Scriam ieri, la scurtissime, că Mega a fost amendat cu 90 000 de lei penntru că vindea hering pe post de somon.

Aseară, la ora 22, treceam pe la Mega-ul din 1 Decembrie și, de curiozitate, hai să merg și eu la raftul cu somon, să vedem dacă au respectivul hering. Surpriză, îl au:

Acum eu înțeleg că sunt multe magazine, dar când, într-un oraș, iei amenzi de 90 000 de lei și ți se oprește comercializarea unor categorii de produse, tu, management, nu dai o circulară, mail, ordin de serviciu, ceva, Bă, scoateți de la raft produsul x, că e o țeapă și ne ardem?

Well, se pare că nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

73 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Asta inseamna ca 90.000 lei sunt bani de seminte si nu s-au sinchisit sa mai scrie mailul sau sa telefoneze pe la managerii de magazin.

  2. #2

    Salmon e salmon, somon e cu totul altceva

    • #3

      lol, au aparut scolarizatii psd:))

    • #4

      Da e cu totul altceva…..salmon e somonu nostru pe englezeste …adica nu e hering

    • #5

      E bărbatu lu Salmonela

    • #6

      eliminam democratia, birocratia este cu totul altceva!

    • #7

      Nu e ăla din opera Salmon și Dalila?

  3. #8

    Ocean Fish sunt firma cat de cat serioasa . Chiar este hering in punga sau a fost un copy paste dat aiurea ?

  4. #14

    De obicei marii retaileri au un lant de anuntare pus la punct si sunt capabile sa scoata in 10 minute de la vanzare un produs problema. Lidl stiu ca are asa ceva.

  5. #15

    In poze este clar somon. Heringul are carne alba. Au încurcat etichetele.

    • #16

      1. citiți totul înainte de a emite opinii.
      2.Şeful CJPC a mai spus că, din informaţiile pe care le deţine, produsul respectiv provine din hering congelat, lăsat la dezgheţat în cuve mari, în apă, iar deasupra acestuia este pus potenţiatorul de gust de somon.

      dar e bine că ești specialist

    • #17

      Adica e pur si simplu colorat sa arate ca somonul

    • #18

      FFS, dam si noi un zoom pe poza?

    • #19

      am vazut pe rafturi ”pastrav somonizat”, astept sa vad pe strazi dragnisti sodomizati.

    • #20

      Poate putin cam tehnic – dar totusi… Potentiatorul de gust… presupune un gust initial pe care-l potenteaza.. Altfel vorbim de arome 🙂

      O sa caut si eu in Mega de curiozitate sa vad ce este cu adevarat in ambalaj. Intre HERING si SOMON sunt diferente mari pe care nu le poti acoperi doar cu vopsea…sau arome.

    • #21

      Vezi de ce nu l-au scos? cu atatia curiosi termina stocul repede. daca tot au dat amenda macar sa nu piarda si banii din stocuri :))). asta da reclama negativa

    • #22

      am inteles ca le baga cu reducere. tigaia si somonul.

    • #23

      Si inca ceva in plus, din industria alimentara; pestele decongelat nu se mai congeleaza din nou, este interzisa total recongelarea. La carne rosie se poate, dar la peste NU.

  6. #24

    steelhead arata aproape identic cu salmon-ul. Dar de la somon la hering e diferenta mare.

    • #25

      Poate heringii ăia ta-su e salmon și mă-sa curvă si are tot dreptul sa aibă eticheta aia mai nobilă

  7. #26

    Asta e un fel de ceafa de porc “Matei Vită”. Sau parizer “Matache Sibiu”. Sau calamari “Petrache Caracatiță”.

    Mie jegosi mi se par cei de la Ocean Fish al caror produs ar trebui retras de pe piata, nu aia de la Mega Image, raftangiul de serviciu a vazut salmon scris si a etichetat produsul ca atare, nu l-as incrimina prea tare.

    • #27

      Pai nu sponsorizasera si ei chermeza aia cu Olivia Steer? Au retras si ei atunci, dar se pare ca marketingul era perfect ca si imagine.

    • #28

      Ba…dar unul nu va interesati de subiect atunci cand comentati. Voi chiar credeti ca primea amenda megaimage pe o prostie a ocean fish? In poza nu se vede, dar asa arata noua eticheta a celor de la ocean fish. Iar pe produs scrie ca nu e somon…dar cap sec de la mega image scrie pe eticheta somon. Asadar a cui e vina? Iar produsul nu trebuie retras. Doar eticheta trebuie schimbata.

    • #29

      *pe ambalaj scrie matias salmon. Au si un produs matias usturoi. Crede lumea ca e usturoi inauntru???

  8. Deci plm, daca zic de 90k ca-s bani de ciunga, de ce se mai activeaza paznicul cand vreau sa ies cu salamul in buzunar?

