adblock

Răzvan ridică o problemă de mult bun simț. Ce faci, ca publisher, când singura sursă de venit este publicitatea de pe site, dacă reclamele sunt blocate de către adblockere?

E foarte dificil de răspuns la această întrebare, într-o lume în care oamenii încă mai au nesimțirea să te întrebe Dar de ce ai publicitate pe site? Desigur, în același timp în care toți doresc conținut bun, articole de calitate etc. Pentru că astea pică de undeva din plop, iar mâncarea din frigider vine singură, fără nici o cheltuială.

Practic, adblockerul a apărut ca o soluție la reclamele nesimțite de pe marile situri. Soluție la popurile jenante care te invită să completezi surveyuri, la reclama care intră peste articol și nu dispare singură, sau care nu are buton de închidere, sau care are acel buton ascuns, sau la care de fapt apăsarea butonului de închidere înseamnă că ai dat like pe facebook and sooo on.

Nimeni nu e deranjat în mod real de bannerele intruzive. Bine, prin nimeni mă refer la oamenii normali, nu la idioții care caută motiv de scandal și de comentarii HA, TI-AM BLOCAT BANNERUL! Și eu folosesc adblocker, cu oareșicare succes aș zice, dar motivația mea e strict legată de ce am scris mai sus și mizeria aceea de pe youtube, care te obligă să vizionezi minim 5 secunde de reclamă. Chestie intruzivă și pe care nu o accept.

În rest…e dificil. Orice soluție blândă ar apărea, ea ar fi exploatată imediat în sens negativ de către șușanele de spart bani, gen netbridge sau thinkdigital și, într-un timp foarte scurt, ar fi abandonate, revenind iarăși la adblockul brutal, singurul care te poate scăpa vizual de această vizualizare obligatoriu-agresivă.

Cred că de fapt soluția este mai complicată și presupune reinventarea publicității în sine, nu doar ocolirea anumitor metode. Pentru că epoca displayului simplu apune și nu doar datorită blocării automate a reclamelor. Adblindnessul devine dinn ce în ce mai puternic, iar noile generații de utilizzatori vin cu el gata setat.

Interesul oamenilor trebuie captat altfel.

Rămâne de văzut care va fi acel altfel.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

180 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cand n-o sa mai existe bannere flash, reclame cu kizde si cu grasi cu burile pe afara o sa renunt la adblock. ’til then “disable for this website” pe cele pe care intru frecvent si nu au reclame din categoriile de mai sus.

  2. #3

    “Are 73 ani dar arata de 35”, “slabire pentru lenesii” (sic!), “afla cum poti plati doar 1 leu curent electric”…
    Lumea care foloseste adblocker nici nu stie ce pierde!

    • #4

      Aham, pe majoritatea siturilor romanesti de filme online (normale, nu xxx) e “cum iti poti creste penisul cu 7 cm”.

    • #5

      baxt,

      Mai stii site-ul respectiv? 🙂

    • Unu, vezi ca dau si rateuri. La mine l-au dublat si e de 46 cm acum…

    • #7

      @baxt asta e targetare de la google 😀

    • #8

      Minus din greseala, sorry:)

    • #9

      @jUSTfORfUN: tu ai 35 ani dar te comporti de parca ai avea 73…

  3. #10

    joi, 23 aprilie 2015
    Acum, de câteva luni, de când ADblock devine din ce în ce mai popular, veniturile lunare au scăzut la 20 EUR. Hosting-ul tot 200 EUR costă și nu includem aici costurile aici cu întreținerea site-ului din punct de vedere vizual și usability.

    serios? de cateva luni?

    in alta ordine de idei, da. daca sunt 10 care-mi baga 1000 de bannere pe o pagina o sa-i lovesc si pe cei care pun 2 de bun simt. ca n-am de unde sa stiu care-s aia. e tarlaua voastra, descurcati-va.

  4. #13

    Pai exemplu:
    – Intru la tine pe site, AdBlocker imi zice 0 blocked.
    – Intru pe libertatea.ro (pur exemplu, o mizerie de site cu titluri 95% inselatoare si plin de spam, am vrut sa vad cate blocheaza pe un asemenea site; sunt sute ca ei), instant 36 blocked.
    D-aia folosesc oamenii blockere. 1-2-3 reclame sunt ok, 36 intr-o pagina, nu.
    In ce priveste ad blindness, intr-adevar e setat, de curiozitate am fost atent special sa vad ce bannere/reclame ai tu si acum le vad pentru prima data, desi intru de 10-15 ori pe zi pe siteul tau. Daca si restul sunt ca mine, e clar ca banii aia sunt cheltuiti gresit si usor usor trebuie schimbata tehnica de publicitate pentru ca nu e eficienta cea actuala, nimeni nu mai observa reclamele clasice. Advertoriale, concursuri, povestiri elaborate, orice altceva, dar banerele clasice nu cred ca mai sunt luate in seama. Si nici adwordurile, eu personal nu dau clic niciodata pe cuvintele cheie cu link pe ele din articole. Probabil si pentru ca a explodat continutul accesibil pe net dar oamenii au acelasi timp fizic pentru a zapa intre siteuri; daca creste numarul siteurilor, timpul petrecut pe un site scade si atunci suntem setati sa citim strict esentialul pentru care am venit, ignoram din start orice perturbare sau element care nu e important.

    • #14

      Am renuntat de curand la AdBlock in favoarea uBlock pentru ca consuma mult mai putin ram decat primul, si am zis sa dau o tura pe libertatea ca sa ma conving de cele spuse de tine in comentariu. Din prima secunda mi-a blocat 68 de reclame :X
      i.imgur.com/jTN13XF.png

  5. #15

    Un png fixat în spatele reclamelor cu ceva gen “Te rugam sa iei în considerare oprirea adblocker-ului pe acest site. Reclamele noastre nu sunt intruzive și asigura funcționarea în continuare a acestui site. Dacă te deranjează chiar și aceste reclame dar totuși ai vrea sa ne sprijini poți folosi butonul de donație de mai sus”.

    • #16

      Exact, o idee foarte buna. La fel functioneaza si celebrul virus albanez, deschide un mesaj si te roaga sa iti stergi singur fisierele importante pentru ca el nu poate sa o faca datorita antivirusului.

    • Solutia asta ar fi una de mijloc. Eu unul nu cred c-ar functiona la noi in tara. Adica, daca eu imi pun un buton de donate in locul unei reclame adsense, punem pariu ca nu doneaza nici 1% dintre cei care intra pe pagina si profita de informatia pe care o ofer? 🙂 Nu e vina consumatorului si nici a celor care au proiecte personale in care se implica foarte mult, muncesc si sunt pasionati de ceea ce fac.

    • #18

      Ceva de genul ăsta am văzut la autogari.ro, și am dezactivat adblocker-ul la ei pe site pentru informații folositoare și bun-simț. Pe siturile dubioase ale cerșetorilor de like intru cu incognito, dacă intru, pentru că din fila incognito nu-s logat pe fb și chiar dacă au like deghizat în close, nu funcționează. Mama lor de hoți.

    • #19

      A nu se înțelege ca trebuie cineva sa spere ca din donații se vor întreține. Ideea e sa oferi vizitatorului o alegere (disable adblocker sau donație) fără sa îl înjuri dacă nu vrea niciuna.

    • #20

      Un png fixat în spatele reclamelor cu ceva gen “Te rugam sa iei în considerare oprirea adblocker-ului pe acest site. Reclamele noastre nu sunt intruzive și asigura funcționarea în continuare a acestui site. Dacă te deranjează chiar și aceste reclame dar totuși ai vrea sa ne sprijini poți folosi butonul de donație de mai sus”.

      Inutil pe site-urile decente, care n-au reclame care sa te agaseze. Asa ca-s sanse mari ca mesajul sa nu fie remarcat.

  6. #21

    Ai grija sa nu fii dat in judecata si tu, la fel ca Razvan.

  7. #22

    O idee ar fi ca un procent din banii pe care ii platesti abonament la internet sa se duca spre site-urile pe care le vizitezi si in schimb sa le primesti complet fara reclame.

    • #23

      Ești de la PNL?

    • #24

      Nu inteleg care-i faza cu PNL-ul dar in fine. Raspunsul e nu, nu sunt de la niciun partid.
      Eu personal donez in fiecare an la Wikipedia de exemplu si la alte proiecte si software-uri gratuite pe care le folosesc in mod curent.
      Continutul de calitate costa bani si eu sunt dipus sa platesc pentru asta.
      Mi s-ar parea elegant un sistem de tip Flattr prin care sa se distribuie un procent din banii de abonament catre furnizorii de continut digital, intr-un fel nu e corect ca abonamentul se duce tot in buzunarul celor care transmit continutul.

  8. #25

    Ideea este urmatoarea: lasa-ma pe mine sa aleg daca si cand vreau sa iti cumpar produsele. Iti pui un banner discret, undeva pe site si atat. Daca imi dai pop-up cu link sau ma fortezi sa iti dau like, nu te mai vizitez niciodata.
    Cat despre comerciantii care platesc publicitatea: Cu cat ma agasezi mai mult, cu atat voi fi mai pornit sa nu iti cumpar produsele niciodata si sa recomand altora sa nu cumpere de la tine.

