În ultima perioadă, am reluat bunul obicei de a mă duce la pescuit, din când în când. Nu de alta, dar m un ciopor de lansete și alte scule, e și păcat să nu le pun la treabă. Și, de când mă duc la bălțile din jurul bucureștiului, am ajuns la o dilemă vehiculată prin zona pescărească. Hrănesc proprietarii bălților peștii, înainte de weekend?

Exemplu realist, balta Nana. Mă duc acolo în timpul săptămânii, cred că într-o marți. Nu aveam nimic la noi în afară de niște viermuși, deci nu prea a tras. Dar, vă spun, în jurul nostru se prindea cu frenezie, aproape săreau peștii afară din baltă singuri. Entuziasmat, vin sâmbătă, de la prima oră. Știți ce s-a prins pe toată balta? Nimic, un amărât de cten, cred, în rest, mort. Băi, mort de putrezeau râmele-n cârlig. Același lucru se întâmplă dacă mă duc și la Belciugatele. În timpul săptămânii, zburdă crapul ca delfinii. În weekend, totul e mort, dacă prinzi un somn american, ești fericit.

Acum, nu vreau să fiu tendențios, nu am suficientă experiență de pescar de bălți și ce spun sunt doar zvonuri, dar întreb și eu, ca omul. E vreo urmă de adevăr în povestea asta, cum că proprietarii bălților hrănesc peștii înainte de weekend? Mie mi se pare o prostie, dpdv economic, cât timp balta oricum are reguli și nu poți pleca decât cu o cantitate extrem de limitată de pește și nu e ca și cum ai putea fugi cu el.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.