunt de casa nu ?
Pe la Cluj se zice LEVESE si imi place enorm de mult dar cu taietei taiati in forma de romb sau patratele, pt a reusi sa-i inghit mai repede.
NOU
albinuta veninoasa » sunt taietei de casa
NOU
leves se zice prin ungaria, pe la cluj n-am prea auzit
NOU
@corcodusul, io-s din Deus de loc si pe la noi asa se zice.
Nu-s io de vina ca ungurii o pus o amprenta mare pe denumiri (cleste-harapaua, s.a.) 🙂
NOU
e una dintre cele mai gustoase supe! asta si cu radauteana sunt favoritele mele
NOU
Pff, daca fiertura asta numiti voi supa cu taietei, aproape mi-e mila. Nu o lua iti in nume de rau, sper doar sa fie mult mai gustoasa decat arata.
Supa de pui cu taieitei trebuie sa fie muuult mai galbena, clara, iar morcovii, legumele, intregi. Cel putin asa o face mama, divin de gustoasa.
Trebuie sa arate cam ca zupa de rata pe care ai mancat-o la Casa Bunicii in Timisoara, doar ca in comparatie, aia e doar o zeama galbuie foarte sarata.
Deci aspectul nu e obligatoriu sa reflecte si gustul.
NOU
rasta » sunt absolut convins ca supa mamei tale e mai buna
NOU
in primul rand conteaza animala ce fierbe in supa.
la o gaina de curte, chiar si in al 3-lea an de viata, de ajunge sa fie scandura, supa se ingalbeneste cum trebe. asta din poza mai are pana la nivelul ala. (parerea mea). si daca gaina / ce o fi fost nu e de casa si batrana, supa nu iese buna. ca in poveste.
ma rog, iese buna, dar nu la potentialul maxim.
ai mei parinti mai fac separat (tot din aluat de taietei) romburi, prajite la tigaie. ei le arunca in supa, eu le mananc separat.
NOU
user » asta cu romburile tine de ardeal, dar nu are nici o treaba cu taietei, tagliatele, fideau, noodles sau orice alta denumire pentru chestiile lungi si subtiri ce se pun in supa.
NOU
stiu, romburile sunt “bonusuri” la supa de gaina cu taietei de casa.
si la supa de rosii.
si parca mai e una la care mai fac ai mei romburi, dar nu imi vine denumirea in cap.
NOU
pentru ca mancarea facuta de mama e cea mai buna!
NOU
Numai pentru chestii din astea nu pot deveni raw vegana.
NOU
Magnifica, cred, dar pentru a fi perfecta trebuie sa presari niste usturoi taiat bucati.
NOU
Paul » supa…cu usturoi? dude, asta e sacrilegiu, intalnit eventual la francezi…
NOU
Probabil, asta in cazul in care francezii l-au copiat din Ardeal. Incearca data viitoare, astept un review 🙂
NOU
@ Paul, oricum totul a fost copiat din Ardeal. Stim cu totii. 🙂
NOU
danicorban » absolut
NOU
@danicorban: Ironie fina, cum numai un ardelean poate sa dea 🙂
NOU
arata fix cum trebuie! cu piper neaparat!!!
NOU
Da cu piper. Eu una sufar ca nu putem avea si taitei si galuste in acelasi timp in supa 😀 Eu mi-am facut o ciorba de vacut-o demential de acra ;;)
NOU
Unde`s galustile?????
NOU
gabytzu » in supa cu galusti
NOU
Trucaje! Photoshop! Sa-ti fie rusine!
NOU
Iar discutii despre politica in ajun?!VOI NU STITI SI ALTCEVA?!de paste se mananca tocana mai!!!permiteti-mi sa intreb: ce e cu serpii aia in mancare? Zici ca sunt sarmale morcovii astia.tz tz tz.se citeste dezamagirea pe fata ta arhi,uite aici supa(de urs) de casa adevarata de la mama mimica: images.movieplayer.it/2009/03/16/b-o-b-fa-la-conoscenza-di-una-gelatina-verde-in-una-scena-del-film-d-animazione-mostri-contro-alieni-108571.jpg. asa sa tot mananci ma baiatule!voi dirija corul orchestrei de craciun, asa ca hai sa veniti sa colindati si pe la mine ca va dau periute de dinti uzate,servetele umede sa va incalziti si alte daruri.DAR SA NU AUD CA BATETI LA USA MEA SI INCEPETI SA CANTATI CA APUCATII!(servetele nu se returneaza baieti)