  9. #26

    In primul rand, ma deranjeaza reclamele in flash. Dintotdeauna. Daca o parte din internet a renuntat deja la splash screen-urile pompoase si meniurile cu fluturasi animati inca din 1900 toamna, altii au ramas blocati in timp. Asta e unul dintre motivele pentru care n-am mai intrat de cativa ani buni pe trilulilu, de exemplu. Cantecul/clipul cautat se incarca poimarti, dar reclamele n-aveau treaba. Youtube-ul trece lejer de suta de reclame blocate. Nu toate unitatile pot suporta cateva zeci de elemente de flash ruland simultan (si, mai ales, inutil). Dintr-o eroare de script ies mai usor, dar dintr-o “supraincarcare” de flash trebuie sa apelez pana si la butonul de oprire.
    In al doilea rand, reclamele intruzive mi se pare normal sa deranjeze pe oricine, normal sau nu. Uite, tu ai avut o campanie geniala cand ai pus tema de la Depanero, totul era integrat foarte frumos, alt exemplu tot cu tine a fost suricata aia simpatica (nu stiu daca si vorbea, ca n-aveam castile). Nici macar nu le-as califica la reclame intruzive. In schimb, alea care se intind (fara sa le fi atins macar) pe minim jumatate din articolul care te interesa de fapt sau incep sa cante singure cand ti-e lumea mai draga… frateeee! Trebuie inventat un instrument nou de tortura pentru aia care le-au inventat, ca formele folosite prin evul mediu nu mi se par suficient de sadice pentru ei.
    Adblocker-ul il dezactivez (selectiv) cand consider ca imi place un site/blog. Daca sunt la prima intrare, ma gandesc daca o sa mai intru si daca da, isi primeste unblock. Spunea cineva mai sus ca pentru 2 care pun 1000 de reclame trebuie sa sufere si alti 10 care pun doar 3 reclame. Suferinta asta s-ar traduce prin faptul ca la prima vizitare nu ii vad reclamele, dar daca are continut bun, o sa-si primeasca destule afisari si poate click-uri de la mine.

  10. #27

    Eu am pus adblocker tot de fazele cu pop-up-uri si mariri de penis. Nu am nevoie. 🙂
    Pe de alta parte, cand Veritasium a spus ca e greu, cu adblocker, sa mai faca clipuri, m-am gandit sa-l scot. L-am scos, iar am fost inundat de reclama, iar l-am spus.
    Acum trebuie sa vad cum il fac sa mearga selectiv.
    Nu sunt naspa, dar ati incercat sa incarcati gandul.info sau b1.ro (n-am gasit alta rima) fara adblocker?
    PUII MEI! 70% e reclama.
    Ca sa inpac si capra si varza, de exemplu am renuntat sa mai citesc ceva de pe gandul.info. Nu le mai blochez reclama, dar nici nu ma mai duc la ei – oricum jumatate din stiri imi spuneau ca raman prost daca nu dau click. 😀
    ———
    Astia cu site-uri sper sa explice celor ce vor reclama pe blog/site-ul lor ca marimea nu prea conteaza. SI cu cat face bling-bling mai tare, cu atat adblock-ul va functiona mai mult timp.

    • #28

      iMpac, cu “m”, ok? Nu sunt analfabet, am tastatura mizerabila, de 6 euro. 🙂

    • #29

      Wow, ce stiri pun gandul de cand nu am mai fost pe la ei!
      “Ce se întâmplă în puşcărie cu obiectele de igienă intimă primite de Elena Udrea?”
      Puteti crede ca asta a fost candva ziar serios? LOL!

    • #30

      mediaprointeractiv

  11. #31

    By default (si probabil pentru ca e RoList de mentinuta de zoso) nu blocheaza nimic pe pagina asta, si nu am simtit nevoia sa adaug manual reguli.
    Pe alte pagini am blocat si scripturi cross-site care nu afisau nimic, dar incetineau incarcarea. Asta e diferenta.

  12. #33

    N-am folosit adblocker și mi se pare o tâmpenie, izvorată din același tip de gândire ca și ”de ce să plătesc pentru filme / jocuri / muzică, sunt gratis pe net”. Pentru că, evident, ăla care produce blogul / filmul / muzica / jocul s-a născut să îi facă utilizatorului pe plac, gratis.

    Plm, dacă site-ul e plin de reclame și enervant, nu mai intru pe el. Sigur găsesc aceeași știre și în altă parte, cu mai puține reclame, iar în rarele cazuri când nu o găsesc, pot să îmi consum 3 secunde să închid reclamele de pe site-ul ăluia care a produs conținutul pe care eu îl citesc gratis.

    Și da, site-urile sunt pline de reclame ȘI din cauza celor cu adblocker – daca 70% din vizitatori îl folosesc și nu văd reclamele, lasă că le dăm mai multe celorlalți 30% proști care n-au adblocker ca să ne facem același nr de afisări, să nu pară că am scăzut.

    Adblocker-i, muriți! 🙂

    • #34

      Ai avea dreptate daca nu ai avea: intai au fost reclamele intruzive si dupa aia au aparut adblockerele. Intreaba pe cei mai batrani.

    • #35

      join the dark side and shut up!

    • #36

      In cazul meu, sunt convins ca au castigat mult gandul.info de cand nu mai mai duc eu pe la ei (de cel putin un an).
      Si ghici ce, am ramas prost, frate! N-am dat click si am ramas prost. 😀

    • #37

      Radu, corect, la fel cum întâi a fost lipsa locului de parcare fix unde ai treabă și apoi a urmat parcatul pe trotuar sau pe banda 1, că ”stau puțin, boss”.

    • #38

      mihai, nu mai bine mori tu? Dai faliment din cauza AdBlock – pune mana si fa ceva util atunci.

  13. #39

    degeaba ridica razvan o problema de “bun simt” cand bun simtul ala e in cea mai mare masura inexistent pe paginile web. de partea proprietarilor. eu nu fac decat sa ma apar de ei. faptul ca mai exista doar cateva picaturi de apa clara intr-o hazna e meritul lor.

    si nu e vorba numai de reclame. e vorba de tracking scripts, incercari de a profita de cea mai mica gaura de securitate si multe ale murdarii servite prin intermediul banerelor. de aia s-a ajuns la addblock + no script + no flash. nu pentru ca avem noi ceva cu bannerele.

    majoritatea site-urilor care :
    1 -> imi afiseaza un mesaj de bun simt de trecere a lor in whitelist
    si
    2 -> nu au reclame deranjante de prost gust
    sunt puse in whitelist.

    apropo, recomand ublock, addblock blows.

    • #40

      Las ca vedem cum sta treaba dupa ce tot internetul va fi MVC pe JS, sa vedem cum afisezi continutul blocand de tot JS. Va imbatati cu apa rece daca sperati ca JS sa dispara din browsere.

    • #41

      @george, eu inteleg ca-ti place sa folosesti cuvinte interesante care sa-ti dea o aura de inteligent. da mai bine ai incerca sa intelegi ce inseamna cuvintele alea inainte sa le folosesti.

    • #42

      Shu ma scaiete. Tu mai ai de citit carti de educatie, lasa-le pe alea tehnice pe mai tarziu. Ce dracu cuvant am folosit de nu l-ai inteles am spus, ca-ti traduc.

    • #43

      atunci draga george o sa apara no script care o sa permita rularea doar js “safe”, adica de forma deny all, allow only, pentru ca voi, creatorii de continut nu o sa va invatati minte niciodata. daca s-ar putea merge pe allow all, deny only, ar fi o viata mai frumoasa.
      cand zic voi, zic in general, nu ma leg de cineva anume. desi, daca luam exemplul tau, in cateva ore ai trecut prin toate etapele. ai enuntat problema, si in loc sa astepti sa vezi daca userii se gandesc sa te bage in whitelist dupa o rugaminte, i-ai blocat pe toti sub amenintarea bagarii in whitelist.

    • #44

      semeketh: dupa cum vezi, george pare a fi un programator (sau front end developer), ce are mici carente de exprimare. mvc inseamna model view controller (este o standardizare a modului in care programezi, astfel incat alt programator sa inteleaga mai usor ce ai facut tu acolo), iar js inseamna javascript (un limbaj de scripting inteles si rulat de browserul tau).

      Ce doreste el sa zica este faptul ca informatia va fi servita buluc de catre server browserului tau, iar in browser va rula un framework javascript ce va afisa acele informatii. Iar daca blochezi javascriptul nu vei mai putea vedea informatia servita de server.

    • #45

      pardon, credeam ca esti razvanbb, banuiesc ca nu. ma refeream la el.

    • #46

      @vladimir, imi place ca incerci sa vinzi castraveti gradinarului. ia spune, sincer, ai cautat acum pe goagal ce inseamna mvc si js?

    • #47

      Semeketh, nu, nu am cautat pe google. Da, este adevarat ca george se da mare cu limbajul, si realizez ca tu intelegi ceea ce a scris el, dar poate mai sunt altii ce citesc si ei nu inteleg.

    • #48

      Si ca sa intelegi si tu de ce il gasesti cel mai mult la discuri e pentru ca discurile reprezinta cea mai lenta componenta din sistem, de numarul lui de opratii depinde sistemul atunci cand scrii pe disc, da in lumea reala in care se intampla internetul se scrie si citeste din ram retardel, discul e folosit pentru persistenta, nimanui nu-i pasa de IOPSul discului decat atunci cand cade un nod si trebui sa puna datele inapoi in ram.

    • #49

      @user, n-ai ce bloca. toata pagina este generata de js (server side sau client side). si ai un singur fisier js care face de toate. si oricum addblock-ul nu blocheaza js-ul. blocheaza elementele din pagina care contin reclame.

      cat despre partea cu js safe… de unde plm ar avea idee ghita vasile care-i safe si care nu?

  14. #50

    uite unii convingatori 🙂

    goo.gl/wzZmnk

    • #51

      Si asra e diferit fata de ce a facut razvan pentru ca…… e cu pisici? Vezi ba Razvane, activezi de atata timp pe internetul asta si nu stii ca pisicile-s baza?

  15. #52

    Intrebarea mea e 200 eur/luna = decent ? Adica blogul lui razvanbb are nevoie de 4 instante de ec2 medium cu 4GB/instanta ? Ceva nu e ok. Pe 4 instante de-asta fac 100k IOPS. RazvanBB are 100k useri/secunda ?

    • #53

      Vii tu cu chestii de-astea concrete, de strici toata laba intelectuala.

    • e vorba de trafictube.ro, nu de razvanbb.ro. pentru un site in wordpress destul de accesat, 200 de euro chiar e o suma decenta.

    • #55

      Nu am experienta cu wordpress la trafic mare si poate vorbesc prostii dar mi se pare cam mult. Da banuiesc ca omul stie mai bine ce nevoi avea. Cam ustura la buzunar wordpressul asta.

