isarescu-vin

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri modificările la proiectul legii dării în plată, în urma cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis, cu 207 voturi “pentru”, unul împotrivă și o abținere. Cele mai importante modificări vizează eliminarea din proiectul de lege privind darea în plată a programului “Prima Casă” și ridicarea plafonului celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă la 250.000 de euro. O altă modificare prevede că legea se aplică și în cazul persoanelor care au fost executate silit.

Ia să vedem, tovarășe Isărescu, se prăbușește sistemul bancar, clădit pe hoția patronată de instituția dumneavoastră? O să moară creditele? Oh, the joy…

Sursa

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

35 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sunt suparat cu casinoul, dar imi revin ,va zic eu.

    V-am zis, voi reveni in curand si de data asta jur ca nu mai joc, am devenit om serios. Am trecut la hinduism, la yoghini, la smecheri. La budhisti, la buddhism. Ma pis pe doctrinele astea jidovesti, crestini si islamisti, adica slugile jidanilor. O rasa de sclavi a reusit sa-si impune doctrinele mizerabile si sa inrobeasca mintile. Eu m-am trezit si voi deveni yoghin, ascet buddhist, ceeea ce se numeste un Bodhisattva Mahāsattva. Lumea nu exista in sine, exista doar mintea noastra. In interior trebuie cautat totul, nu in exterior. Exteriorul e o iluzie, maya, o iluzie trecatoare. Deci ma pis pe doctrinele astea evreiesti si ale altor rase inferioare, aceste doctrine materialiste, realiste care n-au nicio valoare. In interior e totul. Cum spune yoga sutra, buddha.

    Acolo trebuie cautata eliberarea si mantuirea, realizarea Sinelui cum spun ei. Nu spune si Isus, imparatia e inlauntrul vostru.

    In intelepciunea milenara a indienilor, a orientului si Asiei. Japonezi, chinezi, indieni. Acolo e adevarul, in yoga sutra, bagavhad Gita, lankavatara sutra. Nu mizeriile astea jidovesti, crestine musulmane. Isus a fost un mare ascet, yoghin intr-adevar cu puteri supranaturale asa numitele siddhi, dar din pacate invatatura lui e amestecata cu mizerabila doctrina evreiasca. De prostia de islam nu mai vorbesc.

    Japonezii smecheri frate, nu arabii astia bulangii, hoarda asta araba numita evrei.

    Deci cam asta fratilor, astept sa ia mamaie pensia, imi iau laptop, si dam drumul la smecherie!

    • Da ce-a fost mamaie, pilot de avioane?

    • #3

      Am momente in care ma bate gandul ca Freige e CTP-ul si nu Corban, nush de ce.

    • NEa Zapada

      Freigedank e Freigedank, nea zapada,nu mai ma comparati cu tzaranoi,plebei primitivi din astia. Se va afla la un moemnt dat cine sunt , dar deocamdata fiti pe faza, pregatesc o revenire in forta

      Hai v-am pupat, tre sa ies de la calculator, ca imi expira timpu :)))adica am bagat nelimitat, dar e scumpa ora, nu mai e 1 leu cum era pe vremuri :)))))

      bahto delo delo!

    • #5

      Fratele meu transcedental te salut.NAMASTE!
      Daca ma lasi sa iti penetrez chakra voi slobozi in tine si pe tine energie pura ce mi-a fost data de un maestru yogin acum 2 ani intr-o calatorie spirituala pe care am facut-o impreuna cu Fifi capra mea pentru a nostra desavarsire spirituala.

    • #6

      Nu se incurajeaza suficient de mult folosirea drogurilor de mare risc, uitati mai sus ce rezultate interesante putem obtine .

    • #7

      Deci fifi era yoghinu care s-a slobozit in chakra ta…nu mai inteleg nimic…plm.

    • Freige e cel mai tare filozof din perioada moderna care posteaza pe blogul lui Cetin, de aia nu intelegi.

    • #9

      Da vad ca te ai interesat bine, deja ma bagi la bănuieli. lankavatara sutra you say

    • #10

      eu il suspectez pe Freigetraenk ca e ala, cum ii zice, Patapievici, hai ca mi-am adus aminte, cand e la ciclu si il ocolesc amantii. Atunci se dezlantuie aci.

      Ma gandeam sa fac un grafic cu iesirile la rampa ale lui Freigetraenk ca sa imi pot verifica si eventual sustine teoria.

    • #11

      @Nea_Vici: il confunzi cu Maithun, ca si el(ca Patapievici) foloseste niste cuvinte de pana si Dictionaru’ de neologisme se scarpina-n cap a nedumerire.

    • #12

      pai si normal cand numai ai banii cautzi realitatea in interior ca pe exterior esti lache

    • #13

      Ai citit și cărțile lui Manhattan Ghandi?