    In alta ordine de idei, asta e fix pix pe langa magariile pe care le fac super si hyper-marketurile, reguland cumparatorii, normele si bunul simt. Am lucrat in mega image si stiu ce zic.

    tin minte cand le-am zis astora de la carefour pe vremuri ca micii sunt verzi in galantar. dupa 10 minute ii luasera pe aia de deasupra, care erau verzi, insa pe aia de dedesubt, care doar prinsesera o tenta, i-au lasat asa. nici macar sa-i intoarca pe partea cealalta ma…

    • #31

      Acum, ca ne-ai dezvaluit cu ce te alimentezi, se explica multe.

    • #32

      Cu salamul nu se iese în buzunar, ci dosit în locuri mai întunecate.Amator.

  9. #33

    Inca o sarlatanie romaneasca ca multe altele.

    • #34

      Da, precum “Bautura de lapte”sau “Untar”

    • #35

      Sau…. ptiu-ptiu-ptiu… bautura alcoolica cu aroma de vodca. Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva!

    • #36

      Există un produs numit icre cu crap. Nu icre de crap, icre cu crap. Conține icre tarama și niște bucățele de crap (nu mai știu exact procentul, ceva mic și irelevant).

  10. #37

    //offtopic
    Mișu e bolnav și n-a putut să vină cu noi la pub și-a sunat suedeza că ea cum oprește umidificatorul că tâmpitul ăsta a pus vodcă în el să-i facă aburi.

  11. Eu cred că aici e un hering roșu…

  12. #41

    Am luat sâmbătă fix acest produs de la Kaufland. Am ras acasă când am citit eticheta….. și la K e in continuare pe raft.

  13. #42

    Am vazut si in Kaufland produsul, acolo scrie clar ca e file hering pe eticheta magazinului, iar cand m-am uitat pe eticheta produsului am vazut la ingrediente ceva coloranti si arome “de somon”, de ce dracului ai face asta, eu prefer un file de hering care este salbatic, nu crescut intensiv si hranit ca si puii de ferma.

    • #43

      Daca nu stiai… heringul e prins in ocean cu plase si bagat in crescatorii, in fiorduri, unde e hranit cu pelete…
      Deci e naturaaaal…. aproape bio…

  14. #44

    Eu nu prea inteleg care exact e vina mi ?

    Producătorul e Ocean Fish, văd că scrie cat hering are produsul, salmon e somon, cu ce au gresit, că nu au trecut hering pe eticheta cu prețul ? In ce magazin scrie pe eticheta ce e in produs ?

    Muistii sunt oc nu mi.

  15. Din ce am inteles, amenda nu era pentru produsul in sine (care, facand abstractie de moralitate, e ok marcat, scrie pe el ca e 85% hering), ci de faptul ca pe eticheta megaimage de la raft (cea cu pretul) scria “somon”. Nu ai o poza si cu aia ?

  16. #46

    ANPC s-a făcut de cacao cu amenda direcționată DOAR către Mega Image…

    același “somon” este la vânzare și la Cora și la alții..

    www.cora.ro/images/products/1832428/gallery/1832428_hd_1.jpg
    www.cora.ro/images/products/1751298/gallery/1751298_hd_1.jpg

  17. #48

    Ce dor mi s-a facut de parizerul la 6 lei cu 80% carne!

  18. #50

    I smell something fishy here. Gama de produse Matias de la Ocean Fish: www.oceanfish.ro/oceanfish/default.php?p=browse&clid=7 Nu vad nicio caserola ca cea din poza, dar e o marsavie grava sa apara pe eticheta cuvantul salmon si sa fie de fapt vorba de hering, cu atat mai mult afumat (fum lichid sau chimicale ) si colorat (idem)

    • #51

      Ocean Fish au schimbat design-ul etichetei… ca să elimine cuvântul “hering” mare de pe etichetă.
      A rămas doar în lista de ingrediente, vezi mai sus comunicatul lor de pe Facebook.

    • #52

      adica au premeditat o teapa:)))) ce, daca scria usturoi, credeai ca e usturoi??

    • #53

      “Fileul de hering combinat cu un agent de maturare reproduce gustul fin de somon și nicidecum nu îl transformă în somon, eticheta produsului arătând clar rețeta ce stă la baza acestui produs: Matias salmon. ”
      Pai e cat se poate de clar. Nuuuuu??????

    • #54

      EXTREM de clar. ce, daca scrie matias usturoi, tu crezi ca e usturoi????

    • #55

      Cum ar fi sa scrie pe parizerul de 10 lei cuvantul FAZAN mare cu 30 si restul cu 4.5?

  19. #56

    Culmea este ca heringul din imagine ( de captura ) este mult mai sanatos comparativ cu somonul de crescatorie. :))))

    • #57

      da, dar cu condiția să nu fie “dopat” post-mortem cu “agent maturare somon” și injectat cu “15% ulei vegetal de floarea-soarelui”.

    • #58

      ulei de palmier, ca ala de floare e cam scump.