    • #56

      @George
      coane, un user ce acceseaza o pagina web nu face un singur IO decat daca pagina consta intr-un “hello world” si nimic altceva. Si daca tot vorbim de 100k de useri pe secunda, nu IOPS-urile m-ar ingrijora prima data la alea 4 instante de care vorbesti tu, ci daca au conexiuni capabile sa suporte un trafic de 230 GB pe secunda, ca pagina principala de la trafictube.ro are 2.3 mega.

      Da’ e bine ca instantele suporta 100k iops.

    • #57

      Ai si n-ai dreptate la faza cu IO. In cazul de fata ai dreptate, dar in cazul in care ai un API construit corect inginereste si ceri cu HMAC atunci poti sa ai un singur IO la un update si cand ai nevoie de content privat. Ma rog depinde clar de situatie, iar in cazul de fata ai dreptate, face mai multe IO dar hai sa zicem ca ar fi asa, are trafictube spikeuri de 30k/sec ? De cate ori pe an ?

      In rest la faza cu banda nu-ti dau dreptate. Pui in CDN dar nu trimi 2-3 mega la fiecare IO. Ai exagerat-o crunt. Userii aia nu-s toti noi, mai au si cache local. Sa consumi 230gb/sec la 100k IOPS e dovada pura de “asa nu” chiar si pentru un produs gandit universal precum wordpress.

    • #58

      Si inca o dovada ca exagerezi e ca nu ai unde naiba sa scrii in 4 instante cu 280GB/s In memorie teoretic scrii in cazuri bune cu 30 – 40 GB/s, in realitate 16 – 20 GB/s si retine ca sunt masini virtuale, nu pot fi neaparat locate pe hardware diferit. Cum sa mananaci 22 porturi de 100 Gbps pentru un 100k IOPS ?

    • #59

      @George

      Ai si n-ai dreptate la faza cu IO. In cazul de fata ai dreptate,

      lulz

      In rest la faza cu banda nu-ti dau dreptate. Pui in CDN dar nu trimi 2-3 mega la fiecare IO. Ai exagerat-o crunt.

      normal ca nu trimiti 2-3 mega / IO :))))))) Dar eu nici nu m-am legat de IO. Am zis ca pagina principala de pe trafictube are 2.3 mega; asta la 100k useri / secunda inseamna ca trebuie sa trimita 2.3 mega * 100k / secunda.

      Userii aia nu-s toti noi, mai au si cache local.

      Ok, hai sa zicem ca are nevoie doar de un sfert din motive de cache local, la client – tot ramane ceva gen 50 si-un pic de giga pe secunda. Tot un pic peste ce ofera o instanta mare la amazon (10 giga pe s)

      Sa consumi 230gb/sec la 100k IOPS e dovada pura de “asa nu” chiar si pentru un produs gandit universal precum wordpress.

      Bre, tu ai o obsesie cu IOPS, pe bune. Normal ca nu consumi 230 gb/sec la 100k IOPS, eu am zis ca trafictube consuma 230GB/s la 100k useri pe secunda si ca 100k useri pe secunda nu fac 100k IOPS decat daca viziteaza o pagina cu “hello world”. Genereaza mult mai multe IOPS – ca sa n-avem discutii, da? 🙂

      Si inca o dovada ca exagerezi e ca nu ai unde naiba sa scrii in 4 instante cu 280GB/s In memorie teoretic scrii in cazuri bune cu 30 – 40 GB/s, in realitate 16 – 20 GB/s si retine ca sunt masini virtuale, nu pot fi neaparat locate pe hardware diferit. Cum sa mananaci 22 porturi de 100 Gbps pentru un 100k IOPS ?

      No, ma repet, ca oarecum raspunsesem si mai sus – da-le-n colhaz de IOPS, uita de ele. Eu iti spuneam de ce-i nevoie pentru 100k useri / secunda si ca aia 100k useri pe secunda genereaza mult mai mult de 100k IOPS; IOPS care, pana la urma, nu-s dependente numai de numarul userilor ce viziteaza o pagina, ci si de cat de mare e pagina aia.

    • #60

      Imi pare rau ca te streseaza pe tine IOPSii, dar asta e masura reala, ne intereseaza cate operatii pe secunda se fac si dimensiunjea pachetelor. Tu vorbesti numai in termeni fictivi si ai ramas fixat pe 100k conexiuni pe secunda. E cazul sa vorbim de asa ceva ? Trafictube are spikeuri de 100k/sec ?

      Bun, am scazut se pare ca la 50GB/sec. Hai sa nu o mai lungim, un site care are nevoie de 50 GB/sec la 100k conexiuni simultane si nu face stream audio sau video, ci doar face deliver la 2 poze noi luate dintr-un CDN si un text are o problema de performanta si atunci nu folosesti wordpress la asemenea trafic.

    • #61

      Plus ca incerci acum sa-mi spui ca amazon si-a calculat gresit resursele si au dat doar porturi de 10Gb. Niste saraci.

      Un HTTTP header cat sa fie ? Hai sa zicem maxim 2k. Un post in format text, compresat cu tot cu comenturi cat sa aiba ? Am luat un post la intamplare de pe trafictube si zice necompresat ca are 211B, hai sa zicem ca are cu tot cu comenturi etc, 20 Kb necompresat. E adevarat ca pune thumbsuri la filmulete si alea mananca fiecare cam 2,5Kb, hai per total sa fie un 100Kb dar le iei din CDN si nu le iei pe toate de fiecare data, pe alea vechi le iei din cache. Nu se justifica aia 500Kb la o conexiune care are deja un cache local. Eu sunt convins ca omul da pe bune dreptate 200 eur, dar ma mir ca asa mult costa un asemenea site si banuiesc ca exista o bariera de optimizare peste care nu se poate trece cu wordpress. Inseamna ca si arhi sau zoso decarteaza sume mari.

    • #62

      Imi pare rau ca te streseaza pe tine IOPSii, dar asta e masura reala, ne intereseaza cate operatii pe secunda se fac si dimensiunjea pachetelor. Tu vorbesti numai in termeni fictivi si ai ramas fixat pe 100k conexiuni pe secunda. E cazul sa vorbim de asa ceva ? Trafictube are spikeuri de 100k/sec ?

      Bre, sa-ti aduc aminte de primul tau comentariu? Nu pe MINE ma streseaza IOPS, ci pe tine, nu eu am zis de 100k useri/sec ci tu. Si tot tu ai fost ala care a scris

      Pe 4 instante de-asta fac 100k IOPS. RazvanBB are 100k useri/secunda ?

      unde lasi de inteles ca 100k useri fac 100k IOPS

      Bun, am scazut se pare ca la 50GB/sec.

      Nu, n-am scazut, am luat cazul absolut cel mai favorabil in care 75% din useri au deja ceva in cacheul local, ca sa-ti arat ca si in cazul asta te fute mai putin grija ca serv. duce 100k IOPS ca tot nu duce conexiunea traficul generat de 100k useri pe care, din nou, TU i-ai mentionat, nu eu. Eu doar am “lucrat” cu datele tale.

    • #63

      BTW, ca sarisem peste:

      streseaza pe tine IOPSii, dar asta e masura reala

      Masura reala o pula pentru un blog. E o masura reala cand ai de macinat date de pe HDD; cand vine vorba de un blog cu-n apache si-un mysql (sau muie oracle – mariadb) in spate, crede-ma ca IOPS e cea mai mica grija a ta. Cea mai mare e RAM/CPU si conexiune la net, astea-s bottleneckurile pentru un blog. Discutam de iops cand vorbim de san, sap si alte dracii, nu cand vorbim despre un blog pe interneţ

    • #64

      Mda, ne intelegem ca vaca cu boul si trebuia sa te adaptezi la faptul ca am recunoscut ca 100k IOPS nu inseamna neaparat 100k de conexiuni cand vine vorba de wordpress. Am crezut ca ne-am inteles si ca incerci sa-mi explici cat trafic real poate avea trafictube, asta ma intereseaza sa inteleg. Lasa exemplul meu cu operatiile si conexiule simultane, ce canatitatea de date pleaca lunar din trafictube ? 1TB, 2TB ? Tu tine-o in continuare ca operatiile pe secunda nu conteaza decat in anumite domenii dar conteaza ramul si procesorul a caror performanta reala se leaga de numarul de operatii pe secunda. Evident ca banda conteaza, dar costa 80 dolari/TB de date. Sa zicem ca sunt 10k unici pe luna precum are arhi, asta inseamna ca fiecare user descarca lunar pe langa ce are in cache 200MB. Ti se pare normal sa trimti lunar 200Mb de poze si text pentru un singur user ? Mi mi s-ar parea normal cam maxim 10 – 20MB pe luna per user. Are trafictube 100k de unici lunar ?

    • #65

      Mda, ne intelegem ca vaca cu boul si trebuia sa te adaptezi la faptul ca am recunoscut ca 100k IOPS nu inseamna neaparat 100k de conexiuni cand vine vorba de wordpress.

      Nu, nu inseamna 100k de conexiuni in nici un caz, exceptand cazul in care pe fiecare conexiune transmiti numai 4K de date (luam niste valori, asa, potrivite).

      Lasa exemplul meu cu operatiile si conexiule simultane, ce canatitatea de date pleaca lunar din trafictube ? 1TB, 2TB

      Cu asta ar trebui sa te poata lamuri Razvan, nu eu. Eu ti-am zis strict 2 lucruri, ma doare-n cot de altceva:
      1. ca ai gresit cand ai considerat ca 100k useri fac 100k IOPS. 100k useri nu fac 100k IOPS, ci mult mai mult (pe tt, pagina principala de 2.3 M, o groaza de fisiere mici, consideram blocuri de 4K, ca facem o estimare, nu un calcul exact pana la zecimala, asta inseamna 57500000 IOPS)
      2. vorbim de un blog, in conditiile in care un ssd (consumer, nu enterprise, deci nu dinala de-l gasesti prin servere) duce pe la 100k IOPS. Il pui intr-un raid 0 si deja ai pe la 200k IOPS, ceea ce la un random read de 4K inseamna 800 de MB/s. Arata-mi care blog are nevoie de conexiune mai teapana de 800 MB/s, ca sa zici ca da dom’le, uite bottlenckul e la HDD ca nu duce mai multe IOPS.

