Si putem spune linistiti, fara teama de repercusiuni, ca Sanador a ucis un copil care avea toata viața inainte, prin nepasare și neglijență.
Acum asteptam nelipsitele campanii despre cat de minunat e Sanador, plus interviul obligatoriu din iqads si niste prezente la diverse summituri interesante de pe net.
Pentru ca asa se spala moartea, cu bani. Si cu complicitatea colegiului medicilor, care i-a sanctionat ingrozitor pe medici, cu vot de blam. Practic, i-au terminat psihic.
NOU
E bine ca s-a facut dreptate si vinovatii vor suporta consecintele, adica privirile dezaprobatoare ale colegilor, asta fiind singura sanctiune.
NOU
da, e ingrozitor ce vor pati
NOU
Macar priviri dezaprobatoare de ar fi, insotite de eforturi ca asa ceva sa nu se mai intample. Dar imi imaginez cum multi se gandesc la ce “ghinion” au avut colegii lor, nu la tragedia pe care au cauzat-o.
NOU
“vot de blam” :)))))) pe cand retrase definitiv autorizatiile de libera practica si proces penal pentru neglijenta criminala cu circumstante agravante? sau mai trebuie sa omoare vreo cativa pacienti?
NOU
ce fumezi? Cine să facă ceea ce ai scris tu?
NOU
un copil a murit, viata a cel putin doi oameni a fost facuta praf, iar colegiul medicilor decid ca vinovatii sa nu poata urca in rang timp de 6 luni…
NOU
Nu știu prin ale părți cum o fi, dar în România medicii au imunitate profesională. Nici măcar nu sunt controlați perioadic de vreo comisie: Mai știe ce a învățat? Mai are chef de muncă? Mai e sănătos mintal? Poți să înnebunești și să mergi fără probleme la munca de medic, nu există regulamente care să te împiedice. La Spitalul Județean din Rm. Vâlcea, au murit copii în urma operațiilor de apendicită. Au fost operați de directorul spitalului care, după fiecare moarte, rămânea directorul spitalului.
NOU
Lucrez in control nedistructiv. In domeniul ăsta, ca sa obții certificare, trebuie training și practica industrială, in funcție de metoda, între 3 luni și 1 an (pe metoda).
Ca sa îți menții certificarea, ești evaluat anual (teoretic și practic), iar la 5 refaci cursul inițial și dai examen din nou (mai exact, 3 examene: general, specific și practic).
Dar nah, noi facem control cu ultrasunete (ecografii) si radiografii la Suduri și căutam fisuri și defecte.
Nu știu dacă medicii au parte de atâtea reinstituiri și reexaminări…
NOU
Colegiul medicilor i-a gasit vinovati si sanctiunea este simbolica. Cat timp nu e intentie, reavointa, comportament neconform nu sunt motive de suspendare a dreptului de libera practica.
Instanta va stabili consecintele mai departe… inclusiv penale daca e cazul. Incadrarea juridica o va face instanta.
Nu inseamna ca scapa… doar ca va dura… mult si bine.
NOU
Pt. medici exista legea malpraxisului, pt. procurori si judecatori NU!
Ia tu o pozitie si pe asta tema ca te vad cult in cap!
NOU
Bine că avem PSD-ul, partidul (unic) de români adevărați, care se preocupă de problema pe care ai ridicat-o tu.
NOU
@joma: si nici nu este finantat de afara si nu protejeaza/promoveaza interese straine*
*altele decat rusia, israel, china, turcia etc
NOU
corect, pe judecatorii aia care l-au lasat pe dragnea cu suspendare la prima sentinta le-as taia capul.
NOU
ia tu pozitie, sa-ti dau niste lapti bio!
n-ai avut proteine, cand erai mic!
NOU
Medicul a gresit, dar nu e cel mai vinovat in povestea asta.
Problema cea mai grava e ca nimeni nu a supravegheat copilul, nimeni nu a luat in seama plangerile mamei, daca se intervenea la timp nici nu mai conta acea greseala din timpul operatiei. Si aici e de vina clinica, procedurile (care sigur nu au fost respectate), probabil lipsa de personal
NOU
Pe lângă cazul sărmanului copil o mai avem și pe Andreea Bălan operată de două ori deja după operația de cezariană din cauza unor “complicații” și pe Dragnea care se tot duce pe acolo de câte ori îl doare spatele…hai Sanador,vedem că poți,fă o nefăcută și ajută țara!
