După ce am schimbat procesoarele (țineți aproape, azi e tragerea la sorți), mi-am dat seama că o muncă făcută pe jumătate, așa cum mercedesul e mercedes, rămâne o muncă făcută pe jumătate.

Așa că am decis să iau și SSD-uri.
AM luat Kingston UV500 de 480GB, pe considerentul că e suficient atât pentru Windows și programe, iar restul de 2TB să fie pentru depozitat chestii. De ce am luat Kingston?

UV500 vor fi primele SSD-uri Kingston cu suport 3D NAND care vor beneficia de criptare integrală. UV500 sunt alimentate de controller-ul Marvell 88SS1074 și, combinat cu memoria flash 3D NAND, oferă viteze incredibile de citire/scriere de până la 520 MB/s și 500 MB/s, ceea ce le face de 10 ori mai rapid decât un hard disck cu 7200RPM.
UV500 îmbunătățește semnificativ timpul de răspuns general al sistemului cu pornire, încărcare și transfer foarte rapide; și, pentru că nu are componente mobile, are mult mai puține șanse să se deterioreze, comparativ cu hard disk-urile mecanice. UV500 oferă protecție pentru datele sensibile cu o criptare hardware AES 256-bit și suport TCG Opal 2.0.

Și este rapid, bootarea în WIndows 10 devine instantanee (se aude, acolo, la userii de windows7 cu interfață XP?). În sfârșit, mă pot declara liniștit și mulțumit, copiii au PC-uri decente. Acum trebuie să încep să îmi caut niște laptopuri mai de doamne-ajută, că sunt ca ultimul sărac cu ce am :mrgreen:

Dacă sunteți interesați de specificații, le copiez aici:

  • Interfață: SATA Rev. 3.0 (6Gb/s) – cu compatibilitate anterioară la SATA Rev. 2.0 (3Gb/s)
  • Controller: Marvell 88SS1074
  • NAND: 3D TLC
  • Performanță1 de bază:

Transfer de date (ATTO)

480GB — up to 520/500MB/s

Viteza maximă de citire/scriere 4k aleatorie (IOMETER)

480GB — up to 79,000/35,000 IOPS

  • Consum de energie:

0.195W repaus / 0.5W mediu / 1.17W (MAX) Citire / 2.32 W (MAX) Scriere

  • Temperatură de stocare: –40°C~85°C
  • Temperatură de funcționare: 0°C~70°C
  • Dimensiuni:

100.1mm x 69.85mm x 7mm (2.5″)

  • Greutate:

41g (2.5″)

  • Nivelul vibrațiilor în timpul funcționării: Maxim 2.17G (7–800Hz)
  • Nivelul vibrațiilor în repaus: Maxim 20G (10–2000Hz)
  • Durabilitate: 1 milion de ore MTBF
  • Garanție/suport3: Limitată la 5 ani, cu suport tehnic gratuit
  • Numărul total de bytes scriși (TBW)4:

480GB — 200TB

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

32 comentarii Adaugă comentariu

  1. Vezi cum le dai si pe astea la giveway. Ma bag daca e ceva.

  2. #2

    acum ceva vreme am decis sa iau doua utilaje noi pentru ferma. sa zicem ca unu era tip A si unul tip B. seara la cina vorbesc cu nevasta si vine vorba de astea. nivelul de tehnologie de pe ele e atat de ridicat incat nu te poti abtine sa nu dai ceva detalii, putere, motoare, senzori, soft-uri, gps-uri, auto-pilot etc. Eram foarte entuziast sa povestesc toate chestiile astea si nevasta in schimb ma intreaba: dar ce culoare au?

    • #3

      :))))))))))))))))))) da, cunosc. “pe rosu au?” la cumpararea PC-urilor…

    • Ataaaaat! :))

    • #5

      Pai culoarea dicteaza si marca, oarecum. Verde e la capriori, rosu ca base/case/dace/bla bla, albastru la olandejii noi si tot asa, pai nu?