      Tu tine-o in continuare ca operatiile pe secunda nu conteaza decat in anumite domenii dar conteaza ramul si procesorul a caror performanta reala se leaga de numarul de operatii pe secunda.

      Vezi coane ca la procesor e vorba de alte operatii pe secunda. IOPS se refera doar la storage. La procesoare e altceva.

      Are trafictube 100k de unici lunar ?

      Din ce zice Razvan, e p-aproape (72k unici pe luna).

      Plus ca incerci acum sa-mi spui ca amazon si-a calculat gresit resursele si au dat doar porturi de 10Gb. Niste saraci.

      Mi se rupe. Eu doar ti-am aratat ca la 100k useri/secunda nu-ti ajunge latimea de banda ce ti-o da amazonul la serv. alea scumpe. Pentru ca, in panseluta mea, trebuie sa-ti reamintesc ca tu ai dat-o inainte cu instantele de la amazon, ce duc 100k IOPS, ceea ce din punctul tau de vedere ar fi suficient pentru 100k useri/secunda. Iar eu ti-am explicat ca 100k useri/sec fac mai mult de 100k IOPS, da’ oricum e irelevant din moment ce 100k useri/sec au nevoie de bandwith cat China.

    • #66

      Nu conteaza ca vorbim de alte operatii, sunt suboperati ale proceselor. Eu nu am specifificat niciunde ca vorbesc despre operatiile de scriere citire pe disc. Couchbase de exemplu scrie in memorie prima data si apoi pe disc, asta nu inseamna ca ma intereseaza cate operatii scrie pe disc, ci ma intereseaza per ansamblu cum performeaza. Operatiile sunt diferite de la proces la proces.

      In rest tu esti interesat sa-mi arati mie ce costuri presupun 100k conexiuni simultane fara sa iei in considerare ca pachetele tranzactionate in lumea reala sunt mult mai mici decat le prezinti tu. In luma reala se tranzactioneaza pachete compresate de cativa kilo (8 – 10) daca iti pasa de banda ta, eu sunt interesat sa inteleg de ce costa atat de mult si acum ca te vad atat de putin deranjat de faptul ca tranzactioneaza pachete de cate 2 – 3 mega imi dau seama ca nimanui nu-i pasa in lumea voastra (wordpressului) sa optimizeze numarul de operatii sau dimensiunea pachetelor. Corect, cui plm ii pasa cate operatii sunt facute, ca doar procesorul si ramul efectueaza alt tip de operatii.

    • #67

      Nu conteaza ca vorbim de alte operatii, sunt suboperati ale proceselor. Eu nu am specifificat niciunde ca vorbesc despre operatiile de scriere citire pe disc

      Coaie, lasa-ma-n pula mea. IOPS e folosit NUMAI pentru storage. Ai scris cu manuta ta IOPS, in numele lui belzebut, cum sa o dai acu la intors ca tu nu te referi la citire scriere pe disc? Sa nu-mi spui ca te apuci tu sa reinventezi termeni din IT. Ca nu, nu pot sa cred ca ai putea sa vorbesti despre chestii de care habar nu ai.

      Pula mea, desi am crezut initial ca exagereaza, trebuie sa-i dau dreptate lui semeketh.

    • #68

      Degeaba va tociti nervii cu George, asta-i nivelul sau, atata poate. 🙁

    • #69

      Coaie esti foarte prost daca tu ai impresia ca citirea si scrierea se face doar pe disc si ca IOPS se foloseste doar la storage. Auzi, IOPS se foloseste doar la storage, cati cretini in lumea asta care cred ca si sunt destepti.

    • #70

      @George
      Tu esti asa de obicei, sau azi e o zi speciala? Uita-te-n pula mea pe internet, citeste, ca nu-s eu ala care a stabilit ca IOPS e

      IOPS (Input/Output Operations Per Second, pronounced eye-ops) is a common performance measurement used to benchmark computer storage devices like hard disk drives (HDD), solid state drives (SSD), and storage area networks (SAN).

      . Ti-am dat un link, baga un ochi acolo, pentru ca – spre deosebire de tine – n-am scos din cur termenul si explicatia. Tu incurci termenii, ai auzit cate ceva despre una alta, dupa care intrii pe bloguri sa te falesti, in loc sa taci cand habar n-ai despre ce vorbesti. No, ca sa lamurim o treaba, sa n-o mai dai de gard pe viitor: cand la un server e specificat ca suporta x IOPS aia se refera la cate IO operatii pe secunda poate face pe storage-ul lui (hard disk/SAN) si numai la aia, nu la cate operatii pe secunda poate face procesorul.

      Si cica eu sunt ala prost.

    • #71

      Tu stii engleza ? “is a common” Si inceteaza in plm sa mai faci pe desteptul. Daca aveai minima experienta ai fi stiut ca nu poti scoate 100k de operatii pe ssdurile non fizice ale instantelor de mediu de la aws. In nici un caz pe 4 instante. Asa ca nu-mi spune mie ca o dau la intors cand tu nici nu stii citi in engleza. Si daca nu incepeai sa o dai cu coaie si sa o arzi inteligent ti-as fi vorbit mai civilizat. Hai ignor si la tine ca esti la fel de inteligent ca si samacac.

    • #72

      @George
      Cois, mai citeste inca o data. Ca altfel doar daca ai facut engleza cu femeia de serviciu poti intelege ce ai inteles tu acolo cu common ala.

      In rest, ce sa zic? Eu ti-am dat niste sfaturi. Poti sa le iei in considerare sau nu, mi se falfaie. Da’ pula mea, sa nu fii mirat daca atunci cand ii zici unuia ca IOPS poate fi si numarul de operatii pe secunda facut de procesor, incepe ala sa-si bata pula de tine.

      Bun, pe interneţ te poti da cocoş, ca probabil 95% din oameni n-o sa-si dea seama ca aberezi crunt. Da’ IRL, daca lucrezi in IT si afisezi aceeasi superioritate ca p-aci, avand aceleasi carente, probail ca esti considerat the village idiot printre colegi.

    • #73

      Si cois, citeste si la amazon despre IOPS. Ca si la amazon, tot o masura de performanta a discurilor e.

      Doar in mintea ta creata IOPS poate insemna si numarul de operatii pe secunda (de fapt, corect e numarul de instructiuni pe secunda) ce poate sa le execute procesorul. La procesor se numesc IPS. Sesizezi O-ul ala lipsa?

    • #74

      Eu zic sa nu-ti faci griji pentru mine, ca eu nu-mi fac pentru tine. Cat despre IPS, coite tu ai carente mari si n-am interes sa mi-o masor cu papagali care dau sfaturi din carti.

    • #75

      care dau sfaturi din carti.

      phleaz, cand m-am angajat prima dată în IT tu stăteai în picioare sub masă. Asa ca ciocu’ mic si mergi pe burtă, că-i apa mică.

    • #76

      Cois lasa brandingul ca nu-mi pasa. Mi se rupe efectiv de bransa numita IT, mi se rupe cand te-ai angajat tu in it si mi se rupe cata meserie stii. Nu-mi cere respect ca nici eu nu-ti cer. Nu ma pis pe munca si rezultatele tale, sunt sigur ca au fost utile unora, dar nu-mi cere mie sa-mi pese.

    • #77

      Nu-mi cere respect ca nici eu nu-ti cer

      Pula mea, poate n-ai inteles – mi se rupe de faptul ca George de pe interneţ ma respecta sau nu. Ti-am atras atentia ca esti pe aratura cu o chestie (politicos, frumos) da’ tu ca tot rumanu’ ai ales sa te ocoşeşti trufaş in loc sa pricepi ceva din chestia asta. Asa ca, iti urez succesuri in viitor si-ti recomand sa-ti urmezi promisiunea de a ma ignora.

    • #78

      cu asta ti-ai gasit sa te iei in clanta? asta-i genu cu care n-ai ce discuta. prostu arhiblogului. ii explici odata frumos si dupa aia il pui sa inghita borduri. e asa rau pe net din cauza ca-si bat toti lula de el in realitate. cunosc genu. zmei pe net, n-au tupeul sa-si ceara restul la magazin. chiar nu merita sa consumi biti ca sa argumentezi ceva in fata lui. ii spui ca-i prost si gata. oricum n-o sa te creada.

  16. #79

    In anul de gratie 2015 lui razvan i se scoala sa se razvrateasca pe faptul ca sunt unii ce folosesc ABP? Pleaca la gara, pot sa traiesc foarte bine si fara trafic tube. Daca nu ai bani sa sustii financiar un site nu il mai tii online.

    • Alt cretin pe principiul “tot ce e pe net e gratis”.

    • #81

      Si atunci de ce intrii pe el?

    • #82

      Dragos: Pai nu intru, nu folosesc acel site.

      Ashu: Pastreaza aceste calificative pentru scumpa de muma-ta ce te-a fatat.

      Nu consider ca tot ce e pe net e gratis, uite pe siteul lui arhi intru cu ABP desi ii vad reclamele din dreapta sus, si cu toate astea nu cred ca il incurca cu ceva, el are posturi platite si face bani din ele. Exemplu ar fi cele cu vodafone pe care nici nu le mai citesc. Nu imi aduc nimic pozitiv in viata mea acele posturi, trec peste ele fara nicio problema, nu ma cac pe mine ca de ce are Arhi publicitate pe site. Si nu l-am vazut pe Arhi ca se smiorcaie cum o face razvan.

      razvan se tot plange ca pierde bani cu trafic tube, pai daca nu este capabil sa il admnistreze cum se cuvine poate pur si simplu sa il vanda sau sa il inchida. Lumea a existat foarte bine si inainte de acel site si va exista la fel de bine si fara acel site.

      Apropo: daca cumva iti mai vin idei sa vorbesti in halul acela, sa te duci sa i le spui direct mamei tale, pe mine chiar nu ma intereseaza acele apelative.

    • Sper sa fii steril…

    • #84

      Putem sa-ti spunem Vladimi Capabilul ?