    • #14

      Asa-i mah, aici e europa, nu orientul apropiat si mijlociu, de unde au venit religiile astea de iubitori de camile. Budismul e OK, dar si aia dinainte, zeii greci,romani etc. erau mai pe tipicul europenilor, baieti si fete de gashca. Ai dreptate si cu iisus, pana sa se inteleaga ce a vrut sa zica cu adevarat a trebuit sa suportam secole de intepati in cur (nici chill si de treaba ca budistii, nici pe chefuri si gagici ca aia de la greci). Abia acum Europa e cum a vrut iisus, cu oameni mai OK, nu crizati si intoleranti (nu atat de multi ca pe vremuri, adica)

  2. #15

    Cetin, tu crezi ca actuala clasa politica si-a spalat niste pacate cu legea asta, sau e doar praf in ochi pana la urmatoarea guvernare care va aduce ordonante si modificari pana nu vom mai stii de la ce a pornit legea initial ?

    • #16

      cred ca e praf in ochi. retroactivitatea e anti-constitutionala si bancile vor contesta asta la CC. dupa care legea o sa cada si aia e

    • #17

      Nu si-au spalat nici un pacat. Dezvoltare, infrastructura, sanatate, invatamant, asta e de cerut de la clasa politica, nu scapare de datorii.

    • #18

      “o lege nu este retroactivă atunci când modifică pentru viitor o stare de drept născută anterior şi nici atunci când suprimă producerea în viitor a efectelor unei situaţii juridice constituite sub imperiul legii vechi, pentru că în aceste cazuri legea nouă nu face altceva decât să reglementeze modul de acţiune în timpul următor intrării ei în vigoare, adică în domeniul ei propriu de aplicare. În aceste condiţii, Curtea nu poate reţine argumentele privind înfrângerea prevederilor art. 15 alin. (2) din Constituţie” (decizia nr. 1321 din 11 octombrie 2011, Curtea Constitutionala)

    • #19

      well, nu sunt specialist, spun doar ce au zis cam toti juristii pe tema asta.

    • #20

      eram la paine si in fata mea un mosulica spune la telefon: “jneboon mah ! hai sa o dam constitutionala 1 luna macar sa vad cum se caca pe el isarescu. iese scandal dar merita sa ii vedem mutra !” cand ma uit mai bine, era zegrean frate !

    • #21

      Stati un pic, eu nu sunt pe pagina corecta. Deci, daca legea penala se schimba nitel si pedepsele sunt micsorate, se reanalizeaza pedepselor puscariasilor si sunt eliberati mai repede? Dar cei care au terminat de efectuat pedepsele ce fac, dau statul in judecata pentru compensatii?

    • #22

      @Cetin – legea e retroactiva, din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste executarile silite deja incheiate. Acolo situatia e clara, alea au avut loc in cadrul legislativ existent, nu poti sa le intorci.

      Din punct de vedere al contractelor semnate inainte, parerea mea e ca sunt contracte cu executare succesiva, si modificarea nu priveste incheierea contractelor – cu alte cuvinte, nu se spune ca, pentru a fi fost incheiate valabil, contractele trebuiau incheiate joi si in 10 exemplare – ci executarea lor, deci n-ar fi retroactiva.

      @flinch – da, exact asa e. Omor pe cineva acum, pedeapsa de la 1 la 10 ani, iau 10, se schimba in 9 ani reglementarea si pedeapsa e de la 2 la 5, ies afara in secunda 2. Legea penala / contraventionala mai favorabila retroactiveaza.

  3. #23

    Bancile sa pateasca ceva?? Ete fas! Un anvans/o dobanda marita care sa acopere eventualele pierderi si totul e ok. Vorba unui mare om: “People are fucked!!!!”

    • #24

      Nici avans, nici dobanda marita n-o sa fie, sau nu pentru mult timp. E concurenta mare pe piata creditelor 🙂

  4. #25

    Cum nu s-a prabusit sistemul nici cand bancile dadeau credite cu dobanzi de peste 100%, cum nu s-a prabusit nici acum, recent, cand Romania a imprumutat miliarde de euro de la FMI si UE pentru a le baga in c*rul bancilor, tot asa nu se va prabusi nici acum. Suntem deja pe locul 1 in Europa la transferul de credite neperformante din portofoliul bancilor spre cele ale recuperatorilor, cu vanzari estimate la sfarsitul lui 2015 undeva spre 2,5 MILIARDE de dolari. “Deleveraging” cica i-ar zice procesului pe nume, si il vom vedea probabil aplicat din ce in ce mai des.
    Cetin, mai tii minte de propunerea legislativa cu recuperatorii care sa nu mai aiba voie sa incaseze de la debitor mai mult decat au platit pe creante? 🙂 Abia dupa ce trece si legea aia (apropo, e trimisa la Camera Deputatilor de prin octombrie, dar n-au apucat, saracii de ei, s-o dezbata) sa vezi apocalipsa, chinuri si dureri. Atunci prevad ca vor plati EOS KSI anunturi tip “Decedati” pe hotnews si pe alte siteuri 🙂

