Citeam un articol unde se învârtoșa un nene politician despre cum trebuie ca pe etichetele produselor de panificație trebuie trecute ȘI MAI EXPLICIT componentele, și mă gândeam cât de mulți bani iau politicieni din toată lumea ca să se prefacă că protejează pe cei ce i-au ales.

Exemple sunt cu duiumul.
Mai ține cineva minte atunci când erau interzise detectoarele de radar? Adică erau interzise la modul că nu aveai voie să le folosești, dar oricine avea voie să le vândă, cât timp plătea taxe către onor statul român. Practic, erai pasibil de amenzi, dacă nu de dosar penal, în timp ce cel ce îți vânduse aparatul nu avea nicio problemă.

Sau țigările, cum sunt ele cele mai nașpa, și cum statul, în grija sa neaseMUITĂ pentru cetățean, pune taxe peste taxe și peste accize ca să, nu-i așa, protejeze sănătatea dragului de om care plătește acele taxe. Între timp, companiile de țigări prosperă, reinventează roata și vând aceeași crimă, dar sub formă de iQos, Heet, sau ce nume mai au.

A, da, sigur, nu avem cum să interzicem țigările, sunt doar o plantă, e alegerea omului de a o folosi. Sigur că da, cannabisul hohotește într-un colț, o plantă mult mai puțin nocivă decât tutunul, cu REALE și DEMONSTRATE capacități de vindecare sau alinare a unor boli extrem de urâte, este interzis bine mersi și se face pușcărie pentru comercializarea sau folosirea sa. Pentru că drugs are bad, people.

De fapt, pornisem de la altceva.
Protecțiile acestea sunt false și inexistente. Toată lumea știa că bisfenolul e cancerigen, dar era băgat în sticlele de plastic pentru apă, iar companiile se lăudau cu cantitatea mică de cancer băgată în ele. Ftalați, dioxine, poliacrilați de sodiu, substanțe cancerigene maxim, erau băgate bine mersi în scutecele de bebeluși, în timp ce pe etichetă scria mare ce conțin acele pachete, nu se ferea nimeni.

Pentru că această protecție tip Eu oblig producătorul să scrie ce substanțe folosește este inutilă și inexistentă, ca protecție. Degeaba scria pe pachetul de scutece că conține ftalat, dioxine și alte rahaturi. Câți oameni citesc sau știu ce înseamnă? Câți caută o sursă inteligentă care să îi lămurească? Cine are timpul necesar să o facă? Foarte puțini, extrem de puțini. Majoritatea simplă a oamenilor nu o fac.

Pentru că, în principiu, cetățeanul gândește așa cum ar trebui să fie lucrurile. Băi, eu sunt cetățean, îmi plătesc taxele, dau o grămadă de salarii mari unor specialiști din toate agențiile care se ocupă cu autorizarea producerii și comercializării TUTUROR produselor care se află la vânzare pe teritoriul țării, deci, cu siguranță sunt protejat.

Ete că nu, și asta este peste tot, nu doar în .ro. Pentru că politicianul și specialistul angajat al statului are gândirea și mai simplă. Băi, eu v-am avertizat că e cancerigenă, da? Să nu spuneți că nu v-am spus, eu m-am spălat pe mâini după ce l-am autorizat, da?

Desigur, ar putea fi interzisă folosirea acelor componente. Dar na, e vorba de libertatea lor de a face bani față de libertatea noastră de a face cancer. Și nu te caci așa ușor în libertăți, da?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.