    • Dragule, unii oameni isi doresc TT.ro in continuare, isi doresc sa intre pe el in continuare. De aceea, Razvan face apel la ei sa opreasca adblock pentru ca nu face fata cheltuielilor.
      Daca tu mergi mai departe in viata fara TT, altii nu vor merge. Razvan face apel la aia care nu vor merge, pentru ca alora le pasa de TT si nu doresc inchiderea lui.

    • #86

      Daca le pasa cu adevarat donau bani.

      “Am implementat sistem de donatii. Am primit fix 2 USD intr-o saptamana.”

      Poate ca unora le pasa de acel site, pot sa inteleg asta. Insa nu le pasa destul de mult asftel incat sa fie dispusi sa ofere bani pentru acel serviciu. Deci oamenii despre care ne spui tu ca le pasa probabil sunt ascunsi sub o piatra. 🙁

    • #87

      @Vladimir

      Daca le pasa cu adevarat donau bani.

      “Am implementat sistem de donatii. Am primit fix 2 USD intr-o saptamana.”

      Poate ca unora le pasa de acel site, pot sa inteleg asta. Insa nu le pasa destul de mult asftel incat sa fie dispusi sa ofere bani pentru acel serviciu. Deci oamenii despre care ne spui tu ca le pasa probabil sunt ascunsi sub o piatra. 🙁

      Tu iti dai seama ca raspunul ala cu 2 dolari/saptamana il daduse unuia care se plangea ca ar dona si n-are unde? Si-ti dai seama ca in conditiile astea toata argumentatia ta cade?

  17. #88

    Poate sa-mi cofirme cineva daca e adevarat petru toate adblockerele? Eu am Adblock Plus in Mozilla Firefox 37 pe Windows 8.1 si cand intru pe un site al meu cu adblockul activat vizita nu este contorizata in Google Analytics. Nu apare nici in timp real, nici ulterior.

    • #89

      Deja 0 likeuri si 2 dislikeuri. Sa inteleg ca doar la mine nu contorizeaza?

    • #90

      Eu am blocat GA. pentru ca exista siteuri care-l incarca inainte de orice altceva. Si in general, daca vad site greoi cu “waiting for” ceva care nu e pe domeniul pe care-l vizitez in momentul respectiv il blochez. Pentru ca sunt siteuri care pun contorizarea inaintea UX si deci merita.

      Rezumat: daca ai ceva pe site care-mi face experienta neplacuta blochez, doi pasi si ai regula de AdBlock. Dai faliment din cauza asta? Nu-mi pasa, cum te-am gasit pe tine gasesc alt site sa-mi pierd vremea.

    • #91

      Pai si in conditiile in care estimati ca aproximativ 75% folosesc adblockere ce relevanta mai are sa te lauzi ca ai 10-20k unici/zi din GA?

    • #92

      unicii astia apar in GA. daca e adevarat ce spune el, traficul meu e de fapt dublu

    • #93

      Pai eu zic ca nu apar. Sau cel putin in cazul meu. Am testat cu o pagina de pe site-ul meu pe care am accesat-o de mai multe ori in zile diferite cu adblock-ul activat. Bineinteles, pagina avea codul GA inclus. Si in GA apare cu 0 vizite, adica nu apare deloc in lista Comportament – Continutul site-ului – Toate paginile. Si intervalul de timp selectat era de cand a fost lansat site-ul pana in ziua curenta.

    • #94

      well, eu nu am cum sa imi dau seama, la 10 000 de unici, daca apare vreunul sau nu. si mi se pare pierdere de timp sa lucrezi cu asemenea cifre. think big or go home

    • #95

      @arhi, da, poti bloca si analytics-ul. si feisbuc-ul. si twitter-ul.
      poti bloca cam toate kkturile astea care ne fac sa ne fie scarba de net.

    • #96

      bine, stiu ca poti bloca orice js, nu asta e problema. nu m-am gandit niciodata ca adblockerurile ar bloca .js-ul de la GA…

    • Decat sa faceti presupuneri aiurea, mai bine cautati inainte sa vorbiti…
      “EasyList doesn’t block tracking like Google-Analytics, the separate subscription EasyPrivacy does ”
      In optiunile ABP e suficient sa fie bifate doar EasyList si RoList, asa cum vine el implicit la instalare.

  18. #99

    Sincer vorbind, si cu parere de rau chiar, daca singurul motiv pentru care cineva creeaza continut on-line este acela al obtinerii de bani, atunci continutul acela este atat neimportant cat si nevaloros din orice punct de vedere, iar faptul ca acea activitate nu se dovedeste complet nelucrativa (neproductiva), este ca acest lucru este o chestiune de timp.

    • Nu tati, nu pentru bani. Razvan plateste 200e/luna pe host, el castiga 150, deci 50 ii lua din buzunar.
      Si unii care o fac pentru bani, nu-ti cer tie bani, pur si simplu baga bannere. Tu oricum o sa ai content moca.

    • #101

      @ Ashu – Faptul ca nu este pe profit este un argument in favoarea afirmatiei mele.
      Iar sursa banilor (eu sau cei platesc pentru bannere) nu schimba datele problemei.

    • #102

      lol, cati zebzeci, soimi ai patriei patrunsi de fiorul muncii din pasiune.

  19. #103

    Trebuie sa fiti crazy sau el sa fie idiot sa dea 200 EUR pe hosting, voi chiar credeti?
    un server de 100 EUR are 32GB de ram, SSD-uri in raid0, si 2 sata de 1 TB….despre ce vorbim aici?

    Plus ca pe wordpress bagi un wp super cache /memcache/ram cache si jos palaria, razvanbb marele site cu trafic de 100k/secunda sa ne mai scuteasca cu hostingu’

    Daca chiar da 200eur atunci ceva nu e in regula!

    • #104

      hostul e pentru trafictube

    • #105

      Si? Nu cumva trafictube urca filmuletele pe youtube? Hai sa spunem ca le-au scazut veniturile si singura motivatie pentru treaba asta sunt ‘200 euro / hosting’

    • #106

      bani din care plătim 200 EUR / lună un hosting decent care să facă față la spike-uri.

      Depinde. Multi dau hw decent, da’ ai limite la trafic. Trafictube e hostat la chroot unde un server cu 8G de ram si 2×256 GB ssd costa 95 de euro + TVA. Dar e bine ca stii tu ca un server de 100 EUR are 32GB de ram, SSD-uri in raid0, si 2 sata de 1 TB costa 100 de euro.

    • #107

      Unde gasesti server cu specificatiile alea intr-o suta de euro? Ori e vreun AMD Sempron tinut in pod?

    • “Plus ca pe wordpress bagi un wp super cache /memcache/ram cache si jos palaria”
      ah, dacă ar fi așa de ușor de rezolvat pe cât de ușor e de dat din gură.

    • #109

      www.serverloft.eu/dedicated-servers/dedicated-servers-compare.php?server=XL-XEON
      99EUR
      Xeon E5-2620v3
      Cores 6 Cores
      32GB DDR4 ECC
      2×512 SSD / 2X4TB SATA
      Trafic nelimitat (pana in 50TB pe port gbps)

      So? Sa se mute de la chroot =))

    • #110

      Unde gasesti server cu specificatiile alea intr-o suta de euro? Ori e vreun AMD Sempron tinut in pod?

      Pai sunt servere dinalea beton, tinute pe balcon, printre borcanele cu muraturi. Dailycotcodac style :D.

      “Plus ca pe wordpress bagi un wp super cache /memcache/ram cache si jos palaria”
      ah, dacă ar fi așa de ușor de rezolvat pe cât de ușor e de dat din gură.

      Esti si tu bulangiu acuma. Pai nici pe internet nu mai are voie romanu’ sa dea din gura aiurea? Pentru asta am murit noi la revolutie? Huo, jos mainile de pe dreptul romanului de a-si da cu parerea despre absolut orice pe internet, in special chestii ce-l depasesc.

    • #111

      @Jimmy
      Poate pentru trafictube e mai importanta conexiunea la net si nu aia 32 de G de ram sau spatiul de 2 tera pe hdd. Conexiune care la aia ai tai e de 1Gbit/s, din care garantati 200 Mbps.

      Da’ e bine ca ai gasit tu solutia si stii tu de ce are nevoie trafictube*. Sa-i spuna cineva si lui Razvanbb.

      *) ca sa n-avem discutii: s-ar putea ca hostingul la serverlot sa fie mai avantajos decat ala de la chroot, da’ tu n-ai de unde sa stii asta, asa ca faptul ca tu gasesti hosting la 100 de euro pe luna e irelevant. Discutia cu banii de hosting pornise de la toti aia care credeau ca poti hosta orice server pe pc-ul ala vechi ce-l tii in beci; oameni care au impresia ca daca ei platesc 4 euro pe un hosting pe care-si tin blogul cu 10 vizite / luna, atunci musai exagereaza Razvan cand spune ca plateste 200 de euro / luna pentru hosting. Pai ce, ii prost, nu vede ca exista hosting de la 4 euro pe luna?

  20. #112

    Nu vreau sa fiu hater, dar care e diferenta dintre tt, care te obliga sa scoti adb pentru a vedea filmuletele, si site urile care te obliga sa dai like/share ca sa vezi o stire sau un filmulet? Si nu ma refer dpdv moral, ci strict ca accesare a continutului.
    Eu o sa dezactivez adb pe tt pentru ca chiar il accesez, dar nu mi se pare o solutie benefica pentru Razvan si e posibil ca traficul sa scada. Sper sa ma insel 🙂

    • #113

      Sau poti sa blochezi redirectarea si sa vezi clipul direct pe youtube.

    • #114

      nu am zis ca sunt de acord cu solutia lui. ci ca ridica o problema de bun simt

    • #115

      Arhi cam are dreptate, solutiei alese ii cam lipseste bunul simt. 🙁

    • #116

      care te obliga sa scoti adb pentru a vedea filmuletele, si site urile care te obliga sa dai like/share ca sa vezi o stire sau un filmulet? Si nu ma refer dpdv moral, ci strict ca accesare a continutului.

      Nu stiu cum fac altii, da’ eu cand ii vad pe unii ca-mi cer sa dau like/share ca sa citesc, prima data ma umfla rasu’, dupa care inchid pagina aia. inca amuzat de toata treaba. Nu ma apuca pandaliile, nu ma revolt ca – vezi dom’le – mi-au cerut like. Pur si simplu le urez succesuri si nu mai trec pe la ei.