  5. #26

    Stapanii mei masono-reptililiano-evrei mi-au transmis cateva lucruri si am sa le redau aici.
    MASURI PENTRU CONTRACARAREA EFECTELOR LEGII DARII IN PLATA CE AR TREBUI INTERPRINSE DE BANCI IMEDIAT.
    1. Bancomatele sa nu mai emita chitate dupa 15 ale lunii dar sa taxeze ca si cum ar emite.
    2. Trimiterea luna de luna pe adresa postala a clientului de mesaje informative, reclame la produse bancare etc.Desigur acestea vor fi taxate cu sume cuprinse intre minim 10 ron si maxim cat se poate.Serviciul se poate dezactiva doar daca clientul merge la banca.
    3. Daca se dezactiveaza serviciul de reclama la domiciliu sa se inceapa sa se trimita extrasele luna de luna.La fel taxa minima 10 ron.
    4. In gari, aeroporturi sau spatii intes circulate comisionele bancomatelor sa fie putin mai mari.
    5. Dobanda 0 atat la ron cat si la eur/usd.
    6. Bancile sa-si angajeze firme specilaizate de avocatura pentru a demara mai repede procesele de executare silita.
    7. Dubla converise.Exemplu: platesti cu cardul la Auchan sa zicem 100 ron.Banca sa ia acesti bani sa ii converteasca in euro si pe urma inapoi in ron.Astfel de pe card vor pelca 105-110 ron.
    8. Toate comisioanele sa creasca cu minim 10%
    9. Tranzactiile electronice sa fie comisionate.

  6. #29

    parca era o stire care zicea ca din 176.000 credite imobiliare 160.000 sunt prin Prima casa. Deci legea asta e cu dedicatie pt baietii care au incercat sa dea lovitura dar nu le-a iesit.

    Oricum teoretic legea nu e constitutionala fiindca discrimineaza intre creditele imobiliare. Nu poti spune prima casa out si restul in.

    • #30

      depinde, fiind vorba de credite garantate de stat. e sigur neconstitutionala la faca cu retroactivitatea si cei deja executati silit

    • #31

      pai daca au fost executati, si sa zicem ca au platit saracii cate 1000-2000-5000 lei la executor, ii recupereaza daca acum beneficiaza de prima casa?

  7. #32

    Eu cred ca circul cu bancile este supraevaluat. Pe scurt, daca se intimpla ca bancile sa aiba mari probleme atunci guvernul le va ajuta printr-o lege sau ordonanta de urgenta pentru ca “sint prea mari si importante pentru economie” iar blocarea sistemului bancare ar paraliza toata tara.
    Trucul a mers bine in alte tari asa ca nu vad de ce nu ar reusi si in Romania.

    • #33

      Too big to fail, da.

      Parca e pusa acum pe tapet problema unei banci americane pe care unii o vad tot asa, prea mare ca sa intre in faliment, iar judecatorul nu e de acord cu ei.

      Deocamdata in SUA sunt 5 banci care sunt considerate “too big to fail”, DAR care nici nu indeplinesc criteriile unui faliment “normal”. Asta insemnand ca daca una dintre ele cade, se f*tu butonul… pardon, intregul sistemul financiar. In ordinea numerelor de pe tricou: JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo, Bank of New York Mellon si State Street.

      Oare la noi BNR face teste de astea, simulari gen “ia sa vedem ce se intampla cu sistemul bancar daca BCR, de exemplu, da faliment”? Stiu ca Marele Suveran Inspector General Isarescu a spus ca e nasol daca trece legea darii in plata. Vom vedea daca are dreptate. Dar altfel de teste se mai fac, sau bocesc toata ziua cu gandul la drobul de sare?

  8. a murit frumos legea….

  9. #35

    AS: Nu am citit legea cap-coada, ma ghidez dupa ce s-a dat prin media.

    Teoretic ar trebui sa fie constitutionala si treaba cu executarea silita. Motivul ar fi ca in lege creanta se inchide cu recuperarea bunului de catre creditor si cum asta s-a indeplinit, cred ca s-ar merge putea apela la lege pt a incheia “haituiala” pentru suma pe care banca “crede” ca o mai are de recuperat. Pur si simplu se intrerupe o procedura in curs, ceea ce nu-i neintalnit. Cum nu sunt nici legile retroactive, sunt destule (la ora asta nu ma pot gandi la vreuna, dar s-au dat exemple mai sus.
    Scria cineva mai sus ca ar fi discriminare intre credite…am ajuns ca americanii, vedem discriminarea si unde nu-i.

    PS; Cred ca or sa o dea neconstitutionala, pt ca pitong (bancile si banul).