Foto:vice.com

Mai sunt festivalurile de muzică ceea ce erau?
Serios, citeam articolul și eram izbit de idee. Eu habar nu am ce muzică se cântă la Electric Castle, de exemplu. Toți cei ce au mers acolo relatează despre Ce noroi mișto, De unde luăm pelerine de alea bune, Ce activare mișto a avut brandul X, Sunt la standul brandului Y, e minunat tot ce se întâmplă, Vai, noroiul de la Bonțida e cel mai minunat noroi, Uh, iarăși plouă la Bonțida și tot așa, despre Bonțida. Habar nu am ce gen de muzică se cântă, serios. Presupun că e cu artiști de laptop, ca la Untold, dar asta nu știu, decât presupun.

La Neversea a fost la fel. Oh, plaja de la Neversea e minunată, oh, ce plouă la Neversea, oh, uite, aici sunt eu, ținând o bere, la Neversea, uh, aici e gagica mea, țuguind botul și arătându-ne curul, la Neversea. Pe facebook sau pe instagram, non stop o veselie falsă, noi toți strânși la poză, noi toți țuguind buzele, noi toți foarte veseli și fericiți, în timp ce facem selfie.

Unde voiam să ajung.
Mulți dintre voi trăiți viața falsă a acestor oameni. În trafic, la volan, la plimbare, cu prietena, la masă la restaurant sau la pizza, în parc cu copilul sunteți tot timpul cu nasul în telefoane, privind cu își expune păsărica vreun influencer sau cum un grup de influenceri wannabe își etalează opulența, la festivalul unde și-au primit biletele de la o agenție, unde au cazarea de la altă agenție și masa de la vreun lanț de magazine.

Mai lăsați telefoanele și viața falsă. Ce vedeți acolo nu e viață reală. Oamenii aceia nu au niciun fel de glamour, nu au nimic în plus. Nu savurează nimic ci trăiesc doar pentru a pune poze cu bot țuguiat și pentru a mai strânge o masă gratis de la cineva.

Nu vă mai abandonați familiile, oamenii dragi, viața care este acolo, lângă voi și pe care o puteți trăi, pentru minciunile online.
Cea mai frumoasă viață este viața voastră. Este cea în care simțiți sărutul iubitei, cea în care vă duceți copilul de mână fără să vă pierdeți ochii în telefon, cea în care alergați în parc fără să vedeți dacă cutare a pus o poză și dacă alergați bine.

Trăiți-vă viața. Viața voastră, așa cum o considerați voi, simplă și anostă, e mai frumoasă și mai plină de răsplată decât orice viață a unei gogoși de astea umflate de online.

Trăiți, futu-i, prin voi, nu prin minciunile altora.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.