      Si din cauza asta poate imi vine greu sa-i inteleg pe cei ce se revolta si iau atitudine pentru ca Razvan Baciu a facut treaba asta cu adblock. Te deranjeaza? Nu mai intri, punct. Are trafictube de pierdut de pe urma masurii? Pai daca da, trafictube o sa aiba de suferit, nu xsulescu de pe internet. Da’ in conditiile in care costa 200 de euro/luna, iar site-ul produce doar 150 pe luna (in scadere), pai oricum o sa aiba de suferit (inchis/etc).

      Oricum, e incredibil cat de multi au sarit de cur in sus pentru o reclama pe care 99% din cei care viziteaza site-ul fara adblock nici n-o vad – eu abia acum, dupa toata discutia asta am observat ca au si alta reclama pe langa cea de la magazinul trafictube si parca in 2010 am uploadat primul clip pe trafictube…

  21. #117

    are dreptate la faza cu “nu tot ce e pe net e gratis”. pe de alta parte el a facut un site din clipurile altora (ma rog, urcate din proprie initiativa). inteleg sa faca faza asta pe propriul blog dar pe un “agregator” de continut?

    • dacă tu te duci într-o sală de mese și îți mănânci senvișul, sala aia de mese e gratuită? curentul din ea nu costă? curătenia? mesele?

    • #119

      eu fac sendvisuri bune. tu ai o cantina cu mancare mediocra. imi propui sa imi expui sendvisurile intr-un galantar. eu ti le dau gratis. tu le vinzi cu 50 de bani. sendvisurile sunt apreciate si incep sa iti ofer cat mai multe. tu restrangi galantarele cu mancarea ta mediocra si te axezi pe sendvisurile mele carora le dedici mai multe galantare. lumea vine buluc, tu cumperi mese, scaune, platesti intretinere. nu iti ajung banii asa ca dublezi/triplezi/mareesti pretul. eu in continuare iti dau sendvisurile gratis.

    • #120

      tu poti sa nu mai dai sendvisuri daca nu-ti convine businessul. Si inca o data, nu vad autorii de pe trafictube sa se planga, ci tot felul de activisti de canapea, gata sa se sacrifice pentru sarmanii useri exploatati de Razvan Baciu, un bulangiu ce s-a imbogatit cu trafictube.

    • #121

      Sabotor,
      Dimpotriva. ce spui tu sunt interpretari aiurea. Eu incerc sa rezum problema dupa cum ma duce capul: cineva se plange ca are pierderi dintr-un continut care ii este furnizat gratis.

    • #122

      @un muc
      nu, cineva se plange ca un site citit (zicea Razvan la el pe blog ceva gen 1.2 milioane de vizite pe luna) nu-si scoate nici macar banii de hosting pentru ca reclamele sunt blocate la 75% din vizite. Si nu poti sa spui (ca altii mai sus) ca e de o calitate indoielnica si d-aia nu-si face banii – vizite sunt, da’ reclamele sunt blocate ca nu cumva sa se imbogateasca cineva de pe spatele rumanului.

      Iar analogia ta nu-i exacta, in cazul tt, pretul sandvichului e 0; tt doar a pus un banner mare cu coca-cola in spatele galantarului.

  22. #123

    Principala problema e clasificarea continutului blogurilor drept continut de calitate. Majoritatea utilizatorilor de internet nu considera ca blogurile furnizeaza continut util, in sensul ‘sunt gata sa platesc pentru el’. Nu, blogurile sunt funny, sunt informative, sunt – in cel mai bun caz – un soi de ‘catavencii’, si tineti cont ca pana si aia nu mai vand revista.

    Solutia, in mizeria asta de internet in care fara adblock mori? Donatii/abonament care sa demonstreze cat conteaza calitatea. De aia platesc 3 eur/ luna la vali de cand a introdus posibilitatea asta, desi nu mai scrie nici un articol exclusiv pentru abonati de luni bune. Mi se pare normal sa platesc 3 eur / luna pentru unul dintre primele siteuri accesate, si disponibilitatea mea financiara ar merge pana la 30eur / luna pentru acces site-uri. Evident, as plati la tine, as plati la inca vreo 5 si gata. Nu, la trafictube n-as plati, ca tot ce e acolo gasesc pe youtube, el doar le aduna, si le percep drept divertisment, nu calitate.

    Sigur, nu toti au tupeu, pentru ca imediat ce ceri bani se va vedea cine e chiar interesat de ce spui si o gramada de a-listeri vor ramane cu 4 vizitatori/ zi, deci ramane tot asa – punem reclame si incercam sa luam bani fara sa livram, in fapt, nimic.

    • #124

      Respect.

    • #125

      Solutia, in mizeria asta de internet in care fara adblock mori?

      Pai iti spun eu solutia cea mai buna: nu mai intrii pe site-urile cu reclama nesimtita, alea care te obliga sa folosesti adblock. Eu nu folosesc adblock (desi le-am donat bani, ca-mi place ideea); n-am nevoie pentru ca nu mai calc a 2-a oara pe un site ce-mi freaca feng-shui-ul cu reclame jegoase.

  23. #126

    Asadar Razvan, care nu cheltuie niciun leu cu producerea continutului de pe site-ul sau e deranjat ca nu-si scoate parleala nici macar cu hosting-ul, chit ca inteleg ca a creat el acolo o comunitate frumoasa. Ceea ce mi se pare amuzant, in contextul in care a primit din donatii doar vreo 7 euro. Ori asta nu inseamna decat un singur lucru. Nici macar cei care fac parte din acea comunitate nu gasesc acel site indeajuns de util incat sa contribuie cu bani, asta dupa ce contribuie si cu continut, nu? Cum ar fi ca toti creatorii de content, care cheltuie bani cu camere si cu crearea de content, dupa ce ar urca clipurile pe youtube sa mai si doneze niste bani catre youtube, ca deh, sa supravietuiasca si google cumva. Atat doar ca acolo e invers, google ii plateste pentru acel continut in functie de vizualizari. Nu, serios, e amuzant ca nu vorbeste nimeni de toti aia care si-au luat camere, care filmeaza, editeaza si-si pun clipurile acolo gratuit, din pasiune. Dar se plange Razvan, care pe langa site, profitand de acea comunitate a facut bani din vanzarea de camere si alte acareturi. Adica a facut bani pe pasiunea unor oameni care, culmea, produc continut pentru site-ul lor. E ca si cum google ti-ar vinde camere de filmat cu care tu sa creezi content pentru youtube fara a primi macar un cent inapoi, chit ca poate generezi sute de mii sau milioane de vizualizari.

    • #127

      am scris acest comentariu pentru a-ti prezenta respectele mele

    • Bravo, cel mai bun comentariu.

    • #129

      Sa nu mai zic ca doi dintre cei mai urmariti useri de pe trafictube, Iuda si BucTrafic, s-au retras pe youtube 🙂

    • #130

      Singurul lucru pe care il scapi din vedere e ca si cei care pun continutul acolo, din pasiune, scot bani din asta, pentru ca au reclame. Dar, daca ai adblock, nici ei nu primesc nimic. Prin comunitatea asta sunt ajutati si producatorii, pentru ca au “piata de desfacere”, sa nu cauti canalul fiecaruia in parte pe youtube.

    • #131

      Pe scurt: 1. nimeni nu-i opreste pe useri sa-si monetizeze playurile din youtube. 2. Mare nenorocit e ca s-a apucat sa vanda camere video, oricum tu ai fi facut mai bine.

      Respect my ass. Mars cutu, cutu…

    • #132

      Nu, serios, e amuzant ca nu vorbeste nimeni de toti aia care si-au luat camere, care filmeaza, editeaza si-si pun clipurile acolo gratuit, din pasiune.

      Care n-ar mai avea unde sa-si puna clipurile daca Razvan ar lua decizia sa nu mai scoata bani din buzunar pentru a acoperi cheltuielile cu hostingul. Dar ce conteaza asta, Razvan e arogant pentru ca are tupeul sa vanda camere video. Si pentru obraznicia neintarmuita de a avea 2 reclame pe pagina.

      In fine, eu n-am vazut vreun autor de pe trafictube sa se planga ca e exploatat de Razvan. Dar e bine ca se gasesc pe interneţ oameni care nu mai pot de grija sclavilor exploatati de razvanbb 😉

    • e mai multe aspecte:

      – site-ul nu e alcătuit doar din autori, ci și din privitori.

      – în 2010, când a pornit trafictube, răspândirea unui clip cu probleme din trafic nu era așa de simplă ca azi. un clip nu se ducea ca focul pe fb, pentru că fb era încă wishful thinking pentru mulți.

      – businessul cu camere video de filmat în trafic este marginal și a fost făcut tot pentru ca niște oameni să aibă acces și suport pentru niște camere bune de tot. nu vreau să mă gândesc dacă și-a scos banii băgați în acel business. e-day este un business separat.

      – monetizarea prin youtube e o glumă bună.

    • #134

      Ironic am si zis-o pe aia cu monetizatul din youtube. Daca ditamai google le plateste alune pentru continutul lor, ne tragem pe fund ca nu-i plateste trafictube.

