Mulți au reacționat după scandalul cu facebook, în multe feluri și pe multe canale. Au fost inclusiv reacții despre cât de rău e facebook și ce bun e google, deși, evident, ambele companii din asta trăiesc și asta fac, data mining. Poate ați uitat că google vă anunță de la început că vă scanează toate emailurile pentru că asta vă ajută mult. Pe voi.

Anyway.
Doamnelor, când vă instalați tâmpenii din appstorurile telefoanelor voastre, vă uitați vreodată ce face aplicația aceea pe care o instalați și de ce ar trebui să facă asta? La ce cere acces, de exemplu?

Pentru ce are nevoie de acces la contactele din telefon o nenorocită de aplicație de pus mustăți pe poze? Acces la locație? La telefon? Informmațiile rețelei wirelles? ID-ul telefonului și datele de conectare în apel? Pentru ce? La ce ajută, când aplicația aia face fix atât, pune mustăți și botic pe poze? Și e o aplicație cu +10 milioane de descărcări. 10 milioane de telefoane și-au pus la dispoziția creatorilor aplicației TOATE datele din telefon.

Well, e simplu, culege date, pentru ei sau pentru alții, date pe care le vinde. Aia face. Așa că, atunci când instalați aplicația preferată de horoscop, puneți-vă și întrebarea de ce are nevoie de acces la telefon și apeluri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.