NOU
Deci d’aia nu vrea sa se opereze sobolanul, lol!
NOU
probabil in curand si la noi un Drasius Kedys
NOU
Bun, hai sa incepem lejer cu Legea 95/2006, care reglementeaza organizarea și funcționarea Colegiului Medicilor din România. Unde vom gasi si sactiunile, la Art. 455:
(1) Sancțiunile disciplinare sunt:
a) mustrare;
b) avertisment;
c) vot de blam;
d) amendă de la 100 lei la 1.500 lei. Plata amenzii se va face în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii disciplinare. Neachitarea în acest termen atrage suspendarea de drept din exercițiul profesiei, până la achitarea sumei. Sumele provenite din plata amenzilor se fac venit integral la bugetul CMR;
e) interdicția de a exercita profesia ori anumite activități medicale pe o perioadă de la o lună la un an;
f) retragerea calității de membru al CMR.
(2) Retragerea calității de membru al CMR operează de drept pe durata stabilită prin hotărâre definitivă de instanțele judecătorești cu privire la interzicerea exercitării profesiei.
(3) La sancțiunile prevăzute la alin. (1) se poate prevedea, după caz, obligarea celui sancționat la efectuarea unor cursuri de perfecționare sau de educație medicală ori alte forme de pregătire profesională.
Ce invatam de aici? Ca nu sunt foarte multe optiuni pe care organismul numit Colegiul Medicilor din Romania le are efectiv pentru sanctionarea medicilor. Toate din cele enumerate mai sus par insuficiente versus situatia data, iar aia care ar fi de efect cu adevarat, retragerea calitatii de membru CMR (ceea ce inseamna automat pierderea dreptului de libera practica), este strict legata de o decizie a unei instante judecatoresti.
Cu alte cuvinte, daca asteptati din partea Colegiului Medicilor pedepse exemplare, gen lapidare, crucificare, tras pe roata etc., puteti sa nu mai sperati, ca legea le permite doar sa faca o frectie gentila piciorului de lemn.
NOU
rezulta ca medicii sunt reglementati ca profesie mizerabila!
sunt profesii in romania care au reglementate doar doua sanctiuni: suspendarea si excluderea!
NOU
Așa stând lucrurile, dacă un părinte își mai duce copilul acolo, e cretin.
Pentru că de fapt ce au arătat e că la Sanador poate fi neglijat pacientul în mod fatal – până la deces – și nimeni nu pățește nimic.
La naiba, nimeni n-ar trebui să le mai calce pragul. Tocmai au primit oficial dreptul de a li se rupe.
NOU
yep
NOU
Ati fi surprinsi…sau poate nu. In zilele ce au urmat tragediei cea mai mare problema a mamicilor de pe grupuri era ce se fac ele ca aveau programare la dna dr si din cauza “scandalului” nu mai tine programarile. Toate declarau cu sinceritate ca vor continua sa mearga la dna dr ca e cea mai buna si ca de acum o sa sufle si in iaurt deci e totally safe. Vina e a ei, da…dar mai ales a celor care trebuiau sa supravegheze post operator deci ea e aproape victima si ea. Acum cea mai mare problema e ca dna dr nu mai e nici la Regina Maria nici la Sanador deci trebuie mers la Grigore Alexandrescu dupa ea. Mie mi se pare halucinant…eu nu as mai avea incredere sa ii dau sa traga de ata de care e legat dintele lui fimiu…dar romanul e milos si intelegator. A gresit si ea o data. Am mai auzit si varianta orice operatie are riscuri, in alte cuvinte asta e parintii trebuia sa isi asume ca superdoctorul va ciupi in plus si ca tot restul personalului vor neglija pacientul pana e prea tarziu. Mie nu mi se poate intampla so fuck it.
NOU
n-ai cum, pur si simplu n-ai cum
NOU
Da’ da e mai ‘eftin decat in alte parti si e in centru si e repede si …….
Si poate noi nu avem ghinion maica…….
Cine stie ce pacate ‘avea’ parintii copilului. Si doctorita aia maica, fata buna, da’ a avut ghinion, maica.
Vae victis !
Noi nu stim sa sanctionam la nivel civic. Facem doar marsul chitarelor.