    • #135

      Monetizarea prin youtube este o gluma buna daca postezi filme cu idioti din trafic in timp ce ii injuri de la volan. Adica lucruri de calitate indoielnica. Daca postezi ceva cu priza la public, faci ceva banuti: www.hlntv.com/article/2015/01/08/list-ten-highest-paid-youtube-internet-stars

    • #136

      George, tu ai o problema reala in a putea sa porti un dialog civilizat, si in a-ti respecta partenerii de dialog. Si asta spune multe despre tine. Eu n-am spus ca e un nenorocit pentru afacerea cu camere pe care a dezvoltat-o pe langa site. Mi se pare fireasca, la fel cum mi se pare firesc sa gaseasca orice metode de-a monetiza acel site. Mi se pare oarecum ciudat, avand in vedere cu ce trafic se lauda, ca nu reuseste sa scoata din site mai multi bani. Emag are si sectiune auto, deci ar putea face ceva din afiliere, plus bannere de la reprezentante auto sau service-uri auto. Anyway, eu voiam doar sa scot in evidenta ca toti membrii care contribuie cu continut la acel site o fac din pura pasiune. Si cum pasiunile in general costa bani, aceasta nu face exceptie. O camera buna te costa niste sute de lei, pe urma filmezi, editezi, si pui filmuletul pe TT. Si chiar si-asa, primind continutul gratuit, iata ca Razvan nu reuseste sa monetizeze site-ul. Ceea ce poate inseamna ca el nu e prea priceput in a face asta, ori ca acel site nu e indeajuns de interesant incat sa existe decat din pasiunea unor oameni si atat. Mie mi se pare absurd sa te lauzi cu 1,7 milioane de vizualizari lunar si sa stai sa faci bani din adsense.

  24. #137

    Din subiectul ăsta se hrănesc toți haterii de pe internetul românesc.

  25. #138

    Felicitari junkers, ai spus-o fix pe bune, cum trebuie. Aroganta lui razvan imi aduce aminte de aroganta lui hari. Sunt curios daca razvan se va obosi sa raspunda la obiect. Sau o va da in diverse.

  26. #139

    Curios cu dislike-urile astea,cum” sare ele” cateodata de la -1 la -5,doar la anumite persoane .Probabil o sa spuneti ca e o coincidenta ,ca au apasat mai multi concomitent. Hmmm,neconvingator ,avand in vedere ca la like-uri nu s-a intamplat niciodata.

  27. #140

    Aveti un hate si dispret pentru munca altuia, ceva de speriat. Nici nu ma mir ca .ro arata cum arata. Eu nici n-as sta la discutii cu voi, sa va dau voua explicatiii si sa va cer sa ma intelegeti. Ai AdBlock pe siteul meu ? Il dezactivezi sau pleci, simplu. Nu mai accesezi site-ul daca oricum crezi ca nu aduc plus valoare. Nu se aduna suficienti doritori incat sa se sustina cel putin cu hostingul ? Inchidem baraca si pace buna. Iubire cu forta nu se poate. Eu chiar nu cred ca advertisingul se poate reinventa astfel incat sa-l mangaie pe user sau toate campaniile sa reuseasca sa devina virale. Solutia o sa fie simpla, AdBlocker Blocker. Respectam clientii, dar userul ce se simte un semizeu si crede ca i se cuine totul isi va lua un sut in fund si gata. Am intalnit multe siteuri care nu-ti dau acces pana nu scoti AdBlockul si numarul lor va creste. Continutul se creeaza cu bani si banii nu cad din cer, cineva trebuie sa-i plateasca.

    • #141

      Dar tu ce site ai mai, carnatule? Eu imi platesc pentru blog din 2007. nu am avut in viata mea banere platite pe site si nici nu pun. scriu din pura pasiune.

    • #142

      Eu imi platesc pentru blog din 2007. nu am avut in viata mea banere platite pe site si nici nu pun. scriu din pura pasiune.
      Pai bravo tie, da’ asta nu inseamna ca altu’ n-are dreptul sa ceara bani pentru ce scrie. Nu inteleg de unde pana unde vine incrancenarea asta legata de oamenii care cer bani. Pai sa ceara cat vor, ca-i absolut treaba lor. Daca e o idee proasta, ei au de suferit, nu tu. Asa ca nu inteleg de ce te afecteaza pe tine daca anonimul x de pe internet cere bani sau isi pune banere – poti eventual sa razi de el daca e vorba de unu’ care cere abonament pentru site in conditiile in care site-ul lui e de cocos si are 10 vizite pe zi. Iar daca scrie atat de bine incat poate sa faca bani din asta (fie reclame, fie abonament), pai bravo lui. Asa cum tu alegi sa scrii din pasiune, altii aleg sa scrie pe bani. E absolut treaba lor si nu trebuie blamati pentru asta.

    • #143

      In absolut toate comentariile de aici abordezi un ton superior, presupun ca esti un om micut, singur si trist, nebagat in seama de nimeni. E ok, vino aici si destinde-te, suntem in 2015, acceptam si oameni cu probleme in comunitate 🙂 .

    • #144

      N-am cremwurstel nici un “site” ca nu produc continut. Am produs continut o singura data, niste librarii de sunete pe care le-am si vandut pe bani si chiar am facut bani din continutul si munca mea insa nu cat mi-am propus, am vandut continut mult peste 10k de eur pe un server dedicat de 12 eur pe luna. Am iesit pe plus. Ala a fost singurul meu site de continut. In rest eu nu ma pricep la scris, eu ma pricep la trolat hateri care se pisa pe munca altora cu dispret.

    • #145

      Ventor, asta e tonul meu pentru cei ce au ramas blocati in comunism, ii enerveaza suficient de mult incat sa-i scoata din pepeni. In rest sunt un baiat umil.

    • #146

      Ba ia mai da-ti-va cu sania atunci! Sabotor-n-am nimic cu aia care CER. Stii tu vorba aia, prost e ala care DA nu ala care CERE. Tu poti sa ceri ca-ti dau MU3. Pun adblockerul si sa zici merci ca te si citesc. Asa cum am spus, eu n-am monetizat niciodata blogul, desi am avut si 3000 de unici pe zi la un moment dat. Cand nu am mai avut bani de host, am iesit o vreme din peisaj. am re-lansat cand am avut. Aia e.

      Georgele-suge vrej, mon! Esti un luzer si te-ai dat in fapt. Vii si trollezi MOKA si te plangi ca lumea nu e lasata sa monetizeze “cinstit”. Asta e culmea trolajului!

    • #147

      @DemosteneBotez
      pai, ok, da’ atunci de unde toata incrancenarea asta pe tine?

  28. #148

    There’s another side effect, too, says Niero Gonzalez, publisher of the website Destructoid: “Ad blockers block our internal analytics, so we’re being hindered in understanding what our readers find interesting.”

    de aici www.computerworld.com/article/2487367/e-commerce/ad-blockers–a-solution-or-a-problem-.html?page=2

  29. #149

    eu zic sa-ti faci ziar. :))

  30. Problema e simplă: românul cumpără foarte puţine din online. Puterea de cumpărare a românului pe Internet e aproape nulă. Românul oricum nu are bani. Aşa că de ce să-i pâlpâie reclamele aiurea?
    Ia drept exemplu un american. Intră pe cutare blog, vede reclamă la o carte; nu mai ezită ci dă clic şi-o cumpără. Cartea aia îl costă $12, cam cât am da noi pe un pachet de ţigări. Poate mai puţin. Românul intră pe blog şi vede reclama la carte şi ştie că nu şi-o poate permite. Cartea costă 55 de RON.
    Ca o paranteză, ediţia în limba engleză a ”Dune” e mai ieftină decât ediţia în limba română a aceleiaşi cărţi. Asta fără a socoti că de pe bookdepository o primesc cu transport gratuit.
    De aceea, Adblock peste tot. Pentru că oricum nu-mi cumpăr nimic de pe netul românesc. Nu cumpăr prin intermediul blogurilor, nu cumpăr prin intermediul ziarelor. Nu dau click pe link-uri profitshare, nu vreau hosting românesc şi nici haine de pe net. Adblock cu brutalitate şi fără milă.
    Şi da – oamenii vor articole bune şi de calitate; dar asta nu înseamnă că oamenii ăia datorează ceva site-urilor care le produc. Da – dacă o dată pe an mă rogi într-un text să-ţi dau click pe ceva, dau. Că nu mă doare mâna să fac un bine cu o apăsare de buton. Dar în rest, intru aici ca să citesc, nu cu scopul de a da click pe reclame care pur şi simplu nu mă interesează. E ca şi la televizor: când se întrerupe filmul şi intră în scenă doamna Stela cu detergentul ei, mut canalul. Pentru că n-am să mă uit la cum laudă aia rufele alături de Arşinel şi – sincer să fiu – mă doare fix în vârful obeliscului dacă ProTV dă faliment din cauza asta sau nu. Moare ProTV? Mut pe HBO. Moare arhiblog? Merg în altă parte.
    AdBlock n-a fost creat ca soluţie pentru popup-urile jenante, aşa cum scrii mai sus. A fost creat pentru reclamele online. Pentru tot ce înseamnă reclamă, nu doar pentru chestiile idiot de enervante. Iar lumea îl foloseşte. Pentru că lumea nu dă doi bani pe reclamele online, ce site-uri nu-şi pot plăti hostingul din cauza asta, care ziare dau faliment. Efectiv nu ne interesează. Nu e treaba noastră.
    E atât de simplu.

    • #151

      Gresesti la partea cu adblock. Chiar ei spun ca nu-i pentru absolut orice-i reclama:

      Unobtrusive ads aren’t being blocked in order to support websites (configurable)

    • #152

      Lu’ fi-miu ii plac reclamele. Are 4 ani.

    • #153

      Ai sinterizat frumos durerea in pix a romanului si dispretul ce si-l poarta unul altuia. Tu probabil crezi ca nu ai Doom ieftin din cauza ca sunt de rahat intreprinzatorii romani, in realitate intreprinzatorii decenti nu vin in romania, indirect din cauza acestei atitudini.

    • #154

      @Răzvane, nu cumva plata se face și la afișare, nu numai la click, moment în care tu avînd ad-block limitezi cîștigurile de pe pagina pe care o vizitezi? Ok, înțelg să nu dai click că nu vrei sau n-ai bani să cumperi produsele din reclamă, dar ce te costă să lași reclamele să se afișeze după cum vrea proprietarul paginii? Și dacă ți se pare că reclamele de pe un anumite site sunt prea intruzive și-ți strică fengshui-ul, soluția e să nu mai intri acolo, nu să penalizezi tot internetul că la un moment dat n-o să mai ai unde muta și-o să scrii apoi un articol lung în care o să deplîngi starea internetului românesc și cum nimeni nu dă 10 lei pe ultima ta carte în format e-book.