  20. #59

    Eu zic ca-i facuta cu cap asta:

    A red herring is something that misleads or distracts from a relevant or important issue.[1] It may be either a logical fallacy or a literary device that leads readers or audiences towards a false conclusion. A red herring might be intentionally used, such as in mystery fiction or as part of rhetorical strategies (e.g. in politics), or it could be inadvertently used during argumentation.

    • #60

      treaba cu heringul somonizat e veche cel puțin de dinainte de 2008 la Ocean Fish… ANPC și ANSVSA au dormit în papuci.

      Poza asta apărea în ianuarie 2008 în Jurnalul Național
      jurnalul.ro/thumbs/big/2008/01/12/hering-conservat-artificial-18329327.jpg

      rețeta de atunci era:
      “file hering marinat 85%, ulei vegetal 10%, sare 4%, condimente 1%. Coloranţi naturali E 162 (roşu de sfeclă), E 163 (antociamină). Produsul poate conţine urme de lapte praf, praf de ou, muştar, seminţe de susan. Conservanţii E 211 (benzoat de sodiu), E 200 (acid sorbic)”.

      Din ce îmi pot da seama, condimentele și coloranții din 2008 au devenit “agent maturare somon” pe eticheta de acum din 2018.

  21. #61

    Ați văzut ce zarzavaturi bagă la Megaurile mărginașe, spre deosebire de alea de fițe (gen Promenada)? O mizerie. Și nu mai găsesc coriandru verde!!!!! Ignominie totală

  22. #62

    Off topic/Jurnal de front: Sunt în Alexandria cu trebi. La un nene notar octogenar cu pălărie chic de paie. Mirare și dumirire lingvistică: voghivor=Vogue Ivoire. Încă n-am văzut hotelul Bombonicăi. Stop.

    • io am fost cu trebi prin Videle acu’ vreo lună şi încă nu-s ministru…

    • #64

      Mamaie a făcut liceul la Videle în anii patruzeci. Don’t you dare! 🙂

  23. #65

    Explicatia e simpla cu cat sta mai mult in zama de somon heringul devine mai mult somon si mai putin hering… prin procesul de osmoză nu stiti voi d’astea. Asadar acum e 55% somon si nu mai este nevoie sa fie retras de pe rafturi!

  24. #66

    în moldova nu e megaimage
    nananana

  25. #67

    Eh, asta sunt deja fite. Acum 30 de ani se manca salam de porc in care gaseai de toate numai porc nu, dar sigur avea niste urme de creta sau ceva. Sa zica lumea merci ca nu o fi pestele bun, dar macar e tot peste! #cumprogresamnoinuofacenimeni

  26. #68

    Hering, sortimentul Matias Salmon = acum vreo doi ani a comandat cineva de la chinezi un card de 128GB la cativa dolari.
    128GB era brandul, cardul era “decat” de 2.

  27. #69

    adica in continuare romanul plange dupa un tatuc. cineva care sa ii arate, sa il protejeze, sa ii zica ce bine si ce e rau. da! exact! daca zicea acolo usturoi credeati ca e usturoi? cititi tot contractul inainte sa semnati, inclusiv small print-ul (care in cazul asta nu e chiar asa de small).

  28. #70

    Ba da la feiscucu la hotii aia a vazut cineva smecheria cu greutatea? Pe eticheta veche 200g pe cea noua scris falnic 200g si mic jos greutate neta e170g, greutate bruta 200g.

  29. #71

    85 +10 +4 la suta, lipsește 1 procent sau o fi ambalajul :))

  30. #73

    economie.hotnews.ro/stiri-companii-22497226-protec-consumatorilor-bucure-oprit-comercializare-160-kilograme-hering-colorat-artificial-vndut-sub-denumirea-somon.htm
    Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a efectuat în această săptămână un control la firma SC Ocean Fish SRL, după ce a primit o reclamație potrivit căreia un produs “care este vândut sub denumirea de somon, este în realitate hering colorat”. După verificări, s-a constatat că produsul reclamat era comercializat sub denumirea MATIAS SALMON, fiind, de fapt, hering colorat artificial. Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a dispus oprirea temporară a livrării unei cantități de 160 kg Matias Salmon.

    Produsul era ambalat în caserole din material plastic, având o cantitate netă declarată de 200 grame, se arată într-un comunicat de presă.
    Din verificari a rezultat că la prepararea fileurilor de hering se utilizează Ripener For Pollok (Coal Fish), echivalentul agentului de maturare somon (declarat pe etichetă). Acest amestec este sub formă de pulbere, compus din: agenți acidifianți (E331,E330), sare de gătit, dextroză, potențiator de aroma (E621), informații care nu apăreau detaliate pe eticheta produsului. Din documentația prezentată, a rezultat că în momentul dozării se adaugă suplimentar și alte substanțe, printre care și colorant pentru Pollok (ceea ce conferă produsului nuanța roz-portocalie), se precizează în comunicatul de presă al Protecției Consumatorilor.