Legat de circul care e acum cu webfactor (care tot nu merge, la ora 18.01), am citit la vali un comentariu foarte drăguț.

Întotdeauna, dar absolut întotdeauna e așa. Cei care plătesc cele mai mici sume sunt cei mai scandalagii, din toate punctele de vedere. Nu, nu vreau să plătesc mai mult de 5 dolari pe hosting, deși mă declar blogger, influencer și alte căcaturi, dar vreau să câștig bani din site și să meargă de parcă aș avea server dedicat.

Ei sunt oamenii care fac scandal despre privacy si despre cum GDPR va nivela totul și va fi bine, dar, la promoție în Carrefour, își lasă copia de buletin pentru o gumă Turbo.

Tot ei sunt cei ce plătesc 32% lunar statului, din tot ce câșștigă, după care mai plătesc 20% tva sau cât mai e acum, după care plătesc și servicii, taxe locale, dar nu se duc la vot, pentru că toți fură și nu ai pe cine să votezi.

În schimb, nu dau mai mult de 3 euro hosting, pentru că internetul e gratis și ar trebui să fie gratis pentru totdeauna. Cel puțin pentru ei.

Să nu se înțeleeagă că sunt de acord cu felul cum se poartă cei de la webfactor cu clienții mici. În niciun caz. În clipa în care vinzi hosting de 3 euro pe lună, nu îl vinzi cu clauza Nu vei avea parte de client service și ne vom purta cu tine ca niște jigodii. Toți clienții trebuie să ți-i tratezi la fel. Altfel nu mai vinzi hosting pentru ei și vinzi doar celor mari.

M-am lovit și eu de ei și am decis că niciodată nu o voi mai face. Și cei care îl condamnă pe Horia Vasiliu greșesc amarnic, pentru că el demult nu mai participă la ce se întâmplă în firmă, responsabilitatea revenindu-i exclusiv celui lăsat să conducă destinele companiei.

Are webfactor o vină aici? Da, masivă. Nu au comunicat nimic, nimănui. E irelevant ce au vrut să facă și de ce nu le merge acum hostingul. Toți clienții trebuiau anunțați din timp că se fac mutări și există posibilitatea unui downtime. Asta e, lucrurile astea se întâmplă, oamenii ar fi înțeles, nu era nicio panică. Acum, TOȚI clienții sunt panicați și îi dau serverul jos lui vali, căutând răspunsuri.

Au clienții vreo vină?
O, da, uriașă. În primul rând au atunci când vor să facă bani fără să investească bani, fie că au magazin online sau site de prezentare. Vor uptime de 100%, vor totul să meargă ceas, iar dacă ar fi și gratis și să producă minim 1000 coco lunar, ar fi încântător.

În al doilea rând, clienții nu au backup. Majoritatea celor care urlă acum că nu le merge situl nu au backup extern. Au, eventual, foarte puțini, backup pe același server pe care le merge situl, din cpanel. EVENTUAL. Dacă le zici de backup extern, pe drive sau în altă parte, cu bani, se uită la tine strâmb. Cum adică să am backup extern? De ce să plătesc, dacă plătesc aici?

În al treilea rând, clienții își țin NS-urile la firma de hosting. Altă greșeală uriașă. Pică firma, pică tot, tu nu poți pune nici măcar un HTML pe situl tău pe care să scrie A murit webfactor/insert random firmă de hosting și m-a lăsat în fundul gol. Niciodată, niciodată nu îți ții toate ouăle în același coș.

În rest, rămâne cum am stabilit. Nimeni nu va învăța nimic, a mai trecut o criză de weekend.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.