    • @mufa: mă doare-n cot că plata se face şi la afişare şi cam de trei ori mai mult că limitez câştigurile cuiva prin AdBlock. Nu e datoria mea să ajut oamenii să facă bani. Nu spun prin asta că mi-am pus AdBlock ca românul cinstit şi creator de conţinut să nu facă bani: spun că 1. mă enervează să-mi pâlpâie un gif animat în ochi când eu vreau să citesc un text şi 2. nu vreau să aştept să se încarce cutare reclamă flash pe netbook-ul meu. Aparte de asta – repet – dacă astfel limitez câştigurile cuiva, pur şi simplu mi se fâlfâie, aşa cum ar trebui să i se fâlfâie unui om normal de flyerele împărţite pe stradă. Când primesc un flyer pe stradă îl arunc în primul coş de gunoi. Nu o fac pentru că vreau ca noul magazin de pantofi cu super-reduceri să dea faliment, o fac pentru că pur şi simplu nu mă interesează. Extrapolează chestia asta spre AdBlock, dacă poţi.
      Ideea că dacă reclamele de pe un site mă enervează eu n-ar mai trebui să intru acolo e pur şi simplu imbecilă. Dar aşa – grad de retard in gama ”stâna de oi”. E ca şi cum n-aş mai cumpăra Pepsi pentru că reclamele lor sunt destinate hipsterului consumerist. Ce-are reclama cu articolele sau clipurile sau programele de pe un site? În ce univers are sens să refuzi ca un imbecil să intri pe o adresă din cauza reclamelor, dacă acele reclame le filtrez instant cu AdBlock?
      Ideea cum că eu aş pealiza tot Internetul e – din nou – extrem de stupidă şi flamboiantă. Pentru că tu o vezi ca penalizare, înţelegi? Eu o văd ca pe ”să-mi bag pula dacă mai aştept trei secunde să se încarce 12 bannere de fiecare dată când vreau să citesc ştirile pe cutare site”.
      Cât despre cum eu într-o zi ”n-am să mai am unde muta”, că – oh, vai – moare Internetul din cauza AdBlock-ului meu… să fim serioşi. Citesc fix un blog (care nu are reclame), intru pe-aici din an în paşti, intru pe mediafax petru ştiri şi pe încă un site regional de ştiri. Dacă restul internetului românesc moare subit mâine, mi-ar face un favor.
      Dar e mişto cum ai băgat tu partea cu e-book-ul şi cum voi plânge eu pe viitor că nu se va vinde. Eşti chiar primul care face analogia asta.

    • @George: ce zici tu mai sus e un fel de ”sprijiniţi economia ţării, cumpăraţi produse româneşti”. Ca şi ăia de la televizor, eh? Sau ca şi ăia care postează pe Facebook o poză cu o băbuţă care ţine în mâini o legătură de usturoi, de scrie dedesubt că ”vă rugăm cumpăraţi de la bătrâni, că ei săracii nu-ştiu-ce” (pentru că da – nu merg la supermarket să iau usturoi atunci când iau şi restul chestiilor, ci merg să caut babe pe stradă; gen să sprijin pensionarii).
      Tu spui că din cauza celor ca mine, cei cu Adblock, nu vin întreprinzători străini în România. Eu zic că nu eşti cu toate ţiglele pe casă.

    • @Sabotor: greşesc zici? Filtrează doar reclamele intruzive? Atunci tipul care a scris articolul de la capătul link-ului din textul de mai sus nu are de ce se plânge. Corect? Că doar AdBlock sprijină site-urile.
      Aşa mă gândeam şi eu…

    • #158

      @Răzvan T. Coloja, au 4 reclame. si m-am chinuit ceva sa le gasesc. hai sa nu ne kkm pe noi aiurea.

    • #159

      AdBlock n-a fost creat ca soluţie pentru popup-urile jenante, aşa cum scrii mai sus. A fost creat pentru reclamele online. Pentru tot ce înseamnă reclamă, nu doar pentru chestiile idiot de enervante

      Aia care au facut adblock zic ca nu. Nu-i perfect, mai da rateuri, da asta nu inseamna ca l-au facut ca sa opreasca toate reclamele.

    • @semeketh: că au 4, că au 14, AdBlock-ul meu minte nu are. Nu făceam caz de NUMĂRUL lor, aşa că nu ne ”kkm” aiurea.
      @Sabotor: nu – nu l-au făcut să oprească toate reclamele, doar că le opreşte pe toate cum ar veni. Nu l-au făcut SĂ, doar că tipul din articol se dă de ceasul morţii că el nu mai rezistă, că el va forţa oamenii să dea disable, că donaţii, că hârm, că aşa nu mai merge.
      Ştii cum e chestia cu ”nu l-au făcut să”? Ca şi aia cu armele: ”Colt 44-le ăsta e aci sa mă protejeze, gen”. Şi cam de 180 de ani se tot protejează-n piept unul pe altul prin SUA.

  31. #161

    bine ca ai tu comentarii destepte!
    stai la locul tau in gradina.

  32. #162

    www.ghostery.com/en/ si puteti bloca selectiv trackerele, inclusiv se pot pune site-urile preferate in whitelist. E super pentru a bloca cacaturile alea care fura like-uri.

    www.youronlinechoices.com/ro/despre-publicitatea-targetata-comportamental pentru control asupra publicitatii targetata comportamental, de genul “am cumparat un hard disc si inca o luna vad doar reclame la hard discuri”.

  33. #164

    noroc ca exista hosts pentru alde’ trafictube care au descoperit gaura din gogoasa.cica nu mai ies bani. pai vinde domeniul si gaseste-ti (gasiti-va)un job adevarat .

  34. #165

    Adblock -> Custom rules -> Edit
    Add:
    trafictube.ro/wp-content/themes/trafictubenew/js/custom.js*

    Problem solved

    • #166

      function blockAdblockUser() {
      if ($(‘.widget-adv’).height() == 0) {
      window.location = ‘http://www.trafictube.ro/pare/’;
      }
      }

      Culmea noob-ismului. Pai in cazul asta razvan face gargara degeaba. Sa puna redirectul pe server, nu in browserul utilizatorului, unde se poate dezactiva atat de usor.

  35. #168

    Toata lumea stie ca tt este o colectie dezorganizata de clipuri de pe youtube, dar totusi razvan este un mic producator de continut, el are 790 de clipuri urcate pe tt. Este cap de lista. 🙂

  36. #169

    A vazut cineva ce frumos a implementat softpedia treaba asta?
    pe news.softpedia.com cand citesti un articol, in locul ad-ului apare frumos:

    [quote]
    We work hard every day to bring you the latest software & games, tech news and reviews.

    If our site is useful to you, please consider whitelisting us in your ad blocker.
    [/quote]

    Si da la mine este in whitelist! Au avut bun simt, nu au blocat acces-ul la nimic si au fost si politicosi!
    Altfel statea treaba daca cei de la tt faceau ceva de genu.

    • #170

      Bine, spune-i sefului tau de la Softpedia ca pe 99% nu ne induiosaza. Ni se rupe si anume p00la ca lucreaza ei hard sa partajeze softul altora 😉

    • #171

      te doare mintea ce e pe aici, era doar un exemplu de abordare, ai vazut ca am pus link cu http sau alte prostii? nu are rost sa iti zic cum esti ca stii deja!

    • #172

      @DemosteneBotez, felicitari. ai reusit sa fii mai dobitoc decat george si mai prost decat tim.

    • #173

      Semeketh-gresit. Cea mai proasta e tot ma-ta.

    • #174

      Ce orgie se intampla pe aici. Samacac a ramas indragostit de mine si din cauza ca nu-l bag in seama se da la Botezatu, Botezatu’ l-ar vrea si pe Gicu care e putin hotarat, nu stie cu cine sa flirteze prima data, cu mine sau cu Botezatu. Eu m retrag, nu-mi place in grup.

  37. #175

    o gramada de troli si de pareristi pe aici.
    Razvan a enuntat o problema simpla: are o afacere care nu merge. Pentru ca afacerea nu merge cauta solutii; daca solutiile astea nu o sa functioneze inchide afacerea si merge mai departe.
    In momentul de fata are degeaba un milion juma de accesari daca nu le poate monetiza si trebuie sa scoata bani din buzunar.
    La ce pula mea ne dam cu parerea despre afacerea unui om aducand ca dovezi speculatii si cifre scoase din burta? Calcule despre cate resurse consuma hostingul tt.ro, acuze legate de competenta proprietarului, dar vai, castiga bani din alte afaceri, cum adica nu are bani???

    Problema e simpla de tot: daca mai vrei sa intri pe tt,ro dezactivezi adblocker-ul, daca nu, inchizi tab-ul. Lumea merge mai departe si cu tine si fara tine.

    Gata, ma simt mai bine acum.

    • #176

      Nu-i nevoie sa il dezactivezi, poti intra si cu abp pe tt, este mai sus solutia:

      Adblock -> Custom rules -> Edit
      Add:
      trafictube.ro/wp-content/themes/trafictubenew/js/custom.js

      abp 2 – razvan 0

      🙂

  38. #177

    Mai ce galceava a iesit….

  39. #178

    Ce tare ca sursa imaginii e milliondollarhomepage.com .

  40. Daca nu iti convine modul cineva vrea sa faca bani cu munca lui, frumos ar fi sa-ti cauti distractia in alta parte. Daca iti instalezi ABP si eventual scripturi care sa opreasca orice incercare de limitare a celor care vor continut gratis, pot sa cred ca esti nesimtit. Vrei sa beneficiezi prin orice mijloace de munca altula fara sa oferi nimic in schimb si te mai si lauzi cu asta.

    Daca TT nu merita nimic pentru ca gasesti acele filmulete si pe youtube, de ce nu te duci pe youtube sa le vezi pe toate, fara sa mai treci prin TT? Pentru ca TT iti ofera o experienta mai buna, probabil? Faptul ca instalezi extensii si scripturi ca sa poti in continuare sa intri pe TT te face cam ipocrit.

    Eu cred ca astia fac parte din categorie de oameni pentru care nici copia nu e furt… Odata ce s-au invatat ce ei merita ceva, nu ii mai dezveti niciodata.

  41. #180

    las că veniți la tata să vă scrie adblock-detector :))