  3. Eu am facut aroganta sa-mi iau un card de memorie de 32 de giga. Filmeaza aproape 6 ore in trafic. Asta dupa ce ma chinuiam cu ala de 8 de-l aveam inainte. Intr-un viitor imi voi lua si un SSD. Pe langa alt hard, ca deja am 5 tera ocupati din 5.5

    • #7

      mai renunta si tu la pornul ala

    • Nu am decat 130 de giga. Am jdemii de filme artistice la care, probabil, n-o sa ma uit niciodata. Si mai am unele care merita revazute.

  4. #9

    Un Kingston V300 de 240GB am de vreo 3 ani, pus pe un netbook Sony Vaio, booteaza in 25 secunde un Win7 cu interfata XP. Nitel mai lent decat cele de azi, 191/142 MB/s, dar tot racheta.

    • #10

      @Finch: vezi ca ai o problema pe undeva, e prea mult 25 secunde. Eu am un Kingston A400 la 120 GB care incarca un Windows 10 (laptop cu i5) in sub 10 secunde, apoi am un Kingston UV400 care incarca un Windows 7 (desktop cu Core2Duo E8400 , in SATA2) in vreo 17 secunde. Mai am si o chinezarie de KingSpec de 32 GB care incarca Windows XP (gol) in 10 secunde (laptop vechi cu ceva Intel Pentium M si SATA1). PS. la cele 25 de secunde ai pus si verificarile de sistem/hardware pe care le face BIOS-ul? Daca da, nu cumva acelea dureza prea mult?

    • #11

      Multi uita du pa instalare sa treaca boot de pe hard.

    • #12

      sau, daca mai are un HDD, partitiile alea mici, de bootare, sa fi ramas pe el.

    • #13

      E un NetBook cu procesor AMD E-350, e lent el, cu hard disk-ul original dura cam 2 minute. Ai dreptate, cred ca verificarile biosului dureaza cam 15 secunde, pana apare logo-ul windows. Cele 25 de secunde sunt fix din momentul in care apas butonul power pana pot folosit explorerul sau o aplicatie de pe desktop. Dupa instalare am urmarit un tutorial de tunare a windows-ului specific pentru ssd, am dezactivat indexarea si alte chestii care pot distruge ssd-ul prin repetitie. Nu am antivirus, nu vizitez site-uri dubioase. Oricum, cu ssd-ul asta am vazut viteze de transfer pe usb2 de 70MB/s catre un stick usb3 de 128GB. Multam de hint!

  5. #14

    Daca erai smeker luai SSD M.2-uri. Stam si noi la curent cu tehnologia?

    Citire max. 3210 MB/s
    Scriere max. 1315 MB/s

    www.pcgarage.ro/ssd/intel/760p-series-256gb-pci-express-30-x4-m2-2280/

    • #15

      vezi ca esti prost si mai bine taceai? m2 e doar interfata, ce spui tu e nvme, si in viata reala e poate 1 sec diferentra intre sata si nvme, care nvme la aceeasi capacitate ca un sata e 2x pretul.

    • #16

      “in viata reala” Lol cat mai costa o instalare de windows?

    • #17

      pentru tine costa din moment ce vad ca habar n-ai despre ce vorbesti

  6. #18

    Controlerul Marvel vine cu Natasha Romanov în dotarea standard?

  7. #19

    am luat recent un m.2 de genul www.alternate.de/Samsung/960-EVO-1-TB-Solid-State-Drive/html/product/1305246?
    urmeaza sa ma inchid in casa cateva weekend-uri si sa testez niste joace, restul familiei in vacanta la cort (in fata casei :D)

  8. #20

    sa nu spui ca le-ai cumparat la recomandarea mea

  9. Eu nu m-as avanta cu criptarea aia. Zic doar, nu m-am uitat pe detaliile tehnice, dar asa a fost si cu TrueCryptul. Tot o solutie despre care cunosti toate detaliile si o aplici in parametrii pe care vrei tu ramane baza, daca vrei sa fii safe. Ma rog, asta daca ai treaba cu baietii de la chestiile alea cu nume prescurtate.