NOU
O slaba consolare au acum parintii, care pot actioan in judecata spitalul Sanador, iar cu decizia CM sigur vor primi despagubiri de cateva sute de mii sau poate vhiar milioane de euro. Demersul juridic ar trebui sa fie o formalitate, despagubirile sunt aproape sigure. Evidetn ca cel mai bine ar fi fost sa nu se ajunga aici, dar macar sa plateasca fizic, material greselile pe care le-au facut,. sa-i arda la buzunar!
NOU
Din pacate o sa plateasca fix din buzunarul celor care vin acolo. Tarifele sunt imense pentru o simpla vizita si absolut toate procedurile au preturi ridicate.
Au contracte pe corporate destule cat sa nu ii doara capul financiar. Nu vad sa se goleasca parcarea prea curand si sa ramana fara pacienti.
In rest: noi sa fim sanatosi caci romanii uita repede…foarte foarte repede. Colectiv\Marius Nasta deja sunt istorie si istorie va ramane si acest caz probabil.
NOU
La modul cinic, nu te stresa de unde scot aia banii. Ai ei destui, stai linistit. Du-te in parcare, sa vezi ce panoplie de gipane. Partea buna este ca CM recunoaste culpa medicilor si da mana libera politistilor (ucidere din culpa) si magistratilor (care stabilesc despagubirile), pentru ca raportul lor este clar. A, si inca ceva, respect maxim pentru mamica micutului, o adevarata leoaica, care s-a dus pana in panzele albe. nu i-a fost jena sau frica, sa numeasca de la inceput spitalul, doctorii, etc. O adevarata luptatoare, in masura in care cei mai multi parinti ar fi zis “apaaaai ce sa mai facem acuma, ca nu ni-l aduce nimeni inapoi”. Ei bine nu, dar pe viitor se vor implementa proceduri mai stricte. Iar consolarea materiala sigur ca este cinica si necuantificabila, dar este totusi in primul rand o pedeapsa materiala pentru cei ce au gresit si apoi ofera alinare si o siguranta materiala parintilor, care merita sa traiasca linistiti si fara griji la cate au
avut de indurat.
NOU
Cam ce merită colegiul medicilor după cele n cazuri de “insert orice mizerie la care te poți gândi” ?
NOU
lapidarea?!
NOU
N-o sa se întâmple nimic niciodată pentru ca sancțiunile sunt derivate din sistemul bugetar.
Sa fi existat doar privați ii rupeau, și la controale și la sancțiuni, fiind și ei pe acolo n-o sa dea niciodată ceva ce ii poate afecta și pe ei.
Si nu doar la servicii medicale e valabil, tot sistemul bugetar e un sistem paralel (ca tot le place termenul) când vine vorba de sancțiuni, au răspunderi uriașe doar când e vorba de salarii, la calitatea muncii răspunderile sunt mici sau cel mai adesea, inexistente.
NOU
Din analiza facuta de colegiului medicilor (da, am stat si am citit-o integral) eu deduc ca vina este a spitalului Sanador datorita lipsei de proceduri (“nu a fost asigurata continuitatea activitatii medicale in garda, conform legii”) si a doctoritei care l-a operat pe copil (dupa operatie, aceasta l-a tinut doar 1 ora si 5 minute la terapie intensiva, apoi l-a trimis inapoi pe sectie, la salon). Ulterior, alti doctori l-au consultat pe copil in repetate randuri si n-au gasit nimic suspect. Aparent si problema aparuta era una extrem de rara si greu de identificat insa, poate alta era situatia daca copilul era monitorizat non-stop, poate si la aparate. La momentul intrarii in “colaps” inteleg ca nu se mai putea face nimic, starea copilului fiind extrem de grava. Dar interventia medicilor in acel moment dovedeste “profesionalismul” lor: nu stiau sa faca manevrele de resuscitare. Si vorbeau la telefon cu dna doctor ce l-a operat initial pe copil si care le-a sugerat sa sune la 112 (cate incredere avea in colegii sai!). De remarcat ca echipajul SMURD a ajuns in 4 minute la spital si inca 1 minut pana a ajuns la etajul/camera respectiva.
NOU
Au miscat ceva pana la urma:
www.mediafax.ro/social/cazul-copilului-decedat-dupa-operatia-de-hernie-sanador-anunta-ca-medicii-au-suspendata-activitatea-chirurgicala-17983603