Acesta este, de departe, unul din cele mai simplu de scris articole cu P pe care l-am avut de scris vreodată. Pentru că e cel mai simplu să scrii din propria experiență și când ai avut experiența directă cu produsul în sine.

Plecat în Germania cu 2 rețele de telefonie în roaming după mine, una din ele fiind Vodafone, pe telefonul soției. Soție care avea respectiva cartelă cu ea după lungi discuții, în care eu eram de părere că nu avem de ce, că o să ne facem imediat abonamente în Germania și totul va fi smooth și ușor.

Doar că nu a fost foarte smooth și a durat puțin până am reușit să ne facem abonamente la nemți, pentru că na, ești ausslander și aia e. A, chiar, știați că dacă nu ai mai avut abonament, plătești o taxă de 25 de euro ca să fii introdus în sistem?

Anyway. Până ne-am făcut abonamentele, a trebuit să stăm în roaming.
Și aici s-a făcut diferența. Pentru că roamingul meu, atât de lăudat și atât de ieftin, mă forța să mă conectez doar pe o rețea anonimă și pur și simplu nu mergea decât voce. cetin.ro se încărca la modul că apăsam în browser, puneam telefonul jos, conduceam 1 kilometru sau ce făcea, după care puteam să văd pagina accesată. Și la fel, la fiecare click.

În schimb, cartela Vodafone se lega, logic, la Vodafone și mergea de zbârnâia. Oriunde, oraș, sat, casă, magazin, subsol, avea nevastă-mea internet tot timpul. Practic, până la urmă, dacă tot plecam amândoi peste tot, își deschidea tetheringul pe telefonul ei, mă conectam la ea și aveam și eu internet.

Să știți că, atunci când ești proaspăt plecat din locurile cunoscute, e foarte nasol să nu ai acces la singura linie pe care o mai ai cu locurile familiare. Senzația nu e deloc plăcută, iar faptul că vezi pe telefon numele cunoscut, Vodafone și primești și serviciul cu care te-ai obișnuit, de calitate maximă, te relaxează și îți dă o stare de bine pe care altfel nu o poți înțelege.

Deci da, în roaming, în Europa, Vodafone chiar este cea mai bună rețea mobilă. Verificat de mine în toate vacanțele de anul ăsta, când am evadat în jumătate de UE, nu ca s-o cucerim, ci ca să ne cucerească.
DIXI.

Vodafone Romania este cea mai buna retea mobila pentru roaming in Europa, potrivit testelor efectuate in strainatate de utilizatorii de comunicatii mobile din Romania in trimestrul patru din 2017 si trimestrul intai din 2018 cu ajutorul Speedtest® by Ookla®, lider mondial pentru testarea si analiza internetului.

Rezultatele testelor realizate in strainatate de utilizatorii de comunicatii mobile din Romania pe conexiuni 2G, 3G si 4G, in perioada octombrie 2017-martie 2018, in 51 de tari din Europa, arata ca viteza medie de descarcare pentru clientii Vodafone Romania in roaming este cu cel putin 15,6% mai mare decat a oricarui alt operator de comunicatii mobile de pe piata romaneasca.

In Europa, Vodafone Romania ofera clientilor sai cea mai mare acoperire de roaming 4G in peste 40 de tari datorita unui parteneriat cu peste 60 de operatori de comunicatii mobile.

Ookla este lider mondial in testarea performantei conexiunilor de internet si in diagnoza retelei, la initiativa utilizatorilor. Cu zece milioane de teste efectuate in fiecare zi si peste 20 miliarde de teste inregistrate pana in prezent cu ajutorul Speedtest, Ookla ofera cea mai extinsa imagine asupra performantei si accesibilitatii retelelor de internet la nivel mondial.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.