    • #22

      Cat timp functia trim e activa, nu vad care mai e rolul criptarii. Mai era la moda un programel oferit de sandisk ce oferea criptarea fiserelor pe stick dar securitatea tinde spre zero cu mult succes, practic existand pe torenti programul de decriptare.
      Cat despre truecrypt, nu stiu ce sa zic, dar am vazut date recuperate de pe partitii criptate veracrypt in proportie de 90-95%, iar veracrypt e sora/fratele truecrypt.
      Baietii ce lucreaza la institutii cu nume scurte de cele mai multe ori afla parola de la cel care a setat-o nicidecum prin artificii tehnice.
      Am avut caz recent, un baiat “destept” si-a arhivat rar cu parola si numele fisierului criptat un text cu niste chestii de interes. O simpla recuva, nici vorba de encase a oferit textul in plin cu tot cu ultima ora la care a fost accesat…
      Depinde ce vrei sa ascunzi si cat de ascuns vrei sa fie, de la porn la contul lui dracnea sau numere de conturi/carduri.
      Solutiile construite de tine, cum spuneai mai sus sunt cele mai de incredere dar implementarea necesita cunostiinte temeinice. Degeaba criptez/parolez clipul cu duamna firea cand iegzecuta o felatie daca .mp4 original il sterg cu shift+delete.
      Parerea mea umila de om simplu si habarnist in ale tehnologiei e ca faza asta cu protectia & securitatea datelor e un fel de praf in ochi, la fel cum pui lacatul pe poarta, doar sa-ti dea un sentiment de siguranta.

    • Bine zis la ultima chestie cu lacatul, s-a demonstrat de multe ori ca asa e. Ideea e ca securitatea unui sistem depinde strict de administratorul acestuia, parametrii tehnici sunt mai putin importanti deoarece de multe ori nu sunt aplicati cum trebuie sau in totalitate. Alti baieti destepti: baga cateva mii bune in sisteme de securitate si criptare, dar cand fac lucruri pe internet folosesc un VPN si SOCKS, deci dovezile fizice care pot fi obtinute de la ei deja sunt praf in ochi, pot fi la dosar sau nu pot fi, oricum rezultatul e acelasi, ca deja pe partea cealalta de securitate au fost descoperiti.

  10. #24

    Am o morisca Myria cu memorie flash de 32 GB ocupata aproape complet si i-as monta un SSD M.2 2242, dar numai cu NVMe e compatibil si cu specificatiile astea n-am gasit nicaieri. Auzisem ca a lansat Toshiba seria RC100 prin iarna, dar nu a aparut inca la pcgarage…

  11. #25

    Pe un dell mai oldish am acelasi tip de ssd dar varianta 120 gb.
    La o simpla instalare (nimic modificat in win sau bios), ssd-ul formatat cu utilitarul propiu, win10 booteaza in 18 sec iar win7 in 42.
    Chiar asa mare sa fie diferenta de tehnologie sau am votat psd si acum suport consecintele?!?

  12. Felicitări pentru achiziție !, și la dorința multor doritori de SeSeDe-uri, dorințe pe care și eu le-am tot întîlnit pe tot felul de forumuri, aș dori să ne spui o chestie foarte importantă, ceva pe care nu am văzut să apară în nici o specificație tehnică:
    ESTE SILENȚIOS ?

    • #28

      pai…nu se aude, nu are piese în mișcare:))))))))

    • #29

      @Sorin, smooth!
      Cred ca e prima oara în atâția ani când vad ca seniorul o fură.

    • #30

      damn, son

    • #31

      Depinde cat de tare’l scapi. In rest nu bate nu troncane.

  13. #32

    pe forumuri de fashion ? 🙂