Cam așa trebuie să arate o supă cu tăieței de casă.
Iar gustul e…magnifique

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

51 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Probabil, de fapt sigur am eu alte gusturi din moment ce ideea asta de mancare nu ma “atrage’ prea tare. Poate si ca nu am mancat niciodata de la dna Ametcea. ;). La noi in familie nu prea se gateste asta. Prefer de departe ciorba de vacuta a la mama Stoica. :))) Oricum, bon apetit!!!!!!

    • #2

      Si aia de perisoare acrita cu zeama de varza e pe podium….

  2. #3

    dupa mahmureala, nu exista remediu natural mai bun decat o supa. e un shot de vitamine

  3. #4

    Pentru mahmureala merge ciorba de burta. Acra si grasa.

  4. #5

    Da un link

  5. Bun taaare.

  6. #9

    Iar zamă dă fidea ? 🙂

    • #10

      Danicorban, acum sa te vad, daca ai citit jurnalul doamnei Ametcea….:-)))

    • #11

      @Hary, sunt documente unde nici ochiul meu de șoim nu patrunde 🙂

  7. #12

    Ca un iubitor de supe de taietei ce sunt, nu pot sa nu intreb daca nu o mananci si cu branza alaturi asa, macar cateodata 😀

  8. luna aceasta fac 1 an de cand te citesc.zi de zi.
    imi urez singur la mai multi ani!

  9. #18

    Nu-ti imaginezi ce pofta mi-ai facut de cand ai postat faza cu supa de taitei de la Timisoara. Ma rog de mama de 3 zile sa-mi faca!

  10. #19

    Poate ne dezvalui si modul de preparare

  11. dupa standardele noastre din ardeal arata ca un ceai. Nu-s mare fan al genului dar trebuie sa fie mai grasa un pic mai colorata… nu asa ca apa cu taitei2 morcvi si niste patrunjel 😀

    • #21

      mihai » da, din fericire ce e in ardeal nu sunt standarde decat pentru ardeal

    • #22

      sunt din ardeal si eu iar maica-mea tot asa prepara supa de taitei.

    • Mihai fii mai atent si o sa vezi grasimea. Ca nu ii asa multa grasime ca si la levese ii altceva.

    • e din cauza ca e farfuria transparenta. Eu nu pot manca din asemenea farfurii pentru ca mi se pare ca mananc apa chioara. Le prefer pe alea rosii sau visinii -eu mananc si cu ochii.

  12. #25

    3 randuri de supa am facut si eu saptamana asta….cel mai bun remediu pentru raceala!!!

  13. Sa vezi tu cum arata painea de casa facuta de mama. De aproape o luna la noi nu mai exista mopan sau bani pusi deoparte pentru cheoscul din colt.

  14. Se si vede untura. Taieteii nu sunt de casa nu ?
    Pe la Cluj se zice LEVESE si imi place enorm de mult dar cu taietei taiati in forma de romb sau patratele, pt a reusi sa-i inghit mai repede.

  15. #32

    e una dintre cele mai gustoase supe! asta si cu radauteana sunt favoritele mele

  16. #33

    Pff, daca fiertura asta numiti voi supa cu taietei, aproape mi-e mila. Nu o lua iti in nume de rau, sper doar sa fie mult mai gustoasa decat arata.
    Supa de pui cu taieitei trebuie sa fie muuult mai galbena, clara, iar morcovii, legumele, intregi. Cel putin asa o face mama, divin de gustoasa.
    Trebuie sa arate cam ca zupa de rata pe care ai mancat-o la Casa Bunicii in Timisoara, doar ca in comparatie, aia e doar o zeama galbuie foarte sarata.
    Deci aspectul nu e obligatoriu sa reflecte si gustul.

    • #34

      rasta » sunt absolut convins ca supa mamei tale e mai buna

  17. #35

    in primul rand conteaza animala ce fierbe in supa.
    la o gaina de curte, chiar si in al 3-lea an de viata, de ajunge sa fie scandura, supa se ingalbeneste cum trebe. asta din poza mai are pana la nivelul ala. (parerea mea). si daca gaina / ce o fi fost nu e de casa si batrana, supa nu iese buna. ca in poveste.
    ma rog, iese buna, dar nu la potentialul maxim.
    ai mei parinti mai fac separat (tot din aluat de taietei) romburi, prajite la tigaie. ei le arunca in supa, eu le mananc separat.

    • #36

      user » asta cu romburile tine de ardeal, dar nu are nici o treaba cu taietei, tagliatele, fideau, noodles sau orice alta denumire pentru chestiile lungi si subtiri ce se pun in supa.

    • #37

      stiu, romburile sunt “bonusuri” la supa de gaina cu taietei de casa.
      si la supa de rosii.
      si parca mai e una la care mai fac ai mei romburi, dar nu imi vine denumirea in cap.

  18. #38

    pentru ca mancarea facuta de mama e cea mai buna!

  19. Numai pentru chestii din astea nu pot deveni raw vegana.

  20. #40

    Magnifica, cred, dar pentru a fi perfecta trebuie sa presari niste usturoi taiat bucati.

    • #41

      Paul » supa…cu usturoi? dude, asta e sacrilegiu, intalnit eventual la francezi…

    • #42

      Probabil, asta in cazul in care francezii l-au copiat din Ardeal. Incearca data viitoare, astept un review 🙂

    • #43

      @ Paul, oricum totul a fost copiat din Ardeal. Stim cu totii. 🙂

    • #44

      danicorban » absolut

    • #45

      @danicorban: Ironie fina, cum numai un ardelean poate sa dea 🙂

  21. arata fix cum trebuie! cu piper neaparat!!!

  22. Da cu piper. Eu una sufar ca nu putem avea si taitei si galuste in acelasi timp in supa 😀 Eu mi-am facut o ciorba de vacut-o demential de acra ;;)

  23. #48

    Unde`s galustile?????

  24. Trucaje! Photoshop! Sa-ti fie rusine!

  25. #51

    Iar discutii despre politica in ajun?!VOI NU STITI SI ALTCEVA?!de paste se mananca tocana mai!!!permiteti-mi sa intreb: ce e cu serpii aia in mancare? Zici ca sunt sarmale morcovii astia.tz tz tz.se citeste dezamagirea pe fata ta arhi,uite aici supa(de urs) de casa adevarata de la mama mimica: images.movieplayer.it/2009/03/16/b-o-b-fa-la-conoscenza-di-una-gelatina-verde-in-una-scena-del-film-d-animazione-mostri-contro-alieni-108571.jpg. asa sa tot mananci ma baiatule!voi dirija corul orchestrei de craciun, asa ca hai sa veniti sa colindati si pe la mine ca va dau periute de dinti uzate,servetele umede sa va incalziti si alte daruri.DAR SA NU AUD CA BATETI LA USA MEA SI INCEPETI SA CANTATI CA APUCATII!(servetele nu se returneaza baieti)